Προς το περιεχόμενο

σέρβις τροφοδοτικού

The_Judas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό της υπογραφής μου είναι χαλασμένο. Οταν ανοίγω τον υπολογιστή αντέχει για λίγα λεπτά και μετά σβήνει.

Μετρώντας με ένα πολύμετρο δεν βρήκα κανένα πρόβλημα με τις τάσεις.

Με μια πρώτη ματιά ανοίγοντας το, βρήκα έναν χαλασμένο πυκνωτή.

p1000289b.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Αξίζει τον κόπο να το πάω σε ηλεκτρονικό για επιδιόρθωση;

Έχω ήδη παραγγείλει ένα silverstone... αλλά δεν θα με χαλούσε να υπάρχει και το zalman αν μπορεί να "σωθεί".

Δημοσ.

Φυσικα και αξιζει,και αφου θα μπει στον κοπο,ας τους αλλαξει ολους.

Αν ειναι αυτο το προβλημα βεβαια,μπορει να αλλαχτουν και το προβλημα να παραμεινει.

Δημοσ.

Που είναι ο χαλασμένος πυκνωτής; Μια χαρά φαίνεται απο την φωτογραφία. Η αλλαγή πάντως άμα βρεις κάτι ελαττωματικό είναι εύκολη σχετικά.

Όταν είναι ανοικτό το PC πέφτει σταδιακά η τάση; Πως κρασάρει;

Δημοσ.

Ο κάτω δεξιά έχει ένα καφετί χρήμα και είναι λίγο φουσκωμένος. Αν τον συγκρίνεις με τον διπλανό του φαίνεται η διαφορά.

Το τροφοδοτικό σβήνει απότομα.

Στην αρχή άντεχε κάνα πεντάλεπτο αλλά τώρα με το ζόρι μισό-ένα λεπτό.

Εχω δοκιμάσει άλλο τροφοδοτικό και είναι δεδομένο ότι αυτό φταίει και όχι κάτι άλλο.

Δημοσ.

Φαινεται κατι σαν σκουρια,το οτι ειναι φουσκωμενος δεν διακρινεται στην φωτογραφια.

Δημοσ.

Τότε γράψε όλα τα χαρακτηριστικά των πυκνωτών που έχουν φουσκώσει (Farad + Volt ) και πήγαινε μια σβούρα Ομόνοια να τα χτυπήσεις. Πάρε και ένα κολλητήρι με το καλάϊ του και μια τρόμπα για να βγάλεις τον παλιό και ξεκίνα τις αποκολλήσεις-κολλήσεις...

Αν και παράξενο μου φαίνεται να φταίει αυτός ο πυκνωτής... Δοκίμασε με ένα κατσαβίδι να τον πιέσεις απο πάνω για να κάτσει πάλι και δες αμα κρατάει περισσότερο.

Edit: Με την 2η φοτό ξεκαθάρισε το πράμα :P Έχει σκάσει ο άμοιρος... Αλλαγή όντως... Μιας και είναι και καλό PSU...

Δημοσ.

Εμένα μου φαίνεται σχεδόν σίγουρο ότι ο πυκνωτής έχει πεθάνει. Σε αντίστοιχη περίπτωση αλλάζοντας τον πυκνωτή είχα φτιάξει ένα τροφοδοτικό που λειτουργεί σωστά τα τελευταία 2 χρόνια.

Δημοσ.

Να πάρω στα ίδια ακριβώς μF? Αν θυμάμαι καλά τα volt μπορούν να είναι και περισσότερα;

Αν το πάω σε ηλεκτρονικό πόσο θα μου πάρει;

Εχω κολλητήρι αλλά δεν πιάνουν τα χέρια μου :-D

Ασε που η μύτη του είναι πάρα πολύ λεπτή και δεν κάνει για τέτοια δουλειά. Πιο πολλά χρήματα θα μου κοστίσει για να πάρω τα ανταλλακτικά-μύτες παρά να το πάω σε τεχνικό.

edit: Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις B)

Δημοσ.

Τα Farad πρέπει να είναι τα ίδια, ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές θες. 2200μF πυκνωτή ηλεκτρολυτικό 6.3Volt και όπως είπες και λίγο παραπάνω να παει είναι οκ.

Σε ηλεκτρονικό να το πας εξαρτάται απο αυτόν πόσο θα σου πάρει :-( Πάντως είναι δουλειά 5 λεπτών μαζί με το άνοιγμα του κουτιού :P Δεν έχεις κανένα γνωστό να κάνει την δουλειά; Δεν είναι τίποτα...

Δημοσ.

Άμα μου το έλεγες 2 εβδομάδες πριν θα σου έστελνα την πλακέτα από το δικό μου να βγάλεις τους πυκνωτές.Έχουμε (είχαμε δηλαδή) ίδιο τροφοδοτικό.Δες το post μου

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...