Προς το περιεχόμενο

αμείωτη ροή νερού

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να βάλω φίλτρο νερού (ενεργού άνθρακα) κάτω από το πάγκο αλλά να μην έχω ξεχωριστό βρυσάκι, να το συνδέσω δηλαδή με τη μπαταρία (κι ας χρησιμοποιώ το φιλτραρισμένο νερό και για λάντζα).

Λογικά όσο πιό πυκνό είναι το φίλτρο που θέλω να βάλω τόσο πιό αργή ροή νερού θα έχω αφού θα δυσκολεύεται το νερό να περνάει. Οπότε προσπαθώ να σκεφτώ κάποιο κόλπο ώστε να έχω κανονική ροή.

Μια πατέντα που σκεφτόμουν να κάνω ήταν να έβαζα σε σειρά 3-4 φιλτροθήκες αλλά μόνο σε μία (στη πρώτη) το φίλτρο άνθρακα. Λέτε έτσι να ήταν η ροή κανονική αφού θα υπήρχε περισσότερο νερό στις φιλτροθήκες ή είναι άσχετο αυτό;

Άλλη λύση;

Δημοσ.
Θέλω να βάλω φίλτρο νερού (ενεργού άνθρακα) κάτω από το πάγκο αλλά να μην έχω ξεχωριστό βρυσάκι, να το συνδέσω δηλαδή με τη μπαταρία (κι ας χρησιμοποιώ το φιλτραρισμένο νερό και για λάντζα).

Λογικά όσο πιό πυκνό είναι το φίλτρο που θέλω να βάλω τόσο πιό αργή ροή νερού θα έχω αφού θα δυσκολεύεται το νερό να περνάει. Οπότε προσπαθώ να σκεφτώ κάποιο κόλπο ώστε να έχω κανονική ροή.

Μια πατέντα που σκεφτόμουν να κάνω ήταν να έβαζα σε σειρά 3-4 φιλτροθήκες αλλά μόνο σε μία (στη πρώτη) το φίλτρο άνθρακα. Λέτε έτσι να ήταν η ροή κανονική αφού θα υπήρχε περισσότερο νερό στις φιλτροθήκες ή είναι άσχετο αυτό;

Άλλη λύση;

δεν θα σε βοηθήσει η διάταξη που προτείνεις. αφού θα είναι όλα σε σειρά θα έχεις την ροή που θα είχες και αν δεν έβαζες τις άλλες φιλτροθήκες. έτσι κι αλλιώς το νερό περνάει από το φίλτρο και η πυκνότητα του φίλτρου είναι που θα σου καθορίσει την ροή (και η πίεση της ευδαπ βέβαια). αν τα έβαζεσ παράλληλα κάτι θα γινόταν αλλά τότε θα έπρεπε να βάλεις τρία κανονικά φίλτρα αλλιώς θα περνούσε και αφλιτράριστο νερό

άλλη λύση (αν δεν σε ενοχλεί να "παίζεις" συνέχεια με βάνες) είναι να βάλεις μια παράκαμψη (υδραυλική) στο φίλτρο έτσι ώστε γυρνώντας μια βάνα (κάτω από τον πάγκο) να επιλέγεις αν το νερό θα περνάει από το φίλτρο ή όχι.

και αν βαριέσαι να σκύβεις κα΄τω από τον πάγκο, άλλη λύση είναι να κάνεις την παραπάνω παράκαμψη αλλά χρησιμοποιώντας ηλεκτροβάνες. έτσι με ένα κουμπί που θα τοποθετήσεις όπου σε βολεύει να περνάς από φίλτρο ή όχι

Δημοσ.
αυτό με τις ηλεκτροβάνες ακούγεται πολύ καλό αλλά από κόστος χοντρικά πόσο να βγαίνει;

δυστυχώς δεν μπορώ να σου απαντήσω. ένας απλος οικιακός ερασιτέχνης κατσαβιδάκιας είμαι:-)

Δημοσ.

μα εμείς οι απλοί οικιακοί ερασιτέχνες κατσαβιδάκηδες είμαστε οι καλύτεροι απ όλους γιατί αυτά που φτιάχνουμε τα βλέπουμε με ρομαντισμό ενώ οι περισσότεροι επαγγελματίες το βλέπουν ψυχρά επαγγελματικά

αλήθεια έχεις φτιάξει κάποιο άλλο σύστημα με ηλεκτροβάνες;

Δημοσ.

