Προς το περιεχόμενο

Απόδειξη 'επίσημη' για αρραβώνα

mentoras99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ολοι ξερουμε στην ελλαδα τι σημαινει και πως γινεται ο αρραβωνας.

Δεν ειναι κατι επισημο οπως ο γαμος.

Συνηθως γινεται μεταξυ συγγενων και φιλων, αλλαγες δαχτυλιδιων, και διαφορα αλλα λαογραφικα και εθιμικά στοιχεία της ελληνικής παράδοσης.

Η δική μου ερώτηση είναι:

Υπάρχει καποιος επίσημος τροπος, να αποδείξει ένα άτομο ότι είναι αρραβωνιασμένο με άλλο άτομο;

Δεν περιμενω οτι θα 'μετρησει' καπου ιδιαιτερα μια τετοιου ειδους αποδειξη, ωστοσο, κατω απο ορισμενες συνθηκες, μπορει να 'συνηγορήσει'/να βοηθήσει επικουρικά για κάποιους ισχυρισμούς(πχ οτι δυο ανθρωποι δεν είναι εντελώς ξένοι).

Δημοσ.
...

Υπάρχει καποιος επίσημος τροπος, να αποδείξει ένα άτομο ότι είναι αρραβωνιασμένο με άλλο άτομο;

...

Το κυριώτερο είναι η βέρα. Βοηθούν επίσης οι φωτογραφίες τέλεσης του αρραβώνα, καθώς και οι μαρτυρίες των καλεσμένων, (συγγενών & φίλων).

Πάντως με κούφανες μεγάλε :confused: ... Σε ποιόν άραγε θέλεις να το αποδείξεις ;

Δημοσ.
Σε κάποια αρχή ξένου κράτους.

Το πιο πιθανο ειναι οτι για εκει θα χρειαστει.

Μιλω ομως για καποιο εγγραφο ως αποδεικτικο, δεν ξερω αν αραδιασεις φωτο ή αν σερνεις μαζι μαρτυρες αν εχει κανενα νοημα.

Δημοσ.

Αφού δεν έχεις υπογράψει κάποιο χαρτί, δε νομίζω ότι μπορείς να το αποδείξεις. Εξάλλου, δε νομίζω ότι αναγνωρίζεται νομικά από το κράτος ο αρραβώνας.

Μήπως θα είχε μεγαλύτερο νόημα να κάνετε κανένα σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, που είναι κάτι νομικά κατοχυρωμένο;

Δημοσ.
Ή μια υπεύθυνη δήλωση σφραγισμένη στην αστυνομία μεταφρασμένη στη γλώσσα που σε ενδιαφέρει! ( απο δικηγόρο)

Οντως ειναι κατι (ισως το μονο?) που μπορει να γινει?

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι ακριβώς θέλεις να κάνεις Mentora και πού θέλεις να το αποδείξεις,

απλώς θέλω να διευκρινίσω ότι προφανώς και αναγνωρίζεται νομικά ο αρραβώνας ( ως "μνηστεία", όχι ως "αρραβώνας", αυτός ο όρος σημαίνει κάτι διαφορετικό) και οι σχετικές ρυθμίσεις είναι τα άρθρα 1346-1349, που ορίζουν τις συνέπειες της ματαίωσης του γάμου κλπ.

Δημοσ.
Πως αναγνωριζεται νομικα ο αρραβωνας; Ποια η διαδικασια, με ποιο τροπο?

Με ένα πολιτικό γάμο ή ένα σύμφωνο συμβίωσης έχεις επίσημη αναγνώριση. Για αρραβώνα πέρα από υπεύθυνη δήλωση κτλ αμφιβάλλω αν υπάρχει κάτι καλύτερο. Όπως είπες και εσύ είναι μέρος της παράδοσης, πιο πολύ γίνεται για να κλείσει τα στόματα της γειτονιάς παρά για να σημαίνει κάτι

Δημοσ.
Πως αναγνωριζεται νομικα ο αρραβωνας; Ποια η διαδικασια, με ποιο τροπο?

Ποια είναι η διαδικασία για ποιο πράγμα?

Για να συνάψεις αρραβώνα? Ή για να αναγνωριστεί?

Η μνηστεία είναι σύμβαση, αλλά δεν χρειάζεται να περιβληθεί κάποιον τύπο όπως το σύμφωνο της ελεύθερης συμβίωσης ή ο γάμος πχ ή η πώληση σπιτιού.

Όταν λέω ότι αναγνωρίζεται, εννοώ ότι ρυθμίζεται από συγκεκριμένες διατάξεις του Αστικού Κώδικα (απάντησα στον FilippoMD).

Ας πούμε ότι -κατά το ελληνικό δίκαιο- με την μνηστεία απλώς δεσμεύεσαι ότι κάποια στιγμή θα παντρευτείς (χωρίς ωστόσο φυσικά να δημιουργείται και αγώγιμη αξίωση- δηλ. δεν μπορείς να σύρεις τον άλλον στο δικαστήριο για να σε παντρευτεί με το ζόρι απλώς επειδή αρραβωνιαστήκατε).

Δεν έχω την παραμικρή ιδέα πώς θα αποδείξεις ότι αρραβωνιάστηκες

- υποθέτω όμως ότι (σε περίπτωση δικαστηρίου πχ?) αρκούν οι μάρτυρες, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.

Δημοσ.

Αν το χρειάζεσαι για Κ-1 βίζα για ΗΠΑ, μπορώ να σου πω ακριβώς τι χρειάζεσαι.

Το πιο πιθανο ειναι οτι για εκει θα χρειαστει.

Μιλω ομως για καποιο εγγραφο ως αποδεικτικο, δεν ξερω αν αραδιασεις φωτο ή αν σερνεις μαζι μαρτυρες αν εχει κανενα νοημα.

Δημοσ.
Αν το χρειάζεσαι για Κ-1 βίζα για ΗΠΑ, μπορώ να σου πω ακριβώς τι χρειάζεσαι.

Thanks αλλα αν χρειαστει καπου, θα ειναι σε ευρωπαικη χωρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...