The_Judas Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Καλά τα λέτε... αλλά το να βγάζει κάποιος 700-800 ευρώ και να έχει τέλος του μήνα περίσσευμα 10-20 ευρώ είναι και αυτό μια μορφή σκλαβιάς. Ειδικά αν χρειάζεται να γυρίσει στο σπίτι και να μαγειρέψει-πλύνει ή να μαστορεύει κάτι απρόβλεπτο. Δεν βοηθάει και το ελληνικό κρατικό σύστημα στην ανεξαρτητοποίηση των νέων. Δεν υπάρχουν διευκολύνσεις παρά μόνο εμπόδια. Το ιδανικό είναι προτού ξεκινήσει κάποιος να ανεξαρτητοποιηθεί, να έχει μαζέψει κάποιες οικονομίες στην άκρη και να έχει μια σταθερή δουλειά. Οι πρώτοι μήνες σε οποιαδήποτε δουλειά είναι δοκιμαστικοί και για τον εργαζόμενο και για τον εργοδότη. Μπορεί εκ των υστέρων να δούμε ότι εργοδότης δεν πληρώνει ή ότι ο εργαζόμενος δεν ταιριάζει στην δουλειά και διάφορα άλλα απρόοπτα.
De@th L0rd Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Γουι σι αι του αι μπροδερ. :-D:-D Καλά τα λέτε... αλλά το να βγάζει κάποιος 700-800 ευρώ και να έχει τέλος του μήνα περίσσευμα 10-20 ευρώ είναι και αυτό μια μορφή σκλαβιάς. Ειδικά αν χρειάζεται να γυρίσει στο σπίτι και να μαγειρέψει-πλύνει ή να μαστορεύει κάτι απρόβλεπτο. Δεν βοηθάει και το ελληνικό κρατικό σύστημα στην ανεξαρτητοποίηση των νέων. Δεν υπάρχουν διευκολύνσεις παρά μόνο εμπόδια. Το ιδανικό είναι προτού ξεκινήσει κάποιος να ανεξαρτητοποιηθεί, να έχει μαζέψει κάποιες οικονομίες στην άκρη και να έχει μια σταθερή δουλειά. Οι πρώτοι μήνες σε οποιαδήποτε δουλειά είναι δοκιμαστικοί και για τον εργαζόμενο και για τον εργοδότη. Μπορεί εκ των υστέρων να δούμε ότι εργοδότης δεν πληρώνει ή ότι ο εργαζόμενος δεν ταιριάζει στην δουλειά και διάφορα άλλα απρόοπτα. Δε διαφωνώ αλλά, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία! Ποτέ ιστορικά η ελευθερία δε δόθηκε απλόχερα. Αυτοί που θα ζοριστούν αλύπητα να ανεξαρτητοποιηθούν είναι αυτοί που σπούδασαν και δεν έφυγαν ποτέ από το σπίτι των γονιών τους, και 9 στους 10 καταλήγουν στις περιπτώσεις που περιγράφει O lefter που πηγαίνουν άπλυτα ταπεράκια,και πιτσιρίκια στους γονείς... Αυτά τα άτομα καταλαβαίνουν σε μεγάλη ηλικία τη γλύκα, όταν η γιαγιάκα μανούλα κ πατερούλης περάσουν στην απέναντι όχθη, και εκεί γίνεται το έλα να δείς, όταν ευθύνες που αποφεύγεις για δεκαετίες αναγκάζεσαι να τις αναλάβεις ΟΛΕΣ μαζί κ απότομα.
salliara Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 δεν εχεις πληρη ελευθερια και σου τρωνε/τρωει τα πραματα απο το ψυγειο. ΜΕΓΑ θέμα! Αν και γενικα ειμαι υπερ της συγκατοικησης λογω οικονομιας, εαν εισαι ευερεθιστος σε κατι τετοια οπως το ψυγειο/φαι, θα σου σπασουν τα νευρα, δεν αντέχεται!!
