Whargoul Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Αναγκαστικά για τα θέματα της επικαιρότητας, ενημερώνεσαι από τα μέσα.Κι εσύ αυτά που γράφεις, από τα μέσα τα παίρνεις! Διαλέγω τι παίρνω όμως. Παίρνω μόνο τα δεδομένα από μετρήσεις, και βγάζω τα συμπεράσματα μόνος μου σύμφωνα με τις γνώσεις και τον τρόπο σκέψης που απέκτησα τόσα χρόνια. Δεν παίρνω τις εξηγήσεις τους, ούτε το τι πιστεύει ο κάθε ένας τι έγινε. Για πηγές πιστεύω αυτό είναι το πιο σωστό. Σχεδόν καθαρές μετρήσεις και ανακοινώσεις, χωρίς τα σχόλια των δημοσιογράφων. http://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_the_Fukushima_nuclear_accidents Με τα δεδομένα που μπορούμε να έχουμε, και γνωρίζοντας (αφού αναγκαστικά δεν μπορούμε να γλιτώσουμε την επίκληση στην αυθεντία των "σπουδών"):1. Μοριακή Κβαντική Μηχανική (ας μην αναλύσω) 2. Ραδιοχημεία (ας μην αναλύσω, αλλά τουλάχιστον έχω δει και ένα geiger από κοντά, κι εγώ και οι συνάδελφοί μου, σε αντίθεση με την πλειοψηφία) 3. Χημεία Ξέχασες τα πιο βασικά.Πυρηνική φυσική και Φυσική και μηχανολογία αντιδραστήρων. Η μοριακή κβαντική μηχανική είναι τελείως άσχετη με το θέμα για τι χημεία δεν μπορώ να πω γιατί δεν είμαι χημικός, αλλά χρειάζεται για να μελετήσεις τα κατάλοιπα και να δεις τι ΧΗΜΙΚΕΣ αντιδράσεις μπορεί να έγιναν, σε ποια θερμοκρασία κλπ, για να καταλάβεις τι έσπασε, τι ήρθε σε επαφή με τι. (διόρθωσε με σε αυτο αν κάνω λάθος). Κοίτα, οι 2 εκρήξεις που παίχθηκαν, δεν ξέρει κανείς ακόμη από που έγιναν. Σίγουρα μεγάλης έκτασης ρήγμα στο containment vessel δεν πρέπει να υπάρχει. Όμως λέγεται (ή τουλάχιστον λεγόταν τις πρώτες μέρες, τελευταία κι εγώ δεν παρακολουθώ) ότι η αντίδραση που έλαβε χώρα ήταν αυτή: Οι αρχικές εκρήξεις ήταν εκρήξεις υδρογόνου μέσα στο κέλυφος, το οποίο δημιουργήθηκε από τη διάσπαση του νερού λόγο υπερθέρμανσης, και μαζεύτηκε σε μεγάλες ποσότητες. Τα νέα κελύφη, είναι προετοιμασμένα για κάτι τέτοιο και έχουν μηχανισμούς ώστε να καίνε το υδρογόνο, πριν δημιουργηθούν μεγάλες ποσότητες και να προκληθεί έκρηξη. Αλλά και να δημιουργηθεί υποτίθεται είναι κατασκευασμένα για να αντέχουν σε απευθείας κτύπημα από ένα πλήρες φορτωμένο αεροπλάνο, και αρκετά βλήματα από πυρά πυροβολικού. Ρήγμα στο containmen vessel, μπορεί να προκλήθηκε από υπερπίεση ατμού λόγο υπερθέρμανσης. Αυτό θα φανεί πιο μετά. Πάντως αν υπήρχε μεγάλο ρήμα στο δοχείο αυτό, μέσα στα διάφορα νερά που βρίσκουν γύρω από τον σταθμό θα έβρισκαν και ουράνιο και διάφορα κατάλοιπα από τις πυρηνικές αντιδράσεις μέσα στον αντιδραστήρα. (βρήκαν χθες μικρές ποσότητες πλουτωνίου που μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει ρήγμα, αλλά