elven Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 μόνο που οι τοπ της Αμερικής είναι καμια 30 μονάδες πιο πάνω απο τους τοπ της Ελλάντας,χαζή χώρα για αυτό παραπέει κι εμείς μαμάμε,χμμμμμ Μεγάλη συζήτηση ανοίγεις... να ανοίξω θέμα; γιατί όχι... Με αφορμή τα παραπάνω που διαδραματίστηκαν μια κρύα και βροχερή νύχτα του Σεπτέμβρη,ανοίγω το θέμα. Γράφουμε μόνο σοβαρά και μόνο αν φοράμε τερλίκια. περιμένω Poscaman να ποστάρει για να καταλάβω 100% για ποιο ακριβώς πράγμα θέλει να γίνει η συζήτηση
poscaman Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Έχω ένα φιλαράκι, τελειώνει τώρα τη σχολή μου (Μηχ Η/Υ κ Πληροφορικής στην Πάτρα), ο οποιός είναι πολύ καλός, έχει ένα CV και μια αναλυτική καρτέλα που θα την ζήλευαν οι περισσότεροι συμφοιτητές μας και έχει όνειρο να φύγει Αμερική για σπουδές. Η διαδικασία λοιπόν που πρέπει να περάσει για να τον πάρουν σε κάποιο πανεπιστήμιο στην Αμερική, δεν έχει καμμία σχέση με την (σχετικά) απλή διαδικασία, με την προϋπόθεση να έχεις και τα ανάλογα προσόντα, για να σε πάρουν σε κάποιο πανεπιστήμιο στην Ευρώπη. Μιλάω πάντα για μεταπτυχιακό - διδακτορικό επίπεδο. Εκτός από τα υψηλά στανταρντς που θέτουν λοιπόν, και που ας θεωρήσουμε δεδομένο ότι αρκετοί χιλιάδες στον κόσμο τα διαθέτουν, σε περνάνε από κόσκινο, όσον αφορά βιολογικά, ιατρικά, κληρονομικά, οικονομικά, οικογενειακά κα δεδομένα, τα οποία και λαμβάνονται φυσικά υπόψιν. (αλλιώς γιατί να τα ζητούν). Με πολύ απλά λόγια, ζητούν, και μαθαίνουν τελικά τα ΠΑΝΤΑ για σένα, ακόμα και ότι στην τάδε κατασκήνωση που είχες πάει στην Πέμπτη δημοτικού, πήρες βραβείο στην κολύμβηση. Θα τα μάθουν λοιπόν, γιατί θα τους τα πεις εσύ, και θα τους τα πεις εσύ, για να έχεις μια παραπάνω ελπίδα να σε επιλέξουν ανάμεσα στους δεκάδες-εκατοντάδες που έχουν κάνει αίτηση. Και θα πάρουν τον καλύτερο. Η διαφορά με Ελλάδα, μία από τις πολλές, αλλά σε αυτή θέλω να σταθώ, είναι ότι σε κάτι αντίστοιχο, στην Ελλάδα θα στεκόντουσαν απλά στην υπόσημείωση "γιος τάδε κομματικού στελέχους", αδερφός-ξάδερφος-μπάρμπας-γκόμενα τάδε πολιτικού-ρουσφετολόγου-μιζαδόρου κλπ. Επίσης, γεγονός είναι ότι πολύς κόσμος, λαμπρά μυαλά της ανθρωπότητας έχουν μετακομίσει και πάρει υπηκοότητα αμερικανική είτε γιατί το επέλεξαν, είτε γιατί το "επέλεξαν". Δεν θεωρώ ότι είμαστε ή είναι πιο έξυπνοι σαν λαός, θεωρώ όμως ότι είναι πολύ πιο "μάγκες". Δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα έφτασε στο χείλος της οικονομικής καταστροφής (αν δεν έχει πέσει ήδη και δεν το ξέρουμε) επειδή είμαστε χαζοί και κάναμε κακή οικονομική διαχείριση. Πιστεύω ότι φτάσαμε όπου φτάσαμε, τώρα και παλαιότερα, απλά και μόνο γιατί μας δέρνει η κουτοπονηριά, η απληστία και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να βγάλουμε το μάτι του διπλανού μας, γιατί εκείνου είναι γαλάζιο κι εμάς σκατί. Με τέτοιες προϋποθέσεις δεν μπορούμε να πάμε μπροστά. Μυαλό έχουμε, αλλά θα το