orck Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Ειμαι μελος σε αρκετα φορουμ και παρατηρω τα τελευταια μια ταση που διαμορφωνεται. Σχεδον ολα τα φορουμ εχουν μια υπερβολικη φοβια μη τυχον καποιος επαγγελματιας διαβασει κατι κακο που εγραψε καποιο μελος στο φορουμ και καταθεσει μηνυση εναντιων του φορουμ και του νομιμου εκπροσωπου του. Κατεβαινουν θεματα και μονο με την υποψια. Ξερω περιπτωση που ενα θεμα εβγαινε πρωτο στο google και επειδη ελεγε οτι το ταδε προιον ειναι κακο (προσωπικη γνωμη καποιου χρηστη) με την πρωτη επικοινωνια του αντιπροσωπου το θεμα σβηστικε χωρις δευτερη κουβεντα. Υποθετω οτι εχουν διαβασει για την υποθεση του blogme.gr οπου ενας ασχετους με αυτα τα μηχανηματα του διαλου τα γκομπιουντερ καταθεσε μυνηση εναντιων του aggregator και οχι του blog που θεωρησε οτι τον δυσφιμιζει. Παρατηρω οτι εδω στο insomnia υπαρχει ακομη η εννοια της ελευθεριας του λογου. Εδω διαβαζω συχνα αυτο που εγω λεω παραπονα, δηλαδη αγορασα ενα προιον δεν ηταν οτι μου ειπαν, ειναι μεταχειρισμενο, το adsl πεφτει συνεχεια κλπ. Αυτο δεν γινεται σε αλλα φορουμ, εκει μπορεις να γραψεις μονο τα καλα οχι τα κακα. Για παραδειγμα, ειναι δυνατον σε φορουμ με μοτοσυκλετες να μην μπορεις να γραψεις "πηγα χθες στο ταδε μαστορα, δεν μου αρεσε η δουλεια του, πολυ ακριβος, δεν το προσεξε αρκετα, μου εκανες μια ζημια/χαρακια, δεν ξερει την δουλεια"; Τοτε ποιος ο λογος του φορουμ; Να μετραμε τελικες; Θα ηθελα την επισημη θεση του insomnia, υπαρχει νομικος συμβουλος; Πως και δεν ειστε και εσεις μεσα στο τρομοκρατικο κλιμα των δικηγορων.Τι μπορει να γινει ωστε να ξεπεραστει αυτη η φοβια απο τους ιδιοκτητες φορουμ (αυτο ειναι γενικη ερωτηση για ολα τα φορουμ); ΥΓ Δεν ειμαι νομικος, παρακαλω με απλα λογια η απαντηση. Ευχαριστω πολυ.
kakaraki Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Ειμαι μελος σε αρκετα φορουμ και παρατηρω τα τελευταια μια ταση που διαμορφωνεται. Σχεδον ολα τα φορουμ εχουν μια υπερβολικη φοβια μη τυχον καποιος επαγγελματιας διαβασει κατι κακο που εγραψε καποιο μελος στο φορουμ και καταθεσει μηνυση εναντιων του φορουμ και του νομιμου εκπροσωπου του. Κατεβαινουν θεματα και μονο με την υποψια. Ξερω περιπτωση που ενα θεμα εβγαινε πρωτο στο google και επειδη ελεγε οτι το ταδε προιον ειναι κακο (προσωπικη γνωμη καποιου χρηστη) με την πρωτη επικοινωνια του αντιπροσωπου το θεμα σβηστικε χωρις δευτερη κουβεντα. Υποθετω οτι εχουν διαβασει για την υποθεση του blogme.gr οπου ενας ασχετους με αυτα τα μηχανηματα του διαλου τα γκομπιουντερ καταθεσε μυνηση εναντιων του aggregator και οχι του blog που θεωρησε οτι τον δυσφιμιζει. Παρατηρω οτι εδω στο insomnia υπαρχει ακομη η εννοια της ελευθεριας του λογου. Εδω διαβαζω συχνα αυτο που εγω λεω παραπονα, δηλαδη αγορασα ενα προιον δεν ηταν οτι μου ειπαν, ειναι μεταχειρισμενο, το adsl πεφτει συνεχεια κλπ. Αυτο δεν γινεται σε αλλα φορουμ, εκει μπορεις να γραψεις μονο τα καλα οχι τα κακα. Για παραδειγμα, ειναι δυνατον σε φορουμ με μοτοσυκλετες να μην μπορεις να γραψεις "πηγα χθες στο ταδε μαστορα, δεν μου αρεσε η δουλεια του, πολυ ακριβος, δεν το προσεξε αρκετα, μου εκανες μια ζημια/χαρακια, δεν ξερει την δουλεια"; Τοτε ποιος ο λογος του φορουμ; Να μετραμε τελικες; Θα ηθελα την επισημη θεση του insomnia, υπαρχει νομικος συμβουλος; Πως και δεν ειστε και εσεις μεσα στο τρομοκρατικο κλιμα των δικηγορων.