παιδιά έχω ακούσει και την άλλη εναλλακτική, το να έχω δηλαδή όσο μπορώ μεγαλύτερη είσοδο/έξοδο νερού στη φιλτροθήκη ώστε να μην υπάρχει θέμα πτώσης πιέσεως. π.χ. εάν η φιλτροθήκη είναι 1/2" αυτή θα έχει μικρότερη ροή νερού στη βρύση από μια φιλτροθήκη 1". ισχύει κάτι τέτοιο;

Δημοσ.

Θέμα συνέχειας είναι:

Όσο μπαίνει τόσο βγαίνει. Αν αλλάξεις τις διατομές εισόδου (την κάνεις μεγαλύτερη) και εξόδου (τη μικρύνεις) αυτό που θα συμβεί είναι να αυξήσεις την ταχύτητα και επομένως την "πίεση που νοιώθεις" του νερού στην έξοδο.

Το μειονέκτημα είναι ότι θα πειράξεις τον σχεδιασμό του φίλτρου που αυτό συνεπάγεται μεταβολή των φυσικοχημικών του ιδιοτήτων, πχ το ρυθμό ροής που χρειάζεται για να ενεργήσουν τα χημικά του φίλτρου, το χρόνο ζωής του κλπ κλπ.

Πάρε ηλεκτροβάνα.

Δημοσ.

γιατί θα πειράξω το σχεδιασμό του φίλτρου αφού είναι θέμα φιτροθήκης αυτη η διατομή ειδόδου εξόδου. Οι φιλτροθήκες βγαίνουν σε διάφορες διατομές, 1/2", 3/4" κλπ., τί λες;

Δημοσ.

Ίσως δεν κατάλαβα καλά το πρώτο ερώτημα.

Σε κάθε περίπτωση, δεν ξέρω την τεχνολογία των φίλτρων, με απλή λογική σου πα ότι αν βάζεις περισσότερο νερό ή αλλάξει ο χρόνος διήθησης του, τότε αλλάζει και ο τρόπος λειτουργίας του φίλτρου.

Και φαντάζομαι πως ο κατασκευαστής το παρέχει με συγκεκριμένες προδιαγραφές, αν προτείνει διαφορετικές διατομές ο κατασκευαστής, δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς.

Δημοσ.

οπότε δηλαδή φίλε insomniaK πιστεύεις πως η μεγαλύτερη διατομή στη φιλτροθήκη βοηθάει στο να μην υπάρχει πτώση πίεσης;

Δημοσ.

Δεν κοιτάς εκεί που σου πε ο kage καλύτερα; Είμαι άσχετος με το αντικείμενο. Σκέφτομαι πως το φιλτράρισμα του νερού παίρνει συγκεκριμένο χρόνο, επομένως αν έχεις μεγαλύτερη διατομή για την ίδια ποσότητα θα θέλει λιγότερο χρόνο, αυτό δε σημαίνει πως η πίεση θα είναι υψηλή.

Στο ξαναλέω, δεν ξέρω από φίλτρα απλοϊκά προσεγγίζω το θέμα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

το θέμα που έχεις με το ξεχωριστό βρυσάκι ποιό είναι? η ροή ή η έξτρα τρύπα στο νεροχύτη?? Λοιπόν πώς λειτουργεί το όλο θέμα.. τα φίλτρα αυτά έχουν μια μεμβράνη αντίστροφης όσμωσης διαπερατότητας 1 εκατομμυριοστο του χιλιοστού.. φαντάσου λοιπόν οτι το νερό που περνάει από η μεμβράνη απλά σταγονίζει-δακρύζει, και συγκεντρώνεται στη δεξαμενή αποθήκευσης.. Ενα οικιακό σύστημα μπορεί να βγάλει περίπου 180 λίτρα ημερισίως.. όμως το δεξαμενάκι αποθήκευσής του είναι μόνο 12 λίτρα (περίπου).. οπότε ας υποθέσουμε οτι συνδέεις το σύστημα με την κανονική βρύση του νεροχύτη, θα μπορείς να έχεις με πίεση μόνο 12 λίτρα.. μετά θα πρέπει να περιμένεις μισή ωριτσα, να γεμίσει η δεξαμενή και πάλι.. γι αυτό αυτά τα συστήματα προορίζονται μόνο για πόσιμο νερό ή μαγείρεμα και όχι για λάτζα.. φαντάζομαι δεν πίνει κάποιος νερό με ρυθμό 12 λίτρα αν ώρα!! χαχα!! οπότε για πόσιμο σε καλύπτουν.. αλλά για λάτζα.. δύσκολα.. α, και κάτι τελευταίο.. είναι αμαρτία να έχεις φίλτρο, να βγάζεις τέλειο νερό, και μετά να το περνάς από τη βρύση του νεροχύτη ''εμπλουτίζοντάς΄΄ το με χαλκό κλπ.. ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...