Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΕΔΩδιαβασα το εξης :

Ποτέ δεν ασκούμαστε μετά από νηστεία ωρών, ούτε όμως και με γεμάτο στομάχι, ενώ όσο γρηγορότερα προσλάβουμε γεύμα μετά το πέρας της προπόνησης, τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα αυτής.

Ισχυει αυτο που λεει??

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όχι. Τόσο απλά. Τι απ όλα θα κάνει το σώμα; Θα προσπαθεί να επανέρθει στους κανονικούς ρυθμούς; Θα στείλει αίμα στους μύες; Θα στείλει αίμα στο πεπτικό; Ένα απ όλα θα κάνει. Τουλάχιστον 2 ώρες μετά την άσκηση οτιδήποτε φαγώσιμο. Για υγρά αλλάζει το θέμα. Άσε που αν κάνεις αυτό που λέει και δεν έχεις αυτοέλεγχο (όπως οι 8/10) μπορεί να καταλήξεις να τρώς σαν λυμασμένο ζώον και αντί να έχεις ώφελος να γίνεις βαρέλι. Μου έχει τύχει άπειρες φορές άτομα να να τρώνε αμέσως μετά την άσκηση και ακόμα και έπειτα από μήνες προπόνησης ναι μεν να έχουν κάνει μυικό σύστημα γαμάτο αλλά παράλληλα και ένα γαμάτο σωσίβιο επειδή παρατρώνε.

Δημοσ.

Από προσωπική εμπειρία και από συζητήσεις με άλλα άτομα που ασχολούνται με τον αθλητισμό από προπονητές μέχρι αθλούμενους θα πω απλά ότι δεν συμφωνώ με αυτά που έγραψαν τα παιδιά από πάνω. Το ότι γίνεται όλο το φαγητό λίπος μετά την γυμναστική είναι το πιο άκυρο που έχω ακούσει πραγματικά και τόσα χρόνια σε γυμναστήρια έχω ακούσει αρκετά.

Δημοσ.

Από προσωπική εμπειρία και από συζητήσεις με άλλα άτομα που ασχολούνται με τον αθλητισμό από προπονητές μέχρι αθλούμενους θα πω απλά ότι δεν συμφωνώ με αυτά που έγραψαν τα παιδιά από πάνω. Το ότι γίνεται όλο το φαγητό λίπος μετά την γυμναστική είναι το πιο άκυρο που έχω ακούσει πραγματικά και τόσα χρόνια σε γυμναστήρια έχω ακούσει αρκετά.

Το συγκεκριμένο που ανέφερα έχει σχέση με την αυτοσυγκράτηση που πολλοί αρχάριοι με το που αρχίζουν γυμναστήριο κ διατροφές δεν την έχουν. Οπότε η καλύτερη συμβουλή είναι να αποφεύγεται αμέσως μετά φαγητό γιατί είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα φάει κάποιος παραπάνω. Αρκετά παραπάνω. Γι αυτό κ το λίπος. Τώρα αν ο άλλος έχει καθορίσει συγκεκριμένη ποσότητα που θα φάει σε ταπεράκι από πριν με όλα τα απαραίτητα στοιχεία ας φάει.Νο problem. Δυστυχώς όμως είναι γνωστό πως γυρνάνε σπίτι στο καπάκι κ πλακώνονται στο τραπέζι στα ψωμιά τα λιπαρά επειδή έχει πέσει το σάκχαρο στο αίμα κ πεινάνε σαν πούστηδες. Γυμναστική κ διατροφή για να κάνει δουλειά είναι 50% προσπάθεια και 50% πειθαρχία. Αυτό θα το καταλάβεις αν δεις πόσοι είναι αυτοί που πάνε στο γυμναστήριο κ πόσοι πετυχαίνουν αυτό που θέλουν.

Δημοσ.

Άλλο αυτό που λες με το οποίο και συμφωνώ και άλλο το αν πρέπει να φάει κάποιος μετά την προπόνηση. Το σωστό είναι να γίνεται ένα γεύμα με υδατάνθρακες και πρωτεΐνη κυρίως αποφεύγοντας λίπη και φυτικές ίνες για πιο γρήγορη απορρόφηση.Κι αυτά λεπτομέρειες είναι βέβαια.. Εγώ συνήθως θα χτυπήσω ένα σέικερ πρωτεΐνης μέχρι να ετοιμάσω το φαγητό(ρύζι ή βραστή πατάτα με κρέας).

Δημοσ.

Εγώ πάντως ειδικά μετά από τρέξιμο δεν την παλεύω να μη φάω τίποτε. Συνήθως καταφεύγω σε ένα φρουτάκι (όχι ένα καρπούζι ας πούμε =ρ).

Απλά δεν μπορώ αλλιώς.

Δημοσ.

Μετα το μεσημεριανο κολυμπι τρωω ενα κανονικο πληρες γευμα.

Το απογευμα μετα απο πουσαπς κλπ πινω 300+ml γαλα και 2-3 φετες ψωμι με μελι.

Δημοσ.

Μετα το μεσημεριανο κολυμπι τρωω ενα κανονικο πληρες γευμα.

Το απογευμα μετα απο πουσαπς κλπ πινω 300+ml γαλα και 2-3 φετες ψωμι με μελι.

Κι εγώ τρώω κάτι αμέσως μετά το κολύμπι, αλλιώς δεν παίζει να την βγάλω την υπόλοιπη μέρα.

Συνήθως κάτι λίγο, για πρακτικούς λόγους, μια μπάρα δημητριακών ξέρωγω ή ένα τοστ,

και κανονικό φαγητό μετά από μια δυο ώρες.

Δημοσ.