μπορεί να σημαίνει και πολλά άλλα πράγματα φυσικά) Και έστω ότι υπάρχει πλήρης τήξη του πυρήνα. Τι σημαίνει αυτό για την ασφάλεια? Απολύτως τπτ. Απλώς οι ράβδοι με τα καύσιμα έχουν λιώσει από τη θερμότητα και είναι μαζεμένα μέσα στον αντιδραστήρα. Αν δεν ανατιναχθεί ο αντιδραστήρας για τα στείλει όλα έξω, ή αν δεν υπάρχει μεγάλο ρήγμα για να φύγουν από μέσα με κάποιο τρόπο, πρόβλημα δεν υπάρχει. Θα είναι περιορισμένα μέσα στο κέλυφος και θα ακτινοβολούν εκεί μέσα. Απλώς η λέξη Core Meltdown ηχεί πολύ καταστροφικά και εντυπωσιακά στα ΜΜΕ και το κάνουν θέμα. Και στο 3 Mile Island υπήρξε τήξη, αλλά δεν έγινε και τπτ σπουδαίο. Ποιο μεγάλο περιβαλλοντολογικό πρόβλημα είναι η απώλεια ψυκτικών υγρών, που ήρθαν σε άμεση επαφή με τον αντιδραστήρα και είναι εξαιρετικά ραδιενεργά και μπορούν να περάσουν στα υποστρώματα νερού, καλλιέργειες κλπ. Επίσης σχετικά με τις ανακοινώσεις. Ίσως και καλά κάνουν που δεν τα βγάζουν όλα απευθείας στη φόρα. Ακόμα και μεγάλους αριθμούς να βγεις να πεις, που απλώς θα έχουν αρκετά μηδενικά, χωρίς να έχουν κανένα απολύτως φυσικό νόημα 75 εκατομμύρια MegaΤίποτα, τα ΜΜΕ θα προβλέψουν την τελική καταστροφή. Οπότε καλύτερα να βγάζουν στη δημοσιότητα την πραγματική κατάσταση και το βαθμό επικινδυνότητας που χρειάζεται να ξέρει ο κόσμος και διπλοελεγμένα στοιχεία, και ας αφήσουν τις προβλέψεις και τις εξηγήσεις για τους ειδικούς και την επιστημονική κοινότητα. Τα στοιχεία που μαζεύουν είναι αρκετά σημαντικά και θα δημοσιοποιηθούν για διάφορες μελέτες κλπ, οπότε αν απέκρυψαν κάτι σημαντικό και έβαλαν σε κίνδυνο πληθυσμό για να μην φανεί ότι τα έκαναν μαντάρα, αυτό θα φανεί και δεν θα μείνει κρυφό.
evabb Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Κοίτα, οι 2 εκρήξεις που παίχθηκαν, δεν ξέρει κανείς ακόμη από που έγιναν. Σίγουρα μεγάλης έκτασης ρήγμα στο containment vessel δεν πρέπει να υπάρχει. Όμως λέγεται (ή τουλάχιστον λεγόταν τις πρώτες μέρες, τελευταία κι εγώ δεν παρακολουθώ) ότι η αντίδραση που έλαβε χώρα ήταν αυτή: Zr + 2H2O -> Zr(OH)4 +2H2 Αν ήταν όντως αυτή, τότε σίγουρα υπάρχει πρόβλημα, διότι το ζιρκόνιο είναι το περίβλημα των ράβδων καυσίμου. Είναι δεδομένο όμως ότι κάπου βρέθηκε υδρογόνο. Που βρέθηκε το υδρογόνο? Επίσης όλοι λένε ότι υπήρξε core meltdown = σοβαρό πρόβλημα εντός του containment vessel. Με τα δεδομένα που μπορούμε να έχουμε, και γνωρίζοντας (αφού αναγκαστικά δεν μπορούμε να γλιτώσουμε την επίκληση στην αυθεντία των "σπουδών"): 1. Μοριακή Κβαντική Μηχανική (ας μην αναλύσω) 2. Ραδιοχημεία (ας μην αναλύσω, αλλά τουλάχιστον έχω δει και ένα geiger από κοντά, κι εγώ και οι συνάδελφοί μου, σε αντίθεση με την πλειοψηφία) 