χρησιμοποιήσουμε για το πως θα κλέψουμε-λεφτα-να-παρουμε-πορσε-να-ριξουμε-γκομενα. Κι στην αντίπερα όχθη τα ίδια σκέφτονται, αλλά όχι πάντα και όλοι. Και μια παρατήρηση. Έχω ακούσει κατά καιρούς ότι οι Έλληνες έχουμε γίνει λίγο τεμπέληδες κι "αραχτοί" γιατί μας έχει μείνει από τότε που οι Τούρκοι μας είχαν γιουσουφάκια. Αν κάποιος το πιστεύει πολύ, ας πάει μια βόλτα μέχρι απέναντι, να πήξει το μάτι του από "τεμπέληδες", "αργόσχολους" και "αραχτούς" ανθρώπους.
insomniaK Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Έχω ένα φιλαράκι, τελειώνει τώρα τη σχολή μου (Μηχ Η/Υ κ Πληροφορικής στην Πάτρα), ο οποιός είναι πολύ καλός, έχει ένα CV και μια αναλυτική καρτέλα που θα την ζήλευαν οι περισσότεροι συμφοιτητές μας και έχει όνειρο να φύγει Αμερική για σπουδές. Η διαδικασία λοιπόν που πρέπει να περάσει για να τον πάρουν σε κάποιο πανεπιστήμιο στην Αμερική, δεν έχει καμμία σχέση με την (σχετικά) απλή διαδικασία, με την προϋπόθεση να έχεις και τα ανάλογα προσόντα, για να σε πάρουν σε κάποιο πανεπιστήμιο στην Ευρώπη. Μιλάω πάντα για μεταπτυχιακό - διδακτορικό επίπεδο. Εκτός από τα υψηλά στανταρντς που θέτουν λοιπόν, και που ας θεωρήσουμε δεδομένο ότι αρκετοί χιλιάδες στον κόσμο τα διαθέτουν, σε περνάνε από κόσκινο, όσον αφορά βιολογικά, ιατρικά, κληρονομικά, οικονομικά, οικογενειακά κα δεδομένα, τα οποία και λαμβάνονται φυσικά υπόψιν. (αλλιώς γιατί να τα ζητούν). Με πολύ απλά λόγια, ζητούν, και μαθαίνουν τελικά τα ΠΑΝΤΑ για σένα, ακόμα και ότι στην τάδε κατασκήνωση που είχες πάει στην Πέμπτη δημοτικού, πήρες βραβείο στην κολύμβηση. Θα τα μάθουν λοιπόν, γιατί θα τους τα πεις εσύ, και θα τους τα πεις εσύ, για να έχεις μια παραπάνω ελπίδα να σε επιλέξουν ανάμεσα στους δεκάδες-εκατοντάδες που έχουν κάνει αίτηση. [...] Μπορείς να μας δείξεις σε ποιο πανεπιστήμιο ζητούν βιολογικά, ιατρικά, κληρονομικά, οικονομικά, οικογενειακά κα δεδομένα; Εκτός από τα οικονομικά, που σου ζητούν να υπογράψεις ότι εγγυάσαι τη χρηματοδότηση των σπουδών σου (κι όχι αν είσαι πλούσιος), δεν έχω δει πουθενά να ζητούν οτιδήποτε άλλο. Για την ακρίβεια σε όλα, υπάρχει disclaimer που αναφέρει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ότι δεν έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν αυτά που λες ότι είναι υποχρεωτικά και σίγουρα δε σε κρίνουν σύμφωνα με αυτά. Και ακόμα και αν έχεις καταδικαστεί για κάτι, σου ζητούν να καταθέσεις την επιστολή που το αναφέρεις σφραγισμένη. Η σύγκριση στη δυσκολία για εισαγωγή σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα μεταξύ Ευρώπης/ΗΠΑ δε νομίζω ότι έχει κανένα νόημα. Αντικειμενικά, η διαφορά είναι ότι ζητούν GRE ή GMAT και δίνουν μικρότερη σημασία στο γενικό (που το θέλουν άριστο τα κορυφαία ιδρύματα). Κατά τα άλλα είναι ακριβώς η ίδια διαδικασία. ---------- Προσθήκη στις 17:42 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:36 ---------- Υ.Γ. Φτιάχτε λίγο τον τίτλο.