finch Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 προς τον topic starter. Just do it mate. Δεν θα το μετανιώσεις. οκ καταλαβαίνω πολλούς που κολλάνε στο θέμα το οικονομικού αλλά όλα στη ζωή είναι ένα ρίσκο. Από προσωπική εμπειρία πάντως, μένω μόνος από 20 χρονών, έχω αλλάξει άπειρα, σπίτια roomates, χώρες. Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω πάλι το ίδιο θα το έκανα. Δεν το μετάνιωσα στιγμή. Ίσα ίσα που εξελίχθηκα σαν άνθρωπος και σαν χαρακτήρας.Άλλαξα γνώμη για πολλά θέματα, γιατί είναι πολύ διαφορετικό να ζεις πράγματα και καταστάσεις, από το να τα φαντάζεσαι από τον καναπέ της μαμάς. Οκ εννοείται θα περάσεις και σκατοκαταστάσεις αλλά όλα στο πρόγραμμα είναι. Έχω τσακωθεί άπειρες φορές με φίλους και γνωστούς από ελλάδα γιατί έχω πολλούς που κοντεύουν τα 30 και μένουν ακόμα με τους γονείς. Εγώ δεν ξέρω προτιμώ να είμαι μόνος και ανεξάρτητος. Αρκετά ταλαιπώρησα τους δικούς μου στην εφηβεία μου. (και για να προλάβω μερικούς που θα πούνε για το οικονομικό εγώ πιστεύω ότι άμα υπάρχει θέληση όλα γίνονται.)
liopyr Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Φριξ αν η δουλίτσα σου είναι σχετικά σταθερή, κάντο. Αν δεν είναι, πάλι κάντο. Εγώ μένω σε 25τ.μ, δεν είναι άνετα, αλλά δε νιώθω και περιορισμένος. Αν φιλοξενήσεις και καμιά φίλη, δεν είναι και τόσο κακό καμιά φορά να είναι στενόχωρα. ;p Επειδή (αν θυμάμαι καλά είσαι και γειτονάκι) στην (αγ.)Πετρούπολη αν ψάξεις θα βρεις πολύ καλό σπίτι σε αρκετά καλή τιμή. Μείνε μακριά από φοιτητοπεριοχές όσο γίνεται, τα ενοίκια ανεβαίνουν σε φριχτά επίπεδα και η ποιότητα του σπιτιών συνήθως πέφτει ανάλογα. Εγώ δίνω 240€ (δεν είναι και λίγα αν σκεφτείς τον χώρο) αλλά είναι ανακαινισμένο, ΔΕΝ έχει κοινόχρηστα -έναν τόσο μικρό χώρο συμφέρει να τον ζεσταίνεις με a/c, έχει ξεχωριστή είσοδο, δεν υπάρχει πρόβλημα parking στην περιοχή, το σούπερ μάρκετ το βλέπω από το παράθυρο και έχει διάφορες άλλες μικροπολυτέλειες που αδυνατώ να σκεφτώ τούτη την δύσκολη ώρα. Ρεύμα πληρώνω ~70€ το δίμηνο, και είμαι γενικά από τα παιδιά που δε θυμούνται από πού κλείνει ο υπολογιστής και ο θερμοσίφωνας ξερωγω. Το νερό είναι αμελητέο έξοδο, εντελώς. Κινητά και ίντερνετς πληρώνεις ήδη φαντάζομαι. Από εκεί και πέρα, για περιφερειακά έξοδα δεν αξίζει νομίζω να μιλάμε, ο καθένας βάση των αναγκών του και της ζωής που κάνει θα σου βγάλει διαφορετικό κοστούμι. Η Εύα π.