Προς το περιεχόμενο

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων σε LEGO


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Νομίζω υπεραπλουστεύουμε λίγο τα πράγματα. Στην τελική ούτε καταστράφηκε κάποιο μνημείο*, ούτε τα -απλήρωτα- παλικάρια διαδήλωναν μόνο και μόνο για να γίνουν "μόνιμοι στο δημόσιο". Η υπόθεση φάνηκε να είναι αρκετά πιο περίπλοκη και δυστυχώς δεν νομίζω να έχει αίσιο τέλος.

 

* εφ' όσον οι διαδηλωτές δουλεύουν στην Ακρόπολη, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι ξέρουν το μέρος και τα μνημεία καλύτερα από τους περισσότερους από εμάς, άρα λογικά γνωρίζουν τους κινδύνους φθοράς των μνημείων. Ίσως περισσότερο κακό έκανε η εικόνα της χώρας προς τα έξω. Όμως άκουσα ότι αρκετοί απογοητευμένοι τουρίστες (που είχαν έρθει από τα πέρατα της Γης για να δουν την Ακρόπολη) ρώτησαν γιατί δεν μπορούν να μπουν μέσα και μόλις τους είπαν ότι αυτοί που διαδηλώνουν είναι μήνες απλήρωτοι και θα απολυθούν σύντομα, έδειξαν μεγαλύτερη κατανόηση από τους περισσότερους Έλληνες (που ξαφνικά άρχισαν να κόπτονται για τη φθορά των μνημείων και τα "βύσματα" του Δημοσίου...)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

έτερον εκάτερον.. Το οτι δείξαν κατανόηση κάποιοι τουρίστες δεν έχει να κάνει. Κι εμείς τους καταλαβαίνουμε και όσον αφορά τα λεφτά για τα οποία έχουν δουλέψει και δεν έχουν πάρει, μαζί τους 1000%. Αλλά όχι, δε πιστεύω οτι είναι αθώες περιστέρες. Οτι δε γνώριζαν την κατάσταση στην οποία μπαίνουν. Δεν είναι κάτι που ξαφνικά έγινε. Είναι κάτι που γίνεται δεκάδες χρόνια, οι μεν φεύγουν μπαίνουν οι άλλοι παραπονιούνται οι προηγούμενοι και μετά τις επόμενες εκλογές πάλι απ την αρχή.. αλλάζοντας μόνο φανέλες μια τις πράσινες μια τις γαλάζιες. Μυαλό και νοοτροπία όχι βέβαια. Υπήρχαν άτομα που μέχρι και τις στιγμές που τους τρώγαν λεφτά και ήταν στα δικαστήρια για να τα διεκδικήσουν, πηγαίναν σε προεκλογικές εκστρατείες των πολιτικών που τους είχαν βάλει μέσα, αφού τους υπόσχονταν οτι θα τα πάρουν τα λεφτά. Ε τι περιμένεις?! Πόσο πιο στα ίσια θες να σε κοροϊδέψουν?! Τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνεις πια!?

Και φυσικά έχει να κάνει με τα βύσματα. Και φυσικά έχει να κάνει με αυτούς που θέλουν να μείνουν μόνιμοι. Να γίνουν αορίστου.. Γιατί έτσι τους είπαν, έτσι τους μάθαν.. Θα χουν ενα σίγουρο μισθό, θα δουλεύουν λίγες ώρες, θα βγάζουν τα εξτραδάκια τους.. και ας μη το αξίζουν, αρκεί να ψηφίσουν τον Καραανδρεόπουλο στις επόμενες εκλογές.

 

Όσο για την "αγάπη τους για τα μνημεία" και αν ξέρουν ή οχι αν μπορούν να ανέβουν σε ενα απο αυτά.. λίγοι είναι εκει μέσα που νοιάζονται πραγματικά, είτε επειδή αγαπούν την αρχαία ελλάδα είτε επειδή είναι ευσυνείδητοι είτε για όποιο άλλο λόγο.. πάντως είναι η μειοψηφία. Και απ όσο γνωρίζω.. με κανένα αρχαίο μνημείο δεν επιτρέπεται η επαφή, πόσο μάλλον να σκαρφαλώσουν σε αυτό 10-20 άτομα.

 

Απλώς άλλη μια εκδήλωση του τραμπουκισμού που κρύβει ο νεοέλληνας της ιστορίας. Το μίσος που έχει ενάντια σε όλα αυτά, ο θυμός που δεν εκδηλώνεται για τους λόγους που λέω παραπάνω, η αδικία που νιώθει βρίσκουν έξοδο συνήθως σε βίαιες αντιδράσεις. Αλλά η βία θα προκαλέσει βία. Όμορφο ακούγεται το βία στη βία της εξουσίας, αλλά μήπως άλλο εννοεί ο ποιητής? Ή μήπως δεν είναι για αυτές τις εποχές? Γιατί προφανώς οταν πετάξεις πέτρες σ ενα μπάτσο, θα σε σκίσει στα δακρυγόνα. Είναι γνωστό.. Είναι λάθος, άλλα είναι γνωστό. Αν κατέβεις σε οποιαδήποτε πορεία με την ιδέα οτι θα πάμε για φασαρίες πχ ε τότε τι θα γίνει? Γιατί οι ίδιοι που σου υποσχέθηκαν εκείνη τη θέση για την οποία είσαι απλήρωτος τώρα σε θέλουν να ανεβαίνεις στα μνημεία. Σε θέλουν να πετάς πέτρες σε μπάτσους. Και τους το δίνεις απλόχερα νομίζοντας οτι αντιδράς.. οτι τους πας κόντρα, οτι κάτι κάνεις και συ για όλη αυτή τη σαπίλα. Κάνεις όμως?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...