gtroza Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 τερλίκια vs πόρσε ! τερλίκια=>θερμαίνουν τα πόδια πόρσε=>θερμαίνει τον πλανήτη .
paulogiann Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Εκτός από τα υψηλά στανταρντς που θέτουν λοιπόν, και που ας θεωρήσουμε δεδομένο ότι αρκετοί χιλιάδες στον κόσμο τα διαθέτουν, σε περνάνε από κόσκινο, όσον αφορά βιολογικά, ιατρικά, κληρονομικά, οικονομικά, οικογενειακά κα δεδομένα, τα οποία και λαμβάνονται φυσικά υπόψιν. (αλλιώς γιατί να τα ζητούν). Με πολύ απλά λόγια, ζητούν, και μαθαίνουν τελικά τα ΠΑΝΤΑ για σένα, ακόμα και ότι στην τάδε κατασκήνωση που είχες πάει στην Πέμπτη δημοτικού, πήρες βραβείο στην κολύμβηση. Θα τα μάθουν λοιπόν, γιατί θα τους τα πεις εσύ, και θα τους τα πεις εσύ, για να έχεις μια παραπάνω ελπίδα να σε επιλέξουν ανάμεσα στους δεκάδες-εκατοντάδες που έχουν κάνει αίτηση. Έχεις συγκεκριμένο παράδειγμα? Πέρασα την ίδια διαδικασία πέρσι, και το παραπάνω μου φαίνεται υπερβολή. Σίγουρα σε κάποια στιγμή δηλώνεις ότι είσαι υγιής, αλλά από κει και πέρα δεν είδα κάτι άλλο. Και θα πάρουν τον καλύτερο. Κι αυτό είναι λίγο debatable. Στην Αμερική το σύστημα είναι άκρως καπιταλιστικό (πρακτικά, κοστίζεις αρκετές δεκάδες χιλιάδες $/χρόνο) στον καθηγητή που σε αναλαμβάνει, και προφανώς θα κοιτάξει για τους καλύτερους. Αλλά οι 'καλύτεροι' δε διαμορφώνονται μόνο μέσα απ τις αιτήσεις, μετράνε σε μεγάλο (πολύ μεγάλο) βαθμό τα κονέ και τα ανεπήσιμα recommendations από λοιπούς καθηγητές του background σου. Αυτό που βλέπω εγώ εδώ είναι ότι όλα κινούνται εμπρός γιατί όλοι συνεργάζονται. Σχεδόν οι πάντες έχουν διαμορφώσει ένα ήθος και μια τιμιότητα (σε βαθμό brainwashed) που δύσκολα θα σπάσεις με πονηριές. Οι έλληνες, ως αυτοτελείς οντότητες, είμαστε μια χαρά γαμάτοι, ψιλοαναμενόμενο αφού μεγαλώνουμε σε πολύ πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Απλά όταν μας βάζεις όλους μαζί, πληρώνεις το τίμημα της αναρχίας
poscaman Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Έχεις συγκεκριμένο παράδειγμα? Πέρασα την ίδια διαδικασία πέρσι, και το παραπάνω μου φαίνεται υπερβολή. Σίγουρα σε κάποια στιγμή δηλώνεις ότι είσαι υγιής, αλλά από κει και πέρα δεν είδα κάτι άλλο. Μπορείς να μας δείξεις σε ποιο πανεπιστήμιο ζητούν βιολογικά, ιατρικά, κληρονομικά, οικονομικά, οικογενειακά κα δεδομένα; Θα το μελετήσω περισσότερο, και θα επιστρέψω. Μπορεί να υπερβάλω, δεν αποκλείεται, μου τα έχουν μεταφέρει, δεν τα έχω ζήσει.
