Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για κατεύθυνση σπουδών

Swimmer21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιά θεωρείτε καλύτερη επιλογή;

Τα Ναυτιλιακά Πειραιά ή Οικονομικής Επιστήμης Πειραιά (με μεταπτυχιακό Ναυτιλιακά ή κάτι αλλο);

Με βάση την επαγγελματική αποκατάσταση, μεγαλύτερο εύρος εργασίας σε εταιρίες, την εξέλιξη αλλά και την δική σας προτίμηση. Τί θα επιλέγατε τώρα και γιατί;

Ευχαριστώ :rolleyes:

Δημοσ.

Σοβαρά τώρα,περιμένεις ένας άγνωστος να σου δώσει συμβουλή για κάτι το οποίο ενδέχεται να σε ακολουθήσει για την υπόλοιπη ζωή σου;*

Εκτός οτι τα πράγματα είναι πιο εύπλαστα απο πλαστελίνη την δεδομένη χρονική στιγμή,seriously,πράξε αυτό που νομίζεις καλύτερο.

Δέν ξέρω αν λέει κάτι,άλλα κοιτώντας στην κατηγορία "ναυτιλιακά" της ΧΕ,οι αγγελίες μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Αν μου επιτρέπεις να δώσω μια συμβουλή,αυτό θα είναι να μήν εξειδικευτείς σε κάτι πολύ συγκεκριμένο και να διευρύνεις το αντικείμενό σου.

*ο παθών-μαθών...

Δημοσ.

Δέν ξέρω αν λέει κάτι,άλλα κοιτώντας στην κατηγορία "ναυτιλιακά" της ΧΕ,οι αγγελίες μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Αν μου επιτρέπεις να δώσω μια συμβουλή,αυτό θα είναι να μήν εξειδικευτείς σε κάτι πολύ συγκεκριμένο και να διευρύνεις το αντικείμενό σου.

*ο παθών-μαθών...

Αυτο χρειαζοταν μονο να πεις..

η ζωη ειναι δικη μου και δεν προκειται να με επιρεασει κανεις.. ξερω τι επιλογες εχω, ομως δεν εχω μπει στην αγορα εργασιας για να ξερω πως ειναι τα πραγματα..

Δημοσ.

Μ' αρέσουν οι άνθρωποι που:

1) Ρωτάνε καινούρια πράγματα

Ποιά θεωρείτε καλύτερη επιλογή;

Τα Ναυτιλιακά Πειραιά ή Οικονομικής Επιστήμης Πειραιά (με μεταπτυχιακό Ναυτιλιακά ή κάτι αλλο);

Με βάση την επαγγελματική αποκατάσταση, μεγαλύτερο εύρος εργασίας σε εταιρίες, την εξέλιξη αλλά και την δική σας προτίμηση. Τί θα επιλέγατε τώρα και γιατί;

Παιδιά ρωταω μονο πληροφοριακα... Εχω ψαξει πολλα για αυτες τις σχολες, και μπορω να περασω και στις 2... Απλα αν καποιος σπουδαζει σε καποια απο αυτες τις σχολες παρακαλω ας μου πει αν οντως αξιζουν, αν θα αλλαζε σχολη, αν την φανταζοταν αλλιως και εσεις ποια θα προτιμουσατε...

Δεν θα με επιρρεασετε καθολου, αλλωστε η ζωη (και το μηχανογραφικο) ειναι δικα μου ;)

Ευχαριστω :-)

η ζωη ειναι δικη μου και δεν προκειται να με επιρεασει κανεις.. ξερω τι επιλογες εχω, ομως δεν εχω μπει στην αγορα εργασιας για να ξερω πως ειναι τα πραγματα..

Θέλω να μαθω πραγματα μεσα απο την σχολη, γενικα πως ειναι, αν ειναι ευχαριστημενοι κλπ... Μονο ατομα που σπουδασουν σε αυτες μπορουν να μου πουν. Ξερω οτι αυτες οι 2 σχολες εχουν τα ιδια επαγγελματικα δικαιωματα με καποιες διαφορες βεβαια ως προς την κατευθυνση, αλλα πανω κατω τα ιδια.

Κατα την γνωμη σας ποια θεωρειτε καλυτερη σχολη με τα σημερινα δεδομενα?

Καμια πληροφορια παιδια?

Εσεις τι θα κανατε στην θεση μου; :-)

Απλα και απο τα 3 τμηματα γραφεσαι στο οικονομικο επιμελητηριο, το θεμα ειναι πιο εχει καλυτερη επαγγελματικη αποκατασταση και τι μεταπτυχιακα μπορω να κανω στο καθε τμημα;

Οποιος ξερει απο αυτα ας πει την γνωμη του..

2) Δεν γράφουν στα παπάρια τους αυτά που τους απαντάνε οι άλλοι.

Δημοσ.

Εγω παντως, μετα απο τα εξωτερικα, τα πτυχια, τα μαστερ και τα διδακτορικα, αν ειχα να διαλεξω τωρα τι θα κανω για την υπολοιπη ζωη μου, θα γινομουν ψαρας.

