Προς το περιεχόμενο

Μεγαλη κινηση των αποφοιτων του Deree για αναγνωριση των πτυχιων τους


Τοξοβολος_UK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σημερα καθως εκανα ενα σερφαρισματακι επεσα μπροστα σε αυτο το γκρουπακι στο fb!

 

http://www.facebook.com/group.php?gid=19683539776&v=wall

 

Καθησα λοιπον κ το διαβασα με προσοχη και βλεπω πως το θεμα εχει παρει ηδη διαστασεις στην Ελλαδα απο τους αποφοιτους του Deree καθως ηδη κανουν συντονισμενες ενεργειες (πολυ καλα συσπειρωμενοι απο οτι βλεπω) για ακαδημαικη κ επαγγελματικη αναγνωριση των πτυχιων τους στην Ελλαδα!!

 

Απο οτι καταλαβα το ολο ζητημα αρχισε απο εναν καθηγητη που διδασκει στο Deree ο οποιος θιγεται απο τον νομο του Υπ.Παιδειας του 2008 ''περι αναγνωρισμενων πτυχιων των καθηγητων κολεγιων απο το Δοαταπ'' μιας κ εκεινος δεν εχει αναγνωριση απο το Δοαταπ κ σημαινει οτι θα χασει την δουλεια του.

 

Στην συνεχεια συσπειρωθηκαν πολυ γρηγορα οι αποφοιτοι του Deree κ προχωρησαν στην παρακατω κινηση....

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Τα στοιχεία επικοινωνίας με τον δικηγόρο:

 

Χριστόφορος Α. Καλογεράς

 

Ακαδημίας 71 - 73

4ος όροφος Αθήνα

 

Τηλ: 210 - 3801945

6972 - 445187

 

Fax: 210 - 3801944

 

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ

 

Αποστέλουμε στο δικηγόρο:

 

1. Όνομα, τηλέφωνο, email, ειδικότητα (π.χ. marketing, ψυχολογία, αγγλική φιλολογία κλπ).

 

2. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.

 

3. Φωτοτυπία όλων των πτυχίων και των μεταπτυχιακών που κατέχετε.

 

Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2011, παρακαλώ θερμά να μην το αφήσετε τελευταία στιγμή!

 

Τα πτυχία θα ταξινομηθούν ανά ειδικότητες και η συνεργάτης του δικηγόρου θα πάει να μας εγγράψει στις οικίες επαγγελματικές ενώσεις (ένωση ελλήνων ψυχολόγων, οικονομικό επιμελητήριο, μητρώο διδασκόντων υπ. παιδείας κλπ). Οι ενώσεις θα αρνηθούν να μας εγγράψουν.

 

Ακολούθως θα κατατεθεί προσφυγή στο ΣτΕ ζητώντας πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα ΚΑΙ ακαδημαϊκή αναγνώριση.

 

Γιατί δύο αιτήματα;

 

Έχουμε αρκετές πιθανότητες να λυθεί το θέμα μας στο ΣτΕ ως προς τα πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Η λύση του ακαδημαϊκού θέματος θα προέλθει από το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρώπινων δικαιωμάτων χωρίς να αποκλείω θετικό αποτέλεσμα από το ΣτΕ. Για να προσφύγουμε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο θα πρέπει να έχει προηγηθεί η απόρριψη μέρους ή όλου του αιτήματος από το ΣτΕ.

 

Μετά την απόρριψη από τις οικείες επαγγελματικές ενώσεις όλοι οι κάτοικοι Αθηνών συμμετέχοντες στην αγωγή, θα περάσουν από το γραφείο του δικηγόρου ή θα συγκεντρωθουν κάπου για να υπογράψουν πληρεξούσιο εκπροσώπισης στο δικηγόρο.

 

Οι κάτοικοι επαρχίας που δεν μπορούν να έρθουν στην Αθήνα θα υπογράψουν ένα πληρεξούσιο ανά περιοχή (π.χ. Κρήτη), δηλ κάποιος θα λάβει το έγγραφο και θα αναλάβει να μαζέψει τις υπογραφές.

 

Οι κάτοικοι εξωτερικού θα υπογράψουν το έγγραφο στο ελληνικό προξενείο.

 

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ:

 

Για να συμμετέχει κάποιος στην αγωγή θα πρέπει να ολοκληρώσει και τα δύο βήματα:

 

1. Αποστολή χαρτιών στο δικηγόρο για εγγραφή στις επαγγελματικές ενώσεις

 

2. Υπογραφή πληρεξούσιου.