kk1991 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Η διαφορά με Ελλάδα, μία από τις πολλές, αλλά σε αυτή θέλω να σταθώ, είναι ότι σε κάτι αντίστοιχο, στην Ελλάδα θα στεκόντουσαν απλά στην υπόσημείωση "γιος τάδε κομματικού στελέχους", αδερφός-ξάδερφος-μπάρμπας-γκόμενα τάδε πολιτικού-ρουσφετολόγου-μιζαδόρου κλπ. Πιστεύω ότι φτάσαμε όπου φτάσαμε, τώρα και παλαιότερα, απλά και μόνο γιατί μας δέρνει η κουτοπονηριά, η απληστία και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να βγάλουμε το μάτι του διπλανού μας, γιατί εκείνου είναι γαλάζιο κι εμάς σκατί. Με τέτοιες προϋποθέσεις δεν μπορούμε να πάμε μπροστά. Μυαλό έχουμε, αλλά θα το χρησιμοποιήσουμε για το πως θα κλέψουμε-λεφτα-να-παρουμε-πορσε-να-ριξουμε-γκομενα. το μονο που θελω να προσθεσω ειναι οτι γκρινιαζουμε συνεχεια οτι κατι πρεπει να αλλαξει και με το που κατι παει να αλλαξει μας πιανει πανικος αμεσως απεργιες καταληψεις φωτιες πορειες.........δε λεω οτι στην αμερικη ειναι καλυτερη απλως εκει εχουν ενα κρατος που αν πει ασπρο ειναι ασπρο αν πει μαυρο ειναι μαυρο δε θα το κανει γκρι για να χαιδεψει αυτια
elven Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 το μονο που θελω να προσθεσω ειναι οτι γκρινιαζουμε συνεχεια οτι κατι πρεπει να αλλαξει και με το που κατι παει να αλλαξει μας πιανει πανικος αμεσως απεργιες καταληψεις φωτιες πορειες.........δε λεω οτι στην αμερικη ειναι καλυτερη απλως εκει εχουν ενα κρατος που αν πει ασπρο ειναι ασπρο αν πει μαυρο ειναι μαυρο δε θα το κανει γκρι για να χαιδεψει αυτια Το σύστημα στην Ελλάδα αλλάζει πάντα προς το χειρότερο,καταργήσαμε τις Δέσμες για να φτάσουμε μετά απο 10 χρόνια με αλλαγές επι των αλλαγών να το ξαναφέρουμε στις δέσμες,άρα καλά έκαναν και φώναζαν,αποδεικνύεται ότι είχαν δίκιο. Σε κάποιους δε φαινόταν λογικό ότι η ιστορία και τα θρησκευτικά δε μπορούν να κρίνουν την ικανότητα κάποιου στις θετικές επιστήμες Επίσης είμαι της άποψης ότι το σύστημα εδώ σε περιορίζει,μια λάθος απόφαση να πάρεις στα 18 σου που ως γνωστό η ωριμότητα ξεχειλίζει τη μαμησες,ξανά πανελλήνιες ή 10% όπου με 19 παίζει να περνάς σε ΤΕΙ,αν περάσεις δεν υπάρχει διέξοδος. Για υποδομές μη μιλήσουμε καλυτερα insomniak πως αλλάζω τίτλο;
