Προς το περιεχόμενο

9800gt > hd6870 και έχει και συνέχεια.

aliv3soul

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

...:-(

Χαιρετώ.

Αγόρασα προχθές την 6870 asus.

Η διαδικασία που ακολούθησα ήταν

απεγκατάσταση των nvidia drivers (είχα την 9800gt)

καθάρισμα με driver sweeper

safe mode και driver sweeper

αλλαγή της κάρτας

και εγκατάσταση των catalyst 10.10 από το site της amd.

Όλα καλά, >>>αθόρυβη<<< , σε χαμηλές στροφές, άνοιξα το furmark και με stability test είχε average ~45fps με post-fx. Λογικο? :rolleyes:

Τέλος πάντων, μετά έκανα και ένα benchmark με το furmark και έπιασα γύρω στους 2500βαθμούς.

Έβαλα να δοκιμάσω το f12010 (με την 9800gt έτρεχε σχεδόν σε όλα ultra άνετα) και χωρίς να αλλάξω τα settings έκανε σε συγκεκριμένα σημεία κάτι κολλήματα. Μείωσα τα settings, μέχρι και κάτω απο 1024χ768 το έβαλα(!), και έκανε ακριβώς στα ίδια σημεία ίδιου τύπου χοντρά κολλήματα. :shock:

Είπα μήπως είναι του παιχνιδιού, βάζω το gta iv, πάλι χωρίς να αλλάξω settings από όταν το έτρεχα με την 9800, σερνόταν. Unplayble. :eek:

Είχα διαβάσει για τους 10.10, ότι κάποιοι είχαν προβλήματα και είπα να τους απεγκαταστήσω, με την ίδια διαδικασία, και να περάσω ότι είχε το cd της asus.(driver ver 8.782)

Έβαλα ότι είχε και δεν είχε, κάνω benchmark, μία από τα ίδια. f12010 τα ίδια.

E τελικά έκανα πάλι απεγκατάσταση, όλα, πάω να βάλω τους 10.9..

ο cat install manager, στο custom install που πατούσα, δεν μου έβγαζε επιλογή τους 10.9 vga driver για να τους τσεκάρω. Είχε τα υπόλοιπα να τα επιλέξω αλλά drivers πουθενά.

Η ιστορία κράτησε 7-8 ώρες, με διάφορες εκδόσεις drivers, προσπάθεια για manual install και γενικά ότι μου περνούσε απ΄το μυαλό. Τελικά μη μπορώντας να περάσω πρόσφατους drivers αφού δεν τους έβρισκε ο install manager, κατέληξα πάλι με τους drivers απο το cd της asus, μόνο αυτούς δεχόταν.

Το άλλο άκυρο είναι ότι ενώ η οθόνη έχει επιλογή και για 75hz, μετά από αυτούς τους drivers έχω σαν επιλογή μόνο 60hz.

Έχασα όλη τη μέρα, θέλω όπως είναι ολόκληρο να το βάψω μπλέ. Τί στο καλό συμβαίνει?

το υπόλοιπο σύστημα αποτελείται από τον 955, asrock 870 extreme3, ram kingston 4gb 1600, corsair 650W, και μόνιτορ, προσωρινό, viewsonic 19'' (που ξέρω ότι δεν είναι ιδανικό αλλά είναι λογικό να έχει τόση κακή απόδοση η κάρτα εξαιτίας του?!)

Συγχωρέστε με για το κατεβατό που προέκυψε

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
[ATTACH]37614[/ATTACH]

Αν εννοείς αυτό..

Ναι αυτό λέω ευτυχώς το βλέπει x16.

Επειδή την πάτησα και εγώ μια φορά έτσι και κολλούσε σε όλα τα παιχνίδια και τελικά έτρεχε x8.

Δημοσ.

Μάλλον δυστυχώς που το βλέπει χ16 γιατί τότε κάτι άλλο φταίει που είναι άγνωστο για την ώρα τουλάχιστον .

ουφ, έχω απογοητευτεί..

Με αυτές τις κάρτες γραφικών, δε με θέλει..

Η προηγούμενη έκανε τον θόρυβο λες και ετοιμαζόταν για απογείωση. Μετά απο 2μιση χρόνια μπορώ επιτέλους να ξανακούσω και άλλα πράγματα από το tower που πλέον ακούγονται σαν γάργαρα νερά στα αυτιά μου.. :Ρ

Κάτι ακόμα..