Τι μπορει να γινει ωστε να ξεπεραστει αυτη η φοβια απο τους ιδιοκτητες φορουμ (αυτο ειναι γενικη ερωτηση για ολα τα φορουμ); ΥΓ Δεν ειμαι νομικος, παρακαλω με απλα λογια η απαντηση. Ευχαριστω πολυ. Eπειδή παρακολουθώ πάρα πολλά χρόνια αυτό εδώ το forum,μπορώ να σου πω την προσωπική μου άποψη σχετικά με το ζύγι των αρνητικών μυνημάτων και κατα πόσον η ανοχή ή μη των δυσφημιζομένων ή των δυναμένων προς διαφήμιση αποτελεί καθοδηγητικό παράγοντα της πορείας του (forum): Είναι σαν την απόφαση του κράτους για τον περιορισμό του καπνίσματος.Αρχικά τοποθετήθηκε σε σχέση με την κρατούσα άποψη,δηλαδή δεν μας συμφέρει η περίθαλψη ή η αποκατάσταση της δυσλειτουργίας του οργανισμού απ' τη χρήση του καπνίσματος (ναι,ναρκωτικό είναι btw) άσχετα αν κονομάμε τ' άντερά μας απ' τα καπνοπρεζάκια (φόροι τσιγάρου,ομοειδών προϊόντων - μέχρι και παπούτσια πουλάνε,όχι από νικοτίνη,με φίρμα καπνού εννοώ...). Δηλαδή περισσότερα μας βγαίνει/έβγαινε απ' τους φόρους,παρά να τους γιατρεύουμε (; ) στα νοσοκομεία. Και να οι περιορισμοί και να το κυνήγι μαγισσών,να οι καναπεδογκεβάρες (μία η ντουντούκα,τέσσερις εμείς) και το αποτέλεσμα μια τρύπα στο νερό.Όπου γουστάρουμε θα καπνίζουμε,δεν υπάρχουν παθητικοί καπνιστές μόνο αντιπαθητικοί αντικαπνιστές (sic)... Αναγωγή σε σχετικές φάσεις με διαγραφή posts και εδώ,δεν είναι συμπτωματικές.Πολλάκις υπηρχαν "μισθωμένοι" κομμάντος που η "δουλειά" τους ήταν να περιδιαβαίνουν τα posts και να κοπτοράβουν (όντες απόφοιτοι οικοκυρικής) κατα το δοκούν.Δηλαδή (π.χ.) βλέπεις post για το Γεραρδαίϊκο να εξαφανίζεται εν ριπή οφθαλμού και αίφνης να ξεπηδάει bannerάκι του ομίλου.lol,δεν μιλάω στο βρόντο. Σε σχέση όμως με τα υπόλοιπα fora,το μέρος αυτό εδώ είναι παρασσάγκας μακρυά (και δεν είναι γλύψιμο) και ελπίζω να παραμείνει έτσι. Πάντα θα υπάρχουν συμφέροντα,πάντα θα υπάρχουν σκόπιμοι δυσφημιστές,στο χέρι της διαχειριστικής ομάδας είναι ο περιορισμός των κακόβουλων και ας μην ξεχνάμε ότι και οι συντονιστές είναι κι αυτοί άνθρωποι αν και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν για την Σείρια καταγωγή του peradw8e....
orck Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δηλαδη μου λες οτι δεν υπαρχει πραγματικος κινδυνος μυνησης για δυσφιμηση αλλα κρυβονται απο πισω αλλα συμφεροντα; Παρεδωσε σαν δικηγορος θα ηθελα την γνωμη σου εαν σου ειναι ευκολο.
fearwhatnow Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Πλεον και οι δικαστες εχουν βαρεθει αυτο το πραγμα με τις μηνυσεις για συκοφαντικη δυσφημιση.Δεν μπορει τρεις και λιγο ο καθενας να καταθετει μηνυση και να δημιουργειται το "αδιαχωρητο" στα δικαστηρια.Ειδικοτερα υπαρχουν συγκεκριμενοι κυκλοι που το εχουν κανει "αθλημα" με πολλα συμφεροντα απο πισω.Καλο ειναι να λυνονται αυτες οι περιπτωσεις εξωδικαστικα κατα τη γνωμη μου.Για να δουμε τι θα γινει και με τη διαμεσολαβηση.
The_Judas Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Νομίζω ότι είναι δύσκολο να κάνει κάποιος μήνυση για δυσφήμιση σε ένα φορουμ σαν το ινσομνια. Δηλαδή αν γράψω ότι δεν μου άρεσε ένα πληκτρολόγιο θα μου κάνει μήνυση η εταιρία παραγωγής του; Το θεωρώ αστείο. ...ή μήπως να κάνει μήνυση ο λινουξας στον χρήστη windows; Άλλωστε ακόμη και σε εταιρίες κολοσσούς όπως το αμαζον υπάρχουν αρνητικές κριτικές σε πολλά προϊόντα. Ίσως σε άλλα φόρουμ που ασχολούνται περισσότερο με πολιτικά ή προσωπικά θέματα να είναι πιο έντονο το φαινόμενο. Σίγουρα όμως, επειδή ζούμε στην Ελλάδα, οπού υπάρχει ακόμη τεχνολογικός αναλφαβητισμός και άγνοια, όλα είναι πιθανά.
