Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν εσύ βρίσκεις τόσο δύσκολο να κάτσεις 3 ώρες στο σπίτι σου, τι να σου πω, πρόστιμο δε θα φας, αν αυτό σε νοιάζει. Αλλά κάνε μια προσπάθεια να καταλάβεις τον λόγο της απογραφής και τον ρόλο σου σε αυτή. Αν δεν μπορούμε να δείξουμε την ελάχιστη κοινωνική ευθύνη να την αράξουμε στο σπίτι μας (δύσκολοοοοοοο), νομίζω ότι χάνουμε κάθε δικαίωμα να ασκούμε κριτική και να διεκδικούμε πράγματα.

α δεν ανεφερα πως γινεται η απογραφη στην αγγλια. δεν τρεχει κανενας πολιτης ουτε πληρωνεται κερατιατικα. στελνουν ερωτηματολογιο για συμπληρωση στο σπιτι του καθενος απο το δημο/κοινοτητα που ειναι γραμμενο το σπιτι και το συμπληρωνουν τα ατομα που διαμενουν εντος της οικιας μεχρι την καταληκτικη ημερομηνια και οποιος δε το κανει αναφερεται μεσα οτι τρωει προστιμο.

οποτε νομιζω γινεται καλυτερη δουλεια απο ελλαδα και χωρις πληρωμη κομπαρσων :rolleyes:

τοσο δυσκολο ειναι να το κανουν αυτο και στην ελλαδα?

τα ταχυδρομικα εξοδα δεν ειναι τιποτα

• Απαντ. 499
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στην Αγγλία δεν έχουν δυο εκατομμύρια που δε μιλάνε Αγγλικά. Ούτε που δεν έχουν χαρτιά και δεν ξέρουν που μένουν.

Δημοσ.

Στην Αγγλία δεν έχουν δυο εκατομμύρια που δε μιλάνε Αγγλικά. Ούτε που δεν έχουν χαρτιά και δεν ξέρουν που μένουν.

γιατι υπαρχουν στην ελλαδα? αφου δε γινεται καποιο σπιτι να μην ειναι δηλωμενο, πως εχει δεη, οτε, ευδαπ? ενταξει για τα ελληνικα ειναι ενα θεμα συμφωνω.

αλλα δεν κανει διαφορα εκτος και αν ο τυπος που απογραφει ξερει και αλλες γλωσσες εκτος της ελληνικης αλλιως πως θα συνενοηθει? αν δε μπορει καποιος να διαβασει το χαρτι της απογραφης ωστε να το συμπληρωσει πως περιμενεις να γινει αυτο με εναν ελληνα που σου χτυπαει την πορτα? :rolleyes:

εκτος και αν λες οτι ολοι ξερουν να μιλανε ελληνικα αλλα δε ξερουν να γραφουν

Δημοσ.

Για αρχή, δεν εχουν όλα ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ.

Επίσης το κτηματολόγιο δεν έχει τελειώσει, οπότε δεν ξέρουμε πόσα σπίτια υπάρχουν. Και όταν νοικιάζεται ένα σπίτι από εναν και μένουν 30 τί κάνεις;

Επίσης, στις φωλιές των μεταναστών, αναλαμβάνει να σου μιλήσει ένας που μιλάει 10 λέξεις για όλους, και μετά με νοηματα.

Εγκω ντουλεια ναι μπογκιατζη και τετοια.

Δημοσ.

Η απογραφή χρησιμεύει:

Στον καθορισμό των εκλογικών περιφερειών, ώστε να εκπροσωπείται κάθε περιοχή με αναλογικό τρόπο στη βουλή, στα δημοτικά συμβούλια κτλ.

Στην κατανομή των κονδυλίων, ανάλογα με τον πληθυσμό.

Στον σχεδιασμό των συγκοινωνιών και των ΜΜΜ.

Στη γνώση της ηλικιακής κατανομής του πληθυσμού, ώστε να σχεδιάζεται πού και πότε θα χτιστούν σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία κτλ.

Στην καταγραφή του εργατικού δυναμικού, των ανέργων, των πτυχιούχων, ώστε να μπορεί να σχεδιαστεί μια στοιχειώδης εργασιακή, ασφαλιστική και εκπαιδευτική πολιτική.

Μπορώ να γράψω άλλα 50 πράγματα που επηρεάζουν άμεσα τη ζωή σου και τη δική μου. Εσύ θες να κάνεις την επανάστασή σου στην απογραφή. Δικαίωμά σου, όπως είπα, πρόστιμο δεν προβλέπεται.

