Adam Mimikidis Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Αγόρασα ένα laptop Dell Inspiron 15R - Core i3-370M 2.40 GHz - 15.6" TFT LED - 5010-5123 . Στο τέλος της αγοράς μου, μου πρότειναν ανεπιφυλακτα το FIX ME NOTEBOOK SERVICE PACK διότι είναι πολύ καλή υπηρεσία. Ετσι με αυτή την υπηρεσία για οποιοδήποτε τεχνικό ζήτημα θα καλούσα τους τεχνικούς των multirama οι οποίοι θα παραλάμβαναν οι ίδιοι το laptop. Πριν πάω στο ταμείο του έκανα μια τελευταία ερωτηση: - “Περιέχεται μέσα στην συσκευασία και το cd τον windows 7 64bit plus drivers?” -“Μα όχι” μου απάντησε “εδώ και κάμποσο καιρό δεν δίνουν cd γιατι υπάρχει το recovery μέσα από το Hdd.” Φθάνω στο σπίτι μου και ξεκινώ την διαδικάσια πρώτης λειτουργίας του laptop. Κατα την διάρκεια των ενημερώσεων απο την microsoft μου ζητείται επανεκίνηση για να αποθηκευτούν οι ενημερώσεις. Όταν έγινε η επανεκίνηση του laptop τα διαγνωστικά των windows μου έβγαλαν οτι υπήρχε σφάλμα. Κάνοντας αρκετές επανεκινήσεις αντιμετώπιζα το ίδιο πρόβλημα. Επικοινωνω με τo τεχνικό τμήμα των multirama και συνομιλώ και καταθέτω όσα μου είχαν συμβεί.Ο τεχνικός είπε να κάνω Format. Μα, απαντώ, δεν υπάρχει cd για τα windows καθώς υπάρχει το Recovery. Οχι, μου απαντά με περισσή σιγουρία, η Dell είναι απο τις λίγες εταιρίες που έχουν ακόμα cd. Ζητώ να περιμένει στο ακουστικό για να ψάξω να βρώ το cd. Στην βιασύνη μου πάνω βλέπω ένα cd που λέει microsoft. Λέω λοιπόν εντάξει το βρήκα και κλείνω. Αρχίζω να κάνω την διαδικάσία του format αλλά δεν γινόνταν τίποτα. Κοιτάζω το cd και βλέπω οτι δεν ήταν αυτό των windows αλλά ενα άλλο πρόγραμμα της microsoft το οποίο λεγεται “microsoft works 9”. Ξανακαλώ το τεχνικό τμήμα αλλά η ώρα ήταν περασμένη και δεν μπόρεσα να βρώ κάποιον. Σκέφτηκα λοιπόν οτι αφου δεν είχε μέσα cd με τα windows και η κυρία του τεχνικού τμήματος μου είπε οτι πρέπει να κάνω format με cd έβαλα ενα δικό μου γνήσιο των windows και το ενεργοποίησα με το product key του laptop. Όλα έγιναν κανονικά, λειτούργησε το laptop. Την επόμενη μέρα το laptop αρχίζει και “κολλάει”. Καλώ ξανά το τεχνικό τμήμα και μιλάω πάλι με τεχνικό στον οποίο αναφέρω οτι εχω κάνει. Μου λεει -“Γιατί κάνατε format αφού εχει Recovery” και του απαντώ -“Γιατί έτσι μου υπέδειξε να κάνω συναδελφός σας. ” Μετά απο αυτά που του είπα οτι έκανα, μου είπε να καλέσω την Dell και να μιλήσω με τεχνικό της. Όντως μίλησα με τεχνικό της Dell οπου μου δόθηκαν οδηγίες για να χρησιμοποιήσω τα διαγνωστικά του υπολογιστή. Μου ελεγαν συνεχώς τι να κάνω με αυτά τα διαγνωστικά και στο τέλος αποφάνθηκε οτι είχε “χτυπήσει ο σκληρός”. Απορρημένη η τεχνικός μου λέει: – “Γιατι κύριε βάλατε cd των windows αφού το laptop έχει Recovery. H Dell ΔΕΝ χρησιμοποιεί πλέον cd. Της απάντησα – “ Έτσι μου είπαν απο το τεχνικό τμήμα των multirama και μάλιστα ισχυρίστηκαν οτι η Dell είναι η μια απο τις ελάχιστες πλέον εταιρίες που χρησιμοποιούν ακόμη cd για τα windows και δεν έχει Recovery. Στην συνέχεια, έκλεισα ραντεβού για να έρθουν να παραλάβουν το laptop για επισκευή. Φυσικά, όλο