Προς το περιεχόμενο

Νέες κάρτες AMD 68xx

Timour21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν είναι στους 36-40 βαθμούς δουλεύει στο 10% το φαν. Aπό τον catalyst και μένα.

Εμένα πάντως σε idle, είναι gpu clock 100mhz και memory clock 300mhz με τους 10.10d.

Aπλά το έχω πιάσει κάτι φορές ενώ δεν κάνω τίποτα να έχει ανεβασμένο load

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

@ aliv3soul μαλλον δεν εχεις κανει overclock .

@ phanispal λογικο ειναι να εχεις πιο ανεβασμενες temp γιατι ο πυρηνας σου ειναι πιο ψηλα σε idle αλλα κ το ρευμα ειναι σε μεγαλυτερο state απο οτι θα ηταν χωρις overclock.

Δημοσ.

Mα δεν είπα ότι έχω κάνει oc.

(και για να είμαι ειλικρινής, επειδή παρατήρησα καλύτερα, δεν ανεβαίνει τελικά το load, απλά δείχνει το μονιτορ ότι ανεβαίνει η θερμοκρασία 7-8 βαθμούς συνήθως, χωρίς προφανή λόγο, και συνεπώς ανεβαίνει λίγο και το fan speed.:rolleyes:)

Δημοσ.

Και με TRIXX και με MSI Afterburner.

Αλλά δεν έχω βάλει να φορτώνουν τα profiles με την εκκίνηση των παραθύρων.

Κοινώς, η κάρτα παίζει στα default clocks μέχρι να την κλοκάρω εγώ on demand.

Δημοσ.
Και με TRIXX και με MSI Afterburner.

Αλλά δεν έχω βάλει να φορτώνουν τα profiles με την εκκίνηση των παραθύρων.

Κοινώς, η κάρτα παίζει στα default clocks μέχρι να την κλοκάρω εγώ on demand.

Default clocks τι idle ρολογια εχει η καρτα?

Δημοσ.

Την ζορισα λιγακι:o σε 1.181v

Παντως στο afterburner δεν με αφηνει να εφαρμοσω παραπανω ταση, βαζω παραπανω και μου την γυρναει 1.181...πως γινεται να βαλλω παραπανω?

post-33879-129063141318_thumb.png

Δημοσ.
Νομίζω ότι στην αρχή την είχα δει στα 100/300, χωρίς να είμαι σίγουρος.

Στο RivaTuner διάλεξε Grafics Subsystem Diagnostic Report. Επέλεξε μετά και το ATI VGA BIOS information και κλείσε το παράθυρο αυτό. Άνοιξέ το ξανά και δες τα Power Play States.

Αν το χαμηλότερο είναι 300 (εξαρτάται από τον κατασκευαστή και την έκδοση του firmware) τότε είναι φυσιολογικό.

Δημοσ.
Νομίζω ότι στην αρχή την είχα δει στα 100/300, χωρίς να είμαι σίγουρος.

εμένα μετά απο τότε που έκανα το πόστ για τα 100/1050... τρέχει idle 100/300 πάντα... και την έχω μόνιμα clockariσμένη... με trixxx. τα σπάει το προγραμματάκι :-) :-)

μάλλον παίζουν ρόλο οι drivers της ATI... με 10.10e είμαι και νομίζω έτρεχε οκ και στους 10.10d.

---------- Προσθήκη στις 20:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:46 ----------

Mα δεν είπα ότι έχω κάνει oc.

(και για να είμαι ειλικρινής, επειδή παρατήρησα καλύτερα, δεν ανεβαίνει τελικά το load, απλά δείχνει το μονιτορ ότι ανεβαίνει η θερμοκρασία 7-8 βαθμούς συνήθως, χωρίς προφανή λόγο, και συνεπώς ανεβαίνει λίγο και το fan speed.:rolleyes:)

o λόγος μάλλον είναι και σε σένα η συχνότητα των μνημών.. μερικές φορές τα ρολόγια στο idle πάνε στα 100/1050 αντί για 100/300 ... είχα και εγώ ακριβώς το ίδιο .. 7-8 βαθμούς πάνω. κατέβασε το GPU-Z και όταν δείς οτι είναι πάνω οι θερμοκρασίες τσέκαρε τα ρολόγια της κάρτας... μάλλον κάτι παίζει με τους drivers. δοκίμασε τους 10.10e μήπως φτιάξει.

Δημοσ.
Είναι φορές, με την 6870, που ενώ είναι idle το pc, ανεβάζει το load η gpu και μαζί του ανεβαίνει θερμοκρασία κλπ.. το ανώτερο που παρατήρησα από temp ήταν 50C(!) ενώ κανονικά είναι 37C-38C.

Το έχει παρατηρήσει κανείς?

Μήπως γίνεται με το trixx τίποτα?

Και η δικια μου Sapphire 6870 εχει 56c με 26% τον ανεμιστηρα της σε idle

Δημοσ.

Καλησπέρα,σκέφτομαι και γώ να χτυπήσω μια hd68x0, τώρα έχω hd4870(820/1020 με overdrive) 512mb και ενώ παίζει ότι παιχνίδι έχω δοκιμάσει σε μέτρια-καλά γραφικά,έτσι μου φαίνονται τουλάχιστον :P (π.χ. παίζω metro2033 ικανοποιητικά) νομίζω ήρθε καιρός να την αντικαταστήσω. Σκέφτομαι για 6850/6870 ή gtx470 της nvidia,γενικά θέλω single card (όχι cf-sli) και μάλλον θα την κρατήσω κανα 2ετία.

H 6870 την χτυπάει την 470? η υλοποίηση της sapphire 6870 λέει τίποτα?(έχει και το hdmi καλώδιο).Αξίζει να περάσω στην αγορά σε κάποια απο τις παραπάνω έτσι?sorry αν είμαι λίγο offtopic :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...