H συνηθισμένη διαδικασία αλλαγής drivers ati ποια είναι? Γιατί έχω μπερδευτεί λίγο.

Driver Sweeper χρειάζεται? Κάθε φορά θέλει ολόκληρο το νέο suite?

Eπιπλέον κάτι smart doctors, gamerOsd, EIO driver, asus kernel mode enhanced driver, είναι απαραίτητα?

Ουφ. =_=

Δημοσ.

E δεν το χωράει το μυαλό μου αυτό το πράγμα, έκανα unistall τα πάντα και χρησιμοποίησα και το πρόγραμμα που μου έστειλες, και πάλι στο install αρνείται κατηγορηματικά να δεί drivers για εγκατάσταση, ενώ κάνω launch τη suite που περιέχει τα πάντα.

Ορίστε

post-84806-129063140414_thumb.jpg

Δημοσ.

Παιδια, συγνωμη αν θα γινω γραφικος, αλλα μονο και μονο για αυτο το μπλεξιμο με τους drivers δεν εχω ξαναπαρει ATI. Κι εγω οταν ειχα παρει την 4870 ειχα ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο θεμα με τους drivers και τελικα τα παρατησα και πληρωνω το παραπανω καπελο της nVidia για τις ιδιες επιδοσεις.

No flame intended. :-)

Δημοσ.

Είχα διαβάσει για τους 10.10, ότι κάποιοι είχαν προβλήματα και είπα να τους απεγκαταστήσω, με την ίδια διαδικασία, και να περάσω ότι είχε το cd της asus.(driver ver 8.782)

φίλε μου προσπαθείς να τρέξεις μια κάρτα πολύ καινούρια με επίσης πολύ ανώριμους drivers... οι drivers που θα έπρεπε να προσπαθείς να εγκαταστήσεις είναι οι 10.10d που έχουν βελτιώσεις για την 6870 αλλα και για το παιχνίδι F1 2010 συγκεκριμένα, και οι οποίοι όμως δεν είναι ακόμα τελείως έτοιμοι ώστε να δείξουν τελείως τα "δόντια" της κάρτας σου.. πέτα το cd της asus στα σκουπίδια και κατέβαζε κάθε φορά τους τελευταίους drivers, ώστε να είσαι ενημερωμένος.. και λινκ για να τους κατεβάσεις:

-----------------------------

Παιδια, συγνωμη αν θα γινω γραφικος, αλλα μονο και μονο για αυτο το μπλεξιμο με τους drivers δεν εχω ξαναπαρει ATI. Κι εγω οταν ειχα παρει την 4870 ειχα ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο θεμα με τους drivers και τελικα τα παρατησα και πληρωνω το παραπανω καπελο της nVidia για τις ιδιες επιδοσεις.

No flame intended. :-)

δεν υπάρχει θέμα flame, απλώς όλα τα παραπάνω που γράφεις είναι απλά παραπληροφόρηση. οι drivers της ATI έχουν βελτιωθεί σημαντικά και δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία, αν δεν δουλεύει κάτι, κάτι δεν κάνουμε σωστά..

---------- Προσθήκη στις 02:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:44 ----------

Κάτι ακόμα..

H συνηθισμένη διαδικασία αλλαγής drivers ati ποια είναι? Γιατί έχω μπερδευτεί λίγο.

Driver Sweeper χρειάζεται? Κάθε φορά θέλει ολόκληρο το νέο suite?

Eπιπλέον κάτι smart doctors, gamerOsd, EIO driver, asus kernel mode enhanced driver, είναι απαραίτητα?

Ουφ. =_=

για να περάσεις καινούριους drivers απλώς τρέχεις τους καινούριους drivers και τους περνάς πάνω απο τους παλιούς. τα επιπλέον προγράμματα δεν τα χρειάζεσαι για να λειτουργήσει η κάρτα σου σε παιχνίδια.

για να περάσεις πιο παλιούς drivers απλώς κάνεις uninstall τους προηγούμενους, και προχωράς σε εγκατάσταση των παλιών driver. μερικοί λένε για driver sweeper, προσωπικά δεν έχω δεί διαφορά αν και τελευταία το τρέχω όποτε θέλω να κάνω αλλαγή.

