Προς το περιεχόμενο

Υπηκοοτητα Αγγλικη

BjBusted

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια θελω βοηθεια ... θελω να βγαλω αγγλικη υπηκοοτητα ... η μητερα μου ειναι αγγλιδα κ ο πατερας μου ελληνας, εγω γενηθηκα εδω... με την μητερα μου δεν εχω καμια επαφη... αμα παω στην πρεσβεια δικαιουμαι να βγαλω αγγλικη υπηκοοτητα ; και πως ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΛΗ :rolleyes:

• Super Moderators
Δημοσ.

Μπορείς να επικοινωνήσεις με την Πρεσβεία της Βρετανίας εδώ.

Νομίζω ότι εφόσον ο ένας γονιός είναι Βρετανός υπήκοος, μπορείς να πάρεις την υπηκοότητα, εφόσον προσκομίσεις έγγραφα που να αποδεικνύουν την ταυτότητα της μητέρας σου, εν προκειμένω.

Δημοσ.

Αγγλικη υπηκοοτητα δεν μπορεις να παρεις διοτι δεν υπαρχει.Βρετανικη εννοεις.Υποθετω οτι εχεις καλες πιθανοτητες δεδομενου οτι η μητερα σου ειναι Βρετανιδα.Παρολα αυτα υπαρχουν καποιες παγιδες στο οτι εισαι κατοικος εξωτερικου (πχ ισως σου ζητηθει να αποδειξεις strong links με το UK).Oμως για να μην μπαινω σε λεπτομεριες που δεν γνωριζω καλα καλυτερα να επικοινωνησεις με την Πρεσβεια οπως κ σου προταθηκε.

Δημοσ.

Aσχολούμαι με αυτά τα θέματα εδώ και χρόνια, θα σου απαντήσω αν μου πεις ποιο έτος και που γεννήθηκες, που γεννήθηκε η μητέρα σου, πως απέκτησε Βρετανική ιθαγένεια η μητέρα σου, και αν γεννήθηκες κατά την διάρκεια γάμου.

Όπως σωστά αναφέρθηκε, Αγγλική υπηκοότητα δεν υπάρχει - υπάρχει μόνο Βρετανική.

Παιδια θελω βοηθεια ... θελω να βγαλω αγγλικη υπηκοοτητα ... η μητερα μου ειναι αγγλιδα κ ο πατερας μου ελληνας, εγω γενηθηκα εδω... με την μητερα μου δεν εχω καμια επαφη... αμα παω στην πρεσβεια δικαιουμαι να βγαλω αγγλικη υπηκοοτητα ; και πως ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΛΗ :rolleyes:

Δημοσ.

Δεν αρκεί ο ένας γονέας να είναι Βρετανός, η Βρετανία κάνει διάκριση μεταξύ των british by descent και british otherwise than by descent, ώστε μόνο η πρώτη γενιά που γεννιέται εκτός Βρετανίας να έχει υπηκοότητα - σε αντίθεση με την Ελλάδα όπου η ιθαγένεια διαιονίζεται επ'αόριστο από γενια σε γενιά. Ύστερα υπάρχουν διάφοροι περίπλοκοι κανόνες ανάλογα με το έτος γέννησης. Η Βρετανία είναι η μόνο χώρα που διατηρεί έξι διαφορετικά είδη ιθαγένειας - και μόνο ορισμένα έχουν το δικαίωμα διαμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο - τα άλλα είναι από διάφορες αποικίες.

Μπορείς να επικοινωνήσεις με την Πρεσβεία της Βρετανίας εδώ.

Νομίζω ότι εφόσον ο ένας γονιός είναι Βρετανός υπήκοος, μπορείς να πάρεις την υπηκοότητα, εφόσον προσκομίσεις έγγραφα που να αποδεικνύουν την ταυτότητα της μητέρας σου, εν προκειμένω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...