Προς το περιεχόμενο

50ευρω ενεργα ηχεια/monitor για pc

Arisinhell

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

με εμφαση στον ποιοτικο ηχο(οσο γινεται για τοσο χαμηλη τιμη),στο μη βουισμα.ομορφια,μεγεθος δεν με απασχολουν καθολου.ευχαριστω

Δημοσ.

Φίλε μου με 50 ευρά δεν παίρνεις monitor ηχεία δυστυχώς!

Για τι ακριβώς τα θες; Αν απλά θες ηχεία για να ακούς μουσική τότε υπάρχουν σχετικά ποιοτικές λύσεις σε αυτά τα χρήματα, αν ασχολείσαι με την παραγωγή μουσικής όμως, τότε καλύτερα να διαθέσεις τα χρήματά σου για την αγορά ενός σχετικά καλού ζεύγους ακουστικών, προτιμότερο είναι.

Για να το εξηγήσω καλύτερα, με 50 ευρώ μπορείς να πάρεις ένα σύστημα 2.1 (ίσως και 5.1) και να ακούς την μουσική σου δυνατά και μια χαρά από άποψη ποιότητας. Για monitoring όμως τέτοιες λύσεις δεν προτείνονται λόγω της συχνοτικής απόκρισης τους. Τα περισσότερα ηχεία που προορίζονται για home/desktop εφαρμογές είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να δίνουν έμφαση στις χαμηλές συχνότητες γιατί τα πολλά μπάσα δίνουν την ψευδαίσθηση της έντασης και της πληρότητας στον ήχο, κοινώς μας κάνουν να γουστάρουμε ακόμα και αν αυτό που ακούμε απέχει αρκετά από αυτό που είναι πραγματικά ηχογραφημένο!

Προφανώς όμως, αμα προσπαθήσεις να κάνεις μια παραγωγή ή ένα mastering με τέτοια ηχεία είσαι χαμένος! Ουσιαστικά άλλα πράγματα θα ακούς εσύ και άλλα θα ισχύουν στην μίξη σου!

Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα, πες μου αν χρειάζεσαι κάποια διευκρίνηση.

:-)

Δημοσ.
Φίλε μου με 50 ευρά δεν παίρνεις monitor ηχεία δυστυχώς!

Για τι ακριβώς τα θες; Αν απλά θες ηχεία για να ακούς μουσική τότε υπάρχουν σχετικά ποιοτικές λύσεις σε αυτά τα χρήματα, αν ασχολείσαι με την παραγωγή μουσικής όμως, τότε καλύτερα να διαθέσεις τα χρήματά σου για την αγορά ενός σχετικά καλού ζεύγους ακουστικών, προτιμότερο είναι.

Για να το εξηγήσω καλύτερα, με 50 ευρώ μπορείς να πάρεις ένα σύστημα 2.1 (ίσως και 5.1) και να ακούς την μουσική σου δυνατά και μια χαρά από άποψη ποιότητας. Για monitoring όμως τέτοιες λύσεις δεν προτείνονται λόγω της συχνοτικής απόκρισης τους. Τα περισσότερα ηχεία που προορίζονται για home/desktop εφαρμογές είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να δίνουν έμφαση στις χαμηλές συχνότητες γιατί τα πολλά μπάσα δίνουν την ψευδαίσθηση της έντασης και της πληρότητας στον ήχο, κοινώς μας κάνουν να γουστάρουμε ακόμα και αν αυτό που ακούμε απέχει αρκετά από αυτό που είναι πραγματικά ηχογραφημένο!

Προφανώς όμως, αμα προσπαθήσεις να κάνεις μια παραγωγή ή ένα mastering με τέτοια ηχεία είσαι χαμένος! Ουσιαστικά άλλα πράγματα θα ακούς εσύ και άλλα θα ισχύουν στην μίξη σου!

Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα, πες μου αν χρειάζεσαι κάποια διευκρίνηση.

:-)

Πολύ σωστός!!! Αν και έχω 2.1 ηχεία για μουσική ταινίες και παιχνίδια, κατα τα Χριστούγεννα θα πω τον ΑΪΒασίλη να μου φέρει τα Behringer MS-40 (με 120 ευρώ) που έχουν και ψηφιακή σύνδεση με την κάρτα ήχου, για να ακούω τους ήχους όπως παράχθηκαν στο στούντιο. Μου έχουν πει ότι ειναι πολύ καλά για τα λεφτά τους.

Πάντως με 50 +1,6 ευρώ παίρνεις τα Behringer MS-16 http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Portable-Player/Speakers-Sound-Cards/Speaker-Monitor.htm τα οποία γνώστες μου είπαν ότι δεν είναι καλά.

Δημοσ.

δεν ασχολουμαι με την παραγωγη μουσικης.το πλαισιο για ηχεια πλασαρει και καποια μονιτορς για αυτο το ανεφερα.

τα 50ευρα 2.1 μου φαινεται οτι μουγκριζουν αλλα ειναι απαραιτητα για ταινιες και παιχνιδια

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.505223&sid=1

η και αυτο

http://www.madmacs.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=177&zenid=d039b9f74a1f20c19b2b412cce87a2e9

ξερει κανεις αν μετρανε καμμια σταλα?