orck Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Νομίζω ότι είναι δύσκολο να κάνει κάποιος μήνυση για δυσφήμιση σε ένα φορουμ σαν το ινσομνια. Δηλαδή αν γράψω ότι δεν μου άρεσε ένα πληκτρολόγιο θα μου κάνει μήνυση η εταιρία παραγωγής του; Το θεωρώ αστείο. ...ή μήπως να κάνει μήνυση ο λινουξας στον χρήστη windows; Άλλωστε ακόμη και σε εταιρίες κολοσσούς όπως το αμαζον υπάρχουν αρνητικές κριτικές σε πολλά προϊόντα. Ίσως σε άλλα φόρουμ που ασχολούνται περισσότερο με πολιτικά ή προσωπικά θέματα να είναι πιο έντονο το φαινόμενο. Σίγουρα όμως, επειδή ζούμε στην Ελλάδα, οπού υπάρχει ακόμη τεχνολογικός αναλφαβητισμός και άγνοια, όλα είναι πιθανά. Φιλε Ιουδα ο κινδυνος αφορα κυριως καταστηματα, να αγορασεις κατι και να μην σου αρεσει απο το σερβις η αντιμετωπιση τους, να μπεις στο φορουμ να ενημερωσεις και τελικα στο σβηνουν γιατι μπορει να στραβωσει ο καταστηματαρχης. Μερικοι λενε ενημερωσε με ΠΜ, μα το φορουμ ειναι ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ. Δεν ξερω πως μπορω σαν απλος χρηστης να βοηθησω, να ενημερωσω τους διαχειριστες (οσους πραγματικα φοβουνται το μπλεξιμο του δικαστηριου και δεν εχουν απο πισω κρυμενα συμφεροντα) να σταματησουν αυτον τον περιορισμο λογου, δεν ειμαι δικηγορος, δεν εχω νομικες γνωσεις. Ειμαι μελος σε αρκετα φορουμ και οι περισσοτεροι βασιζομενοι στο οτι τα καταστηματα δεν μπορουν να απαντησουν απαγορευουν οποιαδηποτε αρνητικη αναφορα. Βεβαια τα καταστηματα μπορουν να απαντησουν εαν πραγματικα ενδιαφερονται. Πιστευω οτι εαν δεν μπορεις να πεις την αποψη σου ελευθερα εχουμε χασει ισως το σημαντικοτερο μας δικαιωμα, και αυτη η κατασταση εδραιωνεται.
filip123go Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Αν τα καταστήματα, αντί να τρέχουν κάθε τρεις και λίγο στα δικαστήρια, ξόδευαν τα λεφτά τους πιο εποικοδομητικά (καλύτερο service, καταρτισμένοι τεχνικοί, ανταγωνιστικές τιμές, καλύτερη ποιότητα προϊόντων) τα παράπονα θα ήταν, αν όχι ανύπαρκτα, πάρα πολύ λιγότερα...! Σε μεγάλα τεχνολογικά καταστήματα της Ευρώπης το service και το rma γίνονται με συνοπτικές διαδικασίες.!! Όχι όπως εδώ που λες στον καταστηματάρχη ότι ήταν ελαττωματικό το κομμάτι και σε κοιτάζει από πάνω μέχρι κάτω λες και θέλεις να τον κλέψεις...!!
The_Judas Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Φιλε Ιουδα ο κινδυνος αφορα κυριως καταστηματα, να αγορασεις κατι και να μην σου αρεσει απο το σερβις η αντιμετωπιση τους, να μπεις στο φορουμ να ενημερωσεις και τελικα στο σβηνουν γιατι μπορει να στραβωσει ο καταστηματαρχης. Μερικοι λενε ενημερωσε με ΠΜ, μα το φορουμ ειναι ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ. Δεν στοιχειοθετείται συκοφαντική μήνυση για τέτοιους λόγους. Δημόσια συζήτηση είναι και μπορεί ο καταστηματάρχης να απαντήσει, κανένας δεν του το απαγορεύει. Εφόσον δεν υπάρχουν άσεμνες και προσβλητικές εκφράσεις δεν τίθεται ζήτημα. Δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί απλά η εκφορά μιας άποψης. Υπάρχει βέβαια και η άλλη περίπτωση. Στα φόρα που αναφέρεις, μπορεί να τα παίρνουν από διαφημίσεις και να θέλουν να τα έχουν καλά με τους χορηγούς τους. Στην περίπτωση του Λιακόπουλου δεν ξέρω τι έγινε. Δεν έχω δει το βίντεο για να μπορώ να κρίνω (άσχετα με το ότι δικάζεται λάθος άτομο!). Υπάρχει βέβαια και η άγνοια από την πλευρά των δικαστών.
