Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το τι άκουσαν οι απογραφείς μάλλον δεν περιγράφεται... Ηλικιωμένοι, άτομα “περίεργα” και ... κάθε καρυδιάς καρύδι συνάντησαν πίσω απ' τις πόρτες των διαμερισμάτων.

Οι ιστορίες που άκουσαν... ως απίθανες. Εκτός από τα... γνωστά “θέλεις έναν καφέ παιδί μου” ή “έχω ωραίο νεραντζάκι, να σε κεράσω;” που τα... περίμεναν οι απογραφείς έχουν να διηγηθούν ιστορίες όπως την καταστροφή της Σμύρνης, τον πόλεμο του '40 και ... άλλα πλέον να διηγηθούν! Είναι οι ... γνώσεις που απέκτησαν συζητώντας κυρίως με ηλ8ικιωμένους που ήθελαν να “σπάσουν” τη μοναξιά τους ξεστομίζοντας ακόμη και ... επτασφράγιστα μυστικά!

Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση ηλικιωμένης, από το Παγκράτι. Η “πολύ καθώς πρέπει” και ευγενής κυρία, απαντώντας στην ερώτηση για την οικογενειακή της κατάστασή είπε χαιρέκακα: “Έχω δύο παιδιά, αλλά τα έχω αποκληρώσει εδώ και καιρό. Μην τους το πείτε πριν πεθάνω, για να με προσέχουν”...

Σε πολλές περιπτώσεις οι νέοι κατά κανόνα άνθρωποι που έκαναν την απογραφή ήρθαν αντιμέτωποι με τον... μικροαστισμό του Έλληνα.

Ευκατάστατη κυρία, με οικογένεια, πολύ φιλική και ευχάριστη, όταν ήρθε η στιγμή να απαντήσει στην ερώτηση για το επίπεδο της μόρφωσής της, σοβάρεψε απότομα και ανέφερε σχεδόν ψιθυριστά: “Είμαι απόφοιτος δημοτικού, αλλά λέω ότι έχω τελειώσει τη Φιλοσοφική. Στην πολυκατοικία είναι όλοι πανεπιστημιακής μόρφωσης και αισθανόμουν κάπως μειονεκτικά. Καταλαβαίνετε”.

Από τα... κορυφαία πάντως ήταν και η απάντηση ενός ηλικιωμένου στο θυροτηλέφωνο που είπε με έντονο ύφος για να γίνει... πιο πιστευτός “φύγετε, δεν μένει κανείς εδώ!”

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=79192&catid=3

• Απαντ. 499
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βρε παιδιά,μου λενε να παω σπίτι για να απογραφω,το πρόβλημα ειναι οτι είμαι στη δουλειά και δουλεύω (πολυ)εκτός πόλης..Τι γινεται αν δεν απογραφω; υπαρχει καποια ποινή,να παρατήσω τη δουλειά δλδ;

Δημοσ.

Βρε παιδιά,μου λενε να παω σπίτι για να απογραφω,το πρόβλημα ειναι οτι είμαι στη δουλειά και δουλεύω (πολυ)εκτός πόλης..Τι γινεται αν δεν απογραφω; υπαρχει καποια ποινή,να παρατήσω τη δουλειά δλδ;

Καμια ποινη.Τοσο πολυ σε εχουν τρομοκρατησει?

Δημοσ.

Καμια ποινη.Τοσο πολυ σε εχουν τρομοκρατησει?

Απλα δεν ξερω τι γίνεται και πριν γράψω εδώ, έψαξα google και αναφέρει κατι πρόστιμα 50-200000 ευρώ!!

Δημοσ.

Σε παγκάκι κοιμάσαι? Κάπου πρέπει να απογραφείς

Δεν γινεται να παρατήσω εγω τη δουλεια μου επειδη το κράτος θελει να κανει τις στατιστικές του.

Αν θέλουν ας έρθουν εδω που είμαι(που δεν το νομίζω).

Δημοσ.

Απλα δεν ξερω τι γίνεται και πριν γράψω εδώ, έψαξα google και αναφέρει κατι πρόστιμα 50-200000 ευρώ!!

Αυτο το Κρατος σου χρωσταει μια ζωη κυριολεκτικα.Μην φοβασαι κανεναν.

Δημοσ.

Αυτο το Κρατος σου χρωσταει μια ζωη κυριολεκτικα.Μην φοβασαι κανεναν.

Αν αυτό ήταν ατάκα σε ταινία, θα την έλεγε σίγουρα ο σταλόνε.

Δημοσ.

Παιδιά σε μενα ειχε αφησει χαρτι στην εισοδο τησ πολυκατοικίας οτι θα περναγε την ταδε μερα,αλλά κανεις δεν φάνηκε...και δεν βρηκα κανενα σημειωμα σε περιπτωση π πες ηρθε κ δεν με βρηκε...κανω κάτι?

Δημοσ.

Παιδιά σε μενα ειχε αφησει χαρτι στην εισοδο τησ πολυκατοικίας οτι θα περναγε την ταδε μερα,αλλά κανεις δεν φάνηκε...και δεν βρηκα κανενα σημειωμα σε περιπτωση π πες ηρθε κ δεν με βρηκε...κανω κάτι?

Το τηλέφωνο του λογικά θα το γράφει πάνω για να καλέσεις για τέτοιες περιπτώσεις. Πάρε τηλέφωνο τον απογραφέα άμεσα σήμερα που είναι η τελευταία μέρα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...