Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με πληκτρολόγιο και τυφλό σύστημα..

filip123go

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους..!

Καταρχήν δεν ξέρω αν είναι το σωστό section, οπότε αν κάνω λάθος ας το μετακινήσει ένας mod.

Λοιπόν, αξιώθηκα και εγώ επιτέλους να μάθω τυφλό σύστημα...

Ξεκίνησα με το Typing Master pro (το οποίο μπορώ να πω με ενθουσίασε)..

Το πρόβλημα είναι ότι μετά από 3-4 λεπτά εξάσκησης, αρχίζει και με πονάει ο τένοντας του αριστερού χεριού, σε τέτοιο βαθμό ,που, αναγκαστικά πρέπει να σταματήσω...

Το πληκτρολόγιο μου είναι κλασικό ορθογώνιο qwerty...

Τι μου προτείνετε να κάνω...?

Δεν έχει και πολύ νόημα να μάθω τυφλό σύστημα, αν δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω πάνω από 5 λεπτά... :eek:

Δημοσ.
Καλησπέρα σε όλους..!

Καταρχήν δεν ξέρω αν είναι το σωστό section, οπότε αν κάνω λάθος ας το μετακινήσει ένας mod.

Λοιπόν, αξιώθηκα και εγώ επιτέλους να μάθω τυφλό σύστημα...

Ξεκίνησα με το Typing Master pro (το οποίο μπορώ να πω με ενθουσίασε)..

Το πρόβλημα είναι ότι μετά από 3-4 λεπτά εξάσκησης, αρχίζει και με πονάει ο τένοντας του αριστερού χεριού, σε τέτοιο βαθμό ,που, αναγκαστικά πρέπει να σταματήσω...

Το πληκτρολόγιο μου είναι κλασικό ορθογώνιο qwerty...

Τι μου προτείνετε να κάνω...?

Δεν έχει και πολύ νόημα να μάθω τυφλό σύστημα, αν δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω πάνω από 5 λεπτά... :eek:

Το ότι ασχολήθηκες 5 λεπτά με το τυφλό σύστημα και ο τένοντας σου βάρεσε καμπανάκι πίστεψέ με δεν φταίει καθαρά αυτό. Είναι απλά η αφορμή. Σου μιλάει άτομο που 2 φορές το χρόνο τσιμπάει και μια τενοντίτιδα για να έχει να λέει (γράψιμο σε πίνακα + υπολογιστής). Πόσες ώρες περνάς στο pc σου;

Συμβουλή: ξεκούραση και ακινησία. Μετά δοκίμασε τυφλά συστήματα και ότι άλλο θες. Πάντα με μέτρο βέβαια...;)

Δημοσ.
Το ότι ασχολήθηκες 5 λεπτά με το τυφλό σύστημα και ο τένοντας σου βάρεσε καμπανάκι πίστεψέ με δεν φταίει καθαρά αυτό. Είναι απλά η αφορμή. Σου μιλάει άτομο που 2 φορές το χρόνο τσιμπάει και μια τενοντίτιδα για να έχει να λέει (γράψιμο σε πίνακα + υπολογιστής). Πόσες ώρες περνάς στο pc σου;

Συμβουλή: ξεκούραση και ακινησία. Μετά δοκίμασε τυφλά συστήματα και ότι άλλο θες. Πάντα με μέτρο βέβαια...

Έχω σχεδόν 1 μήνα που το παλεύω,, Να φανταστείς είμαι στα γράμματα H και G ...

Πίστευα ότι επειδή ήταν αρχή με πονούσε το χέρι, αλλά όσο πήγαινε χειροτέρευε...

Περνάω αρκετές ώρες μπροστά στο pc... Ειδικά όταν έχω καμιά εργασία το 10ωρο το έχω σίγουρο (με κάποιες διακοπές για φαΐ και για καφέ)...

Το θέμα είναι πως όταν γράφω "κανονικά" δεν με πονάει το χέρι...

Δημοσ.
Έχω σχεδόν 1 μήνα που το παλεύω,, Να φανταστείς είμαι στα γράμματα H και G ...

Πίστευα ότι επειδή ήταν αρχή με πονούσε το χέρι, αλλά όσο πήγαινε χειροτέρευε...

Περνάω αρκετές ώρες μπροστά στο pc... Ειδικά όταν έχω καμιά εργασία το 10ωρο το έχω σίγουρο (με κάποιες διακοπές για φαΐ και για καφέ)...

Το θέμα είναι πως όταν γράφω "κανονικά" δεν με πονάει το χέρι...

10ωρο;; Μην το πεις σε ορθοπεδικό αυτό αν έχει μαλλιά θα τα χάσει (είχα κάνει εγώ το λάθος και του το είχα πει ένα καλοκαίρι:lol::lol:)!!!

Όταν γράφεις κανονικά ο καρπός σου δεν είναι σε πλήρη ακινησία. Στο τυφλό σύστημα έχεις καρπούς σε σταθερή θέση και κουνάς δάκτυλα. Κάποιος λοιπόν κουράζεται παραπάνω απο το κανονικό. Από ότι κατάλαβα αν σταματήσεις ο πόνος σου περνάει σωστά; Άρα είσαι στα προπύλαια για να τσιμπήσεις μια τενοντίτιδα. Μην το αμελήσεις έχει αρκετούς πόνους και μεγαλύτερο χρόνο ανάρρωσης + το γεγονός του νάρθηκα.

