mchrisober Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 ρε παιδια δεν βρηκα πουθενα σελιδα για το τι προβλεπει το τελωνειο... πχ στην κυπρο εχει σελιδα με το κυπριακο τελωνειο και ειναι πολυ καλο site.. Ελλαδα δεν εχει τπτ??????
soiramk Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 ρε παιδια δεν βρηκα πουθενα σελιδα για το τι προβλεπει το τελωνειο...πχ στην κυπρο εχει σελιδα με το κυπριακο τελωνειο και ειναι πολυ καλο site.. Ελλαδα δεν εχει τπτ?????? Νομίζω ότι μέχρι 430€ μπορείς να φέρεις κάτι χωρίς να περάσεις τελωνείο. Αυτό είχα βρει εγώ όταν ψαχνόμουν πριν πάω NY. Τελικά έφερα το MacBook χωρίς κανένα πρόβλημα εννοείται.
mchrisober Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 φιλε το ξερω οτι φορητο δεν εχεις κανενα προβλημα και ας λενε μερικοι αλλα, απλα εννοειται οτι δεν θα εχεις το κουτι της συσκευασιας, λες ειναι δικο μου το ειχα πριν παω εξω και τελος... εν το μεταξυ η φιλη μου που σπουδαζει NY μου λεει οτι και με τον iMac δεν παιζει προβλημα.... αλλα μια σελιδα του τελωνειου εαν υπηρχει θα ελυνε καποιες αποριες
Angeldust Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Πριν 20 μέρες γύρισα απο ΝΥ και έφερα μαζί μου 5 ipad όλα στα κουτιά τους, εκτός απο 1 το οποίο είχα ανοιχτό (προοριζόταν για προσωπική χρήση - τα υπόλοιπα ήταν για φίλους) Ολα τα είχα στην βαλίτσα, εκτός απο το δικό μου που το είχα στην χειραποσκευή. Κανένας έλεγχος, πέρασα κύριος. Κάποιους που είδα βγαίνοντας οτι τους ελεγχαν και καλά, κοιτούσαν στα πεταχτά την χειραποσκευή μόνο, τίποτα άλλο.
Snolly Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δειτε εδω μη τα ξαναγραφω http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3658145&postcount=20
mchrisober Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 παιδια μαλλον τυχη ειναι το θεμα... κλασικα Ελλαδα δεν περιμενεις και τιποτα καλυτερο... Εαν παμε μπροστα εμεις ποτε γραψτε μου...
isay Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 παιδια μαλλον τυχη ειναι το θεμα... κλασικα Ελλαδα δεν περιμενεις και τιποτα καλυτερο... Εαν παμε μπροστα εμεις ποτε γραψτε μου... Εσύ είσαι υπέρ των εξονυχιστικών ελέγχων ή το να μην γίνονται καθόλου έλεγχοι;
mchrisober Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δηλ εκει κολλησες εσυ??? Εγω ειμαι υπερ του να μην γινονται εξονυχιστικοι ελεγχοι στους επιβατες, οι οποιοι μεταφερουν απλα ενα laptop που πηραν απο Αμερικη η τελος παντων οτιδηποτε νομιμο... Απλα γτ να περασει τελωνειο και μαλιστα 23% συν για Ελλινικο ΦΠΑ??? Προσωπικα δεν γουσταρω... Απο κει και περα, ο καθενας εχει την δικη του γνωμη, δεν νομιζω η Ελλαδα να παει μπροστα με τους φορους απο το τελωνειο του αεροδρομειου....
isay Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δηλ εκει κολλησες εσυ??? Κόλλησα στην ασάφεια αυτών που έγραψες. Εγω ειμαι υπερ του να μην γινονται εξονυχιστικοι ελεγχοι στους επιβατες, οι οποιοι μεταφερουν απλα ενα laptop που πηραν απο Αμερικη η τελος παντων οτιδηποτε νομιμο... Απλα γτ να περασει τελωνειο και μαλιστα 23% συν για Ελλινικο ΦΠΑ??? Ούτε εμένα μου αρέσει να πληρώνω, αλλά στα πλαίσια μιας ευνομούμενης πολιτείας, υπάρχει ο όρος της ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ. Οι εξονυχιστικοί έλεγχοι είναι τυχαίοι με μόνο γνώμονα να περιορίσουν το φαινόμενο της λαθρεμπορίας. Απο κει και περα, ο καθενας εχει την δικη του γνωμη, δεν νομιζω η Ελλαδα να παει μπροστα με τους φορους απο το τελωνειο του αεροδρομειου.... Εχω περάσει διάφορα μικροπράγματα απο το τελωνείο και θα το κάνω πάλι όταν βολέψει, αλλά γνωρίζοντας εκ των προτέρων το ρίσκο να με πιάσουν και να πληρώσω τον εκτελωνισμό. Θα σου πρότεινα να ζυγίσεις την κατάσταση και να αποφασίσεις αν θέλεις να πάρεις το ρίσκο και να φροντίσεις να έχεις «καβάτζα» τα χρήματα του εκτελωνισμού (μήπως... ).