Οχι επειδη μετανιωσα ή "υπεφερα" στα πανεπιστημια και στα εργασιακα περιβαλλοντα απ' οπου περασα, αλλα επειδη εχω χασει τη πιστη μου στο ανθρωπινο γενος.

Δημοσ.

Μ' αρέσουν οι άνθρωποι που:

1) Ρωτάνε καινούρια πράγματα

2) Δεν γράφουν στα παπάρια τους αυτά που τους απαντάνε οι άλλοι.

Καλα φιλε, εισαι απαραδεκτος.. ειμαι 18 χρονων, δεν μπορεις να μου δωσεις καποιες συμβουλες.. Οκ το δεχομαι, δεν θες να μου πεις κατι, γιατι κοροιδευεις? Αν ηξερες θα καταλαβαινες.. τα πρωτα που ρωτουσα στο forum ειχε σχεση με το μηχανογραφικο ΝΑ ΒΑΛΩ ΠΡΩΤΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ 'Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.. αυτα που ρωταω τωρα, τα ρωταω επειδη ΠΕΡΑΣΑ ΣΤΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ.. ΑΥΤΟ ΤΕΛΟΣ.. Μια συμβουλη ζητησα τιποτα παραπανω..

Οι απαντησεις του στυλ "δεν μπορω να σου δωσω συμβουλη, γιατι θα καταστρεψω το μελλον σου" και "να κανεις οτι θες, δικη σου ειναι η ζωη" ειναι απλα ΜΠΟΥΡΔΕΣ!

Σαφως και ξερω τι κανω, σαφως δεν θελω να ενοχλησω κανεναν ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΑΝ Κ ΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΕΧΩ ΒΓΑΛΕΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ, ΝΑ ΕΧΩ ΣΤΕΡΗΘΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΗ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ? Απαντηστε μου, πειτε μου κατι..

Δεν ξερω την ηλικια σου, αλλα μην μας υποτιματε, ολοι εσεις.. οι μεγαλυτεροι γα@#@$τε ολη την Ελλαδα.. Οκ ναι, τα φαγανε οι πολιτικοι, αλλα φταιτε και εσεις..

Το λιγοτερο που εχετε να κανετε ειναι να βοηθεισετε τους μικροτερους.. και δεν το κανετε.. θελετε ολοι να ειμαστε σαν το παιδι εδω http://www.insomnia.gr/topic/391383-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%BD%CE%AD%CF%89%CE%BD/ (ενα παραδειγμα εδωσα, δεν το ξερω το παιδι) , να φτανουμε στα 25 μας λιωμενοι απο το PC και την TV Και ξαφνικα να ξυπναμε και η Ελλαδιτσα να ειναι τελειωμενη.. 2 σελιδες στο thread του παιδιου μηνυματα κλπ.. σε αυτο εδω ουτε 2-3 συμβουλες..

dimkar2405

29 Απρ 2010 - 18:02

Φίλε Πραετοριανέ παρακολουθώ κατά καιρούς τις συζητήσεις που γίνονται στο forum περί οικονομικών θεμάτων και θα πρέπει να σε συγχαρώ για τις οικονομικά ορθές απόψεις που έχεις αλλά και για την υπομονή σου σε καποιές περιπτώσεις.

(περιμενα μια γνωμη, τουλαχιστον απο εσενα φιλε μου.. καλες οι ορθες αποψεις, στην πραξη ομως; )

Δεν ειμαστε ολοι με φραπεδες στο χερι.. ουτε καθε μερα μπροστα σε ενα PC στο Facebook.. να χαιρομαστε που εχουμε PC, τις καρτες γραφικων, τα τοσα GB RAM, και τους γα#@$με ολους!

Κριμα.. πραγματικα κριμα..

Δημοσ.

Οι απαντησεις του στυλ "δεν μπορω να σου δωσω συμβουλη, γιατι θα καταστρεψω το μελλον σου" και "να κανεις οτι θες, δικη σου ειναι η ζωη" ειναι απλα ΜΠΟΥΡΔΕΣ!

Σαφως και ξερω τι κανω, σαφως δεν θελω να ενοχλησω κανεναν ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΑΝ Κ ΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΕΧΩ ΒΓΑΛΕΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ, ΝΑ ΕΧΩ ΣΤΕΡΗΘΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΗ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ? Απαντηστε μου, πειτε μου κατι..

Δεν ξερω την ηλικια σου, αλλα μην μας υποτιματε, ολοι εσεις.. οι μεγαλυτεροι γα@#@$τε ολη την Ελλαδα.. Οκ ναι, τα φαγανε οι πολιτικοι, αλλα φταιτε και εσεις..