3. Χημεία όχι από εφημερίδες αλλά λόγω σπουδών, ΔΕΝ θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά ούτε για το ανώδυνο ούτε για το τι ακριβώς έγινε. Όταν έχουμε περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση των containment vessels των αντιδραστήρων που έσκασε το κτηριακό περίβλημα (αλήθεια, το ότι έσκασε το περίβλημα τα ΜΜΕ δεν το είπαν? - μιας και λέγαμε για πηγές), τότε θα μπορούμε να κρίνουμε με τα νέα δεδομένα το τι ακριβώς έχει παιχθεί. Τουλάχιστον εγώ, μιλώντας για τον εαυτό μου, θα ήθελα κάποιες περεταίρω πληροφορίες για να ΒΕΒΑΙΩΘΩ ότι όλα βαίνουν καλώς, και δεν βασίζονται σε εταιρικά ευχολόγια της Daichi, που σήμερα τα έχει όλα υπό έλεγχο, και αύριο σκάει ο δίπλα αντιδραστήρας. Αφού δεν έχεις ιδέα περί τίνος πρόκειται, γιατί κάνεις τον ειδικό? Διάβασε πρώτα, ΚΑΤΑΝΟΗΣΕ τα της επιστήμης σου, και μετά έλα να κάνεις τον ειδικό. Γράφω σαφώς όσον αφορά εμένα, ότι δεν κάνω τον ειδικό. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω γνώσεις, αλλά ότι δεν έχω λόγο να το παίξω ειδικός (δεν έχω προβλήματα κοινωνικής καταξίωσης, τα έχω λύσει). Ξαναπαραθέτω τι έγραψες: Ξέχνα το πρώτο σκέλος, το αν θα διαβρωθεί με λίγο αλάτι για μερικές μέρες. Δεν το ξέρεις, οπότε κάνεις υποθέσεις. Ούτε ξέρεις τι αντίκτυπο μπορεί να έχει το Cl που έχει το θαλασσινό νερό ή το αλάτι γενικότερα που θα συσσωρευτεί πάνω από τον αντιδραστήρα, αφού το νερό εξατμίζεται (και έχει συσσωρευτεί και είναι πρόβλημα σύμφωνα με αυτά που διαβάζω, το επισήμαναν διάφοροι, έχω παραθέσει links αλλά δεν τα διαβάζετε). Λες όμως: ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΒΡΑΣΜΟΥ ΑΥΤΟ είναι η ύψιστη μπούρδα που έχω διαβάσει σε αυτό το νήμα. Και δεν έχω καμία προσωπική αντιπαράθεση μαζί σου, ούτε σε ξέρω ούτε με ξέρεις, αλλά μην γράφεις βλακείες με τουπέ ειδικού. πρωτον ας δεχτω οτι χρησιμοποιησαν θαλλασινο νερο απλα και μονο λογο αφθονιας και ευκολης προσβασης. αυτο δεν ανερει το γεγονος ομως οτι εχει υψηλοτερο σημειο βρασμου απο το γλυκο νερο. δευτερον δεν ειδα να λες πουθενα οτι ξερεις ηλεκτροχημεια οποτε μην μιλας περι διαβρωσης γιατι μαλλον δεν ξερεις που σου πανε τα 4. επισης οι γνωσεις που λες οτι εχεις περι ραδιοχημειας κτλ που ακριβως τις απεκτησες; μην νιωσεις ασχημα αλλα εγω δεν εχω δει απλα και μονο μετρητη Geiger-Muller εχω ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ κιολας εναν.
YiN Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Έλεος με το ποιος ξέρει τι, μπορούμε να ενημερωθούμε πάνω στο θέμα εμείς που ενδιαφερόμαστε, χωρίς να διαβάζουμε για τις περγαμηνές του καθενός και το ποιος την έχει μεγαλύτερη; Εντάξει we get it, έχετε πτυχία.