 

Οι υπογραφές των πληρεξούσιων θα ΠΡΕΠΕΙ να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2011.

 

ΚΟΣΤΟΣ

 

Ο δικηγόρος ΔΕΝ ζήτησε καμμία αμοιβή ΠΡΙΝ την εκδίκαση της υπόθεσης. ΜΕΤΑ την επιτυχή έκβασή της (ελπίζω) θα συναποφασίσουμε την αμοιβή του.

 

Υπάρχουν όμως κάποια παράβολα που πρέπει να καταβληθούν:

 

20 ευρώ κατ' άτομο για τη διαδικασία εγγραφής στις επαγγελματικές ενώσεις.

 

100 ευρώ κατ' άτομο για την προσφυγή στο ΣΤΕ.

 

Παραθέτω τα στοιχεία της προέδρου του συλλόγου αποφοίτων:

 

Σοφία Λεούση

 

6944 - 476506

 

[email protected]

 

Τα δικά μου:

 

Αγγελική Γρατσία

 

6945 - 805160

 

[email protected]

 

 

Καλή μας αρχή!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Παντως πολυ καλη κινηση μου φαινεται κ κατι μου λεει οτι θα δυσκολεψει πολυ τους καρεκλοκενταυρους καθηγηταραδες των Ελληνικων ΑΕΙ!

Απο μενα παντως αν κ εχω φαει στην μαπα τον ΔΟΑΤΑΠ να πω καλη επιτυχια στα παιδια μιας κ το νταβατζιλικη μερικων καθηγητων στα ΑΕΙ ειναι καιρος να μπει σε μια ροτα!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παντως πολυ καλη κινηση μου φαινεται κ κατι μου λεει οτι θα δυσκολεψει πολυ τους καρεκλοκενταυρους καθηγηταραδες των Ελληνικων ΑΕΙ!

Απο μενα παντως αν κ εχω φαει στην μαπα τον ΔΟΑΤΑΠ να πω καλη επιτυχια στα παιδια μιας κ το νταβατζιλικη μερικων καθηγητων στα ΑΕΙ ειναι καιρος να μπει σε μια ροτα!!

 

όσο χάλια είναι είναι η κατάσταση με τους καρεκοκλένταυρους άλλο τόσο είναι και με τα σούπερ μάρκετ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μεγαλη; μονο εσυ την ειχες ακουσει .Και μαλιστα απο το φατσομπουκι μαζι με αλλες 300.000 κουλες ειδησεις.Και δεν καταλαβα τι λογο εχεις εσυ να υποστηριζεις μια τετοια κινηση απαξιωνοντας τα ελληνικα ιδρυματα;Aσε αφου διαβασα ποιος ειναι ο δοαταπ καταλαβα και ποιο λογο καταφερεσαι κατα των ελληνικων ιδρυματων και με τοση θερμη που το βαφτισες μεγαλη κινηση που ξεφτιλιζει τα ελληνικα πανεπιστημια ενω ειναι απλα μια προσκληση μεσω φατσομπουκιου που εσυ την εβαλες εδω .Τι να πω;και υποστηριζες σε προηγουμενο θεμα οτι δεν εχεις προβλημα με τα ελληνικα πανεπιστημια αλλα τα θεωρεις κατωτερα ετσι .Το κουλο ηταν οτι τοτε σε πιστεψα, :lol: :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν χρειάζεται να τα απαξιώσει κάποιος τα ελληνικά ιδρύματα, μια ματιά στις λίστες με τα πανεπιστήμια της ευρώπης μας πείθει όλους που τα έχουμε κάνει καλά κ άγια. Ούτε καν το μετσόβειο δεν είναι μέσα. Αφήστε τους άλλους να δούμε τι θα μπορέσουν να κάνουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωχ μην την ανοιξουμε αυτη την συζητηση γτ την βρισκω αστεια.Μια ματια στις λιστες της Ευρωπης .Ειμαστε μια χωρα ουτε 200 ετων και στις λιστες της Ευρωπης υπαρχουν πανεπιστημια πολυ μεγαλυτερα σε ηλικια και απο την χωρα μας .Ειδικα σε χωρες οπωγς η Αμερικη και η Αγγλια αν ανοιξεις καταλογο με τα πανεπιστημια θα παθεις πλακα.Ξερεις ποσα εχουν;Εμεις εχουμε εικοσι;Και γκρινιαζουμε που ειναι μονο τα 2 στα 200 καλυτερα της ευρωπης .Ποσα ηθελες να ειναι ;Και τα 20;Πολυ δυσκολο αλλα παλι λυπαμαι αλλα η Αγγλια θα ειχε πιο πολλα.Και δευτερον η 100αδα ειναι πολυ δυσκολη γτ εχουμε να συναγωνιστουμε με μεγαθηρια.Και σχολες που οταν δημιουργουνταν ,εκαναν ονομα και οργανωνονταν εμεις ημασταν οθωμανικη αυτοκρατορια.Οταν εχεις να συναγωνιστεις χωρες με πολυ πιο πολλες σχολες απο την δικη σου ,με σωστη οργανωση ιστορια κτλ πρεπει να εισαι ρεαλιστης.Το μετσοβιο δεν θα παρει ποτε την θεση του χαρβαρντ.

