Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με επιπλεον ram

Tompgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

το προβλημα μου εχει ως εξης:

Exω 3GB ram στο pc μου και αφου εχω windows 7 ultimate 64bit αποφασισα να τον αναβαθμισω στα 4GB (αναφερομαι στο pc της υπογραφης μου). Αγορασα ενα dimm του ενος GB (το οποιο υποστηριζεται απ την μητρικη μου, δηλαδη ειναι ddr2 667mhz 1,8volt) και το εβαλα πανω στην μητρικη. Οταν ανοιξα το pc δεν μου αναγνωριζε ουτε απ το bios ουτε απ τα windows την επιπλεον μνημη , συγκεκριμενα στο system properties γραφει : 4,00GB (3,00GB usable) !!!:cry:

Εψαξα στο google για το συγκεκριμενο προβλημα και βρηκα 1ον οτι στο bios υπαρχει ρυθμιση που λεει switch memory hole mapping την οποια ρυθμιση το mobo μου δεν την εχει και 2ον μπορει να φτεει το sharing memory της gpu.

Εγω εβαλα μια παλια gpu (8500GT 256MB) και το συστημα αναγνωριζει 3,25GB ram!!!

ενω με την GT240 1GB αναγνωριζει 3GB!!! γιατι το κανει αυτο ? εχει κανεις καμια ιδεα ή εχει αντιμετοποισει το ιδιο προβλημα?

Ευχαριστω εκ των προτερον και συγνωμη αν σας κουρασα

ΥΓ δοκιμασα και το cpu-z και αναγνωριζει και τα 4 dimm-ακια

Δημοσ.
Αγορασα ενα dimm του ενος GB (το οποιο υποστηριζεται απ την μητρικη μου, δηλαδη ειναι ddr2 667mhz 1,8volt)

Δυστυχώς και πάλη μπορεί να μην είναι συμβατό με της υπόλοιπες μνήμες ή με την motherboard γενικά,κάποιες έχουν πρόβλημα με συγκεκριμένες μνήμες.

βρηκα 1ον οτι στο bios υπαρχει ρυθμιση που λεει switch memory hole mapping

Αυτό που ψάχνεις λέγεται memory remapping και το εξηγεί εδώ η microsoft.

Δημοσ.
Δοκιμασε μια αναβαθμιση την Βιος

ΦΙλε μου οι αναβαθμισεις μου εχει βγαλει η gigabyte για το mobo μου δεν εχουν σχεση με τις μνημες εξ αλλου το manual της μητρικης μου λεει πως υποστηριζει μεχρι 4GB ddr2 667mhz 1,8volt μνημες αρα δεν φτεει η εκδοση του bios

Ευχαριστω παντος:-)

Δημοσ.
Δυστυχώς και πάλη μπορεί να μην είναι συμβατό με της υπόλοιπες μνήμες ή με την motherboard γενικά,κάποιες έχουν πρόβλημα με συγκεκριμένες μνήμες.

Εκανα ολους τους συνδιασμους με ολα τα dimm σε ολες τις θεσεις και μονο 3GB αναγνωριζει

πχ. εβαλα τις 2 kingston και την καινουργια ADATA και αναγνωριζει 3GB μετα εβαλα και την τεταρτη kingston και αναγνωριζει παλι 3GB

δηλαδη το προβλημα δεν το κανει με την καινουργια μνημη

το link της microsoft θα το κοιταξω πολυ καλο;)

---------- Προσθήκη στις 01:56 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:54 ----------

Tα windows σιγουρα ειναι 64bit ετσι?

Ναι :-)

Δημοσ.

Δες λιγο στο manual καλυτερα αν λεει τιποτα περιορισμους ας πουμε...στην παλια μου gigabite ελεγε οτι δε μπορεις να βαλεις πανω απο 2 double sided dimmακια πανω γιατι δε θα λειτουργουσαν σωστα...

Δημοσ.
Δες λιγο στο manual καλυτερα αν λεει τιποτα περιορισμους ας πουμε...στην παλια μου gigabite ελεγε οτι δε μπορεις να βαλεις πανω απο 2 double sided dimmακια πανω γιατι δε θα λειτουργουσαν σωστα...

Συνφωνα με το manual μπορω να βαλω

Αλλα τωρα διαβαζω το link του TheELF και μαλλον θα μεινω με 3GB γιατι λεει πως για να βαλω 4 πρεπει να εχω chipset που να υποστηριζει 8GB χωρο διευθυνσεων που εγω δεν το εχω

".................The chipset must support at least 8 GB of address space. Chipsets that have this capability include the following:

* Intel 975X

* Intel P965

* Intel 955X on Socket 775 ..............."

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...