evabb Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 γιατι χρειαζονται εξειδικευμενες γνωσεις για να εχεις λογικη και δε το ξερω? λολ οταν δεν μπορεις να διαχωρισεις την διαφορα μεταξυ "ενα φαινομενο ειναι δυνατον να γινει" αλλα οτι παιζει ρολο και η ταχυτητα με την οποια γινεται, ε ναι μαλλον θες. Καλά.. κάπου χάνεις το νόημα... Εγώ σου μιλώ πως με απλά υλικά, κουτάκι από αναψυκτικό μπορείς να κάνεις ένα απλό gayger muller για να βλέπεις που υπάρχει ακτινοβολία, και εσύ μου λες για βιομηχανικές κατασκευές με παράθυρα από μίκα σε μm κλπ κλπ. για να μετρήσω μέχρι και το τελευταίο φωτόνιο, πυρήνα α, ηλεκτρόνιο που θα περάσει από μέσα. Και ο ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ-ΣΩΛΉΝΑ GAYGER - MULLER, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ, ΟΥΤΕ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ. Κατάλαβε τι σημαίνει ανιχνευτής, και τι ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ καταρχήν. Σου λεω για τον τροχό ότι είναι ελαστικό γεμάτο αέρα, και εσύ μου λες για όλο το αυτοκίνητο. Μόνο από δω φαίνεται ότι στέρησε βασικές γνώσης φυσικής. Η πίεση είναι μονάδα δύναμης ανά μονάδα επιφάνειας. Αν έχουμε ένα Κουτί Α με αέριο (ατμοσφαίρα) σε πίεση 1atm, τότε αυτό ασκεί σε οτιδήποτε βρίσκεται μέσα του, δύναμη/επιφάνεια. Αν έχουμε ένα κουτάκι με λεπτά τοιχώματα μέσα στο Αέριο Α τότε στην εξωτερική επιφάνεια του ασκείτε πίεση 1 atm. Αν στο εσωτερικό του κουτακίου έχουμε άλλο αέριο Β, σε ιδια πίεση με το αέριο Α, τότε αυτό θα ασκεί στα εσωτερικά τοιχώματα πίεση 1 ατμ, οπότε οι δυνάμεις εξισώνονται οπότε το κουτάκι δεν καταστρέφεται. Αν το εσωτερικό αέριο Β έχει πίεση μικρότερη από το αέριο Α, τότε η εξωτερική δυναμη στο κουτί είναι μεγαλύτερη από την εσωτερική οπότε η συνισταμένη δύναμη δεν είναι 0 ΑΛΛΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 2 ΠΙΕΣΕΙΣ και πιέζει το κουτάκι προς τα μέσα. Για το αν θα καταστραφεί ή όχι, εξαρτάται από την αντοχή του κουτιού. Η πίεση είναι ίδια για το κουτί, και για το παράθυρο. αφού η διαφορά πίεσης είναι ίδια. Και εκτός του ότι έχεις προφανώς ελλείψεις βασικής φυσικής, το πρόβλημα σου είναι ότι δεν θα καταφέρω να κολλήσω το παράθυρο στο κουτάκι χωρίς να μπάζει αέρα? Έτσι για να συνεχίσω με τα απλά υλικά, η υγρή σιλικόνη ξέρεις τι είναι? Αυτή που κολλάς, μονώνεις παράθυρα, πλακάκια κλπ κλπ? Η κόλλα super glue? για το πρωτο μελος του ποστ μονο μια ερωτηση εχω να σου κανω. πως θα μετρησεις ακτινολοβια ΜΟΝΟ με τον σωληνα αμα σου λειπει ολη η υπολοιπη πειραματικη διαταξη. δευτερον χελοοο λεμε ακριβως το ιδιο πραμα μονο που δεν καθισα να το κανω πενταροδεκαρες νομιζα οτι θα το καταλαβενες με δυο λεξεις. τριτον καλη τυχη με την σιλικονη!!! στο λεω εκ πειρας.