αυτό γινεται χωρίς να επιβαρυνθώ οικονομικά καθώς η Dell μου δίνει 2 χρόνια εγγύηση. Ερχομαι λοιπόν και σας ερωτώ ο αδαής, 1) ΓΙΑΤΙ πλήρωσα ΕΠΙΠΛΕΟΝ χρήματα για την έξτρα εγγύηση απο τα multirama αφού στο πρώτο κιόλας πρόβλημα μου “πεταξαν” το μπαλάκι στην Dell και μου είπαν να καλέσω εκείνους ( την Dell) για να το διορθώσουν; 2) Είναι ΔΥΝΑΤΟΝ άνθρωπος του ΤΕΧΝΙΚΟΥ σας τμήματος να ΜΗΝ γνωρίζει οτι η Dell έχει Recovery; Τελικά μετά από όλα αυτά και αρκετές ανταλαγές mail μου είχαν ετοιμάσει δυό dvd για recovery.
cloak Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Ερχομαι λοιπόν και σας ερωτώ ο αδαής,1) ΓΙΑΤΙ πλήρωσα ΕΠΙΠΛΕΟΝ χρήματα για την έξτρα εγγύηση απο τα multirama αφού στο πρώτο κιόλας πρόβλημα μου “πεταξαν” το μπαλάκι στην Dell και μου είπαν να καλέσω εκείνους ( την Dell) για να το διορθώσουν; 2) Είναι ΔΥΝΑΤΟΝ άνθρωπος του ΤΕΧΝΙΚΟΥ σας τμήματος να ΜΗΝ γνωρίζει οτι η Dell έχει Recovery; Γιατι θελουν κραξιμο (Πλαισιο- multirama -eshop), γιατι τους νοιαζει μονο να πουλανε., γιατι εχουν ασχετους υπαλληλους........
blacksuede Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 εξαρτάται που θα πέσεις, multirama βουλιαγμένης, δύο αντικαταστάσεις δίσκων σε λάπτοπ 3ετίας εντός εγγύησης και ο τεχνικός άριστος...αυτοί μόνο πουλάνε (μαγαζιά είναι) αλλά εμείς αγοράζουμε!
lionheart75 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Και όμως το δικό μου Dellάκι έχει και cd με το λειτουργικό. Τη στιγμή μάλιστα που όλα τα άλλα είχαν ήδη σταματήσει να έρχονται έτσι απο καιρό. Βέβαια είναι ενός χρόνου και κάτι μοντέλο και απο ότι φαίνεται το σταμάτησαν και αυτοί. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής, Όταν ένα laptop έρχεται με προεγκατεστημένα windows, πέρα απο το γεγονός ότι το καταλαβαίνουμε λόγω μή ύπαρξης του cd λειτουργικού στο κουτί, όταν τελειώσει επιτυχώς η διαδικασία εγκατάστασης μετά απο το first boot, μας ενημερώνει για να κρατήσουμε recovery dvd's (2 τον αριθμό) τα οποία είναι απαραίτητα. Είναι κάτι που αποκλείεται να μην πέσει στην αντίληψή μας ή να μας διαφύγει. Εκτός και αν το ματαιώσουμε εσκεμμένα για να το κάνουμε κάποια άλλη χρονική στιγμή. Κάτι τέτοιο δεν έπεσε στην αντίληψή σου? Εκτός των άλλων, ένα απλό format χρησιμοποιώντας ένα dvd των win7 δεν είναι πανάκεια, καθώς τα laptop πέρα απο τo λειτουργικό έχουν και συγκεκριμένους οδηγούς / συγκεκριμένα προγράμματα σύμφωνα με τον κατασκευαστή για τα επιμέρους υποσυστήματα, τα οποία αν δεν περιλαμβάνονται ήδη σε κάποιο ξεχωριστό cd στο κουτί τότε το να κάνεις απλά ένα format δεν φτάνει. Δεν θα λειτουργούν όλα σωστά. Τα recovery dvd's λοιπόν είναι απαραίτητα να υπάρχουν και για αυτόν τον λόγο. Όσο αφορά το aftersales support των καταστημάτων είναι ένα θέμα που χρήζει συζήτησης διότι ώς γνωστόν υποφέρουμε σε αυτόν τον τομέα στην Ελλάδα. Απο την άλλη η Dell έχει πολύ καλό aftersales support και σίγουρα θα βρείς άκρη. Να χαίρεσαι λοιπόν που σου έκατσε η στραβή με Dell διότι αν είχες πάρει κάποια άλλη μάρκα (γνωστό που αναφέρομαι ) τα πράγματα θα ήταν πολύ άσχημα τώρα.