χ υπολογίζει 200€ σούπερ μάρκετ, εγώ δίνω βία 50€. Ο άλλος μπορεί να βγαίνει στα λουλουδομάγαζα και να πληρώνει 100€ την κακοποίηση της διασκέδασης, εγώ μπορεί να πίνω όλη νύχτα ρακόμελα στην κατάληψη του βοτανικού κήπου και αν δεν έχω να μη δώσω ούτε ευρώ. Ο τρίτος μπορεί να θέλει ο άνθρωπος καινούριο αμάξι για να κάνει την δουλειά του, εγώ βολεύομαι με 15ετίας που ζητάει μόνο βενζίνη και λάδια, και ας παθαίνω αγκύλωση καμιά φορά που προσπαθώ να ανεβάσω το παράθυρο του συνοδηγού. Επίσης να συμπληρώσω, δεν είναι ντροπή να πηγαίνεις όποτε θες να τρως στους δικούς σου. Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα τιμητικό και να νιώθεις κάπως άβολα με τον εαυτό σου που δεν εντελώς ανεξάρτητος και άλλα τέτοια στερεότυπα, αλλά guess what. Ποτέ δεν θα είσαι εντελώς ανεξάρτητος από τα πάντα. Χώνεψέ το και προχώρα. Επίσης δεν είναι ντροπή να βγάλεις μία δύσκολη φάση με δανεικά, αλληλεγγύη λέγεται, αρκεί να μη γίνεται σκόπιμα προφανώς. Σε αντίστοιχη περίπτωση, και εσύ αν μπορούσες θα βοηθούσες έναν δικό σου που περνάει δύσκολα, φαντάζομαι θα σε ευχαριστούσε αυτή η κίνηση. (τουλάχιστον εγώ έτσι το βλέπω). Τέλος θα συμφωνήσω και με τον tenshi παραπίσω, αν σε παίρνει να αφήνεις και κάνα ψιλό στη άκρη, να το κάνεις, οι στραβές δεν προειδοποιούν οι ρουφιάνες και συνήθως σκάνε τις πιο ακατάλληλες εποχές. Εξακολουθώ να θεωρώ πως το να μείνω μόνος μου είναι η πιο σοφή εν βρασμώ κίνηση που έχω κάνει στην ζωή μου, και δεν ξέρω αν μετράει περισσότερο το γεγονός πως στο λέω σε εποχή που περνάω με μ.ο 2€ την ημέρα ξερωγω.
De@th L0rd Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 ΜΕΓΑ θέμα!Αν και γενικα ειμαι υπερ της συγκατοικησης λογω οικονομιας, εαν εισαι ευερεθιστος σε κατι τετοια οπως το ψυγειο/φαι, θα σου σπασουν τα νευρα, δεν αντέχεται!! Κοίτα το συγκεκριμένο, το λύνεις αφήνοντας το ψυγείο μονίμως άδειο.
washcloud Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 So, έπεσε στο τραπέζι η ιδέα να μείνω μόνος μετά το στρατό, οπότε σκεφτόμουν να κάνω μια λίστα για τα γενικά έξοδα, όποιος θέλει ας συνεισφέρει με τις εμπειρίες του Πόσο έξω πέφτω για αυτές τις τιμές; Νοίκι/Κοινόχρηστα: 250€ ; 250-300-350. Ό,τι βρεις. δεη/τηλεφωνα/ιντερνετ/ευδαπ: 70€ ; Εξαρτάται από το πόσο τηλέφωνο πίνεις, πόσο ρεύμα χαλάς, πόσο νερό καις, τί συνδέσεις έχεις κλπ. Από 50 έως 100, λογικά ...