Όπως σου ξαναείπα αν δεν θες να έχεις μία επίσκεψη σε ένα ορθοπεδικό και να στο δέσει και να σου πει ακινησία για κανένα 20ήμερο χαλάρωσε λίγο, άσε το τυφλό σύστημα προς το παρόν και μετά δες το και πάλι.

Δημοσ.
Όπως σου ξαναείπα αν δεν θες να έχεις μία επίσκεψη σε ένα ορθοπεδικό και να στο δέσει και να σου πει ακινησία για κανένα 20ήμερο χαλάρωσε λίγο, άσε το τυφλό σύστημα προς το παρόν και μετά δες το και πάλι.

Μην μου λες τέτοια...

Ούτε το κινητό δεν θα μπορώ να χειριστώ μετά...!

(είμαι αριστερόχειρας :rolleyes: )

Δημοσ.
Μην μου λες τέτοια...

(είμαι αριστερόχειρας :rolleyes: )

Δε χρειαζότανε να το πεις το κατάλαβα. Το ότι δε θα μπορείς να χρησιμοποιείς πχ το κουνητό σου πίστεψέ με δεν είναι τίποτα. Για φαντάσου να είσαι καθηγητής και λίγο πριν τις εξετάσεις να σου πει ο ντόκτορας απαγορεύεται να γράφεις στο πίνακα; Πραγματικά μην το αμελήσεις, δεν είναι κάτι που περνάει σε μία μέρα. Θέλει υπομονή και ξεκούραση. Αν δε του τα δώσεις θα τα απαιτήσει (δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά έτσι είναι). Και σου ξαναλέω το περνάω 2 φορές το χρόνο (δεν το ξεκουράζω πριν τον Ιούνιο που με χτυπάει συνήθως, λόγω εξετάσεων των παιδιών και τραβιέμαι όλο το καλοκαίρι). Διαλέγεις και παίρνεις.

Δημοσ.
Οκ..!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ..!

Οπότε το αφήνω προς το παρών και στο μέλλον βλέπουμε....

Δυστυχώς ναι, αλλά όταν λέμε το αφήνουμε δεν εννοούμε μόνο το τυφλό σύστημα ε;

Και για τα πρακτικά, τυφλό σύστημα και εγώ εδώ και χρόνια. Καλή ξεκούραση...

Δημοσ.

Μπορείς να δοκιμάσεις κάτι τέτοιο Wrist rest υπάρχει και για ποντίκι και για πληκτρολόγιο και υπάρχει ακριβός για αυτόν τον λόγο,για να μην κουράζεται τόσο πολύ ο καρπός.

Δημοσ.

Για να σε πονάει υπάρχει και η περίπτωση να βάζεις λάθος τα χέρια σου στο πληκτρολόγιο. Οι καρποί σου ακουμπάνε σε κάτι(π.χ. γραφείο) ή είναι στον αέρα;

Δημοσ.

Ακουμπάνε κανονικά στο γραφείο...

Και η πλάτη μου είναι ίσια και ο αγκώνας μου σχηματίζει ορθή γωνιά...

TheELF ,

Έψαξα σε 2-3 μαγαζιά με υπολογιστές εδώ και δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο...

Αν και μάλλον αυτό που λέει η karmen1983 πρέπει να είναι :fear: ...

Δημοσ.
Ακουμπάνε κανονικά στο γραφείο...

Και η πλάτη μου είναι ίσια και ο αγκώνας μου σχηματίζει ορθή γωνιά...

TheELF ,

Έψαξα σε 2-3 μαγαζιά με υπολογιστές εδώ και δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο...

Αν και μάλλον αυτό που λέει η karmen1983 πρέπει να είναι :fear: ...

Filip123 αυτό που σου πρότεινε ο TheELF είναι για να μην το πάθεις. Εσύ απλά το έχεις πάθει ήδη. Όταν με το καλό σου περάσει πάρε ένα σετάκι τέτοιο, καλό θα σου κάνει κακό όχι. Πάντως έχεις την προδιάθεση και αν συνεχίσεις σε τέτοιους ρυθμούς, το πιο πιθανό είναι κάποια στιγμή να ξανασυμβεί.

Δημοσ.
(γράψιμο σε πίνακα + υπολογιστής).

που να προσθεσεις και κανα 5-6 ώρες gis/day σε αυτα, εκει να δεις πόνο... :lol:

@topicstarter: το κλασσικο αρχαίο πληκτρολόγιο δεν ενδύκνειται για πολύωρη χρήση. Η τενοντιτιδα ειναι μεσα στα όρια του rsi, οποτε προσεχε!

ίσως βολεύει αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.575608

ενω και αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.575613 στα 7,90 με τον κωδικο εκπτωσης μια χαρα φαίνεται.

Κάποτε υπήρχαν κάποια extensions για τα πληκτρολογια της ms που τα καθιστούσαν ανετοτατα για πολύωρη εργασία αλλα εχω καιρό να δω... εχω ενα τετοιο στο γραφείο, σκυλι και ανετο και ας μην εχει Hotkeys

---------- Προσθήκη στις 16:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:20 ----------

α, μπορεις να αγοράσεις και ενα ελαστικο περικάρπιο απο μαγαζι με ανατομικά, κάνει δουλεια αρκει να μην κάνεις καταχρηση και ατροφησει ο καρπος σου...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...