mihalakis Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 ο συγκεκριμενος φορητος (οπως πλεον οι περισσοτεροι) δεν εχει δισκακι με παραθυρα αλλα προτρεπει αυτα να γινουν μετα την εγκατασταση. Το λαθος ηταν του μαγαζιου που δεν το γνωριζε...Παντως θεμα με το σκληρο αντιμετωπισε και ο φιλος μου με το συγκεκριμενο μηχανημα οπου ο τελευταιος χτυπησε μετα απο 2 μηνες λειτουργιας. Αντικατασταθηκε ταχεως παντως απο το καταστημα...Απροσεξια και του χρηστη σε ενα βαθμο που δεν ειδε οτι το δισκακι ηταν works. Τωρα το τι εξυπηρετει το fix me pack οταν χρειαζεται να επικοινωνησεις με τη dell ειναι αποριας αξιο. Πλεον προτιμω αγορα φορητων με αποδεδειγμενα καλο σερβις στην Ελλαδα (toshiba, sony, dell) ενω ο κυριος φορητος μου ειναι ενα μικρο 13αρι τοσιμπακι με 4 χρονια εγγυηση που ευτυχως 2 χρονια μετα την αγορα δεν μου χρειατηκε ακομα
Adam Mimikidis Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Και όμως το δικό μου Dellάκι έχει και cd με το λειτουργικό.Τη στιγμή μάλιστα που όλα τα άλλα είχαν ήδη σταματήσει να έρχονται έτσι απο καιρό. Βέβαια είναι ενός χρόνου και κάτι μοντέλο και απο ότι φαίνεται το σταμάτησαν και αυτοί. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής, Όταν ένα laptop έρχεται με προεγκατεστημένα windows, πέρα απο το γεγονός ότι το καταλαβαίνουμε λόγω μή ύπαρξης του cd λειτουργικού στο κουτί, όταν τελειώσει επιτυχώς η διαδικασία εγκατάστασης μετά απο το first boot, μας ενημερώνει για να κρατήσουμε recovery dvd's (2 τον αριθμό) τα οποία είναι απαραίτητα. Είναι κάτι που αποκλείεται να μην πέσει στην αντίληψή μας ή να μας διαφύγει. Εκτός και αν το ματαιώσουμε εσκεμμένα για να το κάνουμε κάποια άλλη χρονική στιγμή. Κάτι τέτοιο δεν έπεσε στην αντίληψή σου? Εκτός των άλλων, ένα απλό format χρησιμοποιώντας ένα dvd των win7 δεν είναι πανάκεια, καθώς τα laptop πέρα απο τo λειτουργικό έχουν και συγκεκριμένους οδηγούς / συγκεκριμένα προγράμματα σύμφωνα με τον κατασκευαστή για τα επιμέρους υποσυστήματα, τα οποία αν δεν περιλαμβάνονται ήδη σε κάποιο ξεχωριστό cd στο κουτί τότε το να κάνεις απλά ένα format δεν φτάνει. Δεν θα λειτουργούν όλα σωστά. Τα recovery dvd's λοιπόν είναι απαραίτητα να υπάρχουν και για αυτόν τον λόγο. Όσο αφορά το aftersales support των καταστημάτων είναι ένα θέμα που χρήζει συζήτησης διότι ώς γνωστόν υποφέρουμε σε αυτόν τον τομέα στην Ελλάδα. Απο την άλλη η Dell έχει πολύ καλό aftersales support και σίγουρα θα βρείς άκρη. Να χαίρεσαι λοιπόν που σου έκατσε η στραβή με Dell διότι αν είχες πάρει κάποια άλλη μάρκα (γνωστό που αναφέρομαι ) τα πράγματα θα ήταν πολύ άσχημα τώρα. Καλημέρα και σε ευχαριστώ.Καταρχήν μετά το first boot δεν έβγαλε τίποτα και έγιναν όλα όπως είπα.Εκτός απο το works 9 είχε άλλο dvd με τους drivers. Και όλα έγιναν από την πρώτη μέρα.Φαίνεται έπεσα στην περίπτωση. Υ.Γ που να ήξερες και τις λεπτομέρειες άστα!
