Προς το περιεχόμενο

Πανεπιστήμια Αρχιτεκτονικής

nkeroulis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία φέτος ούτε στα μαθήματα ουτε στο σχέδιο.

Εβγαλα 15.895 μόρια και πέρασα Φυσικό Ηρακλείου ενω στο σχέδιο με

6 μήνες μόνο προετοιμασία έγραψα 9,5 στο γραμμικό και 14,9 στο ελεύθερο.

Φέτος μια χρονιά μετα θα κάνω αυτό που έπρεπε να κάνω απο το γυμνάσιο.

Να προετοιμαστώ δηλαδή για ένα πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

Όριστε το βιογραφικό μου όπως πιστεύω πως θα έχει διαμορφωθεί μέχρι του χρόνου.

• Πορτοφόλιο με πάνω απο 80 γραμμικά και ελεύθερα σχέδια.
  • TOEFL (Αγγλικά) και οποιαδήποτε άλλη γλώσσα χρειάζεται να μάθω.
  • 16,1 απολυτήριο ενώ στα μαθήματα που τους "ενδιαφέρουν" (Μαθηματικά, Φυσική κτλ.)
    έχω 19 και 20.
  • Είμαι φοιτητής στο Φυσικό Ηρακλείου.
  • Είμαι μέλος στην MENSA.

Σε ποιό πανεπιστήμιο του εξωτερικού θα μου προτείνατε να εγγραφώ τώρα ώστε να

μπορέσω να γίνω πιο εύκολα δεκτός για μεταπτυχιακό στο Harvard? Αν και είμαι τοσο

εγωιστής και αλλαζόνας που θα μπορούσα να πώ πως αυτός είναι ο στόχος μου και το

όνειρο μου παράλληλα θα ήθελα το πανεπιστήμιο να μπορεί και να σταθεί ισάξια στο

βιογραφικό μου. Όχι απλά σαν Προ-Harvard.

Αυτά είναι τα ενδεικτίκα πανεπιστήμια που βρήκα στο Google και έχω ακούσει καλά

λόγια απο φίλους και καθηγητές.

• Architectural Association, UK (AA)
    Είναι απλά το καλύτερο. Πολύ ακριβό ενώ χαρακτηριστικά έχω ακούσει οτι "χρειάζεται
    να κάνεις σχέδιο απο τα 5 σου" για να σε δεκτούν, δεν ξέρω κατα πόσο είναι αλήθεια
    βέβαια αυτό.

• Eindhoven, Netherlands
    Έχει απλά την καλύτερη φοιτιτική ζωή. Δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό ενώ θεωρείται το
    κάλυτερο της Ολλανδίας.

• The Barlett, UK
    Αντικαταστάτης του πρώτου στην λίστα. Δεν ξέρω κάτι παραπάνω όμως.

• TU Delft, Netherlands
    Έχω διαβάσει οτι είναι καλύτερο απο το Eindhoven αλλά οι φοιτιτές που μένουν εκει
    υποστηρίζουν το αντίθετο.

Δημοσ.

Απ' οτι έχετε ακούσει τουλάχιστον. Θα ήθελα και γνώμες άλλων στο forum που είναι το επάγγελμα τους η αρχιτεκτονική. Ειδικά αν έχετε οι ίδιοι εμπειρίες.

Δημοσ.
Απ' οτι έχετε ακούσει τουλάχιστον. Θα ήθελα και γνώμες άλλων στο forum που είναι το επάγγελμα τους η αρχιτεκτονική. Ειδικά αν έχετε οι ίδιοι εμπειρίες.

εχω ακουσει για ιταλια

Δημοσ.

ελεος σταματα να ανοιγεις το ιδιο θεμα 15 φορες την μερα. για να μην σου απανταει κανεις παει να πει οτι δεν ξερουμε.

Δημοσ.
ελεος σταματα να ανοιγεις το ιδιο θεμα 15 φορες την μερα. για να μην σου απανταει κανεις παει να πει οτι δεν ξερουμε.

Και τι ξέρετε?

Δημοσ.

Τι εννοείς "τι ξέρουμε"?

Εγω ξέρω να δένω τα κορδόνια μου. Βολεύει?

Εχεις ανοίξει ενα θέμα 20 φορές.

Και να ήξερε κάποιος δεν θα σου απαντούσε απο σπάσιμο...

Δημοσ.

Κοιτα να βάλεις τα πράγματα σε μια σειρα.

Η ΑΑ και η Bartlett είναι όντος πολυ καλές σχολές (η Α.Α είχει και prestige...)αλλά δύσκολο να μπείς για προπτυχιακος (εκτος αν το πορτφολιο σου τους εντυπωσιασει)και το κόστος είναι σημαντικο (ειναι και το Λονδίνο..) οπότε κοιτα μην λυγήσεις τους γονεις σου.

To Delft είναι επίσεις καλό απο φίλους που εκαναν erasmus εκει και πρέπει να είναι και ποιο ευκολο απο τις αλλες 2 και φυσικα ποιο φθηνο. Για Eindhoven δεν εχω ακούσει τίποτα.Επίσεις ολλανδία νομίζω στα αγγλικα γίνονται τα μαθήματα αλλα αναγκαστικα θα πρέπει να μάθεις και ολλανδικα.

Ξεκίνα κάνε τις αιτήσεις σου σιγα σιγα, ετοίμασε και ενα πορτφολιο με τα καλυτερα σχέδια σου, μη στείλεις 60 σχέδια , ξέχνα το harvard (ακομα δεν μπήκες σε σχολή και κοιτάς master??!!!) και δές και άλλες σχολές (πχ Cardiff) ωστε μετα να κάνεις εσύ επιλογή απο όσες σε δεχτουν. Αααα και ετοιμάσου να στρώσεις τον πισινό σου γιατι αντίθετα με το λύκειο η αρχιτεκτονική απαιτεί πολύυυυυυ δουλεια.

Αυτα απο εμενα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...