Προς το περιεχόμενο

προβλημα με σειριακη πορτα-com1

corsakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μεσω της σειριακης αναβαθμιζω ενα πεδιομετρο αλλα και δορυφορικους δεκτες. Ειχα καιρο να ασχοληθω και τωρα πλεον δεν μπορω.

Ενω μεσα απο τα winXP μου λεει ότι η πορτα ειναι εγκατεστημενη και λειτουργει κανονικα στη πραγματικοτητα δεν εχω επικοινωνια.

Τι μπορει να φταει? Υπαρχει περιπτωση να "χρησιμοποιηται" απο καποιο πρόγραμμα ή αλλη συσκευη??

Δοκιμασα σε αλλη καρτα αλλου υπολογιστη και εκει εχω επικοινωνια κανονικα:confused:

Δημοσ.

Για δοκιμασε να κανεις καταργηση της εγκαταστασης απο την διαχειριση συσκευων και μετα επανεκκινηση και δες αν στρωσει.

Δημοσ.
Τι μπορει να φταει? Υπαρχει περιπτωση να "χρησιμοποιηται" απο καποιο πρόγραμμα ή αλλη συσκευη??

Ναι αν έχεις π.χ. κάποιο πρόγραμμα να στέλνει κλειδιά,δεν μπορείς να αποκτήσεις επικοινωνία με άλλο πρόγραμμα.

Δοκιμασα σε αλλη καρτα αλλου υπολογιστη και εκει εχω επικοινωνια κανονικα

Με το ίδιο καλώδιο και το ίδιο μηχάνημα (δέκτη) ;

Δημοσ.

Έχεις σειριακή που συνδέεται εσωτερικά στην μητρική ε; Το καλώδιο μέσα πατάει καλά;

Τι συνδέεις στην σειριακή; (link...)

Μπορείς να κατεβάσεις κάποιο πρόγραμμα που να σου εμφανίζει οτιδήποτε στέλνεται σε κάποια σειριακή (com1 πρέπει να την έχει αυτή ε; ) και να δεις άμα φταίει το πρόγραμμα ή κάτι πριν απο αυτό.

Απο το Bios δεν νομίζω να απενεργοποιήται η σειριακή αλλά ρίξε μια ματιά να δεις καλού κακού.

Δημοσ.
Ναι αν έχεις π.χ. κάποιο πρόγραμμα να στέλνει κλειδιά,δεν μπορείς να αποκτήσεις επικοινωνία με άλλο πρόγραμμα.

Με το ίδιο καλώδιο και το ίδιο μηχάνημα (δέκτη) ;

τι ενοεις "κλειδια"? Τη θυρα μονο γιαυτό το λογο τη θελω.. Όσο για το ερωτημα σου, ναι! Το ιδο μηχανημα, με το ίδιο καλώδιο!!

Έχεις σειριακή που συνδέεται εσωτερικά στην μητρική ε; Το καλώδιο μέσα πατάει καλά;

Τι συνδέεις στην σειριακή; (link...)

Μπορείς να κατεβάσεις κάποιο πρόγραμμα που να σου εμφανίζει οτιδήποτε στέλνεται σε κάποια σειριακή (com1 πρέπει να την έχει αυτή ε; ) και να δεις άμα φταίει το πρόγραμμα ή κάτι πριν απο αυτό.

Απο το Bios δεν νομίζω να απενεργοποιήται η σειριακή αλλά ρίξε μια ματιά να δεις καλού κακού.

Η καρτα φαινεται να παταει καλα στη μητρικη και το καλωδιο επισης, φαινεται να πατάει καλά! Εκτος και αν εχει στραβωσει καποιο πιν. Η σειριακη com1 ειναι και απο το bios εχει καποια ρύθμιση αλλα είναι οκ απο κει.

Το πρόγραμμα που αναφερεις που βρισκει αν δουλευει η θυρα πως μπορω να το βρω?

Δημοσ.

Το πιο πιθανό είναι να χρησιμοποιείται η πόρτα από άλλη εφαρμογή.

Πιθανότερος ένοχος, είναι κάποιο Bluetooth software.

Αν έχεις Bluetooth transfer files ή bluetooth activesync ενεργοποιημένο, αυτό υλοποιεί επικοινωνία Bluetooth - Serial, και αν δεν του αλλάξεις την πόρτα σε κάποια εικονική, θα χρησιμοποιεί την COM1 by default.

Ψάξε τέτοιες εφαρμογές μπας και βρεις κάποια που να σου κρατάει την πόρτα ανοιχτή..

Άλλαξε το Com Port που χρησιμοποιεί και θα είσαι okay.