kk1991 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Το σύστημα στην Ελλάδα αλλάζει πάντα προς το χειρότερο,καταργήσαμε τις Δέσμες για να φτάσουμε μετά απο 10 χρόνια με αλλαγές επι των αλλαγών να το ξαναφέρουμε στις δέσμες,άρα καλά έκαναν και φώναζαν,αποδεικνύεται ότι είχαν δίκιο.Σε κάποιους δε φαινόταν λογικό ότι η ιστορία και τα θρησκευτικά δε μπορούν να κρίνουν την ικανότητα κάποιου στις θετικές επιστήμες Επίσης είμαι της άποψης ότι το σύστημα εδώ σε περιορίζει,μια λάθος απόφαση να πάρεις στα 18 σου που ως γνωστό η ωριμότητα ξεχειλίζει τη μαμησες,ξανά πανελλήνιες ή 10% όπου με 19 περνάς σε ΤΕΙ,αν περάσεις δεν υπάρχει διέξοδος. Για υποδομές μη μιλήσουμε καλυτερα insomniak πως αλλάζω τίτλο; δεν ειπα οτι συμφωνωμε το πως ειναι η κατασταση (ποτε δε μαρεσε η λεξη συστημα) αλλα οτι και να παει να γινει αμεσως το λεμε χειροτερο χωρις καν να το εχουμε δει λιγο.δε μιλαω για πειραματα για λιγο ανοιχτο μυαλο μιλαω.
Garnele Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2010 Πριν λίγο έβλεπα αυτό το ντοκυμαντέρ που αναφέρεται εκτενώς στο ζήτημα της εκπαίδευσης στην Αμερική. Προσωπικά βαρέθηκα και το έκλεισα λίγο μετά τη μέση, αλλά ίσως να ενδιαφέρει κάποιον.
alex_000 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 βασικα το εκπαιδευτικό συστημα της ελλάδος δεν θα επρεπε να συγκρινεται με καμια σοβαρη χώρα απο την 1η δημοτικου μεχρι την ωρα που βγαινεις με PHD ειναι ολα ΛΑΘΟΣ σχεδιασμενα με λαθος τροπο απο τα ιδια λαθος ατομα που εχουν κανονισει τα παντα και τα εχουν σκατώσει σε ολα.
insomniaK Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 alex_000, που τα στηρίζεις αυτά που αναφέρεις;
kage Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 bachelor στην αμερικη=αρκετα χρηματα σιγουρα πανω απο 10χιλ εκτος προσωπικων εξοδων+σπιτι. κλασικα τεστακια γλωσσας αλλιως 6μηνο για προετοιμασια παιρνοντας 1-2 χαζα μαθηματα γενικων γνωσεων. Αυτο που εχει αλλαξει απο τα παλια τα χρονια ειναι οτι η βιζα που σου δεινουν για σπουδες δεν σε αφηνει να δουλεψεις εκτος πανεπιστημιου!! --------------- για μαστερ απλα σιγουρα πληρωνεις και για phd ισως και να σου δοθει καποιο ειδος υποτροφιας ή μισθος. τα υπολοιπα που ανεφερε ενα φιλος φιλου κτλ ειναι υπερβολη.μπες στα σιτε των uni και αναφερουν ξεκαθαρα τι ζητανε! Επιπλεον ακομη και τα τοπ uni mit+harvard τουλ.για bachelor εχουν καποιες προυποθεσεις αλλα πανω απ ολα να εχουν αρκετα λεφτα για ξοδεμα για fees. υ.γ τα παραπανω αφορουν για αλλοδαπους που πανε εκει για σπουδες.το ιδιο ισχυει και για αυτους που εχουν αμερικη υπηκοοτητα οσον αφορα τις πληρωμες διδακτρων αλλα αλλαζει το θεμα στις υποτροφιες... -------------- για πρωτοβαθμια εκπεδευση οπως τα βλεπουμε στις ταινιες... δεν εχουν ξενες γλωσσες σε φροντηστηρια και φροντιστηρια/ιδιαιτερα για τα μαθηματα. Συνεχιζει καποιος να πιστευει οτι αυτοι ειναι στοκοι και μεις εξυπνοι στην Ελλαδα που κανουν τα παιδια φυτα στο σχολειο?