Lucifer Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Γιατί, εγώ θέλω να ξέρω από ποιον ενημερώνομαι. Ποιος έφτιαξε μετρητή γκάηγκε ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ;;;
evabb Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Γιατί, εγώ θέλω να ξέρω από ποιον ενημερώνομαι. Ποιος έφτιαξε μετρητή γκάηγκε ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ;;; μονο εγω
FarCry Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 μονο εγω για να λεμε την αληθεια εσυ εφτιαξες μετρητη γκεγκε γιατι η αληθεια βρισκεται εκει (πλακα κανω μη βαρας )
Whargoul Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Έτσι να πω και εγώ την κακία μου, μετρητή Geiger-Muller, μπορείς να φτιάξεις με ένα κουτάκι αναψυκτικό (άδειο), 2 καλώδια, μια αντίσταση και ένα μπαλόνι με ήλιο. Δεν είναι και τίποτα space-technology.
pournaras Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Έτσι να πω και εγώ την κακία μου, μετρητή Geiger-Muller, μπορείς να φτιάξεις με ένα κουτάκι αναψυκτικό (άδειο), 2 καλώδια, μια αντίσταση και ένα μπαλόνι με ήλιο. Δεν είναι και τίποτα space-technology. Ολα τα αλλα τα βρισκω, αυτο τον μπαλονι με τον ηλιο πανω του... θα με δυσκολεψει Εχω μια σημαια με τον ηλιο του πασοκ, κανει;
evabb Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Έτσι να πω και εγώ την κακία μου, μετρητή Geiger-Muller, μπορείς να φτιάξεις με ένα κουτάκι αναψυκτικό (άδειο), 2 καλώδια, μια αντίσταση και ένα μπαλόνι με ήλιο. Δεν είναι και τίποτα space-technology. λολ και θα λειτουργει θες να πεις; ειδικα το κουτακι απο αναψυκτικο με σκοτωσε εντελως. το μπαλονι παντως με το ηλιο δεν βλεπω που ακριβως το βαζεις εκτος αν ενοεις οτι αδειαζεις το ηλιο μεσα στο κουτακι (ηδη λαθος αεριο θελει νεον η αργον + quenching gaz, πληρη απουσια οξυγονου και ολα αυτα σε πιεση πολυ χαμηλοτερη απο μια ατμοσφαιρα.) επισης εχει και μερικα ηλεκτρολογικα για να φτασει να εχει μια ταση περι τα 800V που χρειαζεται για να λειτουργησει. space technology δεν ειναι αλλα ουτε και backyard technology οπως νομιζεις.
Whargoul Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 λολ και θα λειτουργει θες να πεις; ειδικα το κουτακι απο αναψυκτικο με σκοτωσε εντελως. το μπαλονι παντως με το ηλιο δεν βλεπω που ακριβως το βαζεις εκτος αν ενοεις οτι αδειαζεις το ηλιο μεσα στο κουτακι (ηδη λαθος αεριο θελει νεον η αργον + quenching gaz, πληρη απουσια οξυγονου και ολα αυτα σε πιεση πολυ χαμηλοτερη απο μια ατμοσφαιρα.) επισης εχει και μερικα ηλεκτρολογικα για να φτασει να εχει μια ταση περι τα 800V που χρειαζεται για να λειτουργησει. space technology δεν ειναι αλλα ουτε και backyard technology οπως νομιζεις. Φυσικά και θα λειτουργήσει. δεν θα είναι σύγχρονος και 100% αποδοτικός. Εξάλλου είναι αστείο να υποθέσεις κάτι τέτοιο μόνο και μόνο από την απλότητα των υλικών. Αλλά αν τα δουλέψεις σωστά, μπορείς να φτιάξεις έναν. Στο κάτω κάτω ο ανιχνευτής αυτός είναι ένας μεταλλικός σωλήνας, που στην μια άκρια του έχει ένα κομμάτι γυαλί, και στο εσωτερικό του ευγενές αέριο (νεον, αργον, αλλά και ήλιο κάνει) σε χαμηλή πίεση (0.1 ατμ), με ένα κομμάτι σύρμα, μονωμένο από το υπόλοιπο μέταλλο ώστε να χρησιμοποιηθεί σαν άνοδος. Βάζεις την άνοδο και κάθοδο σε διαφορά δυναμικού >500V, εξαρτάται από μέγεθος, αέριο κλπ (αυτή την βρίσκεις πειραματικά) τον ενώνεις στον απαριθμητή παλμών και ίσε έτοιμος. Όταν η ιοντίζουσα ακτινοβολία περάσει μέσα, θα ιονίσει το αέριο, και τα ηλεκτρόνια θα "τραβηχτούν" από την άνοδο και θα δημιουργηθεί ένας παλμός που τον μετράς στον απαριθμητή. Το 1900 όταν ανακαλύφθηκε, πιστεύεις είχαν πιο σύγχρονα υλικά από αυτά? Στη φυσική πρέπει να μπορείς να κάνεις τα πειράματά σου, με απλά υλικά (τουλάχιστο πριν το 1940). Ότι όργανο ήθελε ο φυσικός έπρεπε να το κατασκευάσει από μόνος του. Δεν μπορούσες να τα βρείς στο εμπόριο κλπ.