 

Αρα τα ελληνικα πνεπιστημια δεν τα απαξιωνει κανεις μονο η ημιμαθεια.Τωρα τι θα κανει το δερεε και οι υπολοιποι το βλεπουμε ηδη .Πουλανε πτυχια χωρις αντικρυσμα.Τωρα θα μου πεις αυτο δεν γινεται στο εξωτερικο;δεν υπαρχουν σχολες που οταν τις τελειωσεις εκει ,ξερουν οτι δεν εχεις τα προσοντα και δεν θα βρεις δουλεια ποτε .Υπαρχουν ,μονο που δεν ξερουμε εμεις εδω ποιοι ειναι αρα ερχονται εδω και κανουν τους επιστημονες.Με το δερρε δεν θα ισχυσει το ιδιο.Ξερουν ολοι το επιπεδο σπουδων και το καθε δερεε.Ο συγκεκριμενος που ειπες γιατι δεν μπορει να περασει το δοαταπ ;Σαν μερικους που παρνουν πτυχια απο δεξια και αριστερα και σχολες αμφιβολου ποιοτητος και δινουν 300 χρονια δικατσα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενώ όλα τα πτυχιά από τα δημόσια ιδρύματα έχουν αντίκρυσμα. Την άλλη μέρα της ορκωμοσίας σε περιμένουν κάτω από το σπίτι σου οι εργοδότες, πλακώνοντας ο ένας τον άλλο για να πας να δουλέψεις γι αυτούς. :rolleyes: Τα άχρηστα πτυχία δεν είναι προνόμιο των ιδιωτικών σχολών. Έχουμε δόξα τον Δία, καμια 20 ριά σχολές που δημιουργήθηκαν μόνο για πελατειακά συμφέροντα. Αυτά δίνουν κ γαμώ τα πτυχία ε; Μια φορά στα 6 χρόνια 2 απόφοιτοι; Τα έχουμε ξανασυζητήσει. Αφήστε τα ιδιωτικά να αλωνίσουν, στο τέλος θα βγεί το όνομα στην αγορά ότι είναι μούφα κ θα κλείσουν μόνα τους, δε χρειάζεται να υποστηρίζουμε τα παιχνίδια των πανεπιστημιακών, αφήστε τους να φαγωθούν να ξεκαθαρίσει το τοπίο μόνο του. Εκτός αυτού αν προκύψει κ κάποιο ιδιωτικό που αξίζει παίζει να σφίξει κ κανας κώλος στα δημόσια που αντί για έρευνα και ανάπτυξη έχουμε πάρτυ με κομματόσκυλα. Όταν ΦΥΓΟΥΝ τα κόμματα μέσα από ΑΕΙ-ΤΕΙ, τότε θα ειμαι ο ΠΡΩΤΟΣ που θα τα υποστηρίξω έναντι των ιδιωτικών. Μέχρι τότε θα παίζω το παιχνίδι του καπιταλιστή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην Ελλαδα;στην Ελλαδα και απο τα χαρβαρντ να ρθεις και 300 μεταπτυχιακα .Παλι δεν τρεχουν οι εργοδοτες να σε προσλαβουν.Εχουμε υπερπαραγωγη .Ποιος θα πρωτοβρει δουλεια;Εγω σου λεω οτι στο εξωτερικο και θεσεις να υπαρχουν ,δεν τους παιρνουν λογω ελλειπως προσοντων τους αποφοιτους απο καποιες ξενες σχολες .Τωρα οτι εχουν δημιουργηθει και ασχετες ειδικοτητες και σχολες οπου δεν πηγαινει κανεις αλλα γραφονται για να φαινονται σαν φοιτητες πολλοι ,ναι αυτο ισχυει.Δουλεια τους ειναι να βρουν ποιες σχολες ειναι που δεν παταει κανεις για να πανε οι αιθουσες και ο εξοπλισμος εκει που πρεπει.Δεν γινεται να υπαρχουν σχολες με υπερσυγχρονο εξοπλισμο ,αιθουσες ,κτλ και να βγαινουν 2 φοιτητες ανα 6 χρονια οπως ειπες και αλλες που δεν εχουν αιθουσες.