Αύριο όμως, όταν η Ε.Ε. θα μας δώσει λιγότερα λεφτά, γιατί "δεν είμαστε 12 εκατομμύρια, αλλά 11,5" ή όταν καταργήσουν το λεωφορείο της γειτονιάς σου, έλα εδώ να γράψεις τη διαμαρτυρία σου.

Όσο για το τι κέρδισες από τη σχεδιασμένη πολιτική τους, κέρδισες το ότι ζεις σε μια από τις 30-40 πιο πλούσιες και οργανωμένες χώρες στον πλανήτη. Μπορούμε να καταργήσουμε την απογραφή τελείως και να κινηθούμε προς την κατεύθυνση της υποσαχάριας Αφρικής. Και τέλος πάντων, αν έχεις έναν βλάκα που σε οδηγεί, δεν του σβήνεις και το φως για να μην βλέπει πού πάει! Με αναμμένο φως, έχεις μια ελπίδα να μην πέσεις στον γκρεμό.

ααα πολυ ωραια ολα αυτα! για ποια χωρα μιλαμε;

Δημοσ.

Και όταν νοικιάζεται ένα σπίτι από εναν και μένουν 30 τί κάνεις;

γιατι στην αγγλια μπορεις να κανεις κατι? :P (ειναι παρανομο φυσικα αλλα δεν γινεται μονο ελλαδα :P)

Δημοσ.

ε φυσικα και οχι. ως αναφορα το εκανα για να μη λες οτι αυτα γινονται μονο στην ελλαδα

Δημοσ.

Εγώ κατά της απογραφής δεν είμαι. Σαν σκεπτόμενος όμως πολίτης αυτής της χώρας και βλέποντας τι συμβαίνει στο κομμάτι της διοίκησης μας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα θέλω να μου πει κάποιος που έχει απάντηση για όλα το εξής. Ποιος μου λέει εμένα ότι τα στοιχεία που δηλώνω είναι άκρως απόρρητα και άκρως ασφαλή; Ποιος μου λέει συγκεκριμένα ότι στην ερώτηση “Χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο” πχ. δεν θα πουληθούν λίστες μαζί με τα τηλεφώνα μας σε εταιρείες διαφημίσεων στον κλάδο τηλεπικοινωνιών έναντι χρηματικού ποσού ανεπίσημα; Και άλλα πολλά. Στην χώρα που ζούμε έχουμε μάθει να υποψιαζόμαστε τα πάντα και με το δίκιο μας και η απογραφή για εμένα είναι πολύ ύποπτη.

Δημοσ.

α ελα ρε,λεω και εγώ τι παιζει εδώ κλπ,να σας πω μια μπαρμπάδισα που είχε έρθει απτο σπίτι και ρώτησε 5-6 πράματα για το σπιτι κλπ απογραφή έκανε?δλδ τη γλυτωσα έτσι απλά?μιλάμε για 5 λεπτα πράμα.Δεν ήμουν μπροστα εγώ όταν ρώταγε πάντως

Δημοσ.

εχει νομιμο οριο στο ποσοι μενουν σε ενα σπιτι?

μονο εαν το νοικιαζεις (στην αγγλια) λογω πυρασφαλειας.

και στην ελλαδα πρεπει να πηγαινει αναλογα των τετραγωνικων αν δεν κανω λαθος

Δημοσ.

Ποιος μου λέει εμένα ότι τα στοιχεία που δηλώνω είναι άκρως απόρρητα και άκρως ασφαλή; Ποιος μου λέει συγκεκριμένα ότι στην ερώτηση “Χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο” πχ. δεν θα πουληθούν λίστες μαζί με τα τηλεφώνα μας σε εταιρείες διαφημίσεων στον κλάδο τηλεπικοινωνιών έναντι χρηματικού ποσού ανεπίσημα; Και άλλα πολλά. Στην χώρα που ζούμε έχουμε μάθει να υποψιαζόμαστε τα πάντα και με το δίκιο μας και η απογραφή για εμένα είναι πολύ ύποπτη.

Εντάξει, απλά πες οτι κάνεις πλάκα τώρα.

Στην περίπτωση που μιλάς σοβαρά να σου πώ οτι τα δεδομένα σου είναι τόσο ασφαλή από τον υπάλληλο όσο είναι και τα δεδομένα της εφορίας, του ΙΚΑ, του ΟΤΕ, του Κτηματολογίου και του Γενικού Κρατικού Νικαίας.

Επίσης για τέτοια κατάχρηση το πρόστιμο φτάνει τις 200 χιλιαδες €, δε θυμάμαι αν προβλέπει φυλάκιση.

Η εμπιστεύεσαι το κράτος η δεν το εμπιστεύεσαι σε τίποτα, πας σε άλλη χώρα και ησυχάζεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...