giorgos147 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα σας παιδιά. Χθες ξαφνικά, ένας από τους υπολογιστές που έχω στο σπίτι μου, ενώ δούλευε κανονικά ξαφνικά πήγα στο δωμάτιο και τον είδα να είναι στον έλεγχο του Bios και να λέει μετά από ένα κείμενο που μοιάζει σαν τεστ: K8 NPT Data change...Update new data to DMI - Install Success Έψαξα στο Internet και είδα ότι και άλλοι είχαν το ίδιο πρόβλημα με μένα. Δυστυχώς χαρακτηριστικά του υπολογιστή δεν έχω διότι είναι του πατέρα μου και δεν έχω ασχοληθεί, αλλά πρέπει να φοράει Gigabyte μητρική. Θα το ελέγξω βέβαια να σας πω στα σίγουρα. Κάποια ιδέα; Έπαιξα με το Bios αλλά δε κατάφερα κάτι. Έκανα και Clear CMOS αλλά και πάλι δίχως κανένα αποτέλεσμα. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.
giorgos147 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δυστυχώς όχι. Θα δοκιμάσω με Live CD από Linux ή το CD εγκατάστασης των Windows να δω αν κάνει boot από εκεί τουλάχιστον, αλλά από χθες τρέχω.
N3k21 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Πρώτα απ' όλα να σου πω πως και σε εμένα εμφανίζεται ένα παρόμοιο μύνημα, σχεδόν κάθε φορά που ξεκινάει ο υπολογιστής...Στην αρχή το έψαξα και εγώ αλλά εφόσον το σύστημα λειτουργεί χωρίς πρόβλημα εδώ και κανά χρόνο απ' όταν το έστησα έπαψα τελικά να ασχολούμαι...Ας σημειωθεί πως και εγώ έχω Gigabyte μητρική και τον Phenom II x3 720... Απ' όσο θυμάμαι έπαιζαν τα εξής ενδεχόμενα: 1) Όλα είναι φυσιολογικά και το μύνημα έχει να κάνει με κάποιες ρυθμίσεις του BIOS σχετικά με τα sleep states του επεξεργαστή. Στην περίπτωση σου βέβαια μάλλον δεν είναι αυτό εφόσον, όπως λες, το σύστημα δεν εκκινεί. 2) Κάτι πάει στραβά και αλλάζουν/"χαλάνε" (πως να μεταφράσω το corrupted;) οι ρυθμίσεις του BIOS. Πιθανόν να χρειάζεται αλλαγή της μπαταρίας της μητρικής. 3) Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις ρυθμίσεις των δίσκων, τους δίσκους γενικότερα ή τα καλώδια τους (SATA/PATA). Δεν κατάλαβα όμως που ακριβώς "σκαλώνει" το μηχάνημά σου. Εμφανίζει το εν λόγω μύνημα και μένει σ' αυτή την οθόνη ή προχωράει και πετάει κάποιο άλλο μύνημα (σχετικά με τους δίσκους ας πούμε); Για αρχή θα πρότεινα να αλλάξεις τα καλώδια των δίσκων και να δεις αν υπάρχει πρόοδος...
giorgos147 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 3) Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις ρυθμίσεις των δίσκων, τους δίσκους γενικότερα ή τα καλώδια τους (SATA/PATA). Για αρχή θα πρότεινα να αλλάξεις τα καλώδια των δίσκων και να δεις αν υπάρχει πρόοδος... Καλησπέρα. Δοκίμασα και τις δύο διαθέσιμες επιλογές για τα sleep states του επεξεργαστή, από το Bios αλλά δεν είχα κάποια αλλαγή στον υπολογιστή. Άλλαξα και το Sata του σκληρού με καινούριο και πάλι δεν είχα κάποια αλλαγή. Γενικότερα ο σκληρός δε φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα, μιας που και να τον αποσυνδέσω βγάζει το ίδιο "σφάλμα". Παραθέτω και μία εικόνα μήπως καταλάβετε τίποτα παραπάνω.
