arsenal Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Καλησπέρα,παιδιά βρίσκομαι σε μια πολύ δύσκολη χρονιά επειδή δίνω πανελλήνιες και θέλω μια βοήθεια.Το μεσημεράκι που διαβάζω ψιλονυστάζω με αποτέλεσμα να μην μπορώ να συγκεντροθώ 100% γιαυτό θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο τρόπο να μην κοιμάμαι
Haldol Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Το ότι νυστάζεις πάει να πει ότι έχεις κουραστεί. Συνεπώς πέφτεις για έναν υπνάκο ένα μισάωρο και συνεχίζεις μετά. Απλά τα πράγματα.
sndev Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 τι περίπτωση να κοιμηθείς καμιά ωρίτσα ώστε να στροφαρει καλύτερα ο εγκέφαλος μετά τι σκευτηκες σα πιθανότητα ? πιθανότατα πιο γρήγορα θα απορροφάς το μάθημα που διαβάζεις ξεκούραστος, παρά όταν προσπαθείς να μείνεις ξύπνιος
arsenal Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Aπο την ώρα που γυρνάω στο σπίτι έχω 3:30 με 3 ώρες για να διαβάσω αν χάσω και άλλη μια πάπαλα
Haldol Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Τότε άλλαξε το πρόγραμμά σου ώστε να έχεις περισσότερες ώρες. Ισχύει ότι σου είπα, η νύστα σημαίνει ότι έχεις κουραστεί. Ακόμα και να το παλέψεις και να διαβάσεις δηλαδή, σκατά θα τα αφομοιώσεις.
Traumatias Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Επειδή το πέρασα πέρυσι και σε νιώθω απόλυτα το πιο σημαντικό που έχω να σου πω είναι ότι:αυτό είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και δεν πρέπει να σε αγχώνει, είναι κάτι που το περνάνε όλοι οι μαθητές. Επίσης κατά τη γνώμη μου η χειρότερη λύση είναι να αρχίσεις να πίνεις καφέδες.Δεν πρόκειται να σε τονώσουν ούτε να σου προσφέρουν τίποτα, παρά να τσιτώσουν τα νεύρα σου και να εκνευρίζεσαι εύκολα ενώ μπορεί να δυσκολεύεσαι να κοιμάσαι τα βράδια. Επίσης αν δεν κοιμάσαι αρκετές ώρες το βράδυ (πάνω από 6) ο οργανισμός σου θα εξουθενωθεί γρήγορα και αυτό δεν είναι καλό.Εγώ κάθε μέρα κοιμόμουν 7-8 ώρες και δεν ένιωσα ποτέ την απίστευτη εξάντληση που πέρασαν άλλοι συμμαθητές μου η οποία είναι άκρως κακή για το πρόγραμμα και το διάβασμά σου (ξέρω άτομο που το έπαιρνε ο ύπνος κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Αυτές είναι υπερβολές) Αυτό που έκανα εγώ ήταν: Αν είχε τύχει να μην κοιμηθώ πολύ το βράδυ, έπεφτα για ύπνο για μια ώρα πράγμα που με τόνωνε και μετά διάβαζα πολύ εύκολα. Επίσης σοκολάτα.Ότι καλύτερο για τους μαθητές.Η σοκολάτα είναι κάτι που θα σε βοηθήσει όταν θα αισθάνεσαι κόπωση καθώς προσφέρει πολύ γρήγορα μεγάλη ποσότητα ενέργειας(εκεί που ετοιμάζεσαι να πέσεις για ύπνο νιώθεις σαν να μπήκες στην πρίζα (δεν υπερβάλλω καθόλου). Πρέπει επίσης να προσέχεις πολύ τη διατροφή σου, να τρως αρκετά φρούτα και λαχανικά για να έχεις την απαραίτητη ενέργεια και να μην εξουθενώνεται ο οργανισμός σου.