sotirisk82 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Διαλέγω τι παίρνω όμως. Παίρνω μόνο τα δεδομένα από μετρήσεις, και βγάζω τα συμπεράσματα μόνος μου σύμφωνα με τις γνώσεις και τον τρόπο σκέψης που απέκτησα τόσα χρόνια. Δεν παίρνω τις εξηγήσεις τους, ούτε το τι πιστεύει ο κάθε ένας τι έγινε. Για πηγές πιστεύω αυτό είναι το πιο σωστό. Σχεδόν καθαρές μετρήσεις και ανακοινώσεις, χωρίς τα σχόλια των δημοσιογράφων. http://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_the_Fukushima_nuclear_accidents Τι να σου πω, αν συγκρίνεις το wikipedia με το Nature και με το Mit που χρησιμοποιώ, μάλλον δεν έχεις διαβάσει προσεκτικά το τι έχω γράψει Ξέχασες τα πιο βασικά.Πυρηνική φυσική και Φυσική και μηχανολογία αντιδραστήρων. Η μοριακή κβαντική μηχανική είναι τελείως άσχετη με το θέμα για τι χημεία δεν μπορώ να πω γιατί δεν είμαι χημικός, αλλά χρειάζεται για να μελετήσεις τα κατάλοιπα και να δεις τι ΧΗΜΙΚΕΣ αντιδράσεις μπορεί να έγιναν, σε ποια θερμοκρασία κλπ, για να καταλάβεις τι έσπασε, τι ήρθε σε επαφή με τι. (διόρθωσε με σε αυτο αν κάνω λάθος). Όπως προφανώς φαίνεται από τα συμφραζόμενα, είμαι Χημικός και όχι Φυσικός, όπως διαφαίνεται ότι είσαι. Δεν υπήρχε λόγος να το γράψω, αλλά όταν αμφισβητούνται τα λεγόμενά μου επειδή το επίπεδο μόρφωσής μου είναι των ΜΜΕ (χωρίς δηλαδή κάποιο επιχείρημα), αναγκάζομαι. Πυρηνική φυσική = ραδιοχημεία για τους χημικούς, γι' αυτό και το αναφέρω. Μηχανολογία αντιδραστήρων δεν γνωρίζω, δεν έχω ιδέα από αντιδραστήρες, ούτε τους έχω μελετήσει. Μπορώ να καταλαβαίνω όμως αρκετά καλά το ό,τι διαβάζω. Οι αρχικές εκρήξεις ήταν εκρήξεις υδρογόνου μέσα στο κέλυφος, το οποίο δημιουργήθηκε από τη διάσπαση του νερού λόγο υπερθέρμανσης, και μαζεύτηκε σε μεγάλες ποσότητες. Ναι, απλά σε αυτό το μόνο σου μειονέκτημα στη συλλογιστική σου είναι ότι δεν είανι τόσο εύκολο να διασπαστεί το νερό. Για την ακρίβεια, δεν πιστεύω ότι διασπάται. Ούτε εγώ, ούτε 1-2 καθηγητές μου που έχω ρωτήσει. Οπότε, αυτό που απλοποιείς ως ζεστάθηκε το νερό και έσπασε, δεν ισχύει. Ψάχτο λίγο κι εσύ, αφού φαίνεται ότι ξέρεις, και ό,τι βρεις εδώ είμαστε. Εγώ λέω ότι γίνεται η αντίδραση με το ζιρκόνιο που προτείνω. Αν βρεις κάτι άλλο, βάλτο να το δούμε, δεν έχω και το αλάθητο!! Έλεος με το ποιος ξέρει τι, μπορούμε να ενημερωθούμε πάνω στο θέμα εμείς που ενδιαφερόμαστε, χωρίς να διαβάζουμε για τις περγαμηνές του καθενός και το ποιος την έχει μεγαλύτερη; Εντάξει we get it, έχετε πτυχία. Ναι έχεις δίκιο, δικό μου το λάθος. Over and out από εμένα, δεν έχω και το χρόνο να αναλώνομαι σε άσκοπες συζητήσεις. Αν υπάρχει κάποιο επιστημονικά τεκμηριωμένο νέο δεδομένο, να το σχολιάσουμε ευχαρίστως.