Δημοσ.

Να σου πω την αλήθεια μου...και τα δυο μούφα μου φαίνονται...

Για την δουλειά που τα θες ψάξου σε ένα σετάκι 2.1 της Logitech, θεωρώ πως βγάζει αρκετά καλά ηχεία για desktop/home φάση...

Θα σου πρότεινα συγκεκριμένα μοντέλα αλλά δεν ξέρω τι παίζει με τα 2.1...Πολύ καλά σετάκια ήταν τα Logitech x530 και χ540, είχα πάρει τα χ540 για ένα φίλο και με εντυπωσίασαν, τα χ530 είναι εξίσου καλά (τα είχα ένα φεγγάρι). Το κακό είναι πως τα πουλάνε 100 Ευρώ! Πριν 1,5 χρόνο τα έβρισκες 60-70!

Αν θες το κάτι παραπάνω ψάξου για τα Behringer που αναφέρει ο φίλος παραπάνω, είναι πολύ καλά ακόμα και απλά για την ακρόαση μουσικής. Ίσως να σου έκαναν και τα MS16 βέβαια, δεν τα έχω δοκιμάσει όμως και δε μπορώ να σου πως με σιγουριά...

Δημοσ.

Να σου πω την αλήθεια μου...και τα δυο μούφα μου φαίνονται...

Για την δουλειά που τα θες ψάξου σε ένα σετάκι 2.1 της Logitech, θεωρώ πως βγάζει αρκετά καλά ηχεία για desktop/home φάση...

Θα σου πρότεινα συγκεκριμένα μοντέλα αλλά δεν ξέρω τι παίζει με τα 2.1...Πολύ καλά σετάκια ήταν τα Logitech x530 και χ540, είχα πάρει τα χ540 για ένα φίλο και με εντυπωσίασαν, τα χ530 είναι εξίσου καλά (τα είχα ένα φεγγάρι). Το κακό είναι πως τα πουλάνε 100 Ευρώ! Πριν 1,5 χρόνο τα έβρισκες 60-70!

Αν θες το κάτι παραπάνω ψάξου για τα Behringer που αναφέρει ο φίλος παραπάνω, είναι πολύ καλά ακόμα και απλά για την ακρόαση μουσικής. Ίσως να σου έκαναν και τα MS16 βέβαια, δεν τα έχω δοκιμάσει όμως και δε μπορώ να σου πως με σιγουριά...

Συμφωνώ με όσα έγραψες και καλύτερα να μην πάρει τα Behringer ή γενικότερα μόνιτορ ηχεία. Τα μόνιτορ όπως έγραψες είναι για άλλη δουλειά και ο ήχος τους γενικά δεν αρέσει κιόλας στους περισσότερους δεδομένου ότι το ζητούμενο είναι να μην χρωματίζουν τον ήχο (χρήσιμο για ηχολήπτες αλλά όχι για απλούς ακροατές οι οποίοι προτιμούν ένα <<χρωματισμένο>> από ένα <<στεγνό>> ήχο). Αυτά που του προτείνεις μπορεί να τα βρει εδώ με 70 ευρώ http://cosmodata.gr/product_b.php?Lang=gr&id=4&cicid=69&cid=41+&mid=40&pid=3072

Δημοσ.

+1

Πολύ clinical ήχος τα monitor για έναν μέσο ακροατή - ο ηχολήπτης/producer τα χρειάζεται για να μην γράφει ότι να 'ναι, αλλά ο ακροατής δεν έχει λόγο να πάει σε κάτι τόσο flat. Αρκετός κόσμος παρασύρεται από το όμορφο design και καταλήγει με ηχεία που δεν του αρέσουν (να τα ακούει). Άκου πριν αγοράσεις ;)

Δημοσ.

Clinical ξε-clinical

Ανήκουν σε άλλη κατηγορία τιμής και ποιότητας για να τα συγκρίνουμε

Εάν σας έκανα δώρο

ένα τυπικό ζευγάρι ηχείο υπολογιστή

ή

ένα ζευγάρι mini monitors

Θα διάλεγε κανείς τα πρώτα ???

Δημοσ.

Clinical ξε-clinical

Ανήκουν σε άλλη κατηγορία τιμής και ποιότητας για να τα συγκρίνουμε

Εάν σας έκανα δώρο

ένα τυπικό ζευγάρι ηχείο υπολογιστή

ή

ένα ζευγάρι mini monitors

Θα διάλεγε κανείς τα πρώτα ???

