Προς το περιεχόμενο

IT jobs in New York, USA

maxim5000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

είμαι κάτοχος 2 πτυχίων (ΑΣΟΕΕ,Αθήνα-GR και MSc, Λονδίνο-UK).

Δουλεύω σε ελληνική εταιρεία πληροφορικής και τον τελευταίο καιρό "ψάχνομαι" για δουλειά στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.

Γνωρίζω ότι ένα τέτοιο βήμα είναι δύσκολο γιατί:

1. Η Οικονομία των ΗΠΑ (και περισσότερο της Νέας Υόρκης) δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση.
  2. Απ'όσο γνωρίζω είναι εξαιρετικά δύσκολο να σου πληρώσουν την κάρτα εργασίας.
  3. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος.

Για τους παραπάνω λόγους πιστεύω ότι θα ήταν προσιτή λύση, μια "ελληνική" επιχείριση στη Νέα Υόρκη.

Υπάρχει κάποιος που γνωρίζει που μπορώ να απευθυνθώ για περισσότερες πληροφορίες ή κάποιες τέτοιες εταιρείες;

Αν υπάρχουν και αν έχουν θέσεις εργασίας;;

Ευχαριστώ πολύ,

περιμένω pm.

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Δουλεύω σε ελληνική εταιρεία πληροφορικής και τον τελευταίο καιρό "ψάχνομαι" για δουλειά στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.

1. Η Οικονομία των ΗΠΑ (και περισσότερο της Νέας Υόρκης) δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση.

Για τους παραπάνω λόγους πιστεύω ότι θα ήταν προσιτή λύση, μια "ελληνική" επιχείριση στη Νέα Υόρκη.

Υπάρχει κάποιος που γνωρίζει που μπορώ να απευθυνθώ για περισσότερες πληροφορίες ή κάποιες τέτοιες εταιρείες;

Ευχαριστώ πολύ,

περιμένω pm.

Αν ειναι πχ στο Seattle και όχι στη ΝΥ θα σε χάλαγε δηλαδή ?

Χωρις να είμαι του χώρου δε μπορώ να φανταστώ ελληνική εταιρεία στις USA πλην την intra-τέτοια (αν πεις ότι είναι εταιρεία πληροφορικής) που πρέπει κάπου να έχει μια θυγατρική/

Δημοσ.

Δε θα με χάλαγε καθόλου,

απλά έχω αρκετούς γνωστούς και συγγενείς NY.

Όντως είναι δύσκολο να βρεις θυγατρική.

Εταιρείες IT που να ζητάνε greek-speakers;;

ή τουλάχιστον κάποια ελληνο-αμερικάνικη ένωση που μπορώ να απευθυνθώ ώστε να πάρω κάποιες info;

Δημοσ.

www.hau.gr η ελληνοαμερικανικη ενωση. Δεν ξερω κατα ποσο ειναι σχετικοι. Στην περίπτωση της Αγγλίας εγω ειχα συμβουλευτεί το Βρερτανικο Συμβούλιο στην Ελλάδα.

Δημοσ.

αμα δεις τα ενοικια στην νεα υορκη θα σου φυγει η καψα :-D

χαχαχχα!!!

Αμα δείς και τους μισθούς ... θα δροσιστείς!!

Υ.Γ. Δούλευα Λονδίνο και πλήρωνα ενοίκιο, οπότε φαντάσου...(2πλάσιος μισθός όμως)

www.hau.gr η ελληνοαμερικανικη ενωση. Δεν ξερω κατα ποσο ειναι σχετικοι. Στην περίπτωση της Αγγλίας εγω ειχα συμβουλευτεί το Βρερτανικο Συμβούλιο στην Ελλάδα.

Ευχαριστώ πολύ για το link, θα το τσεκάρω!

Δημοσ.

Ενας φίλος μου τελείωσε διδακτορικό στο ΜΙΤ Πληροφορική.. καλά.. απλά χάκερ είναι το παιδί.. και λέει ότι δέν μπορούσε να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό και την έκανε Γιούροπ.. Αμα θές να σου δώσω εμαιλ του να τον ρωτήσεις.. Ειναι τώρα σε ενα απο τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης ερευνητής..

Δημοσ.

