Προς το περιεχόμενο

Οριστικό format σε δίσκο

jeanthira7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την καλή παρέα σας,

Εχω έναν δίσκο IDE της WD παρακαλώ τον οποίο και πουλάω και θέτω το εξής ερώτημα:

Γνωρίζω πως με το απλό format ναι μεν διαγράφονται όλα τα δεδομένα του σκληρού δίσκου, όμως με το κατάλληλο recovery program μπορούν ξανά να επανακτηθούν τα δεδομένα του! Με ποιο πρόγραμμα μπορώ να διαγράψω ΟΡΙΣΤΙΚΑ & ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ τα δεδομένα του δίσκου ώστε να μην είναι δυνατόν να μπορέσουν ξανά να επανακτηθούν?

Ευχαριστώ

Δημοσ.
Χαιρετώ την καλή παρέα σας,

Εχω έναν δίσκο IDE της WD παρακαλώ τον οποίο και πουλάω και θέτω το εξής ερώτημα:

Γνωρίζω πως με το απλό format ναι μεν διαγράφονται όλα τα δεδομένα του σκληρού δίσκου, όμως με το κατάλληλο recovery program μπορούν ξανά να επανακτηθούν τα δεδομένα του! Με ποιο πρόγραμμα μπορώ να διαγράψω ΟΡΙΣΤΙΚΑ & ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ τα δεδομένα του δίσκου ώστε να μην είναι δυνατόν να μπορέσουν ξανά να επανακτηθούν?

Ευχαριστώ

Με βάση το παραπάνω post μου δημιουργούνται οι εξείς απορίες:

1)Για ποιό λόγο κάποιος που θα πάρει τον μεταχειρισμένο σου δίσκο να προσπαθήσει να κάνει ανάκτησει δεδομένων μετά από format,κάτι που είναι ιδιαίτερα δύσκολο :rolleyes:

2) Αν τα δεδομένα που έχεις στον δίσκο είναι τόσο σημαντικά και έχεις αμφιβολία ότι ακόμα και με format μπορεί κάποιος να τα βρεί για ποιό λόγο να τον πουλήσεις ? Και μάλιστα όταν στην αγορά παίρνεις πλέον με 50 ευρώ το 1 ΤΒ φαντάζομαι ότι ένας IDE δίσκος 50-80GB δεν πιάνει τίποτα από τιμή.Αξίζουν τα 20-25 ευρώ την αμφιβολία για τα δεδομένα σου ?

Φιλικά πάντα

Δημοσ.

^...αν βρεθεί "θύμα" :P, μπορεί μια χαρά να τον πουλήσει 20-30€ (είναι και 200-250GB o σκληρός, φαίνεται σε αγγελία του). Και δεν είναι κι ευκαταφρόνητα.

Όσον αφορά τα δεδομένα του, κατ' αρχάς δε νομίζω να περιέχει το σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού, και να υπάρχει υποψήφιος Τούρκος αγοραστής. Οπότε, απλά "δεν θέλει να δώσει τον δίσκο και να υπάρχει περίπτωση ανάκτησης δεδομένων", έτσι απλά όμως.

Και γι' αυτή την περίπτωση, η απάντηση ήδη δόθηκε απ' τον tolis7 (συν την δική σου επιβεβαίωση "και ποιός θ' ασχοληθεί να προσπαθήσει ν' ανακτήσει δεδομένα"; ).

Filling with zeros και πούλημα, και τέλος.

Δημοσ.
^...αν βρεθεί "θύμα" :P, μπορεί μια χαρά να τον πουλήσει 20-30€ (είναι και 200-250GB o σκληρός, φαίνεται σε αγγελία του). Και δεν είναι κι ευκαταφρόνητα.

Ναι φίλε μου για 20 ευρώ τον δίνω κανονικότατα, απλά είναι και αυτό το θέμα. Σίγουρα δεν έχω έγγραφα μέσα επίλυσης του κυπριακού αλλά έχω σημαντικά προσωπικά δεδομένα. Οπως το βλέπει κανείς. Εγώ το pc πάντως το χρησιμοποιώ και για δουλειά αλλά και για διασκέδαση... :)

Δημοσ.
1)Για ποιό λόγο κάποιος που θα πάρει τον μεταχειρισμένο σου δίσκο να προσπαθήσει να κάνει ανάκτησει δεδομένων μετά από format,κάτι που είναι ιδιαίτερα δύσκολο :rolleyes:
Καθόλου δύσκολο δεν είναι και ειδικά σε φρεσκοφορμαρισμένο δίσκο

Και δεν κατάλαβα δηλαδή τι ζόρι τραβάτε μερικοί εδώ μέσα; Μια ερώτηση έκανε ο άνθρωπος για κάτι ούτε παράνομο ούτε παράλογο. Το τι θέλει να κρατήσει ιδιωτικό δεν αφορά κανέναν μας

Τέσπα η απάντηση δώθηκε

Δημοσ.

O δίσκος που θέλω να φορμάρω χώρις επανάκτηση είναι seagate 320 gb.

Δοκίμασα το πρόγραμμα που μου πρότεινες φίλε μου αλλά με ένα άλλο πρόγραμμα επανάκτησης δεδομένων επανέκτησα πάλι αρκετά από τα datas.

Το πρόγραμμα του wd δεν το βρίσκω... HELP! :cry:

Δημοσ.

η πιο μπακαλικη λυση παντως ειναι να γεμισεις το δισκο με αδιαφορα δεδομενα (αν εχεις) και μετα να του κανεις format. Φανταζομαι τις φωτογραφιες σου θες να προστατεψεις οποτε γεμισε το με κατι αλλο αν εχεις βεβαια

Δημοσ.

Οκ, έστω τον γεμίζω με ό,τι άχρηστο υπάρχει και τον φορμάρω...

Δεν θα μου ανακτήσει και τα δεδομένα από το προηγούμενο φορμάρισμα???

Δημοσ.

...επειδή το να τον "γεμίσεις με διάφορα δεδομένα" είναι όντως μπακάλικο, γέμισέ τον με "μηδενικά", μέσω του προγράμματος της εταιρίας του.

Αν θες.

Δημοσ.
...επειδή το να τον "γεμίσεις με διάφορα δεδομένα" είναι όντως μπακάλικο, γέμισέ τον με "μηδενικά", μέσω του προγράμματος της εταιρίας του.

Αν θες.

Και πώς να βρω το πρόγραμμα της εταιρείας του? Οέο?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...