το θέμα δεν είναι αυτό όμως. Το θέμα είναι ΑΝ φαλίρεις, να ΕΧΕΙΣ κάπου να γυρίσεις (στο πατρικό σου, στη γυναίκα σου, στον 50άρη εισοδηματία φίλο σου κτλ). Αν ΕΧΕΙΣ να γυρίσεις, όρμα-νοίκιασε-ζήσε την εμπειρία του σπιτιού του Big Brothe EEE τεσπα δοκίμασέ το. Άμα είναι ν' αλλάξουν τις κλειδαριές εκεί που είσαι τώρα αν πεις να φύγεις, ξανασκέψου το. Α και κάτι ακόμα : εξαρτάται απ' τη δουλειά που είναι να κάνεις τα ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ : Αν είναι να βγάζεις έναν στάνταρ μισθό που παραπάνω δεν πρόκειται να πάει, σκέψου ότι θα περνάς τσίμα-τσίμα ΣΥΝΕΧΕΙΑ (και μετά τα 30 θ' αρχίσεις να σκέφτεσαι γάμους κι ιστορίες "για να βγαίνεις πέρα"). Το μόνο που σε νοιάζει τώρα είναι "η ελευθερία" και η "ησυχία" σου, αλλά το πιο πιθανό είναι όταν φύγεις, να μη ξαναγυρίσεις σε πατρικά κλπ. Το οποίο ξαναλέω, κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι για χρόνια δε θα μπορείς να κάνεις κάποια αποταμίευση. Η οποία στα τέτοια σου αυτή τη στιγμή, αλλά αργότερα πιθανώς (αν κι εξαρτάται από το τί "πλάτες" έχεις) would come handy. Oπότε, μια λογική λέει, κάτσε όσο ακόμα σε παίρνει εκεί που είσαι τώρα, όχι για να ξεκοκκαλίζεις αυτά που βγάζεις, αλλά για ν' αποταμιεύσεις, κι όταν θα φύγεις μια κι έξω, να είσαι πιο άνετος (να καβατζώσεις σ' ένα χρόνο πχ 5-10Κ, δεν είναι καθόλου αστείο, τα οποία παίζει να μην ξανάχεις ποτέ την ευκαιρία να καβατζώσεις).
De@th L0rd Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Ναι αποταμίευση εν ελλάδι 2010. Σόρρυ Γουώς αλλά κάτι τέτοιο δε το κόβω εφικτό εκτός κι αν δε βοηθάς καθόλου στα έξοδα του πατρικού, και δε παίρνεις τίποτα για τον εαυτό σου... Κι αν δε το πάρεις τότε που δε θα έχεις έξτρα έξοδα,δε πρόκειται να το πάρεις ποτέ...
washcloud Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Εννοείται ρε Ντεθ ότι λέω για την περίπτωση κατά την οποία δεν τσοντάρει εκεί που είναι τώρα. Κατά την οποία νοίκι+ρευματόνερα+φαγητοκαθαριστικά και λοιπά είναι χαλλλαρά μισό Κ το μήνα τα οποία αν δεν πάει αλλού και δεν τα φάει παστέλια (άμα είναι να τα φάει παστέλια, ουστ όξω να βρει να μείνει μόνος) και είναι συνειδητοποιημένος, σε 1-2 χρονάκια μπορεί να κάνει και κουμπαριά, άμα του κάτσει.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 δεν πρόλαβα να διαβάσω το θέμα απ΄την αρχή, ήθελα απλά να πω ότι δίνω δίκιο στον wash και εξηγώ: όλα τα πράγματα έχουν ένα τίμημα αλλά μεγάλη σημασία έχει και το σωστό timing. εγώ τα τελευταία χρόνια ζω (ξανά) στο πατρικό μου γιατί παρά το ότι έχω έναν αξιοπρεπή μισθό δουλεύω με ετήσιες συμβάσεις και δεν το βρήκα λογικό να πληρώνω σπίτι που δεν θα ήταν αυτό που θα ήθελα και να το αφήνω κενό 2 μήνες το χρόνο ή και αρκετά περισσότερο για να λέω απλά πως είμαι ανεξάρτητη. εκμεταλεύτηκα όμως αυτά τα χρόνια για να βάλω ό,τι μπορούσα στην άκρη. θέλω να πω, καλή η ανεξαρτησία, αλλά καλό θα ήταν να μπορούμε και να σταθμίσουμε καταστάσεις.