manosfp Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Ειμαι μελος σε αρκετα φορουμ και παρατηρω τα τελευταια μια ταση που διαμορφωνεται. Σχεδον ολα τα φορουμ εχουν μια υπερβολικη φοβια μη τυχον καποιος επαγγελματιας διαβασει κατι κακο που εγραψε καποιο μελος στο φορουμ και καταθεσει μηνυση εναντιων του φορουμ και του νομιμου εκπροσωπου του. Κατεβαινουν θεματα και μονο με την υποψια. Ξερω περιπτωση που ενα θεμα εβγαινε πρωτο στο google και επειδη ελεγε οτι το ταδε προιον ειναι κακο (προσωπικη γνωμη καποιου χρηστη) με την πρωτη επικοινωνια του αντιπροσωπου το θεμα σβηστικε χωρις δευτερη κουβεντα. Υποθετω οτι εχουν διαβασει για την υποθεση του blogme.gr οπου ενας ασχετους με αυτα τα μηχανηματα του διαλου τα γκομπιουντερ καταθεσε μυνηση εναντιων του aggregator και οχι του blog που θεωρησε οτι τον δυσφιμιζει. Παρατηρω οτι εδω στο insomnia υπαρχει ακομη η εννοια της ελευθεριας του λογου. Εδω διαβαζω συχνα αυτο που εγω λεω παραπονα, δηλαδη αγορασα ενα προιον δεν ηταν οτι μου ειπαν, ειναι μεταχειρισμενο, το adsl πεφτει συνεχεια κλπ. Αυτο δεν γινεται σε αλλα φορουμ, εκει μπορεις να γραψεις μονο τα καλα οχι τα κακα. Για παραδειγμα, ειναι δυνατον σε φορουμ με μοτοσυκλετες να μην μπορεις να γραψεις "πηγα χθες στο ταδε μαστορα, δεν μου αρεσε η δουλεια του, πολυ ακριβος, δεν το προσεξε αρκετα, μου εκανες μια ζημια/χαρακια, δεν ξερει την δουλεια"; Τοτε ποιος ο λογος του φορουμ; Να μετραμε τελικες; Θα ηθελα την επισημη θεση του insomnia, υπαρχει νομικος συμβουλος; Πως και δεν ειστε και εσεις μεσα στο τρομοκρατικο κλιμα των δικηγορων.Τι μπορει να γινει ωστε να ξεπεραστει αυτη η φοβια απο τους ιδιοκτητες φορουμ (αυτο ειναι γενικη ερωτηση για ολα τα φορουμ); ΥΓ Δεν ειμαι νομικος, παρακαλω με απλα λογια η απαντηση. Ευχαριστω πολυ. Η εμπειρία μου περί αδιαβλητότητας του φόρουμ είναι διαφορετική. Δεν ήθελα να το συνεχίσω αλλά ο φίλος orck μου έδωσε την αφορμή. Πριν απο τρεις μερες άνοιξα ενα τοπικ στην κατηγορία προσφορές. Αφορούσε ενα γκρουπακι στο facebook http://www.facebook.com/home.php?sk=group_162109790491530 το οποίο εχω δημιουργήσει και αφορά τις "δήθεν" προσφορές των ηλεκτρονικών καταστημάτων. Παροτρυνα τα μέλη να συμμετάσχουν και να καταθεσουν την εμπειρία τους με την επιχειρηματολογία ότι τώρα τελευταία τα καταστήματα το έχουν παρακάνει. Το θρεντ λοιπόν είχε μια αρκετά μεγάλη συμμετοχή με εποικοδομητικό διάλογο, με τους υπέρμαχους και τους πολέμιους της κατάστασης και φυσικά με 2-3 χαρακτηρισμούς όπως απατεώνες, λωποδύτες κτλ. Χθες χωρίς καμμία προηγούμενη προειδοποίηση όλο το θέμα είχε σβηστεί!!! Επίσημη απάντηση: υβριστική περιεχόμενο. Επαναλαμβάνω: ούτε μια παρατήρηση για συμμόρφωση, ούτε μια διαγραφή ποστ με "βρισια", ούτε ενα προσωρινό κλείσιμο του θρεντ ούτε καν οριστικο κλείσιμο!!! Total erase. Συγγνώμη αλλά με το φτωχό μου μυαλό θεωρώ ότι κάτι δεν στέκει εδω πέρα.Την πιο πιθανή εξήγηση μου την έδωσε ένας φίλος στο γκρουπάκι: Απ'οτι καταλάβατε,το πιο πιθανό έιναι να μην ξανακούσετε απο τον manosfp νέα, μακάρι να προλάβετε να δείτε και αυτό εδώ.Δεν με πειράζει όμως και τόσο,τέτοια στέκια δεν τα νοσταλγώ.Καλή συνέχεια σε όλους και να προσέχετε εκεί έξω γιατί δεν είναι όλα τόσο αθώα όσο δείχνουν.... Στα παιδιά που διαφώνησαν με την δημιουργία του group εχω να πω το εξής: καταλάβατε τώρα γιατί έπρεπε να γίνει το group???? γιατί απο εκεί δεν πρόκειται να τα διαγράψει κανείς. Ο διάλογος μου με τον admin: Μπορώ να μάθω γιατί διαγράψατε το thread μου σχετικά με το group μου στο facebook? Οκ, μπορεί να μην ήταν προσφορά.Έπρεπε να μετακινηθεί.