alex_000 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 alex_000, που τα στηρίζεις αυτά που αναφέρεις; Στην εμπειρία μου απο δημοτικό μεχρι μεταπτυχιακό εδω τα εχω κανει. Ξερω τι γινεται εξω απο το φιλικό και επαγγελματικό μου περιβάλον. Ξερω επίσης τα πραματα καλα για τα ελληνικα πανεπιστημια λόγω συγγενικής επαφής με καθηγητές πανεπιστημίων. ας γραψω μερικα bullets. * Δημοτικό ενταξει δεν ειναι παντου χαλια αλλα συνήθως οι δασκαλοι ειναι δημόσιοι υπάλληλοι που το μονο που τους ενδιέφερε ποτε ειναι η βολεψη, δεν ειναι ολοι ετσι φυσικα αλλα δυστυχώς ειναι πολλοι ετσι, as opposed το φυσιολογικές χωρες που καποιος γινεται δάσκαλος γιατι του αρεσει να διδάσκει (χαχαχα ειναι μαλακες αυτοι οι ξενοι) *Γυμνασιο το ιδιο. Εδω βεβαια εχουμε το προβλημα της τεραστιας υλης γεματης σαβουρα και των μαθηματικών επίπεδου phd που εχει ως αποτέλεσμα συνηθως φυτα στα ορια της υπερκόπωσης η σταρχιδιστες (οι δευτεροι ειναι περισσότεροι) *Λυκειο lol. Το λύκειο ειναι άχρηστο καθως ο μονος σκοπος ύπαρξης του ειναι η προετοιμασία για τις πανελλήνιες. Τα παιδια ακουνε μπραβο οταν στην τριτη λυκειου κανουν μαξ αριθμο απουσιων για να διαβασουν για πανελλήνιες. (δεν πας σχολειο? Μπραβο θα προοδευσεις ). Τον μονο σκοπό του που ειναι η προετοιμασια για πανελλήνιες δεν τον εκπληρώνει και αναγκαζονται οι γονεις και πληρώνουν την αξία του λυκείου τριπλη. *Πανελληνιες. Η μεγαλυτερη μαλακια στην ιστορια της βλακειας. ΑΠΕΙΡΑ λεφτα σκανε αβερτα σε φροντιστήρια ιδιαιτερα για μια ηλιθιότητα που μπορει να εχει ως αποτέλεσμα λογω ατυχίας να μην περάσεις εκει που θελεις (ειδικα οταν διναμε 4 μαθηματα που εδωσα εγω κλαφτα.. αυτοκτονουσε κοσμος). Εχεις ενα σύστημα που τουλάχιστον οι μισοι δεν καταφέρνουν να σπουδασουν αυτό που θελουν να σπουδασουν αλλα κατι αλλο. ΚΑΛΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΣΟ? (οχι εσυ που εκανα quote φυσικα ) *Πανεπιστημιο. 1. Αν καταφερεις και μπεις το πρωτο πραγμα που θα δεις ειναι τα μπασταρδα τομάρια π******ς γιους πολιτικοποιημένα καθηκια. Έτσι για να μαθεις καλά οτι στην ελλαδα αυτα αρχιζουν απο νωρις και να σκοτώσουν καθε ελπίδα σου για μια σοβαρή ανθρώπινη ζωη. Στο χωρο της ερευνας και της μόρφωσης εχεις τους πιο ισχυρούς να ειναι τα κομματοσκυλα. 2. Αντιγραφή πεφτει συνεφο. Ειναι γελοίο οτι μπορεις να τελιωσεις μια σχολη διαβαζοντας τα μαθηματα σαν περιοδικά και αντιγράφοντας το 50%. Αυτο υποβαθμίζει την αξια του πτυχίου καθως για καθε εναν που ασχοληθηκε και εμαθε 5 πραματα υπαρχουν 2 ζώα που το μονο που έκαναν ειναι να κυνηγανε γκομενες η να γραφτηκαν ΔΑΠ ΠΑΣΠ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ Ενωτικη δυναμικη αντιδραση η δεν ξερω γω τι αλλο που περνανε μαθηματα συννενοημενοι με τον καθηγητη που θα ψυφήσουν στις πρυτανικές εκλογες. 