Δημοσ.

Oh crap..

Κάτι είχα ακούσει για θέματα με drivers της ati, πριν την αλλάξω τη κάρτα, αλλά δεν πήγαινε το μυαλό μου σε τέτοια βασικά πράγματα .

Βρήκα απο συγκεκριμένο site τους 10.10, μαζί με αυτο το APP, που δεν έχω πολυκαταλάβει ακριβώς, και επιτέλους αναγνώρισε τον driver στο install. Αλλά δε θα μπορούσαν να πάνε οολα καλά φυσικά, τώρα στη διαχείρηση συσκευών μου λέει πως η version είναι η 8.782, ενώ το ccc 10.10, κανονικότατα.

Ότι να 'ναι.

Πάντως έτρεξα furmark με post-fx kai έβγαλε κάπου 5600 αν θυμάμαι καλά, αλλά με xtreme burning έπεσε στα 2500. Δεν ξέρω που θα έπρεπε να κυμαίνονται.

Το τρελό με την οθόνη και την επιλογή μονο 60hz συνεχίζεται.

Δημοσ.

για να περάσεις καινούριους drivers απλώς τρέχεις τους καινούριους drivers και τους περνάς πάνω απο τους παλιούς. τα επιπλέον προγράμματα δεν τα χρειάζεσαι για να λειτουργήσει η κάρτα σου σε παιχνίδια.

για να περάσεις πιο παλιούς drivers απλώς κάνεις uninstall τους προηγούμενους, και προχωράς σε εγκατάσταση των παλιών driver. μερικοί λένε για driver sweeper, προσωπικά δεν έχω δεί διαφορά αν και τελευταία το τρέχω όποτε θέλω να κάνω αλλαγή.

καλο θα ηταν να μην περναμε καινουριους drivers χωρις απεγκατασταση προηγουμενων...

στο παρελθον εχω αντιμετωπισει αρκετα προβληματα επειδη τους περνουσα απο πανω...

Δημοσ.
φίλε μου προσπαθείς να τρέξεις μια κάρτα πολύ καινούρια με επίσης πολύ ανώριμους drivers... οι drivers που θα έπρεπε να προσπαθείς να εγκαταστήσεις είναι οι 10.10d που έχουν βελτιώσεις για την 6870 αλλα και για το παιχνίδι F1 2010 συγκεκριμένα, και οι οποίοι όμως δεν είναι ακόμα τελείως έτοιμοι ώστε να δείξουν τελείως τα "δόντια" της κάρτας σου.. πέτα το cd της asus στα σκουπίδια και κατέβαζε κάθε φορά τους τελευταίους drivers, ώστε να είσαι ενημερωμένος.. και λινκ για να τους κατεβάσεις:

https://a248.e.akamai.net/f/674/20307/1m/www2.ati.com/drivers/hotfix/catalyst_10.10_hotfixes/catalyst_10.10d_hotfix_win7_nov1.exe

Το url που δίνεις με έβγαλε στο support.amd.com.. και εκεί έχει 10.7, 10.8, 10.9 κλπ.. Δεν είδα να έχουν υποκατηγορίες όπως το 10.10d που μου πρότεινες..

ευχαριστώ για τις πληροφορίες

Δημοσ.
καλο θα ηταν να μην περναμε καινουριους drivers χωρις απεγκατασταση προηγουμενων...

στο παρελθον εχω αντιμετωπισει αρκετα προβληματα επειδη τους περνουσα απο πανω...

ρώτησε ο άνθρωπος ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να περάσει τους drivers και του απάντησα.. δεν χρειάζεται απεγκατάσταση των driver για να περάσει τους επόμενους. οι drivers πάντα αναβαθμίζονται όταν ο installer βρίσκει παλαιότερη έκδοση.

---------- Προσθήκη στις 03:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 03:02 ----------

Το url που δίνεις με έβγαλε στο support.amd.com.. και εκεί έχει 10.7, 10.8, 10.9 κλπ.. Δεν είδα να έχουν υποκατηγορίες όπως το 10.10d που μου πρότεινες..

ευχαριστώ για τις πληροφορίες

έχεις δίκιο φίλε, εδώ είσαι: http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/GPU86AMDCat1010dHotfix.aspx

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...