Νομίζω και κάποιες συσκευές USB χρησιμοποιούν από πίσω USB2Serial drivers.

Δημοσ.

Τωρα που το λες εχωτο myyphonexplore Που χρησημοποιει Usb serial Πορτα αλλα ειναι απενεργοποιθημενο. Το "δουλευω" μονο όταν το χρειαζομαι και επιπλεον στις ρυθμισεις του εχει ως πορτα την com7

Δημοσ.

Δοκίμασε το επισυναπτόμενο... Κλειδώνεις στην θύρα που έχεις την συσκευή έχοντας το πρόγραμμα διαχείρισής του στον υπολογιστή κλειστό (για να μπορέσει να συνδεθεί το άλλο), μετά πατάς connect και βλέπεις αμα σου έρχεται κάτι μέσω της θύρας(Προβολή σαν hex). Βέβαια αμα θέλει να του σταλούν δεδομένα για να αρχίσει να στέλνει και αυτό δεν θα δείξει τπτ :/

Το πρόγραμμα διαχείρισης είναι σίγουρο οτι είναι σωστά ρυθμισμένο; (Ποιό πρόγραμμα είναι; ).

Εδιτ: Άμα σου λέει οτι δεν έχεις το mscomm32.dl κατέβασε το και πέτα το στον φάκελο system32.

BasicComm.zip

Δημοσ.

Μήπως είχες βάλει και κανένα usb modem ή 3g stick ή τίποτα τέτοιο?

Κι αυτά κάπως έτσι υλοποιούν επικοινωνίες.

Δημοσ.

Προγραμματάκι που θες λέγεται PortMon. Το ανοίγεις και κάνεις connect πριν ανοίξεις άλλο πρόγραμμα που παίζει με τη σειριακή. Αν σου λέει ότι δε μπορεί να συνδεθεί, σημαίνει ότι μάλλον κάποιο πρόγραμμα έχει ήδη καβατζώσει τη θύρα. Άμα συνδεθεί βλέπεις τι και από που φτάνει στη θύρα.

Δημοσ.
Δοκίμασε το επισυναπτόμενο... Κλειδώνεις στην θύρα που έχεις την συσκευή έχοντας το πρόγραμμα διαχείρισής του στον υπολογιστή κλειστό (για να μπορέσει να συνδεθεί το άλλο), μετά πατάς connect και βλέπεις αμα σου έρχεται κάτι μέσω της θύρας(Προβολή σαν hex). Βέβαια αμα θέλει να του σταλούν δεδομένα για να αρχίσει να στέλνει και αυτό δεν θα δείξει τπτ :/

Το πρόγραμμα διαχείρισης είναι σίγουρο οτι είναι σωστά ρυθμισμένο; (Ποιό πρόγραμμα είναι; ).

Εδιτ: Άμα σου λέει οτι δεν έχεις το mscomm32.dl κατέβασε το και πέτα το στον φάκελο system32.

μου λεει ότι δεν υπάρχει διαθεσιμη πορτα στον υπολογιστη.

παρατηρησα τελικα ότι δεν υπάρχει ξεχωριστη καρτα για την σειριακη αλλα μεσω καλωδιοταινιας συνδέται στην αναλογη υποδοχη στη μητρικη~~

Οσο για εξωτερικα bluetooth κτλ, χρρησιμοποιω καπου καπου ενα αλλά δεν είναι μόνιμα συνδεδεμενο.

Προγραμματάκι που θες λέγεται PortMon. Το ανοίγεις και κάνεις connect πριν ανοίξεις άλλο πρόγραμμα που παίζει με τη σειριακή. Αν σου λέει ότι δε μπορεί να συνδεθεί, σημαίνει ότι μάλλον κάποιο πρόγραμμα έχει ήδη καβατζώσει τη θύρα. Άμα συνδεθεί βλέπεις τι και από που φτάνει στη θύρα.

το "ετρεξα" και μου λεει οτι η com1 ειναι μαλλον σε χρήση!:mad:

τι στο σκατ0 συμβαινει!!!:fear:

Δημοσ.

το "ετρεξα" και μου λεει οτι η com1 ειναι μαλλον σε χρήση!:mad:

τι στο σκατ0 συμβαινει!!!:fear:

Συμβαίνει ακριβώς ότι σου λέει. Κάποιο πρόγραμμα έχει κάνει connect στη σειριακή και γι αυτό δε μπορεί να συνδεθεί άλλο πρόγραμμα. Δες στα processes σου μπας και τρέχει κανας περίεργος δαίμονας από αυτά που δουλεύεις ή κάτι με "comm" στο όνομα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...