Αυτό είναι κάτι που μπορείς να πεις στη μητέρα σου να φροντίσει μιας και εσύ δεν έχεις τον χρόνο να ανησυχείς για αυτά. Τόνωση προσφέρουν και οι χυμοί.Να έχεις ένα κουτάκι πρόχειρο στο ψυγείο σου έτσι ώστε όταν αισθάνεσαι κόπωση να είναι άμεσα στη διάθεσή σου. Τέλος ότι και αν κάνεις, όταν θα φτάσει ο Ιανουάριος-Φεβρουάριος θα έχεις κουραστεί υπερβολικά για να σε βοηθήσουν αυτά αρκετά. Εγώ άρχισα τότε να παίρνω βιταμίνες.Προσωπικά με βοήθησε το epresat, γερμανικό φτιαγμένο από χυμούς φρούτων.Εμένα με βοήθησε πάρα πολύ.Το άρχισα εκείνη την εποχή και το έπαιρνα ανά 2 μήνες. Ελπίζω ότι σε βοήθησαΤο τελευταίο που έχω να σου πω είναι ότι αυτό που έχει σημασία είναι το καλό πρόγραμμα και όχι τα εξουθενωτικά ωράρια.Επίσης επειδή αργότερα(αν όχι κιόλας) θα ακούσεις πολλά και διάφορα (π.χ εγώ το Σάββατο έκανα επανάληψη τη φυσική κατ. 987,496,123 φορές)απλά κλείνε τα αφτιά σου.Το 99% είναι ψέματα αλλά και να μην είναι δεν σε αφορά και δεν πρέπει να σε αγχώνει
RottenLungs Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Αδελφέ είναι χίλιες φορές καλύτερο να κοιμάσαι μία ώρα και να διαβάσει λιγότερο, παρα να το πάς σερί. Εγω πανελλήνιες τον ύπνο μου τον έσπαγα σε δύο δόσεις. Η μία μεσημέρι και η άλλη βράδυ. Στο σύνολο κοιμόμουν 8 με 10 'ωρες την μέρα. Η απόδοση μου ήταν κορυφαία. Θα σου προτίνω να δοκιμάσεις κάτι. Προσπάθησε να λύσεις μία καινούρια πολύ δύσκολη άσκηση μαθηματικών ενώ είσαι κουρασμένος (λογικά δεν θα την λύσεις) και μετά ξαναπροσπάθησε μετά απο ύπνο απο 50' μέχρι 1h + 15' λεπτών. Θα δείς τρομαχτικές διαφορές στην απόδοση. Υ.Γ. Πανελλήνιες θυμάμαι που έλεγα στους συμμαθητές μου τις ώρες που κοιμόμουνα ημερησίως και γελάγανε (Στα αποτελέσματα βέβαια γέλαγα εγώ ενω αυτοί όχι τόσο). Να ξέρεις οτι μόνο οι ποιοτικές ώρες διαβάσματος μετράνε (δηλαδή όταν το μυαλό σου είναι ξεκούραστο). Το να κάθεσαι με τις ώρες πάνω απο ασκήσεις που δεν μπορείς να λύσεις λόγο κούρασης, δεν σου κάνουν τπτ.
slygeo87 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 ΔΕ ΓΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑ ΡΕ. Ή ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ Ή ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ. καπς λοκ
RottenLungs Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 ΔΕ ΓΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑ ΡΕ.Ή ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ Ή ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ. καπς λοκ Νιάτο, καλό είναι όταν μιλάς να λές κάτι. Το παιδί είναι σε περίοδο πανελληνίων και νομίζω πως καλό είναι να ακούσει εμπειρίες-απόψεις που μπορεί να τον βοηθήσουν.