Δεν μπορούσατε να το μετακακινήσετε,να το κλείσετε ή έστω να ενημερώσετε για τους λόγους διαγραφής του; Τι τρόπος είναι αυτός; ---------------------------------- To topic δεν θα επανέλθει αφού υπάρχει σωρεία απαράδεκτων χαρακτηρισμών που ακόμα και εσείς ο ίδιος χρησιμοποιείτε στο μήνυμα σας. Επειδή είναι ανώνυμη η συμμετοχή σας στο forum δε σημαίνει ότι μπορείτε να αποκαλείτε τον οποιοδήποτε επαγγελματία απατεώνα η λαμόγιο (από άλλο μέλος). Έχουμε πει χιλιάδες φορές ότι μπορείτε να κάνετε οποιοδήποτε αρνητικό σχόλιο για εμπειρία σας με κατάστημα φτάνει να μην υπερβαίνετε μερικά όρια που μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στην λειτουργία του site. Το μόνο που δέχομαι ως λάθος στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η μη ενημέρωση σας για την τύχη του θέματος, κάτι που είναι τεχνικό ζήτημα και θα λυθεί πολύ σύντομα. Hal9000 -------------------------- Να με συγχωρείτε αλλά δεν πράξατε τα δέοντα. Κάνατε έστω και μια παρατήρηση για χαρακτηρισμούς; Αν μπω στο καθε θέμα εδω μέσα και γράψω τη λέξη "λαμογιο" θα διαγραψετε όλο το φόρουμ; Θεωρώ πρεπον την επαναφορά του θέματος μου με τις ανάλογες παρατηρήσεις απο το mod και προειδοποιηση για κλείδωμα. Έχουμε κι εμείς φόρουμ ρε παιδιά αλλά δεν είμαστε τόσο αυταρχικοί. Αποδειξτε σας παρακαλώ ότι ναι μεν υπερβάλλατε αλλά διορθώσατε. ---------------------------------- Είναι καθαρά θέμα διαφορετικής αντίληψης moderation. Εσείς θεωρείτε δεδομένο ότι μπορείτε να προβείτε σε οποιαδήποτε καταστρατήγηση κανονισμών ενός site περί συμπεριφοράς/ανώνυμης συκοφαντικής δυσφήμισης και η μόνη ποινή να είναι μια παρατήρηση ή προειδοποίηση για κλείδωμα. Το παράδειγμα σας είναι άστοχο. Μπορείτε κάλιστα να δημιουργήσετε νέο θέμα κρατώντας αυτή τη φορά το επιτρεπόμενο επίπεδο. Hal9000 ----------------------------------- Ok, ευχαριστώ. -------------------------------------- Ευχαριστώ και εγώ
Super Moderators paredwse Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δυστυχώς μερικά μέλη δεν μπορούν (ή δεν θέλουν) να αντιληφθούν κάποια βασικά πράγματα. Ένα εξ αυτών είναι ότι η κριτική έχει τα όριά της. Και δεν είναι όρια που θέτει το forum ή ο administrator ή ο "κακός" moderator. Ούτε είναι όρια που θέτουν οι διάφορες επιχειρήσεις που διαφημίζονται στο site και στο forum. Είναι όρια της κοινής λογικής. Είναι όρια μιας βασικής κοινωνικής συνύπαρξης. Είναι, εν τέλει, όρια που θέτει ο νόμος. Φαντάζει ωραίο και... επαναστατικό να ξιφουλκείς τόσο κατά των "κακών" καταστηματαρχών όσο και κατά του "φασιστικού" forum. Αφήνουμε μερικά μέλη-επαναστάτες να το κάνουν, αφού έτσι αυτο-επιβεβαιώνονται. Απλά να μην νομίζουν ότι είναι και η αλήθεια. Η αλήθεια είναι πολύ πιο απλή: η κριτική δεν είναι απλά θεμιτή, είναι επιβεβλημένη - άλλωστε ένας λόγος ύπαρξης του forum είναι και αυτός. Αλλά εξ ίσου επιβεβλημένη είναι και η ευπρέπεια. Δυστυχώς αρκετά μέλη δεν αντιλαμβάνονται ότι, αν και τα ίδια είναι προστατευμένα πίσω από την ανωνυμία ενός nickname, το forum είναι επώνυμο. Η κάθε εταιρεία που θεωρεί ότι θίγεται από τις απρεπείς εκφράσεις ενός ανώνυμου μέλους μπορεί να στραφεί κατά του επώνυμου administrator. Έτσι λοιπόν μερικά μέλη επιλέγουν να εκφράσουν το παράπονό τους ή την δυσαρέσκειά τους για τα προϊόντα, τις τιμές ή την εξυπηρέτηση ενός καταστήματος με χαρακτηρισμούς όπως "κλέφτες", "λωποδύτες", "απατεώνες" κλπ. Προσοχή: άλλη η κριτική που είναι μεν αρνητική αλλά ευπρεπείς ("πηγα χθες στο ταδε μαστορα, δεν μου αρεσε η δουλεια του, πολυ ακριβος, δεν το προσεξε αρκετα, μου εκανες μια ζημια/χαρακια, δεν ξερει την δουλεια", το παράδειγμα από το αρχικό post) και άλλη η υβριστική συμπεριφορά "απατεώνες", "καραγκιόζηδες" κλπ. Και μπορεί το μέλος που τα γράφει αυτά να αισθάνεται την ασφάλεια και την προστασία της ανωνυμίας αλλά το forum, καλώς ή κακώς, δεν λειτουργεί έτσι. Κι αν αύριο θέλουμε να έχουμε μια διαφορετική αντιμετώπιση από τα καταστήματα θα πρέπει να μάθουμε