Προς το περιεχόμενο

Αξίζει αναβάθμιση Ram σε παλιό μηχάνημα;

dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα παλιό desktop με 256mb ram, 2,66GHz CPU μονοπύρηνος intel δε ξέρω περισσότερα, και σχετικά με την GPU το μόνο που ξέρω είναι nvidia με 64αρα μνήμη. Το pc προορίζεται για internet μόνο, απλή πλοήγηση. Τρέχει xp 32bit και σέρνεται. Μπορεί πχ να κάνει να ανοίξει τον Chrome 1' και γενικά κολλάει πολύ.

Σκέφτομαι ότι για πλοήγηση στο Internet ο CPU είναι οκ, και ότι αν βάλω Ram σύνολο 1GB (SDRAM 400MHZ) θα ανταποκρίνεται για τη δουλειά που το θέλω. Πιστεύετε ότι θα έχει μεγάλη διαφορά;

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ναι θα έχει μεγάλη διαφορά,αφού δεν θα χρειάζεται να κάνει τόσα read/write στον δίσκο,αν μπορείς να βάλεις και έναν ποιο σύγχρονο δίσκο θα δεις ακόμα μεγαλύτερη διαφορά.

Δεν αξίζει όμως γενικά,αφού η μνήμες θα είναι πανάκριβες.

Δημοσ.

εχω εναν παρομοιο στα 2.66 με 2χ512( στα 333 νομιζω) και xp sp3. Με φρεσκο φορματ και φορτωση στο start up μονο τα απαραιτητα θα σαι μια χαρα. Ο chrome ειναι μια χαρα (μοζιλα με αρκετες καρτελες ζοριζεται λιγο) και ταυτοχρονα μουσικη και word ειναι εφικτο. Αλλα μεχρι εκει.Για οτιδηποτε παραπανω θελει υπομονη

αν βρεις πουθενα καμια μνημη 1Χ1024 σιγουρεψου οτι την δεχεται η μητρικη σου (η δικη μου η QDi πχ δεν διαβαζει πανω απο 512)

Δημοσ.

ψάξε να βρεις έναν 512 ή 256άρι μεταχειρισμένα.

αλλά γενικά όπος λέει και ο TheELF θα έχεις διαφορά.

άμα κλίσεις και τα περιττά που έχει το indows μην σου πω θα κάνει ανετότατα την δουλειά σου

Δημοσ.

αν βρεις πουθενα καμια μνημη 1Χ1024 σιγουρεψου οτι την δεχεται η μητρικη σου (η δικη μου η QDi πχ δεν διαβαζει πανω απο 512)

Γράφει ότι υποστηρίζει σύνολο 2gb και έχει 2 slots. Άρα το πιο λογικό είναι ότι υποστηρίζει 1χ 1024.

Γενικά ευχαριστώ για τις απαντήσεις, θα προχωρήσω στην αναβάθμιση!

Δημοσ.

Αν το θέλεις μόνο για ιντερνετ βάλε κάποιο ελαφριά έκδοση λίνουξ (π.χ lubuntu).

Αλλιώς με 512 επιπλέον mb μνήμης θα κάνεις την δουλειά σου άνετα με xp.

Δημοσ.

Θα ήταν καλή λύση μια έκδοση Linux, αλλά προορίζεται για άτομο που δεν ξέρει την τύφλα του και δυστυχώς δεν υπάρχει χρόνος για εκμάθηση...

Δημοσ.

Φιλε σορρυ που θα το πω λιγο ωμα αλλα αυτον τον υπολογιστη(ο θεος να τον κανει) πηγαινε στον κοντινοτερο καδο και στειλτον!ψαξου για μεταχειρισμενο με 200-250Ε

Δημοσ.
Φιλε σορρυ που θα το πω λιγο ωμα αλλα αυτον τον υπολογιστη(ο θεος να τον κανει) πηγαινε στον κοντινοτερο καδο και στειλτον!ψαξου για μεταχειρισμενο με 200-250Ε

:lol::lol::lol::lol: αυτός ο υπολογιστής με ακόμα περισσότερη ram κάνει ανετότατα την δουλιά του άμα ξέρεις. τί πέταμα και μλκίες?

Δημοσ.
...το μηχάνημα θέλει ΑΠΛΑ μια νέα εγκατάσταση Windows, και γραφτήκαν ένα κάρο αρκουδιές...

Τσκ.

Με XP SP1 ναι,ότι άλλο(σε windows) με 256mb πολλή οριακά κινείτε.

Δημοσ.
Το pc προορίζεται για internet μόνο, απλή πλοήγηση.

Αφού μας λες ότι το PC προορίζεται μόνο για Internet και με την ram που έχει (256MB), μόνο μια ελαφριά διανομή linux μπορείς να βάλεις. Δεν χρειάζεται ούτε εκμάθηση ούτε τίποτα. Με όποια windows και να του βάλεις πάλι θα σέρνεται.

Μην το σκέφτεσαι καθόλου. Linux....

Δημοσ.
Με XP SP1 ναι,ότι άλλο(σε windows) με 256mb πολλή οριακά κινείτε.

...μια χαρά ανοίγει ο ΟΠΟIΟΣΔΗΠΟΤΕ browser -όχι να κάνει ένα λεπτό όπως τώρα- όταν το pc το θέλει μόνο για surfing, με 256MB RAM - αρκεί να είναι φρέσκα τα Win (και SP2 και 3, γιατί όχι; ).

(...εδώ και 128 αρκούν ως το επίσημο requirement για να τρέχει νορμάλ το λειτουργικό, τί να λέμε. Απλώς, ακόμα 256, δεν θα του καθόταν άσχημα - αλλά δεν είναι αυτό που ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. Φρέσκο λειτουργικό είναι το θέμα)

Δημοσ.
...το μηχάνημα θέλει ΑΠΛΑ μια νέα εγκατάσταση Windows, και γραφτήκαν ένα κάρο αρκουδιές...

Τσκ.

1000 πραγματα μπορει να ειναι, πως εισαι σιγουρος οτι ειναι θεμα software αυτο το προβλημα? Τελειως ενδεικτικα μπορει πχ για καποιο λογο να τα χει φτυσει ο σκληρος του δισκος.

Το 1 λεπτο να ανοιξει google chrome ποτε στο κανει συνηθως? Κατοπιν επανεκινησης, ή αν εχεις αφησει για ωρες ανοιχτο το pc και εχοντας κανει εργασιες? Η παντοτε?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...