evabb Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Φυσικά και θα λειτουργήσει. δεν θα είναι σύγχρονος και 100% αποδοτικός. Εξάλλου είναι αστείο να υποθέσεις κάτι τέτοιο μόνο και μόνο από την απλότητα των υλικών. Αλλά αν τα δουλέψεις σωστά, μπορείς να φτιάξεις έναν. Στο κάτω κάτω ο ανιχνευτής αυτός είναι ένας μεταλλικός σωλήνας, που στην μια άκρια του έχει ένα κομμάτι γυαλί, και στο εσωτερικό του ευγενές αέριο (νεον, αργον, αλλά και ήλιο κάνει) σε χαμηλή πίεση (0.1 ατμ), με ένα κομμάτι σύρμα, μονωμένο από το υπόλοιπο μέταλλο ώστε να χρησιμοποιηθεί σαν άνοδος. Βάζεις την άνοδο και κάθοδο σε διαφορά δυναμικού >500V, εξαρτάται από μέγεθος, αέριο κλπ (αυτή την βρίσκεις πειραματικά) τον ενώνεις στον απαριθμητή παλμών και ίσε έτοιμος. Όταν η ιοντίζουσα ακτινοβολία περάσει μέσα, θα ιονίσει το αέριο, και τα ηλεκτρόνια θα "τραβηχτούν" από την άνοδο και θα δημιουργηθεί ένας παλμός που τον μετράς στον απαριθμητή. Το 1900 όταν ανακαλύφθηκε, πιστεύεις είχαν πιο σύγχρονα υλικά από αυτά? Στη φυσική πρέπει να μπορείς να κάνεις τα πειράματά σου, με απλά υλικά (τουλάχιστο πριν το 1940). Ότι όργανο ήθελε ο φυσικός έπρεπε να το κατασκευάσει από μόνος του. Δεν μπορούσες να τα βρείς στο εμπόριο κλπ. αμα λειτουργησει με το γυαλι θα παω να βουτηξω απο γκρεμο. δευτερον δεν ειναι τα ιδια τα υλικα που με χαλανε. μια χαρα ειναι το αλουμινιο. αλλα οχι απο κουτακι αναψυκτικου. τριτον ολα αυτα πρεπει να αντεχουν την πιεση 0,1 ατμ. τεταρτον η παραμικρη τρυπουλα να υπαρχει δεν θα λειτουργησει αρα πρεπει να ειναι εντελως στεγανο. πεμπτον υπαρχουν λεπτες διαφορες αναμεσα σε εναν μετρητη Geiger και εναν αναλογικο. υπαρχουν κι αλλες τεχνικες λεπτομεριες. δεν το φτιαχνει παντως ο καθενας που δεν εχει καποιες βασικες γνωσεις.
De@th L0rd Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 sotiris μην ασχολείσαι με την εύα και τον μαγκάϊβερ το έχουν κάνει "επάγγελμα" να ορμάνε σε όποιον δε συμφωνεί με τη λογική τους. Μακάρι να πληρωνόμουν κιόλας, εκεί να έβλεπες...
FarCry Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 αμα λειτουργησει με το γυαλι θα παω να βουτηξω απο γκρεμο. Whargoul το χεις αγορι μου...ελα ολα τα στοιχηματα πανω σου απεδειξε οτι κανει λαθος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα