Προς το περιεχόμενο

Στήριξη Ελληνικών προιόντων!

Loonydude

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι της λογικής ... Άμα δεν τιμήσεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει.

Μόνο στο 30% της αγοράς βρίσκονται ελληνικές επιχηρήσεις.

Συμπέρασμα, όσο μπορούμε να στηρίζουμε ελληνικές εταιρείες (αναλώσιμα, τρόφιμα, υπηρεσίες) ... Ώστε τα χρήματά μας να μένουν εδώ και να γίνονται ελληνικές επενδύσεις!

Πετάμε τα λεφτά μας σε ξένες εταιρείες ακόμα και για προιόντα που είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί με αποτέλεσμα οι ξένες χώρες να πλουτίζουν και εμείς να σνομπάρουμε τις ελληνικές επιχηρήσεις.

Θα ήθελα τα σχολια σας, και την γνώμη σας πάνω σε αυτό το θέμα.

Δημοσ.

Γιατί δυστηχώς πολλές φορές μας πιάνει μια ξενολατρεία, ψώνιο με τα ξένα προιόντα.... Παράδειγμα. 100 και 200+ ευρώ για ένα παντελόνι .. μόνο και μόνο επειδή είναι μάρκα ... και το κακό ειναι οτι πολύ κάνουν το σκ..τό τους παξιμάδι για να το αποκτήσουν ...

• Super Moderators
Δημοσ.
Είμαι της λογικής ... Άμα δεν τιμήσεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει.

Μόνο στο 30% της αγοράς βρίσκονται ελληνικές επιχηρήσεις.

Συμπέρασμα, όσο μπορούμε να στηρίζουμε ελληνικές εταιρείες (αναλώσιμα, τρόφιμα, υπηρεσίες) ... Ώστε τα χρήματά μας να μένουν εδώ και να γίνονται ελληνικές επενδύσεις!

Πετάμε τα λεφτά μας σε ξένες εταιρείες ακόμα και για προιόντα που είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί με αποτέλεσμα οι ξένες χώρες να πλουτίζουν και εμείς να σνομπάρουμε τις ελληνικές επιχηρήσεις.

Θα ήθελα τα σχολια σας, και την γνώμη σας πάνω σε αυτό το θέμα.

Το βασικό βέβαια είναι να είμαστε ενημερωμένοι για το ποιές εταιρείες είναι ελληνικές και ποιές όχι. Επίσης: τι μετρά ως ελληνική εταιρεία; Να έχει και έλληνες εργαζόμενους ή να ανήκει σε αμιγώς ελληνικά συμφέροντα;

Για παράδειγμα: Η ΕΛΑΪΣ μετράει ως ελληνική (επειδή έχει ιδρυθεί στην Ελλάδα και απασχολεί εκατοντάδες έλληνες εργαζόμενους) ή ως αλλοδαπή (αφού ανήκει κατά 100% στην Unilever);

Η ΠΑΥΛΙΔΗΣ είναι ελληνική (σύμφωνα με την ίδια ως άνω λογική) ή αλλοδαπή, αφού ανήκει κατά 100% στην Jacobs Suchard, η οποία ανήκει στην Kraft Foods, η οποία μέχρι το 2007 ανήκε στην Philip Morris (ναι, την ίδια που βγάζει τα Marlboro) και νυν Altria;

Η 3Ε είναι ελληνική (αφού απασχολεί μερικές χιλιάδες εργαζομένους στην Ελλάδα και άλλους τόσους σε σχεδόν τη μισή υφήλιο) ή αλλοδαπή, αφού ουσιαστικά το controlling interest ανήκει σε αλλοδαπές (offshore) εταιρείες;

Είναι δύσκολο να τα παρακολουθείς και να'σαι ενημερωμένος ως καταναλωτής. ;)

Δημοσ.

Σωστός ο topic starter αλλά δυστηχώς σωστός και ο paredwse. Γενικά φεύγει πολύ χρήμα έξω και αυτό είναι πολύ κακό. Το σωστό θα ήταν να έχουμε μεγάλη εξαγωγή προϊόντων

Αν ήμουν κυβέρνηση θα ανέβαζα πολύ το φόρο σε πολλές κατηγορίες εισαγώμενων προϊόντων όπως τρόφιμα πχ αν και φαντάζομαι κάτι τετοίο θα προκαλούσε έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός της χώρας.