να μην αντιδρούμε ως ανώριμα παιδάκια (ανεξαρτήτως ηλικίας) αλλά ως συνειδητοποιημένοι καταναλωτές. Τα πράγματα λοιπόν είναι απλά: Μηνύματα ή θέματα που περιέχουν απαράδεκτους και ποινικά κολάσιμους χαρακτηρισμούς διαγράφονται. Είτε μας αρέσει είτε όχι. [...] Πριν απο τρεις μερες άνοιξα ενα τοπικ στην κατηγορία προσφορές. Αφορούσε ενα γκρουπακι στο facebookhttp://www.facebook.com/home.php?sk=group_162109790491530 το οποίο εχω δημιουργήσει και αφορά τις "δήθεν" προσφορές των ηλεκτρονικών καταστημάτων. Παροτρυνα τα μέλη να συμμετάσχουν και να καταθεσουν την εμπειρία τους με την επιχειρηματολογία ότι τώρα τελευταία τα καταστήματα το έχουν παρακάνει. Το θρεντ λοιπόν είχε μια αρκετά μεγάλη συμμετοχή με εποικοδομητικό διάλογο, με τους υπέρμαχους και τους πολέμιους της κατάστασης και φυσικά με 2-3 χαρακτηρισμούς όπως απατεώνες, λωποδύτες κτλ. Αυτό λοιπόν που εσύ το λες "φυσικό" εδώ το λέμε απαράδεκτο. Αν θες να βρίσεις και να ξεδώσεις, άνοιξε επώνυμα το γκρουπάκι σου στο facebook και βρίσε όσο θες. Όχι εδώ. Χθες χωρίς καμμία προηγούμενη προειδοποίηση όλο το θέμα είχε σβηστεί!!! Επίσημη απάντηση: υβριστική περιεχόμενο. Επαναλαμβάνω: ούτε μια παρατήρηση για συμμόρφωση, ούτε μια διαγραφή ποστ με "βρισια", ούτε ενα προσωρινό κλείσιμο του θρεντ ούτε καν οριστικο κλείσιμο!!! Total erase. Συγγνώμη αλλά με το φτωχό μου μυαλό θεωρώ ότι κάτι δεν στέκει εδω πέρα.Την πιο πιθανή εξήγηση μου την έδωσε ένας φίλος στο γκρουπάκι: Το να έρχεσαι εδώ και να νομίζεις ότι είναι απολύτως φυσικό το να πετάξεις, ανωνύμως φυσικά, 2-3 υβριστικούς και εξόχως συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς σου φαίνεται ΟΚ. Το να διαγραφούν τα απαράδεκτα μηνύματά σου, είναι συνωμοσία. Μάλιστα. Παρεμπιπτόντως, ουδέποτε υπάρχει ειδοποίηση ή άλλου είδους επαφή του forum με κάποιο μέλος όταν πρόκειται να διαγραφεί ένα thread. Λυπάμαι αλλά δεν θα πάρουμε την άδειά σου για να εφαρμοστούν οι κανόνες του forum. Έτσι, για την ενημέρωσή σου και για την ενημέρωση μερικών άλλων καλοθελητών που εμφανίστηκαν, η διαχείριση του forum δεν επιλέγει ποιός θα διαφημιστεί στο forum ούτε τι είδους διαφημίσεις θα μπουν. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, έχει αναφερθεί και στο παρελθόν ότι τη δουλειά αυτή έχει αναλάβει εταιρεία, ξεχωριστή και ανεξάρτητη από το forum. Με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε τι διαφημιστικό banner θα υπάρχει αύριο στην πρώτη σελίδα. Αυτό, για να αντιληφθούν τα μέλη πόσο γελοίος είναι ο ισχυρισμός ότι "κόβουμε" την κριτική για να μην χάσουμε διαφημιζόμενους. Άσε που, αν κάποιος περιηγηθεί έστω και λίγο στο forum, θα βρει εκατοντάδες threads που ασκούν κριτική, πολλές φορές αυστηρή και σκληρή σε καταστήματα, εταιρείες, κλπ... Απ'οτι καταλάβατε,το πιο πιθανό έιναι να μην ξανακούσετε απο τον manosfp νέα, μακάρι να προλάβετε να δείτε και αυτό εδώ.Δεν με πειράζει όμως και τόσο,τέτοια στέκια δεν τα νοσταλγώ.Καλή συνέχεια σε όλους και να προσέχετε εκεί έξω γιατί δεν είναι όλα τόσο αθώα όσο δείχνουν.... Και να που συμμετέχεις ακόμη. Αλήθεια, τι συνωμοσία είναι αυτή που σε αφήνει να γράφεις ό,τι θέλεις; ΥΓ: Δεν στέκομαι καν στο απαράδεκτο γεγονός δημοσιοποίησης προσωπικής επικοινωνίας με άλλο μέλος χωρίς να λάβεις τη συγκατάθεση του. Είναι ενδεικτικό του ύφους και του ήθους σου...
isaias1983 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Paredwse μια πολυ μικρη ερωτηση...Αν ενα καταστημα πουλαει μεταχειρισμενα προιοντα κ τα πλασαρει σαν καινουρια πως πρεπει να χαρακτηριστει δηλαδη?Κατα την δικη μου γνωμη oi λεξεις κλεψια κ απατεωνια ειναι οτι πιο ηπιο θα μπορουσαμε να πουμε για να χαρακτηρισουμε μια τετοια πραξη...Κ δεν μιλαω για καποιο συγκεκριμενο μαγαζι τωρα.Συζητηση κανουμε για να μην παρεξηγηθουμε....