lionheart75 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Έπεσες στην περίπτωση λοιπόν. Η αντιπροσωπεία τι σου είπε?
gpanagiotou Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 ο συγκεκριμενος φορητος (οπως πλεον οι περισσοτεροι) δεν εχει δισκακι με παραθυρα αλλα προτρεπει αυτα να γινουν μετα την εγκατασταση. Το λαθος ηταν του μαγαζιου που δεν το γνωριζε...Παντως θεμα με το σκληρο αντιμετωπισε και ο φιλος μου με το συγκεκριμενο μηχανημα οπου ο τελευταιος χτυπησε μετα απο 2 μηνες λειτουργιας. Αντικατασταθηκε ταχεως παντως απο το καταστημα...Απροσεξια και του χρηστη σε ενα βαθμο που δεν ειδε οτι το δισκακι ηταν works. Τωρα το τι εξυπηρετει το fix me pack οταν χρειαζεται να επικοινωνησεις με τη dell ειναι αποριας αξιο. Πλεον προτιμω αγορα φορητων με αποδεδειγμενα καλο σερβις στην Ελλαδα (toshiba, sony, dell) ενω ο κυριος φορητος μου ειναι ενα μικρο 13αρι τοσιμπακι με 4 χρονια εγγυηση που ευτυχως 2 χρονια μετα την αγορα δεν μου χρειατηκε ακομα Dell και Toshiba έχουν μακράν το καλύτερο service στην Ελλάδα απ όλους. Είχα μπλέξει μια περίοδο και με acer και άκρη δεν έβγαλα ποτέ Στη Dell μια φορά που χρειάστηκε να πάω για αλλαγή cd ήταν εξυπηρετικότατοι οι άνθρωποι και σε δυο μέρες είχα πίσω το μηχάνημα μου. Multirama στου Πειραιά που είχα παει το desktop τα παιδιά ήταν πολύ καλά και δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα.
invisiblesurfer Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Γιατι ρε παιδια εξακολουθειτε να αγοραζετε προϊοντα απο ελληνικα καταστηματα τα οποια κατ' εξακολουθηση επιβεβαιωνουν την παντελη ελειψη εμπειριας και επιδεικνυουν χειριστη εξυπηρετηση πελατων? Ebay.gr, αγοραστε απο ΕΕ χωρις τελωνια, χωρις δασμους, ακομα και σε χαμηλοτερες τιμες απο την ελληνικη αγορα. Εξ' αλλου, η καθε εγγυηση ισχυει πανευρωπαϊκα και συνοδευει το προϊον. Δεν υπαρχει κανενα ρισκο αγοραζοντας απο ebay, ενω αντιθετα ψωνιζοντας απο ελληνικα καταστηματα εκθετετε τον εαυτο σας σε δεκαδες κινδυνους και αν παει κατι στραβα μπαινετε σε διαδικασιες που δεν συμβαδιζουν με το αντιτιμο που καταβαλατε.