mchrisober Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Συμφωνω απολυτα μαζι σου εκτος απο ενα θεμα, της ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ. Οταν βλεπω να περνανε της Φεραρι απ το τελωνειο και να της εισαγουν χωρις φορο, για ποια ισονομια μιλαμε....????? Βγαινουμε πολυ offtopic, και νομιζω με τα μετρα που εχουν παρθει η αγορα προιντων στην Ελλαδα, τα καρτελ και οτι αλλο σαπιο κανουν τους καταναλωτες να στραφουν αλλου... Μπορουμε να το συζητησουμε αλλα νομιζω δεν εχει κανενα νοημα στο παρον. Παντως συμφωνω με τα υπολοιπα...
beriberi Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Εγω ειμαι υπερ του να μην γινονται εξονυχιστικοι ελεγχοι στους επιβατες, οι οποιοι μεταφερουν απλα ενα laptop που πηραν απο Αμερικη η τελος παντων οτιδηποτε νομιμο... Απλα γτ να περασει τελωνειο και μαλιστα 23% συν για Ελλινικο ΦΠΑ??? Προσωπικα δεν γουσταρω... Απο κει και περα, ο καθενας εχει την δικη του γνωμη, δεν νομιζω η Ελλαδα να παει μπροστα με τους φορους απο το τελωνειο του αεροδρομειου.... Nόμιμη εισαγωγή ενός προιόντος σημαίνει ότι πληρώνεις τους δασμούς και τους φόρους. Αν δεν το κάνεις είσαι παράνομος. Αν ο υπάλληλος που θα πρέπει να σε ελέγξει (και να μαζέψει τελικά απο σένα τον μισθό και το παχυλό του επίδομα) είναι του στυλ " δεν βαριέσαι", δεν κάνει για αυτή την δουλειά. Οσο για το αν η Ελλάδα θα πάει μπροστά από τους φόρους του αεροδρομίου, τα 5 ipad που έφερε ο Angeldust θα έπρεπε να έχουν μόνο από τον ΦΠΑ 500 ευρώ επιβάρυνση (και δεν βάζω μέσα τον φόρο εισοδήματος του ελληνικού μαγαζιού, του υπαλλήλου και τις ασφαλιστικές εισφορές, τα οποία επίσης καταλήγουν στο κράτος, μια που θεωρητικά το ipad δεν πωλείται εδώ), όσο δηλαδή περίπου μια σύνταξη του ΙΚΑ. Δυστυχώς όμως τώρα το κράτος για να πληρώσει την σύνταξη θα πρέπει ή να με φορολογήσει (παραπάνω ), ή να δανειστεί (δύσκολο αυτές τις μέρες ) ή να κόψει "περιτές" δαπάνες όπως πχ τις καθαρίστριες στα νηπιαγωγεία. Και αφού το κάνει αυτό, μετά θα βγαίνουμε και θα λέμε "είδες το Ελλαντισταν δεν έχει ούτε μια καθαρίστρια"... Τέλος άν έχεις δει να περνάνε Φεράρι από το τελωνείο χωρίς φόρο, [email protected]. Πιστεύω ότι θα χαρούν να σε εξυπηρετήσουν.
mchrisober Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 οκ Mr Νομιμε, κανε οτι θες..... και μας μας κοψανε μισθους αλλα δεν κανουμε ετσι... ΤΡΑΓΙΚΟ
Μενέξενος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Παίδες μια ερώτηση, επειδή θέλω κ' εγώ από Αμερική iMac να αγοράσω (μέσω eBay). Πρόβλημα με την πρίζα του υπολογιστή και την τάση του ρεύματος στην Ελλάδα αποκλείεται να εμφανιστεί; Αυτό μόνο με ανησυχεί, γιατί το θεωρώ πιθανό. Ούτως ή άλλως τα περί τελωνείου θα παρακαμφθούν, στέλνοντας εγώ τον υπολογιστή σε συγγένη διαμένοντα μέσα στην ΕΕ και μη φορολογούμενο. Ευχαριστώ
atheatos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Παίδες μια ερώτηση, επειδή θέλω κ' εγώ από Αμερική iMac να αγοράσω (μέσω eBay). Πρόβλημα με την πρίζα του υπολογιστή και την τάση του ρεύματος στην Ελλάδα αποκλείεται να εμφανιστεί; Αυτό μόνο με ανησυχεί, γιατί το θεωρώ πιθανό. Ούτως ή άλλως τα περί τελωνείου θα παρακμφθούν, στέλνοντας εγώ τον υπολογιστή σε συγγένη διαμένοντα μέσα στην ΕΕ και μη φορολογούμενο. Ευχαριστώ Electrical and Operating Requirements Line voltage: 100-240V AC Frequency: 50Hz to 60Hz, single phase Maximum continuous power: 205W (21.5-inch models); 310W (27-inch models) Operating temperature: 50° to 95° F (10° to 35° C) Storage temperature: -4° to 116° F (-20° to 47° C) Relative humidity: 5% to 95% noncondensing Maximum altitude: 10,000 feet Typical acoustical performance Sound pressure level (operator position): 18 dBA at idle4 To ανωτέρο ειναι απο το apple.com....πρόβλημα με το ρεύμα πέρα από ένα αντάπτορα στο φις δεν νομίζω να συναντήσεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα