Προς το περιεχόμενο

HP Pavillion Hard Disk not Exist

Lioner

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κριμα και φαινεται πολυ καλο εργαλειο.

Οταν πας να τρεξεις το cd των ubuntu, σε ποιο σημειο σταματαει η διαδικασια?

Δεν αρχίζει καθόλου, δηλαδή βάζω το CD, περνάει την εικονα που δειχνει HP και λέει (Press ESC for Menu κάτι τέτοιο) και μετά τπτ... μαύρη οθόνη, ενω δουλεύει κανονικά το pc, δεν γίνεται τπτ... να ρωτήσω, εγώ το έγραψα σε DVD δίσκο τα ubuntu, με την ίδια διαδικασία που έκανα με τα Windows... ή γίνεται αλλιώς η εγκατάσταση για να τρέξει στην μνήμη? Το έκανα δηλαδή .iso σε εικονική μορφή.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Lioner πάτα το F10 στην αρχή που είναι για να μπεις στο bios και διάλεξε την μονάδα cd/dvd σαν πρώτη(και μοναδική) συσκευή εκκίνησης.

Μάλλον είναι ρυθμισμένο να ξεκινάει από τον σκληρό αλλά επειδή σκληρό δεν βλέπει τρώει κόλλημα.

Δημοσ.

Βσικα ξερω οτι ειναι cd kai oxi dvd αλλα δε νομιζω οτι ειναι θεμα αυτο.

Αυτη η dv σειρα ολη για πεταμα ειναι, μια μερα που θα εχω ορεξη θα εξιστορησω τη δικη μου να γελασει κοσμος.

Ενα θα πω, για να παρει μπρος παταω πανω στο κουμπι αφης στο quickplay ή sto dvd.

Βασικα μπες στο bios και τσεκαρε λιγο θερμοκρασιες αν και το θεωρω απιθανο.

Καντου μια επαναφορα ειτε βγαζοντας τη μπαταρια ειτε με την επιλογη που εχει στην τελευταια καρτελα.

ματα ορισε και first boot device to dvd και δοκιμασε παλι.

Κατι μου λεει οτι καποιο σοβαρο κολημα εχει η μητρικη

Δημοσ.

Lioner πάτα το F10 στην αρχή που είναι για να μπεις στο bios και διάλεξε την μονάδα cd/dvd σαν πρώτη(και μοναδική) συσκευή εκκίνησης.

Μάλλον είναι ρυθμισμένο να ξεκινάει από τον σκληρό αλλά επειδή σκληρό δεν βλέπει τρώει κόλλημα.

Ορίστε η boot order σειρά μου, μια χαρά είναι λογικά?

Boot Order:

Internal CD/DVD ROM drive

USB Diskette on Key/USB Hard Drive

Notebook Hard Drive

USB Floppy

Network adapter.

Δημοσ.

μια χαρα εισαι,

ξεκινας δοκιμες με μνημες αν δεν ξεκινησει.

Βγαλε το ενα ντιμακι και δοκιμασε ενα ενα με το dvd του ubuntu

Δημοσ.

μια χαρα εισαι,

ξεκινας δοκιμες με μνημες αν δεν ξεκινησει.

Βγαλε το ενα ντιμακι και δοκιμασε ενα ενα με το dvd του ubuntu

Ποιο ντιμάκι? τι εννοείς?

Δημοσ.

οπως ειναι μεσα οι 2 μνημες βγαλε τη μια και κανε δοκιμες

Εννοείς να ανοίξω απο πίσω το λαπτοπ και να δοκιμασω και αν δεν γινεται να βγάζω την 1 μνημη και να δοκιμάζω την αλλη αν δεν γινει?

Απλά θέλω να σιγουρευτώ αν δουλεύουν όλα τα άλλα μέρη του Η/Υ. Αν είναι μόνο ο σκληρός, να πάρω έναν... τα ubuntu δεν τα φορτώνει... Ενώ στο memory test δείχνει οτι είναι μια χαρά όλα εκτός απ' τον σκληρο. Τι ακριβως συμβαινει δεν εχω καταλαβει ακομα..

Δημοσ.

Koprodoggie δεν βγάζεις καλύτερα εσύ τον σκληρό σου μία,να δούμε αν ξεκινάει αυτό το κ@λοlaptop από το cd αν δεν έχει μέσα σκληρό.

Δημοσ.

Δοκίμασα να κάνω και boot απο ένα στικάκι τα Ubuntu, ενώ στο Boot Menu βγάζει όνομα απ το φλασάκι κανονικά, πατάω enter να το διαβάσει και τπτ... δουλεύει το pc κανονικά αλλά δείχνει μόνο μια μαύρη οθόνη και τίποτε άλλο.. όπως ακριβώς όταν προσπαθώ να το κάνω boot με CD. Θα τρελαθώ μα τον θεό.. τι είναι τούτο?

Δημοσ.

Για αρχη να πω οτι δεν εχω αυτο το μοντελο που εχεις εσυ φιλε απλα αντιμετωπισα πολλα προβληματα και εμαθα για ολη τη σειρα dv ποσο για πεταμα ειναι.

Φιλε μου το θεμα δισκος ειναι το τελευταιο που θα πρεπει να σε απασχολει.