Freakster Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Σε ποιόν να πρωτοαπαντήσω :) Ευχαριστώ πολύ και για την ώθηση που μου δίνεται και για την προστατευτικότητα που δείχνετε παιδιά, διαβάζω as we speak. Freedubus, 16 νοέμβρη μπαίνω Leftermann thx for the support and everybody. Aledjo αυτοκίνητο έχω, το έχω ξεπληρώσει κιόλας, αλλά το προορίζω για πώληση οπότε να το backup που λες.
scullyist Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 γιατι οταν δουλευεις δε μπορεις να πηγαινεις στη δουλεια καθε μερα με τα ιδια ρουχα και τα ιδια παπουτσια...ακομα μπορει να μην αρεσουν στο αφεντικο τα ρουχα που εχεις ηδη τωρα.... Μια χαρά μπορείς και το "κάθε μέρα τα ίδια ρούχα" είναι υπερβολικό νομίζω. Μια γκαρνταρόμπα ήδη την έχουμε, άλλοι την έχουν μικρότερη, άλλοι μεγαλύτερη (την γκαρνταρόμπα λέμε, σιωπή βρούτοι). Ναι υπάρχουν δουλειές που απαιτούν (παράλογα, αλλά άλλη κουβέντα αυτή) καλό ντύσιμο ή γενικά να μην είσαι ούτε καν διήμερο με τα ίδια. Αλλά πόσες είναι αυτές οι δουλειές? Κι ακόμη κι αν μιλάμε για άτομο που αυτή τη στιγμή έχει τέτοια δουλειά, ε δεν έχει ήδη και τα αντίστοιχα ρούχα, πως το κάνει μέχρι τώρα? Θα χρειάζετε να πηγαίνει κάθε μήνα για καινούρια? Δεν ειναι ειδος πρωτης αναγκης ο ρουχισμος ? Εξαλλου το πλανο υποτιθεται οτι ειναι σε βαθος χρονου (εως για παντα) θα ελεγα οτι ειναι μεγαλο εξοδο και υπουλο , επειδη ακριβως δεν λογαριαζεται ''γιατι μπορεις να περασεις και με ενα παντελονι'' που λεει ο λογος, δεν ειναι ετσι ομως. Γενικά στη ζωή είναι, όταν το θέτουμε στο πλαίσιο πάγιων μηνιαίων εξόδων που υπολογίζουμε ότι μας χρειάζονται συνέχεια, όχι, δεν είναι με τίποτα γιατί όπως είπα δεν φεύγεις γυμνός. Όσο αφορά στο ότι στάνταρ αποτελεί είδος ανάγκης στο γενικότερο πλαίσιο, πόσα καινούρια πράγματα και πόσες φορές το χρόνο χρειάζεται πραγματικά να ψωνίσει ρούχα κανείς? Επειδή έχουμε μάθει στην νοοτροπία, ήρθε χειμώνας=καινούρια χειμωνιάτικα, φτάνει ανοιξη=καινούρια ανοιξιάτικα, καλοκαίρι=ε καινουρια καλοκαιρινά. Α, μου γυάλισε το τάδε, καινούριο μπουφαν, παντελονάκι, πουκαμισάκι, αθλητικά κλπ κι ας έχω άλλα 10 στο ντουλάπι που δεν έχουν πάθει τίποτα. Α, έχω να πάω σε γάμο, καινούριο φουστανάκι διότι δε γίνεται κυρά μου να βάλω το ίδιο που είχα βάλει στον αλλο πέρσι, μη με δουν και με το ίδιο (άσχετο το ότι πρόκειται και για άσχετους γάμους/καλεσμένους). κλπ κλπ κλπ. Λοιπόν όχι, είδος πρώτης ανάγκης στη ζωή ναι, μόνιμο και σταθερό αναγκαίο με συχνότητα όχι. Είναι από αυτά που κρίνονται καθαρά από την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αναγκαιότητα τους και μπαίνουν τελευταία στη λίστα και στην προτεραιότητα. Αν έχει συνηθίσει κάποιος να αγοράζει κάθε δυο και τρεις λόγω νοοτροπίας/'ανάγκης' για ανανέωση γκαρνταρόμπας, ή