3. Τα μαθηματα θα στα κανουν συνηθως υποψηφιοι διδακτορες καθως οι καθηγητες ειναι "μαγκες" με τα λεφτα σου και τσιφλικαδες και λυνουν και ραβουν εκει μεσα και σιγα μην πανε να κανουν κανα μαθημα. 5.Δεν υπαρχει υποχρεωτική παρακολούθηση - μαξ αριθμος ετών σπουδων. Εχεις ενα ματσο κοπρόσκυλα να κάθονται 20 χρονια σε μια σχολη και να μην πατάνε πότε, και απλα δινουν copy paste εξεταστικές αντιγράφοντας τα μισα και παιρνουν ετσι πτυχιο. Ενταξει ολοι αυτοι ΔΥ γινονται δεν θα σου φάνε την δουλειά αλλα παλι υποβαθμίζεται το πτυχιο σου. 6. Υποδομες .. ΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ αν δεν πας να δεις πως ειναι εξω σε σοβαρά πανεπιστήμια αυτο δεν περιγράφεται καν , μόνο βλέπεται. Αν θες να ακολουθήσεις τεχνικές κατευθύνσεις η να κανεις κανα πειραμα καλη τυχη και η παναγια μαζι σου *Μεταπτυχιακο - εδω το βουλώνω το μεταπτυχιακό που εκανα ηταν πραγματικά γαμάτο και ολα δουλεβαν τζετ (απιστευτο!) αν και εκανα απο τα πολυ καλα - και θεωρητικα/ οικονομικα μεταπτυχιακα. *PHD ahhah εδω γελαει ο καθε πικραμένος. Κριτήριο για phd νο 1: Koμματικο. Γινεσαι τσιράκι ενως καθηγητη για 4-8 χρόνια (εξω ειναι 2-3 και δεν εισαι τσιρακι) , κάνεις ολη την αγκαροδουλεια. ΓΕΛΟΙΟ πραγμα. Οι καθηγητες (φυσικα οχι ολοι) συνηθως ειναι κομπλέξαρες που νομιζουν οτι ειναι οι θεοί πάνω στην γη, το wikipedia incarnated και φέρονται κάπως σαν Ταξιαρχοι στον στρατο, ασε που οσοι ειναι δυκτιωμένοι καλα κλεβουνε τα λεφτα σου οπως ο καθε παπάρας εφοριακός πολεοδόμος τελωνιακος η δεν ξερω γω τι αλλο. Για το phd μπορω να γραψω τα περισσοτερα απο ολα τα αλλα, αλλα δεν θα το κανω.. Το πιο σημαντικό αν ολα αυτα πανε καλα φτανεις συγκριτικά με τους συναδέλφους σου εξω να είσαι στα 31 (1 χρονος πανεληνιες 5 χρόνια πτυχιο 1-2 χρόνια μαστερ 6 χρονια phd + 18 - συντηρητικοί μέσοι οροι) σου (phd) στο επαγγελματικό - ερευνητικό σταδιο που ειναι ενας αγγλος στα 24 (και αν εισαι σε αυτο το επίπεδο). Μετα αρχιζεις να χώνεσαι στα πολιτικα γραφεία να γράφεσαι σε εκκλησίες και μασόνους μπας και μπορέσει καποτε και ανοιξει μια εδρα για σενα να παρεις θεση. Οπως ειπα τα πτυχια μου τα πηρα ελλάδα. Δεν εχω λόγο να υποβαθμίσω τα ιδια μου τα πτυχια αλλα η αλληθεια πρεπει να λέγεται. Η χωρα ειναι μπουρδελο και οι νταβατζίδες ξερουμε ολοι πιοι ειναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.