FilipposMD Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Καλησπέρα,παιδιά βρίσκομαι σε μια πολύ δύσκολη χρονιά επειδή δίνω πανελλήνιες και θέλω μια βοήθεια.Το μεσημεράκι που διαβάζω ψιλονυστάζω με αποτέλεσμα να μην μπορώ να συγκεντροθώ 100% γιαυτό θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο τρόπο να μην κοιμάμαι Οι πανελλήνιες δεν είναι σπριντ, είναι μαραθώνιος, που λέει και το κλισέ. Φρόντιζε να ξεκουράζεσαι, γιατί σε 4-5 μήνες θα ψοφήσεις και τότε είναι που θα πρέπει να φορτσάρεις. Άρα, αν σε πιάνει νύστα, κλείσε τα μάτια και βάλε ξυπνητήρι σε 45 λεπτά. Τα 45 μπορεί να είναι 30 ή 60, δες εσύ πόσος ύπνος σε ξεκουράζει χωρίς να σε κάνει πτώμα. Τώρα, αν είναι κάτι έκτακτο, πχ διαγώνισμα, δοκίμασε τους ύπνους των 15 λεπτών. Σου παίρνουν την νύστα και νιώθεις σαν να έχεις κοιμηθεί πολύ περισσότερο. Σε 2-3 ώρες όμως, πάλι θα νυστάζεις. Όλοι όσοι τα έχουμε περάσει, ξέρουμε ότι είναι δύσκολο και αγχωτικό το πρόγραμμα. Φρόντισε όμως να το χειριστείς έτσι, ώστε να φτάσεις μέχρι τον Μάιο σε καλή κατάσταση και όχι καμμένος. Σωστό κι αυτό που είπε κάποιος, να μην ψαρώνεις από αυτά που ακούς. Κάνε το προγραμματάκι σου, διάβασε και μην ακούς διάφορους παπάρες που και καλά έχουν τελειώσει την ύλη 87 φορές. Καθένας με τον τρόπο και τον ρυθμό του. Καφέδες είναι ό,τι χειρότερο!
slygeo87 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Όχι αλήθεια, δε κοιμόμουν. Μετά το σχολείο καπάκι φροντιστήριο.
Traumatias Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 RottenLungs έχεις δίκιο για τον ύπνο αλλά είναι δύσκολο για μαθητή της τρίτης λυκείου να ακολουθήσει τέτοιο πρόγραμμα χωρίς τύψεις και άγχος ότι δεν προσπαθεί αρκετά. Προσωπικά πλέον το θεωρώ χαζό που με άγχωναν οι συμμαθητές μου αλλά εντάξει είναι μια δύσκολη περίοδος οι πανελλήνιες που συνεπάγεται διάφορες προκαταλήψεις και κατεστημένα...Συγχαρητήρια πάντως που κατάφερνες και έκλεινες τα αφτιά σου ότι και να σου έλεγαν.Προσωπικά απέτυχα σε αυτόν τον τομέα.
freedubus Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Εγώ μετά το σχολείο είχα καπάκια σε μισή ώρα ιδιαίτερο. Γυρνούσα σπίτι χλαπάκιαζα κι έπεφτα με τα ρούχα στο κρεβάτι για ύπνο. Ερχόταν η καθηγήτρια και περνούσε κανά 15' στο μπαλκόνι (ή στο σαλόνι αν βρισκόταν άλλος σπίτι) μέχρι να αξιωθώ να ξυπνήσω. Πάντως να χάσω το 20λεπτο power nap το μεσημέρι ΔΕΝ ΕΠΑΙΖΕ (όπως δεν παίζει ακόμα).
RottenLungs Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Εγω έπινα μπόλικους καφέδες, με βοηθούσανε αλλα βέβαια ενίσχυαν και το στρές, όπως και το τσιγάρο. Ένας τρόπο για να το εξισσοροπήσω ήταν να κάνω γυμναστική το βράδυ, καμια ώρα πριν πέσω για ύπνο. (Ήταν η μόνη περίοδο της ζωής μου που είχα γίνει τούμπανο) Υ.Γ. Ναι δεν άκουγα τους συμμαθητές μου γιατι όποτε έμπαινα σε συζήτηση μαζί τους με έπιανε το στομάχι μου απο το άγχος. Η λύση που βρήκα ήταν να κάθομαι με όλους τους αργόσχολους του σχολείου, να λέμε καμια μαλ@κία και να κάνουμε κανα τσιγαράκι στα διαλείμματα αντι να ακούω τους "καλούς" μαθητές που έβγαζαν έξω και μετράγανε τις ώρες διαβασματός τους. (άσε που περισσότεροι λένε ψέμματα, μόνο και μόνο για να το παίξουνε ιστορία)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.