Tompgr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Γιατι ρε παιδια εξακολουθειτε να αγοραζετε προϊοντα απο ελληνικα καταστηματα τα οποια κατ' εξακολουθηση επιβεβαιωνουν την παντελη ελειψη εμπειριας και επιδεικνυουν χειριστη εξυπηρετηση πελατων? Ebay.gr, αγοραστε απο ΕΕ χωρις τελωνια, χωρις δασμους, ακομα και σε χαμηλοτερες τιμες απο την ελληνικη αγορα. Εξ' αλλου, η καθε εγγυηση ισχυει πανευρωπαϊκα και συνοδευει το προϊον. Δεν υπαρχει κανενα ρισκο αγοραζοντας απο ebay, ενω αντιθετα ψωνιζοντας απο ελληνικα καταστηματα εκθετετε τον εαυτο σας σε δεκαδες κινδυνους και αν παει κατι στραβα μπαινετε σε διαδικασιες που δεν συμβαδιζουν με το αντιτιμο που καταβαλατε. +1 .
gpanagiotou Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Γιατι ρε παιδια εξακολουθειτε να αγοραζετε προϊοντα απο ελληνικα καταστηματα τα οποια κατ' εξακολουθηση επιβεβαιωνουν την παντελη ελειψη εμπειριας και επιδεικνυουν χειριστη εξυπηρετηση πελατων? Ebay.gr, αγοραστε απο ΕΕ χωρις τελωνια, χωρις δασμους, ακομα και σε χαμηλοτερες τιμες απο την ελληνικη αγορα. Εξ' αλλου, η καθε εγγυηση ισχυει πανευρωπαϊκα και συνοδευει το προϊον. Δεν υπαρχει κανενα ρισκο αγοραζοντας απο ebay, ενω αντιθετα ψωνιζοντας απο ελληνικα καταστηματα εκθετετε τον εαυτο σας σε δεκαδες κινδυνους και αν παει κατι στραβα μπαινετε σε διαδικασιες που δεν συμβαδιζουν με το αντιτιμο που καταβαλατε. Θα διαφωνήσω μαζί σου, η εξυπηρέτηση από τα ελληνικά καταστήματα είναι αρκετά γρηγορότερη τις περισσότερες φορές και γενικότερα πάντα έχεις κάποιον να μιλήσεις. Νομίζω οτι όλοι έχουμε αγοράσει από μεγάλα μαγαζιά και δε θα έλεγα οτι υπάρχει ρίσκο.
barman Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Γιατι ρε παιδια εξακολουθειτε να αγοραζετε προϊοντα απο ελληνικα καταστηματα τα οποια κατ' εξακολουθηση επιβεβαιωνουν την παντελη ελειψη εμπειριας και επιδεικνυουν χειριστη εξυπηρετηση πελατων? Ebay.gr, αγοραστε απο ΕΕ χωρις τελωνια, χωρις δασμους, ακομα και σε χαμηλοτερες τιμες απο την ελληνικη αγορα. Εξ' αλλου, η καθε εγγυηση ισχυει πανευρωπαϊκα και συνοδευει το προϊον. Δεν υπαρχει κανενα ρισκο αγοραζοντας απο ebay, ενω αντιθετα ψωνιζοντας απο ελληνικα καταστηματα εκθετετε τον εαυτο σας σε δεκαδες κινδυνους και αν παει κατι στραβα μπαινετε σε διαδικασιες που δεν συμβαδιζουν με το αντιτιμο που καταβαλατε. Ερωτηση σχετικα με το ebay.gr. Απο ποια χωρα συμφερει να αγοραζουμε ; *Μπηκα και μου βγαζει 3 χωρες, Αμερικη,Αγγλια,Γερμανια. Υπαρχει καποια διαφορα Η ειναι το ιδιο απο παντου ;
phanispal Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Από Αγγλία και Γερμανία δεν υπάρχει τελωνείο απ' όσο ξέρω.
barman Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Από Αγγλία και Γερμανία δεν υπάρχει τελωνείο απ' όσο ξέρω. Οπότε μία από τίς 2 χώρες. Σε ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.