Themos3 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2010 Κατέβασε το τελευταιο Bios και flashare το.Ακομα κ αν εχεις το τελευταιο ξαναπερασε το.
giorgos147 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Δυστυχώς δεν εχω ξαναπερασει BIOS. Πώς θα μπορούσα να δω ποια έκδοση εχω και οδηγίες για να το περάσω;
N3k21 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Στην αρχική POST οθόνη (εκεί που φαίνονται πληροφορίες για τον επεξεργαστή σου, την ποσότητα της μνήμης κλπ όταν ανοίγεις τον υπολογιστή) αναφέρεται συνήθως και η έκδοση του BIOS που είναι εγκατεστημένο στην μητρική. Κοίτα για κάτι σαν "BIOS version v F3" ή κάτι παρόμοιο. Όπως όμως είπε και ο φίλος παραπάνω εσύ απλά προσπάθησε να ξαναπεράσεις την τελευταία έκδοση του BIOS, ουσιαστικά δεν έχει σημασία τι ΒΙΟS φοράει αυτή τη στιγμή η μητρική, δεν σε ενδιαφέρουν τα πλεονεκτήματα του update αλλά η από την αρχή εγκατάσταση του BIOS. Βρες το ακριβές όνομα της μητρικής σου και πήγαινε στο site της Gigabyte, από εκεί θα μπορέσεις να κατεβάσεις όποιο BIOS θες. Καλό θα ήταν να τσεκάρεις το manual της μητρικής. Δες αν το συγκεκριμένο μοντέλο υποστηρίζει ΒΙΟS updating μέσω του QFlash utility. Αν η μητρική δεν διαθέτει αυτή την λειτουργία δες με ποιον άλλο τρόπο μπορείς να κάνεις update to BIOS (συνήθως γίνεται και μέσω floppy). Εάν η λειτουργία QFlash υποστηρίζεται τότε δες τον οδηγό στο link που ακολουθεί: http://forums.tweaktown.com/gigabyte/27576-bios-flashing-how-qflash-guide.html Διάβασε προσεκτικά τον οδηγό και το manual της μητρικής, αν δεν είσαι 100% σίγουρος για κάτι πες! Άμα πάει κάτι στραβά κατά την διαδικασία του BIOS update είναι πιθανό να "τα παίξει" η μητρική! ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν κάνεις το update μέσω QFLASH ίσως χρειαστεί να αλλάξεις την τιμή στο πεδίο "Keep DMI Data" από enable σε disable (δες την εικόνα στο link με τον οδηγό). Θυμάμαι πως στο παρελθόν που ψαχνόμουν για παρόμοιο με το δικό σου πρόβλημα είχα πέσει σε θέματα που προτεινόταν ως λύση το flash-αρισμα του BIOS χωρίς να διατηρηθούν οι πληροφορίες του DMI. Το ίδιο πράγμα μπορεί να επιτευχθεί και μέσω άλλων μεθόδων BIOS updating (πχ floppy) αλλά δυστυχώς δεν ξέρω πως...Δεν έχω κάνει ποτέ update το ΒΙΟS μέσω floppy...
giorgos147 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Παιδιά, βρήκα το ακριβές μοντέλο της μητρικής μου, πήγα εδώ , πήγα στα Downloads και επέλεξα Bios. Επέλεξα και κατέβασα την F10E, αν και σε Beta φάση ακόμα. Μου ήρθε ένα .exe, το οποίο έτρεξα και ζήτησε αποσυμπίεση. Τότε, μου εμφανίστηκαν αυτά τα αρχεία: Τώρα αυτό, πώς το περνάω στον άλλον υπολογιστή; Ευχαριστώ πάρα πολύ. Edit: Τα γράφω σε CD και μπουτάρω;
status Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 επειδή το κόβω να γίνεται μλκια πες μου την διεύθυνση σου να σου στείλω το bios flasher που έχω. :Ρ
status Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Πως εμψυχώνεις τον κόσμο έτσι ρε άτιμε Στοίχημα όσο θες:Ρ
giorgos147 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Και όμως Στέλιο, το πέρασα κανονικά. Το πρόβλημα δε λύθηκε όμως. Τώρα δείχνει αυτό(πάλι στο ίδιο σημείο όπως πριν, αλλά με άλλο κείμενο):
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.