 

Τωρα τι εννοεις να δημιουργησουμε μερικα αχρηστα ιδρυματα χωρις αντικρυσσμα για να φοβηθουν τα δημοσια και οι πανεπιστημιακοι;Τι να φοβηθουν καλο μου;Μην τους παρουν την θεση ;τι λογικη ειναι αυτη;Το πολυ πολυ να πεσει και αλλο το επιπεδο αλλα καποιοι να οικονομησουν πιο πολυ εις υγειαν των κοροιδων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν εισαι καλος θα σε παρει ο ιδιωτης ασχετα με τι πτυχιο εχεις

η μαχη γινεται για μια θεση στο δημοσιο απο τα γιδια. :blink:

 

 

You got the point...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κανείς εργοδότης δεν θα σε πάρει, γιατί η επιχειρηματικότητα στην ελλάδα πεθαίνει. Σε ποιο πλανήτη χάπι τα βλέπετε αυτά τα πράγματα δεν ξέρω. Πάντως στην ελλάδα έτσι δεν είναι. Εκτός αν εννοείται να κάνεις τον κολλαούζο 48 ώρες για 700 ευρώ. Πάντως death lord δεν γουστάρεις κόμματα σε σχολές (ούτε και εγώ) αλλά λες παίζω το παιχνίδι του καπιταλιστή. Η "πρώτη" δύναμη στα πανεπιστήμια (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ) τίνος το παιχνίδι παίζει? Δηλαδή είσαι και καλά αντίθετος με μια κατάσταση στηρίζοντας την και καλά αντίθετη που όμως είναι η ίδια που τα κραταιά κόμματα στηρίζουν. λογικό παράδοξο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδη καποιοι απο εμας που πηδ#$#κανε στο διαβασμα για να περασουν σε καποια καλη σχολη, θα γινουν ενα με καποια πλουσιοπαιδα που απλα βαριοντουσαν ή δεν μπορρουσαν να διαβασουν?

 

Σαφως και ενα πτυχιο δεν ειναι τιποτα αν δεν εχεις την θεληση να δουλεψεις και να ψαξεις για δουλεια, αλλα ειναι ενα + ρε παιδια..

 

Ειλικρινα δεν το καταλαβαινω.. εχω φιλο, ο οποιος ηταν πανεξυπνος και ειχε τοπ βαθμους μεχρι την 2α λυκειου.. μετα εμπλεξε με γκομενες κλπ και εγραψε 11 στις Πανελληνιες και δεν διαβασε ΚΑΘΟΛΟΥ.. ο πατερας του ειναι διευθυντης σε υποκαταστημα της Τραπεζας της Ελλαδος και τον εγγραψε στο Deree..

 

Γιατι λοιπον αυτος που δεν διαβασε καθολου και δεν τον ενοιαζε καθολου, να κανει τωρα ενεργειες για την αναγνωριση του πτυχιου του, αντι να στρωθει στο διαβασμα, αφου το θελει τοσο, και να μπει σε ενα Πανεπιστημιο ή εστω σε μια καλυτερη σχολη?

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ακομα και με 11 μπαινεις σε μια χαρα σχολη

 

Υπαρχουν σχολες πολυ καλες με χαμηλη βαση, ακομα και ΤΕΙ που εχουν πολυ υψηλη βαση (για ΤΕΙ)

 

Αν θες να κανεις κατι συγκεκριμενο ομως, πχ Πληροφορικη.. δεν πας σε ΤΕΙ τεχνολογιας Τροφιμων..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

στα 33 κολεγια-πανεπιστημια-οπως θελετε πειτε τα,που δωσαν αδεια λειτουργειας δεν δωσαν και αδεια αναγνωρισης επαγγελματικων δικαιωματων?

παντως νομιζω πριν αρκετα χρονια το deree ειχε συνεργασια με αμερικανικο πανεπιστημιο και μετα το γυρισαν απλα σε deree(αμερικανικο κατι πρεπει να λεει το πτυχιο τους)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...