Το να σου δανεισω ενα δισκο αν εισαι σαλονικα δεν ειναι προβλημα, μπορουμε να συναντηθουμε και καπου να το δουμε απο κοντα.

μαλλον εχεις προβλημα στη μητρικη απο αυτα που λες,

πως μπορεις να το διαπιστωσεις? αποκλειωντας ολα τα αλλαμε δοκιμες.

Τις μνημες οπως σου ειπα, μετα πιθανο προβλημα με την καρτα γραφικων.

Αν εισαι σαλονικα στειλε pm και βλεπουμε.

Αυτο να μην τρεχει καθολου τα ubuntu μου κανει βλαβη στη μητρικη

Δημοσ.

Παιδιά, είστε σίγουροι πως δεν είναι απαραίτητη η παρουσία σκληρού δίσκου για να τρέξει το Ubuntu, έστω και σαν Live;

Έχω παρατηρήσει ότι μερικές διανομές Linux αναφέρουν ως πλεονέκτημά τους πως δεν χρειάζεται καν να υπάρχει σκληρός για να τρέξουν, ενώ άλλες πάλι δεν κάνουν λόγο για κάτι τέτοιο. Μήπως αυτό σημαίνει ότι σε κάποιες είναι απαραίτητος (υπόθεση κάνω); Σίγουρα μία από αυτές είναι και το Linux Austrumi. Δεν μπαίνεις στον κόπο να κάνεις και μ' αυτό μια δοκιμή;

Δημοσ.

Για αρχη να πω οτι δεν εχω αυτο το μοντελο που εχεις εσυ φιλε απλα αντιμετωπισα πολλα προβληματα και εμαθα για ολη τη σειρα dv ποσο για πεταμα ειναι.

Φιλε μου το θεμα δισκος ειναι το τελευταιο που θα πρεπει να σε απασχολει.

Το να σου δανεισω ενα δισκο αν εισαι σαλονικα δεν ειναι προβλημα, μπορουμε να συναντηθουμε και καπου να το δουμε απο κοντα.

μαλλον εχεις προβλημα στη μητρικη απο αυτα που λες,

πως μπορεις να το διαπιστωσεις? αποκλειωντας ολα τα αλλαμε δοκιμες.

Τις μνημες οπως σου ειπα, μετα πιθανο προβλημα με την καρτα γραφικων.

Αν εισαι σαλονικα στειλε pm και βλεπουμε.

Αυτο να μην τρεχει καθολου τα ubuntu μου κανει βλαβη στη μητρικη

Ευχαριστώ πολύ φίλε, θα δοκιμάσουμε κάτι τελευταίο που θέλω και θα σου στείλω ΠΜ, ναι απο Θεσσαλονίκη ειμαι. Λοιπον, σε αυτο το pc που βρίσκομαι τώρα είναι ένα laptop Toshiba Satellite P200-1BA και ήθελα να δοκιμάσω, να βγάλω απο αυτόν τον σκληρό δίσκο, και να το τοποθετήσω στον HP Pavillion. Πήγα να το κάνω το έβγαλα δηλαδή, παω να το βάλω στο άλλο (το βισματάκι το μαύρο συνδέεται κανονικά στον δίσκο, αλλά ο δίσκος δεν χωράει εκει μέσα και φοβάμαι να το ρισκάρω μην μου καψει κανά δίσκο.!

Toshiba Satellite HDD:

capacity : 250 GB

certification : S.M.A.R.T.

drive rotation : 4,200 rpm

HP Pavilion dv5-1050ev:

320 GB SATA 5400 rpm.

Δεν το ρισκάρω και κάνω το ποστ αυτό για να ρωτήσω, το βισματάκι μπαίνει κανονικά αλλα ο σκληρός δεν χωράει ολόκληρος, δηλαδή χωράει αλλά μετα δεν μπορεί να κλείσει το καπάκι της μπαταρίας απο πάνω. Να το αφήσω ανοιχτό το καπάκι και να το δοκιμάσω?? Δεν θα πάθει τίποτα??

Παιδιά, είστε σίγουροι πως δεν είναι απαραίτητη η παρουσία σκληρού δίσκου για να τρέξει το Ubuntu, έστω και σαν Live;

Έχω παρατηρήσει ότι μερικές διανομές Linux αναφέρουν ως πλεονέκτημά τους πως δεν χρειάζεται καν να υπάρχει σκληρός για να τρέξουν, ενώ άλλες πάλι δεν κάνουν λόγο για κάτι τέτοιο. Μήπως αυτό σημαίνει ότι σε κάποιες είναι απαραίτητος (υπόθεση κάνω); Σίγουρα μία από αυτές είναι και το Linux Austrumi. Δεν μπαίνεις στον κόπο να κάνεις και μ' αυτό μια δοκιμή;

Φίλε το δοκίμασα αλλά ακριβώς το ίδιο πρόβλημα... ευχαριστώ πάντως.

Δημοσ.

και να μην κλεισει το καπακι δεν τρεχει τπτ το θεμα ειναι οτι και χωρις δισκο επρεπε να δουλευει το Linux αλλα καντο αν θες.

Μην αφησεις γενικα πολυ ωρα μεσα το δισκο ομως γιατι σε αλλο μηχανημα με αλλες συσκευες θα ξεκινησει τπτ Update.

Μικρο το κακο μη φοβασαι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...