Προς το περιεχόμενο

Πατρινοί ελάτε- Πληροφορίες για Πάτρα

Brisingr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα καλημέρα.

Βγήκαν επιτέλους τα πολυπόθυτα αποτελέσματα των πανελληνίων και όπως φαίνεται περνώ στην πάτρα μηχανικός η/υ & πληροφορικής.(2ος)

Αύριο το αργότερο θα φύγω για να πάω να βρώ σπίτι, αλλά είμαι πολύ άσχετος με την περιοχη.

Need your help insomniacs: Οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με ποιες οδούς να κοιτάξω, τί να ποφύγω, τι να ψάξω κλπ.

Μπορεί κάποιος να μου πει και τους ακριβείς δρόμους που ακολουθεί αυτό το άτιμο το λεωφορείο; Δεν βρίσκω πουθενά την ακριβή διαδρομή...

Thanks in advance :P

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το λεωφορείο που περνάει από το Πανεπιστήμιο είναι το 6. Πάει Πανεπιστήμιο -> Νέα Εθνική Οδό -> Μαιζώνος (Κέντρο), συνεχίζει μέχρι Αγ. Νικολάου περίπου και επιστρέφει. Μην φανταστείς τη τεράστια πόλη, περπατάς όλο το κέντρο σε ένα 15λεπτο. Σε όποια περιοχή και να μείνεις, αν είναι κοντά στο Πανεπιστήμιο (Μποζαϊτικα, Αγ. Βασίλειο κλπ.) καλά θα είναι. Γενικά δεν έχει περιοχές που φημίζονται και άλλες που δεν.

Δημοσ.

μποζαιτικα ,αγ. βασιλειος να τα αποφύγεις γιατί είναι μακριά από το κέντρο!

βρες κάπου αγίας σοφίας , αγυα και εκει στης γύρω περιοχές θα έχεις το λεωφορείο στα πόδια σου και το κέντρο με 5 λεπτά περπάτημα.

Δημοσ.

Η αληθεια ειναι πως δεν χρειάζεται να εχεις σπίτι κοντά στο Ριο (ασε που τα ενοίκια ειναι πανάκριβα).

Η Πάτρα ειναι μικρή πόλη . Αν πάρεις στο σπιτι κέντρο, σε 20 λεπτά περίπου με το λεωφορείο θα εισαι στη σχολή.

Δεν θα δυσκολευτείς να βολευτείς καθόλου μιας και η Πάτρα ειναι τρομερή φοιτητουπολη.

• Moderators
Δημοσ.
Το λεωφορείο που περνάει από το Πανεπιστήμιο είναι το 6. Πάει Πανεπιστήμιο -> Νέα Εθνική Οδό -> Μαιζώνος (Κέντρο), συνεχίζει μέχρι Αγ. Νικολάου περίπου και επιστρέφει.

Νομίζω ότι υπάρχει και το 9 που πηγαίνει πανεπιστήμιο και περνάει από την Ελλ. Στρατιώτου (παράλληλη στην Κορίνθου, αλλά πιο κάτω). (Εκτός και αν καταργήθηκε αυτή η γραμμή, γιατί λείπω κάποια χρόνια από Πάτρα).

Γενικά η Αγίας Σοφίας θεωρείται καλή (και φοιτητική) περιοχή (κάπου 10λεπτο από το κέντρο πχ Πλατεία Όλγας/πεζόδρομος Αγ. Νικολάου με τους δικούς μου ρυθμούς anyway). ΑΛΛΑ, είναι συχνό το φαινόμενο να παστώνεσαι ή να "τρως πόρτα" από λεωφορεία. Όσο πιο κοντά είσαι στην αφετηρία (και άρα προς το κέντρο), τόσο πιο εύκολα θα παίρνεις λεωφορείο. (Το πάστωμα δεν θα το γλιτώνεις εν τέλει βέβαια).

Edit: Ίσως αυτό να βοηθάει (δεν γνωρίζω πόσο ενημερωμένο είναι, αλλά κάπως έτσι τα θυμάμαι και εγώ τα δρομολόγια): http://www.infocenterpatras.gr/uploads/dromologia/astika.pdf

Δημοσ.

κοιτα στις περιοχες αγ σοφια, ζαβλανι, ανθουπολη, κεντρο

για να εισαι και κοντα στο κεντρο και στο πανεπιστημιο

στο λεωφοριο να ξερεις θα σαι σαν σαρδελα

Δημοσ.

μεταξύ κέντρου και αγ. σοφίας είσαι οκ.

δεν υπάρχει λόγος να τρέχεις σε περιοχές πιο κοντά στο πανεπιστήμιο.θα πρέπει μετά να παίρνεις λεωφορείο για οπουδήποτε θες να πας

Δημοσ.