sotirisk82 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 (επεξεργασμένο) :cry: δεν αντεχεστε αλλο μεσα σε αυτο το θρεντ. ο ενας δεν ξερει την διαφορα χημικης κινητικης απο την θερμοδυναμικη και ιδιοτητες διαλυματων, ο παραδιπλα ιδιοτητες υλικων κι εσυ τωρα με σκοτωνεις ετσι. παω να κρεμαστω τα καταφερατε. Εγώ ποιος είμαι από τους ντάλτον της ασχετοσύνης? Απλά για να ξέρω πού χρειάζομαι βελτίωση!! πρωτον ας δεχτω οτι χρησιμοποιησαν θαλλασινο νερο απλα και μονο λογο αφθονιας και ευκολης προσβασης. αυτο δεν ανερει το γεγονος ομως οτι εχει υψηλοτερο σημειο βρασμου απο το γλυκο νερο. Άντε είσαι στο σωστό δρόμο. Δέξου τώρα ότι ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ η χρήση του θαλασσινού από το γλυκό, διότι ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΟΥΝ 2-3 βαθμοί παραπάνω + όταν εξετάζεις κάτι τέτοιο σε νοιάζουν τα μεγέθη θερμοχωρητικότητας και θερμοαγωγιμότητας (thermal capacitance και thermal conductivity, αν τα θες στα γαλλικά για να καταλάβεις πες), και είμαστε κομπλέ. δευτερον δεν ειδα να λες πουθενα οτι ξερεις ηλεκτροχημεια οποτε μην μιλας περι διαβρωσης γιατι μαλλον δεν ξερεις που σου πανε τα 4. Όντως, μήπως θες το πλήρες βιογραφικό μου? Το ότι δεν ξέρω που πάνε τα 4 πώς το συμπέρανες? Επειδή δεν δέχομαι την αερολογία σου περί "επιστήμης υλικών", που το λες χωρίς να γνωρίζεις τίποτα? Θες να το δεχθώ επειδή το ULB πριν από 40 χρόνια έβγαλε έναν που πήρε Nobel? Με βάση ποια κριτήρια θα ήθελες να αξιολογήσω τα γραφόμενά σου? Όταν η επιστημονική κοινότητα ανησυχεί για το ενδεχόμενο διάβρωσης και εσύ μας γράφεις "δεν παθαίνει τίποτα με μερικές μέρες", τι να συμπεράνω? Αν, λέω αν, υπάρξει κάποιο πρόβλημα στα συστήματα ψύξης από διάβρωση? Το γνωρίζεις αυτό εκ των προτέρων? Το ότι τα έχουν πνίξει στο αλάτι λόγω του θαλασσινού νερού ας το αφήσουμε ασχολίαστο. επισης οι γνωσεις που λες οτι εχεις περι ραδιοχημειας κτλ που ακριβως τις απεκτησες; Από σκονάκια. . . Ψέμματα, σημειώσεις ήταν, ενός νομπελίστα . . . στα σκονάκια! μην νιωσεις ασχημα αλλα εγω δεν εχω δει απλα και μονο μετρητη Geiger-Muller εχω ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ κιολας εναν. http://www.youtube.com/watch?v=wwV3UjgmYqY Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2011 από sotirisk82
Whargoul Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 για το πρωτο μελος του ποστ μονο μια ερωτηση εχω να σου κανω. πως θα μετρησεις ακτινολοβια ΜΟΝΟ με τον σωληνα αμα σου λειπει ολη η υπολοιπη πειραματικη διαταξη. δευτερον χελοοο λεμε ακριβως το ιδιο πραμα μονο που δεν καθισα να το κανω πενταροδεκαρες νομιζα οτι θα το καταλαβενες με δυο λεξεις. τριτον καλη τυχη με την σιλικονη!!! στο λεω εκ πειρας. 1. θα βάλεις τον ανιχνευτή σε ένα τροφοδοτικό που να μπορεί να δημιουργήσει διαφορά τάσης 500V, και τον ενώνεις με ένα μεγάφωνο ή παλμογράφο, Βολτόμετρο για να ακούς-βλέπεις μετρήσεις. (Αν δεν έχεις τροφοδοτικό κατασκευάζεις μόνος σου αν γνωρίζεις από ηλεκτρονικά - νομίζω μπορείς να φτιάξεις με μπαταρία των 9V). Στη συνέχεια πας κοντά σε ένα ανιχνευτή καπνού και αποδεικνύεις ότι δουλεύει. Το ίδιο πράγμα που το είδες? Εσύ λες ότι άν είναι στην ίδια πίεση θα "τρώει" πίεση 0 (σωστό εδώ) και από αυτό βγάζεις το αποτέλεσμα και συμπέρασμα ότι το παράθυρο πρέπει να αντέχει περισσότερο. Και στο ξαναλεώ. Ο σωλήνες gaiger Muller είναι εφεύρεση του 1900. Αν μπορεί να τον κατασκευάσει κάποιος μόνος του, βγάλτο συμπέρασμα μόνη σου. 3. τριτον καλη τυχη με την σιλικονη!!! στο λεω εκ πειρας. Breast Implants?
thanocaster Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Γιατί, εγώ θέλω να ξέρω από ποιον ενημερώνομαι. Ποιος έφτιαξε μετρητή γκάηγκε ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ;;; Biggest troll ever. Reported. Oh, wait.
