Προς το περιεχόμενο

Περιστροφικός απογυμνωτής καλωδίων pro'sKit

weather1967

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σέ δουλειες παλι να βρισκομαστε

Η πράξη μου εδειξε οτι ελειπε απο τα εργαλεια μου ενας απογυμνωτης του εξωτερικου χοντρου πλαστικου περιβληματος των καλωδιων .

Καθως ημουν για κατι ηλεκτρονικα εξαρτηματα στο κατάστημα Γκάγκας στα Πατήσια είδα το παρακάτω περιστροφικο απογυμνωτή τής proskit ,τιμη 8,60 ευρώ και το αγορασα

Ειδα βεβαια οτι αυτος ειναι ουσιαστικα για να απογυμνωνη ευκολα και γρηγορα καλωδια RG58-58-6 και δικτύου ,να κοβει με μια περιστροφικη κινηση και εξωτερικο περιβλημα και μπλεντας και περιβλημα εσωτερικου μονοκλωνου καλωδιου.

Στην πραξη που εκανα δοκιμες ,ειδα οτι δεν με ενδιαφερει εμενα να τα κοφει ισα-ισα για αυτην την δουλεια ηθελα να τα απογυμνωνω γενικα το εξωτερικο πλαστικο περιβλημα οσο ηθελα π.χ 10-15 cm αυτο δεν γινοταν γιατι εκει που απογυμνωνε εκει που ηθελα πετσοκοβε και τα αλλα μικροτερα καλωδιακια,λογο που ειχε 3 μαχαιρια μεσα σε αποσταση καπου 0,5 cm το καθενα αποσταση.

Τι κανω λοιπον απο τα 3 μαχαιρια που ειχε μεσα ,αφαιρεσα τα 2 και το αφησα με ενα μαχαιρι ,ισια-ισα να κανω την δουλεια που με ενδιαφερει.Και προσωπικα για την δουλεια που το ηθελα ειμαι ικανοποιημενος 1000% απογυμνωνη καλα χωρις καμμια φθορα εσωτερικων καλωδιων ακομα και χοντρο καλωδιο το αυτοστηρικτο του ΟΤΕ.

Οπως θα δειτε για τα ψιλα καλωδια μεχρι 2 mm εχω εναν απογυμνωτη εδω και 15 χρονια της piergiacomi που ειναι το κατι αλλο στο κοψιμο και απογυμνωση,αλλα εκει που κολλαγε ηταν στα εξωτερικα περιβληματα,τα εκοβε αλλα με παιδευε στριβε και κοβε παραλληλα και σιγα σιγα μην κοψω το εσωτερικο κατα λαθος ,τωρα με το proskit εγινε αυτη η δουλεια παιχνιδακι .

Πάμε στο αποτελεσμα με φωτος

Η Συσκευασια

tool110.jpg

Ο περιστροφικος απογυμνωτης

tool210.jpg

Εδω με το ενσωματομενο κλειδι αλλεν που εχει ,βγαζω τον κεντρικο πυρο ευκολα με ενα μικρο κατσαβιδι πιεζοντας τον ,και τραβωντας τον απο την μερια λιγο μεχρι την μεση ουτως ωστε να αποδεσμευτη μονο το μεσαιο και το ενα λεπτο ακριανο μαχαιρι που δεν με αφηνε να απογυμνωνω οσο ηθελα αν καλωδιο,και αφαιρεσα και τις 2 βιδες που ανεβοκατεβαζουν λιγο τις λεπιδες αναλογα για το κοψιμο ,και ξαναεφερα τον πυρο μετα να κουμπωση.

tool410.jpg

Η πρακτικη ειναι πολυ απλη πιεζουμε το μπουτον σαν μανταλακι και ανοιγουν οι σιαγονες με το μαχαιρι ,και τοποθετουμε το καλωδιο μεχρι εκει που θελουμε να το κοψουμε ,κανουμε μια στροφη γυρω-γυρω τον απογυμνωτη, τον ξεμαντανταλωνουμε απο το καλωδιο και μετα απλα τραβαμε το εξωτερικο πλαστικο περιβλημα του καλωδιου

tool610.jpg

Εδω ειναι με την σειρα απο πανω προς τα κατω τα καλωδια που το δοκιμασα

cat 6 utp

cat5 utp

cat 5 ftp

Ομοαξωνικο κεραιας τηλεορασης εξωτερικο περιβλημα

Ομοαξωνικο κεραιας τηλεορασης εσωτερικο πλαστικο περιβλημα

Καλωδιο audio 2 + μπλεντάζ

Αυτοστηρικτο ΟΤΕ εξωτερικο περιβλημα (λογο που ειναι σκληρο θελει 4-5 στροφες ,και στριψιμο λιγο το καλωδιο με το χερι και παραλληλα τραβηγμα).

Εσωτερικη μαυρη επενδυση αυτοστηρικτου καλωδιου ΟΤΕ

Καλωδιο ρευματος ΝΥΜ 3 χ 0,75

tool710.jpg

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ο σκοπός του post ποιός είναι ακριβώς? Να διαφημίσεις το προϊόν και το μαγαζί που το αγόρασες?

Το συγκεκριμένο μαγαζί επειδή το ξέρω, μόνο διαφήμιση δεν χρειάζεται. Αντιθέτως είναι μάλλον μονόδρομος σε όλη την Ελλάδα για ηλεκτρονικούς...

Δημοσ.

μαλλον review ειναι.Ευχαριστούμε δημητρη. ενδιαφερομουν κ εγω κατι τέτοιο γιατι εχω σπάσει γωνια απο δοντι με τον προσωπικο απογυμωντη μου...

Δημοσ.

Πολυ ωραιο review του εργαλειου, αμεσως πεσατε οι αγριοι να τον φατε για διαφημιση...

Τωρα που το σκεφτομαι δεν υπαρχει κανενα σοβαρο ελληνικο φορουμ με μαστορεματα-εργαλεια-επισκευες στο σπιτι κλπ

Διαβασα με πολυ προσοχη γιατι σε καποιο σημειο λες οτι εκοψες το αυτοστηριχτο του ΟΤΕ και νομιζα οτι το καταφερε αυτο με μια περιστροφη, αυτο το καλωδιο ειναι εξαιρετικα ανθεκτικο, πραγματικα ειναι το καλυτερο που υπαρχει για εξωτερικες συνθηκες.

ΥΓ Προς τους αγριους, ναι εγω κανω διαφημιση για τον ΟΤΕ και για ξενο φορουμ :)

Δημοσ.

Έχει περιορισμό στη διάμετρο του καλωδίου;

Δηλαδή τα καταφέρνει και με 50άρι ηλεκτροκόλησης;

Πάντως θα το πάρω όπως και νά'χει.

Το site πάντως είναι τραγικό.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ως τωρα για απογυμνωση χρησιμοποιουσα κοφτακι για να κοψω το περιβλημα και ενταξει σε Utp κανενα θεμα.απλα το κοφτακι θελει προσοχη και δεν μπορεις να το απογυμνωσεις απλα κλεινοντας λιγο το κοφτακι και τραβοντας διοτι θα κανεις ζημια στα εσωτερικα καλωδια.ευχαριστουμε τον φιλο πιο πανω αν και καλυτερα θα ηταν να πηγαινε στα review παρα στην σταθερη τηλεφωνια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...