Από την άλλη αν έχεις δικό σου μέσο (μηχανάκι, αυτοκίνητο), ή έχεις σκοπό να πάρεις μεσα στη χρονιά, σου συνιστώ να μην μείνεις στο κέντρο της πόλης. Εκτός του ότι δε θα βρίσκεις να παρκάρεις, τα σπίτια πιο έξω είναι πιο όμορφα, πιο καινουργια και συνήθως πιο φτηνά. Δες από ανθούπολη μέχρι μποζαίτικα.

Εγώ αν πήγαινα τώρα πάτρα θα έβρισκα σπίτι στο καστρίτσι. Είναι άλλο πράγμα να ξυπνάς, να ανοίγεις το παράθυρό σου και να βλέπεις από ψηλά θάλασσα, γέφυρα, όλο το πανεπιστήμιο, και να μυρίζεις τα δέντρα (είχε πριν καούν)

Δημοσ.

Θαλασσα μόλις ξυπνάω βλέπω εδώ και 18 χρόνια (μένω στη Σύρο, και όχι στην "πόλη" , αλλά σε παραλιακή περιοχή).

Ευχαριστώ αλλά χόρτασα.

Όσο για το μεταφορικό, οδηγάω μηχανάκι από τα 16, αλλά για Πάτρα ,δεν παίρνουμε έγκριση από την αρμόδια αρχή (ξέρεις, αυτή που επιχορηγεί τη φοιτητική ζωή )

Δημοσ.
Μποζαϊτικα, Αγ. Βασίλειο κλπ.

ζαβλανι, ανθουπολη

Ρε τι του λέτε του ανθρώπου; Σιγά μην πάει να μείνει και στο Αίγιο.

Μέχρι Αγίας Σοφίας αν μείνεις (και όχι παραπέρα) θα μπορείς σε 10-15 λεπτά να είσαι κέντρο με τα πόδια. Το πολύ να μείνεις μέχρι το γήπεδο της Παναχαϊκής. Όπου και να μείνεις θα παίρνεις λεωφορείο για το Πανεπιστήμιο, οπότε γιατί να ζεις και στην άκρη του Θεού; Όλα τα άλλα θα τα βρεις όταν έρθεις, τα social dynamics που αναπτύσσονται τις πρώτες μέρες που ανοίγουν οι σχολές είναι εντυπωσιακά. Επίσης αν δεν μείνεις στην άλλη πλευρά της Πάτρας (που δε θα μείνεις) δε θα έχεις πρόβλημα με λεωφορεία: περνάνε και από νέο δρόμο (εθνική) και από Έλληνος Στρατιώτου και από Πανεπιστημίου.

Δημοσ.

Ρε παιδιά απορία το έχω. Ποιες οδοί θεωρούνται το "κέντρο" της πάτρας;

αγορά κλπ.

Γιατί βλέπω πολλά να λένε κέντρο κλπ αλλά ακόμη δεν έχω καταλάβει που πέφτει αυτό το περιβόητο κέντρο. :/

Κonnak εχω ακούσει καλά λόγια και για όλη την Ελ. Στρατιώτη , ότι βολεύει πολύ και ουσιαστικά είναι οδός γεμάτη από φοιτητόσπιτα.Ισχύει;

Δημοσ.

1: πλατεία γεωργίου . Κέντρο-Κεντρο. Αφετηρία του 6 για πανεπιστήμιο . διασχίζει την Κορίνθου .

1 ψηλα : οδ. Γεροκοστοπούλου καφετέριες , βαρ κτλ κτλ

2 Πλατεία Ολγας : καφετέριες κτλ κτλ

3 Αγ.Νικολάου : τρεντοκαφετέριες κτλ κτλ

μεταξύ 1 και 4 (αγια σοφια) ψάξε σπίτι. παραπέρα μην πας . πανω κάτω κοντα μακρυά από την κορίνθου δεν εχει σημασία . ειναι κοντινες αποστασεις .

όσο πιο κοντα κέντρο τόσο πιο σαπίλα πολυκατοικίες βεβαια κτλ κτλ

η ελληνός που λες ειναι στο 5. καλά ειναι. αλλά σε τι παραπάνω βολεύει από το υπόλοιπο κέντρο ; bus θα θες για κέντρο . οχι ότι ειναι και πολύ μακρυά για πόδια. εκτός και αν σου ειπαν βολεύει σε σχέση με το να πας εκτός κεντρου. τοτε ναι φυσικά

παντού φοιτητές έχει.δεν ζουν πατρινοί στην πάτρα. μονο στο καρναβάλι έχω δει (:P)

εγώ εμενα ψηλά αλώνια.(από την αντίθετη του 1-> 4)

δεν πάταγα σχολή .

αυτά

post-9947-129063114326_thumb.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...