Προς το περιεχόμενο

Windows 7 και μνημη

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδη ??

Ευχαριστω αλλα γιατι οχι 4 ?

2 εις την 32 = 4,294,967,296 που είναι 4GB,αυτό είναι το απόλυτο όριο που μπορεί να δει το 32bit λειτουργικό,και αφού κρατάει 725MB για τα γραφικά φτάνουμε στα 3,25.

Δημοσ.

2 εις την 32 = 4,294,967,296 που είναι 4GB,αυτό είναι το απόλυτο όριο που μπορεί να δει το 32bit λειτουργικό,και αφού κρατάει 725MB για τα γραφικά φτάνουμε στα 3,25.

Τα 64bit δεν κρατάνε μνήμη για γραφικά...?

Δημοσ.

Κρατάνε αλλά δεν έχουν περιορισμό 4 gb

Κάτσε...

Δηλαδή γιατί όταν έχω 32bit μου γράφει στην ram 3,25 και όταν έχω 64bit μου γράφει 4..?

Πάλι 3,25 δεν έπρεπε να γράφει, αν κρατούσαν μνήμη για γραφικά...?

Δημοσ.

Κάτσε...

Δηλαδή γιατί όταν έχω 32bit μου γράφει στην ram 3,25 και όταν έχω 64bit μου γράφει 4..?

Πάλι 3,25 δεν έπρεπε να γράφει, αν κρατούσαν μνήμη για γραφικά...?

Τα 64bit μπορούν να βάλουν της διευθύνσεις μνήμης της κάρτας γραφικών πέρα από το όριο τον 4GB που έχουν τα 32bit λειτουργικά,δηλαδή 4GB μνήμη + 725MB(παράδειγμα)κάρτα γραφικών,ενώ στα 32bit αναγκαστικά πάει 4GB μνήμη - 725MB αφού δεν έχουν περιθώρια να σπρώξουν της διευθύνσεις πέρα από τα 4GB.

Δημοσ.

Να το πω οσο πιο απλα μπορω...

Ενα 32αρι λειτουργικο, ασχετως αν ειναι λινουξ, mac, xp ή 7, εχει 2^32 "χερακια" για να διαχειρηστει ολο το hardware που του δινουμε.

Με αυτα τα χερακια θα χειριστει και το σκληρο και το dual channel και την ξεχωριστη gpu και τη ram, ακομα και οσα θα εκτελεστουν απο το ιδιο μεσω των διαφορων εφαρμογων.

Οταν λοιπον εχουμε 2GB ram θελει 2^31 χερακια για να χειριστει μονο τη ram, οποτε του μενουν ακομα 2^31 χερακια για τα υπολοιπα (2^31 + 2^31 = 2*2^31 = 2^32).

Οταν εχουμε 4+GB ram αναγκαζεται να πιασει οτι μπορει με οσα χερακια εχει, και με οσα του μενουν πιανει τη ram, γιαυτο δεν την πιανει ολη. Απλα τυχαινει να καταναλωνει τα περισσοτερα χερακια του για να διαχειριστει την gpu και την τεραστια μνημη που την συνοδευει (πλεον).

Μπορουμε να του βαλουμε εξτρα χερακια προσθετα (pae = 36bit = 4-64GB ram), αλλα καλυτερα ειναι να παμε σε 64bit.

Βεβαια, τα 2^64 χερακια ενος λειτουργικου δεν σημαινει οτι μπορουν να χειριστουν τα ~16*10^18, αλλα μετα μπαινουμε σε αλλα θεματα, πχ γιατι η ταδε 64αρα εκδοση home βλεπει ως 16GB και η pro ως 192GB.

Τα 64 bit θα μας καλυψουν για παααρα πολυ καιρο ακομα. Τη στιγμη που τα 64 δεν θα μας φτανουν πια, εμεις και αρκετες γενιες μετα απο μας, θα ημαστε απλα το μακρινο παρελθον.

(μα που τα βρισκω ωρες ωρες :P)

Δημοσ.
Τα 64 bit θα μας καλυψουν για παααρα πολυ καιρο ακομα. Τη στιγμη που τα 64 δεν θα μας φτανουν πια, εμεις και αρκετες γενιες μετα απο μας, θα ημαστε απλα το μακρινο παρελθον.

Μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μην λες,και στην δεκαετία του 70 έτσι λέγανε για τα 640KB. :devil:

Δημοσ.

Και για ποιον λόγο γίνεται αυτό...?

Είναι πιο ελαφρύ το σύστημα έτσι..?

Και πως μπαίνουν τα pae..?

¨

(Αν βαριέσαι να εξηγείς και ένας guide μου είναι υπεραρκετός :) )

Δημοσ.

Το πρωτο πραγμα που θες για να βαλεις ενα 64bito λειτουργικο ειναι ενας 64bitος επεξεργαστης, γιατι στην ουσια αυτος θα οδηγησει το λειτουργικο που θα οδηγησει τη μνημη.

Το pae ειναι ημιμετρο γιαυτο δεν το συνιστουν και δεν το χρησιμοποιουν πολλοι.

Και πλεον υπαρχει και το hardware και τα παρελκομενα για να λειτουργισει αυτο στα 64 παρα στα 32+4.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...