salliara Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Συχνα φτιάχνω μια παρόμοια: λαδι, λεμόνι, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, χτύπημα σε σέικερ. (αναλογίες με το μάτι εννοείται) τη βάζω σε κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, πατάτες, σαλάτες, μαρούλια, γενικα πάει με πολλά, και είναι η εύκολη γρήγορη λύση.
evabb Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Γκούντις σου λέει μωρή. Έχει γκούντις στο βέλγιο; Γμτ το κέρατο; και σουβλάκια έχει και πολλά αλλα. κατεβείτε λίγο από το καλάμι, δεν είναι η μέκκα του φαγητού η ελλάδα.
Vintage Jewel Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 σώς ταρτάρ ονομάζεται απο όσο γνωρίζω και δεν είναι βινεγκρέτ! και περιέχει μαγιονέζα,κάπαρη,τουρσί αγγουράκι,κρόκο αυγού,κρεμμύδι,μαιντανό,αλάτι πιπέρι. εγώ έτσι την κάνω και μοιάζει πολύ,ένας συνάδελφος ένα καλοκαίρι έβαζε αυτά + αντζούγια,προαιρετικό βέβαια αλλά απογειωνει τη σάλτσα. Απλα θεεικη! Την τσεχικη λες ε? Πωωωω λιωνω
Mika Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 και σουβλάκια έχει και πολλά αλλα. κατεβείτε λίγο από το καλάμι, δεν είναι η μέκκα του φαγητού η ελλάδα. Ωραια πες λοιπον εκει στους σουβλατζιδες οτι στην Ελλαδα δεν εχουμε μια σως οπως λες, αλλα τα προπερ σουβλατζιδικα εχουν μια και μονο σως με αυτην την επωνυμια.
De@th L0rd Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Εμένα η όλη φάση με το φαγητό εδώ, κι έξω, μου θυμίζει το "grass is always greener on the other side".
YiN Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Ποιός διάολο μίλησε για Μέκκα φαγητού; Με το μπαρδόν όπως δεν πας Κρήτη για να φας βιενέζικο σνίτσελ έτσι δεν πας Βέλγιο για σουβλάκια. Έκαστος στο είδος του. Κατά παρόμοιο τρόπο όταν μιλάμε για σως βινεγκρέτ των γκουντιζ είμαστε γεωγραφικά περιορισμένοι τι να γίνει. Παρεμπιπτόντως, έχω ακούσει ότι στη σάλτσα της Ceasar's "παραδοσιακά" μπαίνει κάτι από αντζούγια, τώρα κομματάκια είναι, ζουμί είναι, δεν θυμάμαι. Δεν ξέρω αν ακολουθούν την ίδια συνταγή τα γκουντιζ.
evabb Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 άρα πολύ πιθανό αυτό που "τρwς" στα goody's και νομίζεις ότι είναι vinegrette να μην είναι γιατί δεν είναι ελληνική sauce
YiN Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Βασικά, είτε είναι είτε όχι η σως, αυτό του άρεσε του ανθρώπου και αυτή τη συνταγή ψάχνει. Γούστα και πίθηκοι =ρ
evabb Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 άρα το εύκολο που μπορεί να κάνει είναι να πάει να την αγοράσει, γιατί η πιθανότητα να την φτιάχνουν στο χέρι ακολουθώντας κάποια συγκεκριμένη συνταγή είναι μηδενική. γιατί δεν μιλάς τούφα θα με κατσαδιάσεις;
invisiblesurfer Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 συγνωμη που σας γαμ την κουβεντα περι βινεγκρετ, αλλα μηπως εχετε καμια συνταγη για πιτα γυρο απαχο 100% ?
kk1991 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 δεν ζουμε ολοι στην ελλαδα που εχει μια σως ολη κι ολη. παραδειγμα "σουβλακι κοτοπουλο απ ολα με σως". μαιστα ποια σως ρε παιδια; γτ εχω ξερω τουλαχιστον καμια δεκαρια με σως τα τρωτε εσεις εκει? εμεις παντως τζατζικι βαζουμε!!!
evabb Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 υπαρχουν κι αλλα πραματα εκτος απο το σουβλακι στα οποια μπαινουν σως. τζατζικι φυσικα και υπαρχει.
freedubus Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Εγώ όμως που πάω στο χρηστάρα και του λέω πιάσε 2 απόλα με tzatziki sauce και γρήγορα δεν είμαι γαμάτος; Βέβαια τα κάνει πάντα σκατά και μου βάζει και τζατζίκι και σώς, ενώ εγώ του ζήτησα τζατζίκι σώς, δηλαδή μόνο τζατζίκι, και μετά σκαλώνει και του εξηγώ οτι το τζατζίκι είναι σώς ενώ η σώς δεν είναι τζατζίκι,
suspiria Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2010 παντως η σιζαρς των μακντοναλτς ειναι κλασεις ανωτερη απο αυτη των γκουντις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.