θα μάθει να το βάλει πλέον εκεί που ανήκει πραγματικά ως ανάγκη/προτεραιότητα και θα απολαύσει την πραγματική ανανέωση και τα πλεονεκτήματα του να ζεις μόνος, ή το θεωρεί στα πάγια έξοδα που κατά κανόνα είναι μη αναγκαίος υπερκαταναλωτισμός και θα του ακυρώσουν τον προυπολογισμό που πραγματικά χρειάζεται για να την κάνει, κι απλά θα κάτσει στα αυγά του και την υπάρχουσα φωλιά του. Προσωπικά δεν τράβηξα κανένα ζόρι που πήρα μόλις 2 παντελόνια και 2 μπλούζες κι ένα ζευγάρι παπούτσια μετά από..δεν θυμάμαι καν, 3 χρόνια? Και όχι δεν ήταν καθόλου λόγω οικονομικού, απλά δεν χρειάστηκαν καινούρια. Αν μπορείς αγόραζε κάθε μέρα, ωραίο πράγμα τα καινούρια ρουχαλάκια κλπ δεν το αμφισβητώ, αλλά όταν παίζουν πιο σημαντικά πράγματα, ας μάθουμε να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους. Η οποία για τα ρούχα είναι, εάν και όταν χρειαστεί πραγματικά, όχι πάγιο έξοδο, όχι πάγια άμεση ανάγκη κάθε λίγο και λιγάκι. Το συνυπολογίζεις σαν ένα πιθανο -και σίγουρα όχι υπέρογκο- έξοδο μέσα στο χρόνο κάποια στιγμή, αν κι όταν μπορέσεις.
bluesattack Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Συμφωνω οτι η υπερβολη οντως δεν ειναι οτι καλυτερο .Απο την αλλη οπως ειπες και εσυ '' Είναι από αυτά που κρίνονται καθαρά από την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αναγκαιότητα τους '' η οποια ομως αναγκαιοτητα κρινεται απο τον καθενα διαφορετικα.Αν λοιπον καποιου η δουλεια βασιζεται στην επαφη με πελατες και κρινεται απο την εντυπωση που αυτη αποκομιζουν (καλως η κακως και απο αυτο) η αναγκη αρα και το κοστος μπορει να ειναι διαφορετικο.Αν στην δουλεια του καποιος αντιμετωπιζει καθημερινα τις καιρικες συνθηκες αρα και την συχνοτερη φθορα των ρουχων οσο και την αναγκη μεγαλυτερης 'γκαμας' παλι οι αναγκες μπορει να ειναι αυξημενες .Και επειδη ειδα οτι το ανεφερες και εσυ, αυτα μπορει να προκυψουν στην πορεια , δεν ειναι δεδομενο οτι θα εισαι προετοιμασμενος απο πριν.Αν καποιου το βαρος για καποιο λογο αλλαξει μπορει να αναγκαστει να καταφυγει σε νεα γκαρνταρομπα πχ (εβαλα και τον απροοπτο παραγοντα ).Αναγκαστικα για να πιασω ολες τις περιπτωσεις , και να μην ''βρεθω'' εκτος προυπολογισμου το βαζω σαν παγιο εξοδο (χωρις βεβαια να αναφερω ποσο )
alex_000 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Εγώ ποτέ δεν θα πήγαινα να ζήσω μόνος χωρίς να αποταμιεύω δεν λέω φυσικά ότι όσοι το κάνουν είναι λάθος. Αναγκαστικά η θα ζούσα μαζί με κάποια κοπέλα να μοιράζομαι έξοδα να μένει κάτι η με γονείς αλλά ανεξαρτησία με 0 ευρώ στην άκρη και όπως ειναι τα πράγματα τώρα με τόση "ανακυκλωσιμότητα" no thanks (είναι τελείως λολ βλέπω καμιά 30 ρια CV την εβδομάδα και έχει ξεφτιλιστεί το πράμα.. ο κόσμος αλλάζει 10 δουλείες για κάθε 5 χρόνια εμπειρίας..)