Όχι. Τόσο απλά. Τι απ όλα θα κάνει το σώμα; Θα προσπαθεί να επανέρθει στους κανονικούς ρυθμούς; Θα στείλει αίμα στους μύες; Θα στείλει αίμα στο πεπτικό; Ένα απ όλα θα κάνει. Τουλάχιστον 2 ώρες μετά την άσκηση οτιδήποτε φαγώσιμο. Για υγρά αλλάζει το θέμα. Άσε που αν κάνεις αυτό που λέει και δεν έχεις αυτοέλεγχο (όπως οι 8/10) μπορεί να καταλήξεις να τρώς σαν λυμασμένο ζώον και αντί να έχεις ώφελος να γίνεις βαρέλι. Μου έχει τύχει άπειρες φορές άτομα να να τρώνε αμέσως μετά την άσκηση και ακόμα και έπειτα από μήνες προπόνησης ναι μεν να έχουν κάνει μυικό σύστημα γαμάτο αλλά παράλληλα και ένα γαμάτο σωσίβιο επειδή παρατρώνε.

Που το βασιζεις οτι δεν μπορει το σωμα να κανει τα ολα τα παραπανω μαζι και πρεπει να κανει μονο ενα?Ηρεμα με τα παραδειγματα των απειρων ατομων που παχυναν γιατι ετρωγαν πολυ μετα το γυμναστηριο και λοιπες παραπληροφορησεις.Το καθε σωμα αρχικα ειναι τελειως διαφορετικο.Ο γενικος κανονας παντως λεει οτι αν θες να βαλεις μυικη μαζα,πρεπει να τρως παραπανω θερμιδες απο αυτες που καις,που σημαινει πολυ φαι.Το σιγουρο ειναι οτι θα μπει και λιπος,αναλογα με το ποσο σωστη ειναι η διατροφη.-και παραλειποντας τον τεραστιο παραγοντα των γονιδιων).Μεγαλυτερη σημασια εχει η σωστη κατανομη των πρωτεινων,υδατανθρακων και λιπων κατα τη διαρκεια της μερας,και οχι τοσο ο χρονισμος τους.Παρολαυτα,μετα το γυμναστηριο ο οργανισμος διψαει για διατροφικα στοιχεια.Αν ειναι γρηγορης απορροφησης,πχ πρωτεινη σε σκονη ειναι το ιδανικο.Το φαγητο ακολουθει καμια ωρα αργοτερα.Αν δεν υπαρχει πρωτεινη σε σκονη πχ το φαγητο παιρνει τη θεση της αναγκαιας ενεργειας για τον οργανισμο και την αμεση τροφη των μυων τη στιγμη που την χρειαζονται περισσοτερο.Οπως ειπα ομως για παραδειγμα το να αφηνεις γευματα και να μην παιρνεις τις θερμιδες που χρειαζεσαι-σωστα μοιρασμενες ανα τακτες ωρες-(για ογκο πχ)αλλα να δινεις σημασια μονο στο μεταπροπονητικο ειναι αυτο που πρεπει να αποφυγεις κυριως.

Δημοσ.

Τελικά πειράζει να τρώμε καπάκι μετά το γυμναστήριο ?

Εγώ π.χ. τρώω ότι φαί υπάρχει σπίτι (π.χ. αρακάς με πατάτες) + κανά ρυζόγαλο + 2-3 φέτες με μέλι + μετά από κανά μισάωρο στημένη πορτοκαλάδα. Πειράζει

Δημοσ.

Οσοι ασχολειστε σοβαρα με το θεμα γυμναστικη σε ποσο καιρο χασατε τις κοιλουμπες σας?

Για να πέσει η "κοιλούμπα" και να φανεί και κάποια γράμμωση θες μήνες... Μπορεί και παραπάνω.

Κιλά θα χάσεις γρήγορα, εγώ έχανα 3-4 κιλά ανά μήνα, χωρίς συμπληρώματα χωρίς τίποτα. Θέλει αυστηρή διατροφή. Κομμένα τα τηγανιτά-αναψυκτικά κλπ κλπ Λιπαρά χρειάζεσαι αλλά όχι να τα παίρνεις από πατάτες τηγανητές...

Εγώ προσωπικά μια φορά την εβδομάδα το έριχνα έξω και έτρωγα πίτες-πίτσα ή ότι άλλο junkee μου θυμόταν, αλλά τις υπόλοιπες μέρες μονο υγιεινά.

Για να χάσεις κιλά θες πολύ αερόβια άσκηση(1 ώρα την μέρα 3-4 φορές την εβδομάδα) και καλή διατροφή. Πολλοί δεν δίνουν σημασία στην αερόβια και το ρίχνουν στα βάρη. Καλά τα βάρη αλλά κιλά δεν χάνεις έτσι. Το καλύτερο είναι το χειμώνα να προσπαθείς για όγκο και χωρίς υπερβολές στο φαι και από Απρίλη αυστηρή διατροφή για να χάσεις περιττά κιλά.

Όγκος και χάσιμο κιλών δεν πάνε μαζί. Διαλέγεις και κάνεις.

Δεν είμαι ειδικός αλλά αυτά βλέπω.

Τελικά πειράζει να τρώμε καπάκι μετά το γυμναστήριο ?

Δεν πειράζει, αλλά μετά την προπόνηση ο οργανισμός χρειάζεται πρωτεΐνη πρώτα απόλα.

Δημοσ.

Εγω εκανα 3 μηνες σιγουρα.Toσο ειναι τελικα πανω κατω σε ολους για να μου λες και συ.Νομιζα οτι εγω εκανα πολυ καιρο..

Χωρις γραμμωση εννοουσα.Απλα χασιμο λιπους στην κοιλια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...