Super Moderators paredwse Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Paredwse μια πολυ μικρη ερωτηση...Αν ενα καταστημα πουλαει μεταχειρισμενα προιοντα κ τα πλασαρει σαν καινουρια πως πρεπει να χαρακτηριστει δηλαδη?Κατα την δικη μου γνωμη η λεξεις κλεψια κ απατεωνια ειναι οτι πιο ηπιο θα μπορουσαμε να πουμε για να χαρακτηρισουμε μια τετοια πραξη...Κ δεν μιλαω για καποιο συγκεκριμενο μαγαζι τωρα.Συζητηση κανουμε για να μην παρεξηγηθουμε.... Δεν με ενδιαφέρει πώς θέλει κάποιος να το χαρακτηρίσει. Ας τους χαρακτηρίσει κλέφτες, απατεώνες, λωποδύτες, εξωγήινους ή βάζελους. Ποσώς με απασχολεί. Αρκεί να μην το κάνει στο παρόν forum. Γιατί εδώ, είμαι ο paredwse και είσαι ο isaias1983. Δύο nicknames. Δύο ανώνυμοι που μπορούν να λένε ό,τι τους κατέβει χωρίς να χρειαστεί να λογοδοτήσουν για τίποτα σε κανέναν (πλην ίσως της συνείδησής τους). Αντιθέτως το forum είναι επώνυμο. Αυτό είναι το σημείο το οποίο πρέπει να αντιληφθούμε και στο οποίο πρέπει να δώσουμε βάση.
Sotosgl Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 ή βάζελους. Αν και είχαμε προηγούμενα σε συγχωρώ και ανεβαίνεις στην εκτίμηση μου
manosfp Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δυστυχώς μερικά μέλη δεν μπορούν (ή δεν θέλουν) να αντιληφθούν κάποια βασικά πράγματα. Ένα εξ αυτών είναι ότι η κριτική έχει τα όριά της. Και δεν είναι όρια που θέτει το forum ή ο administrator ή ο "κακός" moderator. Ούτε είναι όρια που θέτουν οι διάφορες επιχειρήσεις που διαφημίζονται στο site και στο forum. Είναι όρια της κοινής λογικής. Είναι όρια μιας βασικής κοινωνικής συνύπαρξης. Είναι, εν τέλει, όρια που θέτει ο νόμος. Φαντάζει ωραίο και... επαναστατικό να ξιφουλκείς τόσο κατά των "κακών" καταστηματαρχών όσο και κατά του "φασιστικού" forum. Αφήνουμε μερικά μέλη-επαναστάτες να το κάνουν, αφού έτσι αυτο-επιβεβαιώνονται. Απλά να μην νομίζουν ότι είναι και η αλήθεια. Η αλήθεια είναι πολύ πιο απλή: η κριτική δεν είναι απλά θεμιτή, είναι επιβεβλημένη - άλλωστε ένας λόγος ύπαρξης του forum είναι και αυτός. Αλλά εξ ίσου επιβεβλημένη είναι και η ευπρέπεια. Δυστυχώς αρκετά μέλη δεν αντιλαμβάνονται ότι, αν και τα ίδια είναι προστατευμένα πίσω από την ανωνυμία ενός nickname, το forum είναι επώνυμο. Η κάθε εταιρεία που θεωρεί ότι θίγεται από τις απρεπείς εκφράσεις ενός ανώνυμου μέλους μπορεί να στραφεί κατά του επώνυμου administrator. Έτσι λοιπόν μερικά μέλη επιλέγουν να εκφράσουν το παράπονό τους ή την δυσαρέσκειά τους για τα προϊόντα, τις τιμές ή την εξυπηρέτηση ενός καταστήματος με χαρακτηρισμούς όπως "κλέφτες", "λωποδύτες", "απατεώνες" κλπ. Προσοχή: άλλη η κριτική που είναι μεν αρνητική αλλά ευπρεπείς ("πηγα χθες στο ταδε μαστορα, δεν μου αρεσε η δουλεια του, πολυ ακριβος, δεν το προσεξε αρκετα, μου εκανες μια ζημια/χαρακια, δεν ξερει την δουλεια", το παράδειγμα από το αρχικό post) και άλλη η υβριστική συμπεριφορά "απατεώνες", "καραγκιόζηδες" κλπ. Και μπορεί το μέλος που τα γράφει αυτά να αισθάνεται την ασφάλεια και την προστασία της ανωνυμίας αλλά το forum, καλώς ή κακώς, δεν λειτουργεί έτσι. Κι αν αύριο θέλουμε να έχουμε μια διαφορετική αντιμετώπιση από τα καταστήματα θα πρέπει να μάθουμε να μην αντιδρούμε ως ανώριμα παιδάκια (ανεξαρτήτως ηλικίας) αλλά ως συνειδητοποιημένοι καταναλωτές. Τα πράγματα λοιπόν είναι απλά: Μηνύματα ή θέματα που περιέχουν απαράδεκτους και ποινικά κολάσιμους χαρακτηρισμούς διαγράφονται. Είτε μας αρέσει είτε όχι. Αυτό λοιπόν που εσύ το λες "φυσικό" εδώ το λέμε απαράδεκτο. Αν θες να βρίσεις και να