djxxl Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα, ενδιαφέρετε η κοπέλα μου να κάνει μεταπτυχιακό σε ένα από αυτά τα 2 κράτη και θα ήθελα να με ενημερώσετε εάν γνωρίζετε κάτι σχετικό με αυτό, να μου προτείνετε ενα καλό κολλέγιο ή πανεπιστήμιο το οποίο να παρέχει και εστία. Επίσης εάν γνωρίζετε και τα δίδακτρα που χρειάζονται. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
leonidas_fs Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 δωσε περισότερες info φιλε μου...τι θέλει να σπουδάσει ?? εστίες σχεδον ολα τα πανεπιστήμια εχουν...Σκωτια πάντως ειναι πιο φθηνα..
ksanthos daimon Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Και είναι το ίδιο κράτος...για το θεό.
pantelisgeor Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 www.findamasters.com Θα βρεις πληροφορίες για το τι προσφέρει το κά8ε πανεπηστήμιο, τιμές και υπάρχουν links για να το ψάξεις και για εστίες.
Lucifer Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Και είναι το ίδιο κράτος...για το θεό. Δεν ξέρω τι παίζει με το θεό, αλλά είναι διαφορετικά κράτη.
ksanthos daimon Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Ναι ΟΚ, διαφορετικά κράτη μπορεί να είναι στα χαρτιά και να έχουν διαφορετικά συστήματα σε πολλά ζητήματα (οπως η εκπαίδευση) αλλά είναι η ίδια χώρα και δεν μπορείς να τα λες σαν 2 κράτη όπως είναι Ελλάδα-Γαλλία πχ απο τη στιγμή που έχουν ενιαία κυβέρνηση να κυβερνάει. Και η Γερμανία δηλαδή είναι 50 κράτη επειδή έχουν 50 states με αυτoνομια? Anyway, στο θέμα μας: ανοίγεις μεγάλο κεφάλαιο και πρέπει να αρχίσεις να ψάχνεις τα άπειρα θρεντ του φορουμ στο θέμα. Είναι ψιλοτεμπελιά να πεις απλά πείτε μου, με ενα search θα βρεις 10 σελίδες για μεταπτυχιακα Σκωτια και Αγγλια, ειδικα Σκωτια εχω γραψει μεχρι και οδηγο για σπουδες. Ψαξε για blondeamon.
Lucifer Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Μέχρι να ανακληθεί η αυτονομία από την κεντρική εξουσία, η Σκωτία παραμένει κράτος. Με δική της κυβέρνηση και δική της βουλή. Καλή συνέχεια.
ksanthos daimon Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δεν διαφώνησα ποτέ με αυτό, να σου θυμίσω οτι Γλασκώβη μένω μόνιμα οπότε τα ζω απο πρώτο χέρι. Και σου είπα τυπικά έχεις όλα τα δίκια. Αλλά δεν μπορείς να επικαλείσαι κατι ως διαφορετικό επειδή είναι στα χαρτιά γιατί τότε θα πρέπει να μιλάμε πχ και για την κρήτη ως κράτος που έκανε ακριβώς το ίδιο, συμφωνία ένταξης σε άλλο κράτος με ημερομηνία λήξης μάλιστα. Το παλικάρι θα ετοιμαστεί να έρθει προς τα δω και αμα πεί τίποτα τέτοιο εδώ δεν θα τους αρέσει και πολύ (τουλάχιστον στην Αγγλία γιατί οι Σκωτσέζοι χαζοχαίρονται με τέτοια) Και μιας και η παρέμβαση σου ήταν καθαρά off topic θα προσθέσω και κάτι χρήσιμο: Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου και πόλη - πλήρης οδηγός djxxl αν χρειαστείς και άλλες πληροφορίες άσε μου ενα μύνημα σε εκείνο το forum και θα σου απαντήσω όταν το δω, αλλά φυσικά διάβασε πρώτα τι λέει λεπτομερώς γιατί καλύπτω αυτα που ρώτησες και πολλά παραπάνω.