Δεν γράφεις λεπτομέρειες για τι είδους εργασία ψάχνεις και τι εμπειρίες έχεις, ποιες γλώσσες προγραμματισμού κλπ.

Δεν είναι όλοι οι μισθοί στις ΗΠΑ υψηλοί - υπάρχει πολύς κόσμος, ειδικά μετανάστες στο χώρο της πληροφορικής, που πληρώνονται σχετικά χαμηλά. Με μισθό κάτω από $70Κ δεν ζεις άνετα στην Νέα Υόρκη. Κανένας δεν πρόκειται να σκάσει τα επιπλέον 10Κ για άδεια εργασίας αν δεν έχεις ιδιαίτερα προσώντα ή αν ο μισθός σου δεν είναι σχετικά χαμηλός.

Αν ψάξεις στο google τις λέξεις "h1b slavery" θα βρεις διάφορα πράγματα σχετικά.

Ζω στις ΗΠΑ από το 1999 και τα πράγματα εδώ δεν ήταν πάντα ρόδινα.

Καλησπέρα σε όλους,

Ευχαριστώ πολύ,

περιμένω pm.

Δημοσ.

Καλά για κάποιο λόγο έχουν παραμυθιάσει τη νεολαία μας ότι η Αμερική ή οι Ευρωπαικές χώρες είναι η γη της επαγγελίας.... Θα πάνε εκεί μετανάστες και θα τους πληρώνουν με 100Κ $ και θα ζουν πασάδες.. πηγαίνουνε .. τρώνε το αγγούρι και επιστρέφουν με την ουρά στα σκέλια έχοντας χάσει 1-2 3 χρόνια από την επαγγελματική τους καριέρα... κρίμα.

Δημοσ.

Καλά για κάποιο λόγο έχουν παραμυθιάσει τη νεολαία μας ότι η Αμερική ή οι Ευρωπαικές χώρες είναι η γη της επαγγελίας.... Θα πάνε εκεί μετανάστες και θα τους πληρώνουν με 100Κ $ και θα ζουν πασάδες.. πηγαίνουνε .. τρώνε το αγγούρι και επιστρέφουν με την ουρά στα σκέλια έχοντας χάσει 1-2 3 χρόνια από την επαγγελματική τους καριέρα... κρίμα.

Δέν ξέρω σε τί ακριβώς αναφέρεσαι γιατί όταν κάποιος πέρνει αποφαση να παλέψει για να βρεί δουλειά σε άλλο κράτος τα δίνει όλα και προσπαθώντας σίγουρα γίνεται καλύτερος απο ότι ήταν.. αλλα άν κάποιος κάνει αυτό που λές σίγουρα είναι για προσωπικούς λόγους και όχι λόγω του ανταγωνισμού.. Θέλω να πώ.. όταν βγαίνεις έξω το μόνο που μπορείς να κάνεις για να επιβιώσεις είναι να γίνεις άριστος..

Δημοσ.

Το δύσκολο είναι να βρεις δουλειά για να ξεκινήσεις (βασικό είναι να ξέρεις κάτι που δεν ξέρουν οι άλλοι ή να το ξέρεις καλύτερα από τους άλλους αλλιώς ποιός ο λόγος να σε διαλέξει και να σε sponsorάρει), μετά μπορείς να το παλέψεις και τα υπόλοιπα έρχονται, και κανείς δεν είπε ότι όλα είναι ρόδινα έξω, λεφτά δε χαρίζουν πουθενά απ' όσο ξέρω. Και μιας και αναφέρθηκαν και τα νοίκια, στην Ελλάδα με τον βασικό μισθό στο σημείο που έχει φτάσει, πόσα μένουν μετά για τα υπόλοιπα έξοδα?

Δημοσ.

καμια σχεση.

Δημοσ.

Βλέπεις ο τομέας της πληροφορικής στην Ελλάδα είναι ανεπτυγμένος και προσφέρει ευκαιρίες...

Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Πάνε πολύ εξωτερικό και μετά απο 5 χρόνια καλής προϋπηρεσίας επιστρέφουν στη πατρίδα και τρώνε το αγγούρι και καταριούνται την ώρα και τη στιγμή που επέστρεψαν. Αντιθέτως κάποιοι χάνουν 10 χρόνια απο τη καριέρα τους μέχρι να το πάρουν απόφαση να φύγουν έξω...και συνήθως είναι αργά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...