ξεδώσεις, άνοιξε επώνυμα το γκρουπάκι σου στο facebook και βρίσε όσο θες. Όχι εδώ. Το να έρχεσαι εδώ και να νομίζεις ότι είναι απολύτως φυσικό το να πετάξεις, ανωνύμως φυσικά, 2-3 υβριστικούς και εξόχως συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς σου φαίνεται ΟΚ. Το να διαγραφούν τα απαράδεκτα μηνύματά σου, είναι συνωμοσία. Μάλιστα. Παρεμπιπτόντως, ουδέποτε υπάρχει ειδοποίηση ή άλλου είδους επαφή του forum με κάποιο μέλος όταν πρόκειται να διαγραφεί ένα thread. Λυπάμαι αλλά δεν θα πάρουμε την άδειά σου για να εφαρμοστούν οι κανόνες του forum. Έτσι, για την ενημέρωσή σου και για την ενημέρωση μερικών άλλων καλοθελητών που εμφανίστηκαν, η διαχείριση του forum δεν επιλέγει ποιός θα διαφημιστεί στο forum ούτε τι είδους διαφημίσεις θα μπουν. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, έχει αναφερθεί και στο παρελθόν ότι τη δουλειά αυτή έχει αναλάβει εταιρεία, ξεχωριστή και ανεξάρτητη από το forum. Με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε τι διαφημιστικό banner θα υπάρχει αύριο στην πρώτη σελίδα. Αυτό, για να αντιληφθούν τα μέλη πόσο γελοίος είναι ο ισχυρισμός ότι "κόβουμε" την κριτική για να μην χάσουμε διαφημιζόμενους. Άσε που, αν κάποιος περιηγηθεί έστω και λίγο στο forum, θα βρει εκατοντάδες threads που ασκούν κριτική, πολλές φορές αυστηρή και σκληρή σε καταστήματα, εταιρείες, κλπ... Και να που συμμετέχεις ακόμη. Αλήθεια, τι συνωμοσία είναι αυτή που σε αφήνει να γράφεις ό,τι θέλεις; ΥΓ: Δεν στέκομαι καν στο απαράδεκτο γεγονός δημοσιοποίησης προσωπικής επικοινωνίας με άλλο μέλος χωρίς να λάβεις τη συγκατάθεση του. Είναι ενδεικτικό του ύφους και του ήθους σου... Έχεις δίκιο μόνο όσον αφορά τη δημοσιοποίηση του π.μ. Ζητώ συγγνώμη για αυτό, οφείλεται όμως στον εκνευρισμό μου για τη στάση σας. Και πάλι δεν το θεωρώ ατόπημα, δεν μου μεταφέρθηκε κάτι εμπιστευτικά, πήρα την αναμενόμενη απάντηση που υποψιάζομαι κάνετε copy-paste σε παρόμοιες περιπτώσεις. Για μένα απατεώνας και καραγκιόζης ήταν,είναι και θα είναι πάντα όποιος εμφανίζεται να πουλάει παιχνίδια ps3 αξίας 60 ευρώ μόνο προς 3 ευρώ. Συγγνώμη αλλά δεν ξέρω να παίζω με τις λέξεις. Όσον αφορά την καραμέλα της ανωνυμίας: Οι απόψεις μελών δεν εκφράζουν το εκάστοτε φόρουμ. Δεν ευθύνεται το φόρουμ για τις αναρτήσεις του καθένα. Άν εγω γράψω "αναζητώ 15χρονα κοριτσάκια για σύναψη σχέσης" στις αγγελίες θα κατηγορηθεί το φόρουμ για παιδεραστία; Μην τα χρησιμοποιούμε όλα όπως μας βολεύει. Τα πλήρη στοιχεία μου είναι στη διάθεση όποιου ενδιαφέρεται. Εξάλλου και το προφίλ μου στο facebook είναι επώνυμο. Άν κάπου είπα ψέμματα,υπερέβαλλα ή συκοφάντησα άνευ λόγου μετά χαράς δέχομαι να υπερασπιστώ τον εαυτό μου στα δικαστήρια. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται. p.s. Αυτή είναι η Ελλάδα του 2010. Όποιος λέει την αλήθεια αντί να επιβραβεύεται χαρακτηρίζεται ανήθικος.
Evgenios1 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Paredwse μια πολυ μικρη ερωτηση...Αν ενα καταστημα πουλαει μεταχειρισμενα προιοντα κ τα πλασαρει σαν καινουρια πως πρεπει να χαρακτηριστει δηλαδη?Κατα την δικη μου γνωμη oi λεξεις κλεψια κ απατεωνια ειναι οτι πιο ηπιο θα μπορουσαμε να πουμε για να χαρακτηρισουμε μια τετοια πραξη...Κ δεν μιλαω για καποιο συγκεκριμενο μαγαζι τωρα.Συζητηση κανουμε για να μην παρεξηγηθουμε.... Υπαρχει το ΙΝΚΑ. Για ποιο λογο τα παιδια απο το insomnia να κανουν ερευνα για το αν αυτα που λες ειναι η αληθεια ή απλος μια δυσφημηση απο ανταγωνιστη;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.