Timour21 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δεν διαφώνησα ποτέ με αυτό, να σου θυμίσω οτι Γλασκώβη μένω μόνιμα οπότε τα ζω απο πρώτο χέρι. Και σου είπα τυπικά έχεις όλα τα δίκια. Τυπικά λοιπόν με το να λες οτι είναι το ίδιο κράτος είσαι λάθος, περισσότερο σωστή ήταν η αναφορά ως "2 κράτη" απο τον TS παρά η δική σου. Για πιο ουσιαστικά όμως, η Αγγλία και η Σκωτία έχουν κοινό νόμισμα, κοινή γλώσσα (περίπου ), απο κει και πέρα όμως είναι 2 διαφορετικά κράτη κάτω απο την ίδια "ομπρέλα" της Μεγ. Βρετανίας (UK). Με δικό τους κοινοβούλιο (πλέον) , δικούς τους νόμους, δική τους Εθν. Ομάδα κ.ο.κ. Το να το παρομοιάζεις με την κρήτη -στην παρούσα φάση της- λοιπόν είναι άτοπο. Με την Κύπρο ίσως να ήτανε καλύτερο το παράδειγμα, 2 κράτη δηλαδή που έχουν κοινό νόμισμα, κοινή γλώσσα (περίπου ), και "ομπρέλα" την Ε.Ε και την Ευρωζώνη.
sentoner Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Για να μην ανοιγω νεο θεμα θα κανω καποιες ερωτησεις που εχω σε αυτο.Ειμαι φοιτητης στην πληροφορικη του οπα,αλλα για διαφορους λογους σκεφτομαι να παω για σπουδες στην Αγγλια και συγκεκριμενα σε καποιο τμημα φαρμακευτικης... Αρχικα εχω καποιες ερωτησεις σχετικα με τα διαδικαστικα: 1)Τι πτυχιο αγγλικων χρειαζομαι(δεν εχω proficiency);Ποσο χρονο προετοιμασιας θελει περιπου; 2)Ειναι καλυτερο να κανω τις αιτησεις μονος μου η μεσω καποιου γραφειου;Γνωριζεται καποιο τετοιο γραφειο εκ πειρας που να ειναι αξιοπιστο; 3)Μεχρι ποτε θα μπορω να κανω αιτηση ωστε να εισαχθω στο επομενο ετος(2011-2012); Και γενικοτερα,ξερετε ποια ειναι τα καλα τμηματα φαρμακευτικης;Υπαρχει πληρης αναγνωριση του πτυχιου στην Ελλαδα; Εχω βαθμο απολυτηριου 16,θα μπορω να εισαχθω σε καποιο καλο πανεπιστημιο η ειναι λιγο;
DrLo Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Από το επίτομο Συνταγματικό Δίκαιο του Κωνσταντίνου Λ. Γεωργόπουλου: Ορισμός του Κράτους. Κράτος είναι διαρκής σε νομικό πρόσωπο οργάνωση λαού μόνιμα εγκατεστημένου σε χώρα, που ασκεί αυτοδύναμη εξουσία. zouglapress.gr State : Wikipedia Ας συμφωνήσουμε ότι η Σκωτία είναι κράτος (state) αλλά όχι κυρίαρχο κράτος (sovereign state) και ας ασχοληθούμε με την ερώτηση του TS καλύτερα
Cue Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2011 TOEFL ή ILTS χρειάζεσαι. Ο βαθμός εξαρτάται από το Πανεπιστήμιο. Δεν γνωρίζω για χρόνο. Τις αιτήσεις μπορείς να τις κάνεις και μόνος σου μέσω UCAS, δεν υπάρχει λόγος να τις δώσεις σε γραφείο. Κάπου εδώ στο insomnia υπάρχουν πληροφορίες νομίζω. Ρωτάς και γνωστούς/φίλους που έχουν πάει ήδη. Δε θυμάμαι ακριβώς ημερομηνίες αλλά νομίζω το πρώτο deadline πρέπει να πέρασε. Νομίζω το επόμενο είναι Απρίλη/Μάη και μετά υπάρχει το clearing καλοκαίρι. Στο UCAS έχει όλες τις ημερομηνίες. Το University of Sunderland πριν 7 χρόνια που ήμουν εκεί θυμάμαι είχε καλή φαρμακευτική. Αναγνώριση κάνεις μέσω ΔΟΑΤΑΠ Το 16 είναι αρκετό για μερικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.