Δημοσ.

Σίγουρα είναι δύσκολο να είσαι ενημερωμένος αφού καθημερινά γίνονται αγοροπωλησίες και εξαγορές εταιρειών. Προτεραιότητα σίγουρα ειναι οι αμιγώς ελληνικές εταιρείες και στη συνέχεια εταιρείες με έλληνες εργαζομένους, των οποίων τουλάχιστον η παραγωγή γίνεται στην ελλάδα.

Πάντος αν δεν κάνω λάθος τα περισσότερα προιόντα ... εκτος απο την κλασική επωνυμία αναγράφουν και την τυχόν εταιρεία στην οποία ανήκει.

Δημοσ.

Υπάρχουνε κατι κωδικοί εκει στο barcode(η Ελλάδα νομίζω έχει το 520) για τις χώρες προέλευσης του καθε προϊόντος,εγω πάντως προτείνω να αγοράζετε ΜΟΝΟ οτι πραγματικά χρειάζεστε και να κοιτάτε τον συνδυασμό κόστος/ποιότητα κι ας είναι κι απ'τον Αρη.

Αρκετά με τις παπατζες του καθ'ενος.

Δημοσ.
Υπάρχουνε κατι κωδικοί εκει στο barcode(η Ελλάδα νομίζω έχει το 520) για τις χώρες προέλευσης του καθε προϊόντος,εγω πάντως προτείνω να αγοράζετε ΜΟΝΟ οτι πραγματικά χρειάζεστε και να κοιτάτε τον συνδυασμό κόστος/ποιότητα κι ας είναι κι απ'τον Αρη.

+100000000

Δημοσ.

Κάπως εγωιστικό και με μακροχρόνιες επιπτώσεις στη δική σου τσέπη και βιωτικό επίπεδο αν πηγαίνουν όλοι με αυτό το σκεπτικό

Γιατί δηλαδή να προτιμήσει κάποιος πατάτες Αιγύπτου και όχι Νευροκοποείου όταν είναι το ίδιο πράγμα στη ίδια τιμή;;

Δημοσ.

Συμφωνώ μαζί σου.. Κατι τέτοια γίνονται απο κεκτημένη ταχύτητα, πολλές φορές δεν κοιτάμε καν τι λεέι το χαρτάκι απο πάνω.

Δημοσ.

Αν ήμουν κυβέρνηση θα ανέβαζα πολύ το φόρο σε πολλές κατηγορίες εισαγώμενων προϊόντων όπως τρόφιμα πχ αν και φαντάζομαι κάτι τετοίο θα προκαλούσε έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός της χώρας.

Προφανώς κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει σε χώρα της ΕΕ που υπάρχει ελεύθερη διακίνηση αγαθών κτλ. :-)

Δημοσ.

Ποτέ μου δεν κατάλαβα τη λογική που λέει να προτιμήσω το ελληνικό και ακριβότερο προιόν (ίδιας συγκριτικής ποιότητα). Να είναι ίδια η τιμή, να προτιμήσω το ελληνικό....

Δημοσ.

Σε μια χώρα που εξοντώνεται ο ελεύθερος επαγγελματίας απ΄τη φορολογία, που οι υγιείς εταιρείες υπερφορολογούνται και που ο συνταξιούχος χάνει τη σύνταξη που πλήρωσε, και όλα αυτά για να συντηρηθούν οι φουλ αντιπαραγωγικές θέσεις εργασίας στο δημόσιο, δεν υπάρχει ελπίδα!!

ΓΙΑΤΙ να σωθεί μια θέση εργασίας στο δημόσιο, όταν για χαλάλι της χάνονται δυο και τρεις από την αγορά?? ΚΑι καλά μη δημιουργηθεί κοινωνικό πρόβλημα, "το νέο χάπι"

Λες και με 150.000 απωλήσεις που θα γίνουν φέτος, δεν θα υπάρξει κοινωνικό πρόβλημα.....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...