Εξαρτάται τι εννοείς τυπικό ζευγάρι. Όσο για θέμα ποιότητας τιμής υπάρχουν πανάκριβα και ηχεία για hi fi που δεν χαρακτηρίζονται μόνιτορ. Σχετικό είναι και ανάλογα με το τι θέλει και πόσα μπορεί να διαθέσει κανείς. Από το να πάρεις 2 μικρά ηχεία μόνιτορ κακής ποιότητας είναι προτιμότερο στα ίδια λεφτά να πάρεις καλύτερα άλλα ηχεία. Τα μόνιτορ είναι για να τα βάλεις κοντά σου στο studio σου και να κάνεις σωστή δουλειά. Αν ήταν γενικής χρήσης και για ακρόαση σε μεγάλους χώρους τότε δεν θα υπήρχε ειδική κατηγορία ούτε ο χαρακτηρισμός μόνιτορ. Και ακόμα και ο ηχολήπτης ενδιαφέρεται για

το πως θα ακουστεί η μίξη του σε συστήματα από το στέρεο του αυτοκινήτου το pc σου το hifi μέχρι τα ηχητικά συστήματα των

club. Για αυτόν τα μόνιτορ είναι απλά ένα εργαλείο αναφοράς.

Δημοσ.

Πάντως παιδιά από εμπειρία η ακρόαση μουσικής από monitor (έχω τα studiophile 40) δεν συγκρίνεται με αυτή από 2.1 (είχα κάτι παλιά creative των 80€ τότε). Σε ταινίες το πράγμα αλλάζει βέβαια.

Δημοσ.

Πάντως παιδιά από εμπειρία η ακρόαση μουσικής από monitor (έχω τα studiophile 40) δεν συγκρίνεται με αυτή από 2.1 (είχα κάτι παλιά creative των 80€ τότε). Σε ταινίες το πράγμα αλλάζει βέβαια.

@alcemist

Για να μην ανοίγω νέο θέμα, ξέρω ότι ξεπερνάνε κατά πολύ βέβαια στην τιμή των 50 ευρώ, αλλά μια πιο ολοκληρωμένη γνώμη έχετε για τα M-Audio Studiophile AV 40? Τα έχει σε προσφορά το Άμαζον στα $120 και σκέφτομαι να τα πάρω http://www.amazon.com/M-Audio-Studiophile-AV-Powered-Speakers/dp/B000MUXJCO/ref=sr_1_9?s=pc&ie=UTF8&qid=1291064238&sr=1-9

Αυτό το 20-watt-per-channel amplifier with Class A/B architecture τί σημαίνει; Πως μπορώ να καταλάβω πόσα watt RMS είναι; Δεν λέει στα σπεκς. Μόνο αυτό γράφει για RMS --> RMS SPL: 101.5dB @ 1 meter. Ας πούμε κάτι 5.1 Megaworks που εχω λένε 500 watt RMS και είναι απίστευτα δυνατά, ακόμα και για να κάνεις πάρτυ! Πως μπορώ να τα συγκρίνω με τα παραπάνω;

Θα μου πείτε συγκρίνεις 5,1 και 2,0; Οκ ξέρω άλλο το ενα και άλλο το άλλο, απλά δεν έχω πια μαζί μου τα 5,1 και θέλω να πάρω και 'γω 2,0 για μουσική κυρίως, αφού δεν έχω πια χρόνο για ταινίες και λίγο πολύ ξέρω πως ακούγονταν τα 5,1 Megaworks και θέλω να ξέρω τι διαφορά θα έχει με το 2,0 Studiophile AV 40. Μήπως θα υπολείπονται πολύ στα μπάσα αφού δεν έχουν το subwoofer;

Και ο,τι άλλο μπορείτε να πείτε και οι υπόλοιποι, πείτε το γιατί δεν είμαι και πολύ γνώστης με τα του ήχου.

EDIT:

http://www.amazon.com/M-Audio-Studiophile-AV-Powered-Speakers/product-reviews/B000MUXJCO/ref=cm_cr_pr_hist_3?ie=UTF8&showViewpoints=0&filterBy=addThreeStar

http://www.amazon.com/M-Audio-Studiophile-AV-Powered-Speakers/product-reviews/B000MUXJCO/ref=cm_cr_pr_hist_2?ie=UTF8&showViewpoints=0&filterBy=addTwoStar

http://www.amazon.com/M-Audio-Studiophile-AV-Powered-Speakers/product-reviews/B000MUXJCO/ref=cm_cr_pr_hist_1?ie=UTF8&showViewpoints=0&filterBy=addOneStar

Διαβάζω όμως και πολλές αρνητικές κριτικές! Τί γίνεται μ' αυτά;;; :unsure:

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω πολλά από ηχοσυστήματα δυστυχώς αλλά νομίζω ότι εννοεί 20Watts RMS το κάθε ηχείο. Η μέγιστη ένταση είναι ικανοποιητική για οικιακή χρήση (ε δεν κάνεις και πάρτυ..)

Το ότι υπολείπονται στα μπάσα έχει να κάνει με τις ταινίες, στην μουσική είναι καλύτερα.

Γενικά είναι ηχεία με πολύ ωραίο ήχο για τα λεφτά τους. Δεν είναι επαγγελματικά ηχεία. Οι αρνητικές κριτικές στο amazon αν δεις λίγο πολύ αυτό αναφέρουν όλες. Είναι σίγουρα πολύ καλύτερα από τα μέσα ηχεία για PC και επαναλαμβάνω για μουσική.

Τώρα για το θέμα της αξιοπιστίας (σε κάποιους χάλασαν μετά από κάποιους μήνες) δεν ξέρω να σου πω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...