FarCry Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 οταν δεν μπορεις να διαχωρισεις την διαφορα μεταξυ "ενα φαινομενο ειναι δυνατον να γινει" αλλα οτι παιζει ρολο και η ταχυτητα με την οποια γινεται, ε ναι μαλλον θες. καλα παραιτουμαι.
opera Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 καλα παραιτουμαι. εγώ παντρεύτηκα μία και βρήκα το μπελά μου,η αδερφή μου παντρεύτηκε άντρα και βρήκε την υγειά της.
sotirisk82 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Έπρεπε να παντρευτείς άντρα λοιπόν. Κορυφαίο
evabb Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 1. θα βάλεις τον ανιχνευτή σε ένα τροφοδοτικό που να μπορεί να δημιουργήσει διαφορά τάσης 500V, και τον ενώνεις με ένα μεγάφωνο ή παλμογράφο, Βολτόμετρο για να ακούς-βλέπεις μετρήσεις. (Αν δεν έχεις τροφοδοτικό κατασκευάζεις μόνος σου αν γνωρίζεις από ηλεκτρονικά - νομίζω μπορείς να φτιάξεις με μπαταρία των 9V). Στη συνέχεια πας κοντά σε ένα ανιχνευτή καπνού και αποδεικνύεις ότι δουλεύει. πανω απο 500V Θελει ειπαμε. αυτο με τον ανιχνευτη καπνου το χανω εντελως. Το ίδιο πράγμα που το είδες? Εσύ λες ότι άν είναι στην ίδια πίεση θα "τρώει" πίεση 0 (σωστό εδώ) και από αυτό βγάζεις το αποτέλεσμα και συμπέρασμα ότι το παράθυρο πρέπει να αντέχει περισσότερο. γιατι ειναι πιο λεπτο Και στο ξαναλεώ. Ο σωλήνες gaiger Muller είναι εφεύρεση του 1900. Αν μπορεί να τον κατασκευάσει κάποιος μόνος του, βγάλτο συμπέρασμα μόνη σου. 1928 3. Breast Implants? οχι, πειραματικη διαταξη για pressure retarded osmosis ξηκηκξ
Whargoul Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 1. θα βάλεις τον ανιχνευτή σε ένα τροφοδοτικό που να μπορεί να δημιουργήσει διαφορά τάσης 500V, και τον ενώνεις με ένα μεγάφωνο ή παλμογράφο, Βολτόμετρο για να ακούς-βλέπεις μετρήσεις. (Αν δεν έχεις τροφοδοτικό κατασκευάζεις μόνος σου αν γνωρίζεις από ηλεκτρονικά - νομίζω μπορείς να φτιάξεις με μπαταρία των 9V). Στη συνέχεια πας κοντά σε ένα ανιχνευτή καπνού και αποδεικνύεις ότι δουλεύει. πανω απο 500V Θελει ειπαμε. αυτο με τον ανιχνευτη καπνου το χανω εντελως. Το ίδιο πράγμα που το είδες? Εσύ λες ότι άν είναι στην ίδια πίεση θα "τρώει" πίεση 0 (σωστό εδώ) και από αυτό βγάζεις το αποτέλεσμα και συμπέρασμα ότι το παράθυρο πρέπει να αντέχει περισσότερο. γιατι ειναι πιο λεπτο Και στο ξαναλεώ. Ο σωλήνες gaiger Muller είναι εφεύρεση του 1900. Αν μπορεί να τον κατασκευάσει κάποιος μόνος του, βγάλτο συμπέρασμα μόνη σου. 1928 3. Breast Implants? οχι, πειραματικη διαταξη για pressure retarded osmosis 1. Η τάση εξαρτάται από τον σωλήνα, μέγεθος, αέριο, κλπ. Και την βρίσκεις πειραματικά. Και τα 500V συνήθως αρκούν για να μπορείς να έχεις ιονισμούς και χιονοστιβάδα για να μετρήσεις αλλά λέμε, αν θες να βρεις το μέγιστο, δουλεύεις πειραματικά. Ο ανιχνευτής καπνού έχει μέσα αμερίκιο που εκπέμπει πυρήνες α και γ ακτινοβολία. Αν δεν έχεις ανιχνευτή καπνού, πας σε μια φωσφορίζουσα επιγραφή EXIT (τις πράσινες που έχει στις πόρτες κινδύνου). Περιέχουν τρίτιο, εκπέμπουν ακτινοβολία β. Αν δεν βρεις ούτε κάτι τέτοιο. Πας και βγάζεις στον Gaiger μια ακτινογραφία. 2. 1900-1928. Τεράστια διαφορά τεχνολογικά. Και επιτέλους κατάλαβε που ξεκινά η φυσική και που σταματά η χημεία. ...Αυτοί που κάνουν ότι ξέρουν τα πάντα, Εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε....
sotirisk82 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Και επιτέλους κατάλαβε που ξεκινά η φυσική και που σταματά η χημεία. Λίγα με τη χημεία . . . Γατάκια . . .
YiN Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Εντάξει, συγγνώμη για το οφφ τοπικ αλλά δεν μπορώ να μην το πω. Λίγα με τα γατάκια.
FarCry Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 κρακερακι για πρωινο και ενα κονσερβοποιημενο γευμα....καλα σε διαιτα ειναι? http://www.youtube.com/watch?v=uDLecByM4w8
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα