Melissa_virus Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Λοιπόν η ιστορία είναι ότι κάποιος πανάχρηστος που θέλει να αυτοαποκαλείτε τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών έκανε φορμάτ και ξαναεπανεγκατάσταση των windows με αποτέλεσμα να κάνει ζημιά στα δεδομένα που θεωρούσε ότι δεν γινόταν να κάνει backup… Τέλος πάντων τα δεδομένα τα έσωσα αλλά κάποια έχουν πρόβλημα όπως ήταν αναμενόμενο. Έχουν μεν το σωστό μέγεθος αλλά δεν είναι προσβάσημα. Κάποιες φωτογραφίες κάποια video και αρχεία office. Τέλος πάντων με τις φωτογραφίες και τα video λογικά δεν μπορεί να γίνει κάτι έτσι ώστε να δουλέψουν. Αλλά με τα αρχεία του word για παράδειγμα υπάρχει τρόπος? Ξέρει κανένας κάποιο πρόγραμμα που ίσως να κάνει κάποιου τύπου διόρθωση έτσι ώστε, έστω το μισό κείμενο word να είναι προσβάσιμο? Ευχαριστώ.
TheELF Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 με αποτέλεσμα να κάνει ζημιά στα δεδομένα που θεωρούσε ότι δεν γινόταν να κάνει backup… Τέλος πάντων τα δεδομένα τα έσωσα αλλά κάποια έχουν πρόβλημα Θες να μας πεις ποιο συγκεκριμένα τι έκανε αυτός και τι εσύ;π.χ πότε που και πως τα αποθήκευσες εσύ;
isay Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Προφανώς έκανες data recovery και πολλά απο τα αρχεία βγήκαν κατεστραμμένα. Το μόνο που μπορεις να κάνεις ειναι να δοκιμάσεις με 1-2 άλλα προγράμματα μήπως κάποιο κάνει καλύτερη δουλειά. Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποίησες;
Melissa_virus Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Λοιπόν η εκτίμηση που έχω κάνει εγώ είναι ότι ο δίσκος επειδή τον είδα ότι έχει φάει λίγο φρίκη, χτύπησε με αποτέλεσμα το pc να μην μπαίνει ούτε κανονική ούτε ασφαλή λειτουργία (υποθέτοντας πάντα ότι ο δήθεν τεχνικός ξέρει ότι υπάρχει η ασφαλή λειτουργία). Θεώρησε ο άλλος ότι δεν μπορεί να κάνει backup και όπως είπα έκανε φορμάτ και reinstall τα windows. Τέσπα… Τα δεδομένα όλα χάθηκαν λέμε τώρα. Με πήρε το παιδί που έχει το λαπτοπ τηλέφωνο και μου εξήγηση τι είχε παιχτεί και τι είχε κάνει ο άλλος ο στόκος χωρίς καν να ρωτήσει και με ρώτησε αν μπορεί να σωθεί κάτι. Μου έφερε το λαπτοπ και με τα κλασσικά προγράμματα για την ακρίβεια χρησιμοποίησα 3 έσωσα ότι μπορούσα να σώσω. Εννοείτε τα δεδομένα τα έσωσα σε εξωτερικό δίσκο για να μην κάνω περεταίρω ζημιά στα δεδομένα στον δίσκο. Αν σου έχει ξανατύχει τέτοια περίπτωση, επειδή τα νέα δεδομένα (η επανεγκατάσταση windows και προγραμμάτων) πιθανόν να μπήκανε πάνω σε παλιά, αποτέλεσμα είναι να μην είναι όλα τα αρχεία προσβάσιμα. Π.χ φωτογραφίες που φαίνονται μεν να είναι μεγέθους φυσιολογικού για μια φωτογραφία να ανοίγουν χωρίς προεπισκόπηση. Πάμε τώρα στα κείμενα που με ενδιαφέρουν. Πάω να τα ανοίξω και βγαίνει error κάτι ότι δεν μπορεί να τρέξει αυτό mswrd632.wpc . και μετά με πάει σε θέμα κωδικοποίησης: Μετατροπή αρχείου τάδε: από κάτω τα κλασσικά windows, MS-DOS και άλλη και δίπλα έχει να διαλέξεις. Έκανα κάποιες δοκιμές αλλά τα δεδομένα μου εμφανίζονται σε τετραγωνάκια. Isay: Get Databack Recover my files Easeus Data Recovery Και ακόμα ένα δεν το θυμάμαι.
isay Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Αν με αυτά τα προγράμματα δεν έκανες δουλεια, τότε θα σου πρότεινα να σταματήσεις. Τα αρχεία word ειναι binary αρχεια (κι ας γράφεις text μέσα) οπότε άμα καταστραφούν ειναι σχεδόν αδύνατο να επανέλθουν.
nikomas50 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Δες μήπως κάνεις δουλειά με αυτό εδώ: http://www.recoverytoolbox.com/word.html Το έχει και ο θείος μου.
Melissa_virus Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2010 Nikomas thanks. Το δοκίμασα το προγραμματάκι αυτό αλλά δεν. 'H λέει ότι είναι εντελώς κατεστραμμένο ή βγάζει μεν αποτέλεσμα αλλά βγάζει τετραγωνάκια και ******** όπως έβγαζε και το word που άνοιγε κάποια. Thanks. Μπορεί να έχει δίκιο ο Isay... Ελπίζω βέβαια κάποιος άλλος να τον διαψεύσει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.