xtrmsnpr Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Τί γίνεται αν έχεις όμως δικό σου διαμέρισμα να μείνεις...και δεν πληρώνεις ενοίκιο ;;Τα έξοδα νερού-ρευματος είναι πάρα πολλά..Για ρεύμα δεν έχω πληρώσει ποτέ πάνω από 30ε(τα πιο πολλά είναι τα πάγια του),και νερό,που έρχεται κάθε τόσο,πάνω από 15ε πάλι δεν έχω δώσει..Το τηλ/νετ με 41 ή 20ευρω είσαι οκ.. Και σα φοιτητής να το δεις,είναι έτσι τα έξοδα..Απλά θα τα τσοντάρεις τώρα μόνος σου ,αν κατάλαβα. .Θα τα καταφέρεις καλημερα. ας καταθεσω κι εγω την δικια μου πειρα μιας και ειμαι νεα στο θεμα για τα ενοικια και τους λογαριασμους δεν εχω να πω τπτ μια χαρα τα ειπαν οι αποπανω μονο αν γινεται κοψε το σταθερο και γυρνα το κινητο σε συνδεση, γλιτωνεις. τωρα απο τα αλλα εξοδα, μην ακους τις μαλακιες του αλετζου, αν παθει καμια χοντρη ζημια το σπιτι και δεν φταις εσυ τα πληρωνει ο ιδιοκτητης, σε γενικες γραμμες προσεχουμε λιγο παραπανω οταν μενουμε στο ενοικειο αλλα οχι και τραγικα πραματα. το βασικο εξοδο ειναι το σουπερμαρκετ, οι εξοδοι σου και ρουχα,παπουτσια. θες γυρω στα 200 ευρω σουπερμαρκετ καθε μηνα υπολογιζε εκει μεσα τροφιμα, καθαριστικα, σαπουνια,σαμπουαν, χαρτομαντηλα κτλ το λιντ θα γινει ο καλυτερος σου φιλος (στο θεμα του λιντ εχω κανει μια λιστα με πραματα για τα οποια δεν πρεπει να δινεις πολλα λεφτα μπορεις να την συμβουλευτεις). δεν θα σου προτεινα να μεινεις με συγκατοικο γτ αργα η γρηγορα θα σου σπασουν τα νευρα. δεν εχεις πληρη ελευθερια και σου τρωνε/τρωει τα πραματα απο το ψυγειο. μια γκομενα να θες να φερεις σπιτι δυο τρεις φιλους μπορει ο αλλος να γκρινιαξει. αν εισαι αθηνα υπολογιζε και εξοδα μετακινησης. Τα απροβλεπτα εξοδα που εγραψε ο Αλετζος ειναι για γελια και για κλαματα μαζι. βαζεις ενα μικρο ποσο στην ακρη καθε μηνα μην γινει καμια στραβη κι εισαι οκ. Και συμφωνώ απόλυτα..Ειδικά με τον συγγάτικο ..παναγία μου μακρία.'Οπως στα λέει..Αγγλία που ήμουν έτσι ήταν άθλια..μεν μαθαίνεις να μοιράζεσαι,αλλά πολύ μλκ το όλο θέμα. Και γω μετά τον στρατό για αυτό ετοιμάζομαι,ελπίζω και σε μια κουτσή δουλειά,αν δεν έχω βρει γιαυτό που θέλω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.