Σώπα ρε μπάτμαν!Επειδή επέλεξες να είσαι fit και δηλώνεις άγνοια δέν σημαίνει οτι τα λιπόσαρκα bookworms στα 18 τους (ολογράφως δεκαοκτώ) γνωρίζουν τι "παίζει" στην αγορά εργασίας.Είμαι σχεδόν 28 και στα 10 χρόνια που μας χωρίζουν ξέρεις τι διαπίστωσα;ΣΚΑΤΑ!Κανένας δέν θα σου πεί τι έχει μέλλον και όσοι παρουσιάζονται ώς γνώστες,απλά ψεύδονται ασυστόλως.Κάποτε έπεσε σύρμα, οτι υπάρχει έλλειψη σε καθηγητές,σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση,άμεση πρόσληψη μετά απο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και,όπως ήταν λογικό έτρεξαν όλοι,γιατι την δεδομένη χρονική στιγμή μπορεί να είχαν έτσι τα πράγματα.Το αποτέλεσμα;Χιλιάδες αδιόριστοι,ένας στρατός εκπαιδευτικών εν εφεδρεία,που το σύστημα δέν θα αφομοιώσει ποτέ.

Οπότε αν όντως ξέρεις τι κάνεις,όπως δηλώνεις,μήν γεμίζεις το server με άχρηστα bits δεδομένων.Είμαι σίγουρος οτι θα βρεις τον δρόμο σου (μάλλον αυτός θα σε βρεί),άλλα άμα σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα,μπορείς να συνεχίσεις να πιπίλας την καραμέλα του καταλογισμού ευθυνών. ;)

Καλή τύχη and may the force be with you,Luke...

Δημοσ.

Κανένας δέν θα σου πεί τι έχει μέλλον και όσοι παρουσιάζονται ώς γνώστες,απλά ψεύδονται ασυστόλως.Κάποτε έπεσε σύρμα, οτι υπάρχει έλλειψη σε καθηγητές,σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση,άμεση πρόσληψη μετά απο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και,όπως ήταν λογικό έτρεξαν όλοι,γιατι την δεδομένη χρονική στιγμή μπορεί να είχαν έτσι τα πράγματα.Το αποτέλεσμα;Χιλιάδες αδιόριστοι,ένας στρατός εκπαιδευτικών εν εφεδρεία,που το σύστημα δέν θα αφομοιώσει ποτέ.

+1 και από μένα, έχοντας τη ίδια ηλικία με το γράφοντα. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα είναι η αγορά εργασίας σε 10-15 χρόνια. Οταν μπήκα στους πολιτικούς μηχανικούς η βάση ήταν στα ύψη, δουλειά έβρισκες αμέσως μετά το πτυχίο, μάζευες εμπειρία και στη συνέχεια έκανες κάτι δικό σου. Τέλος καλό. Τώρα έχω φίλους που είναι άνεργοι 2 χρόνια, πληρώνουν εισφορές σαν να εργάζονται και σχεδόν κάθε μέρα πια μαθαίνω για κάποιον που απολύθηκε, χωρίς να έχει καμία ελπίδα εύρεσης εργασίας αυτή τη στιγμή.

Με αυτά τα δεδομένα, θα επέλεγα τη σχολή με το ευρύτερο αντικείμενο, έχοντας το νού μου τόσο στα μεταπτυχιακά εντός/εκτός ελλάδος όσο και στη αγορά εργασίας εντός αλλά και εκτός ελλάδος. Και η δύναμη στο πλευρό όλων μας.....

Δημοσ.

Αυτο χρειαζοταν μονο να πεις..

δεν εισαι υποχρεωμενος να δουλεψεις αυτο που σπουδασες, ειναι τρομερα περιοστικος τροπος σκεψης αυτος, κυριως για μετα.

Δημοσ.

Καλα φιλε, εισαι απαραδεκτος.. ειμαι 18 χρονων, δεν μπορεις να μου δωσεις καποιες συμβουλες.. Οκ το δεχομαι, δεν θες να μου πεις κατι, γιατι κοροιδευεις? Αν ηξερες θα καταλαβαινες..

Το λιγοτερο που εχετε να κανετε ειναι να βοηθεισετε τους μικροτερους.. και δεν το κανετε.. θελετε ολοι να ειμαστε σαν το παιδι εδω http://www.insomnia.gr/topic/391383-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%BD%CE%AD%CF%89%CE%BD/ (ενα παραδειγμα εδωσα, δεν το ξερω το παιδι) , να φτανουμε στα 25 μας λιωμενοι απο το PC και την TV Και ξαφνικα να ξυπναμε και η Ελλαδιτσα να ειναι τελειωμενη.. 2 σελιδες στο thread του παιδιου μηνυματα κλπ.. σε αυτο εδω ουτε 2-3 συμβουλες..

περιμενα μια γνωμη, τουλαχιστον απο εσενα φιλε μου.. καλες οι ορθες αποψεις, στην πραξη ομως;

Δεν ειμαστε ολοι με φραπεδες στο χερι.. ουτε καθε μερα μπροστα σε ενα PC στο Facebook.. να χαιρομαστε που εχουμε PC, τις καρτες γραφικων, τα τοσα GB RAM, και τους γα#@$με ολους!

Κριμα.. πραγματικα κριμα..

Αυτό (ελπίζω να μην) πήγαινε σε μένα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...