Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υ.Γ. Αυτό το ότι ξοδεύουν οι γονείς λεφτά για τις σπουδές των παιδιών μη το γενικεύουμε κιόλας . Ούτε όλοι κάναμε ιδιαίτερα και δε συμμαζεύεται . Και είναι και περιττό ως επιχείρημα.

Eιτε τα πληρωσαν οι γονεις τα φοιτητικα σου χρονια ειτε εσυ το νοημα της παραγραφου παραμενει ακριβως το ιδιο, απλως αλλαζει το προσωπο που εκανε παραπανω θυσιες.

Το ιδιο και με τα ιδιαιτερα. Δεν εκανες ιδιαιτερα, εκανες φροντιστηρια. Δεν εκανες φροντιστηρια, σκιστηκες στο διαβασμα. -->Το point ειναι οτι με τον ενα η τον αλλο τροπο ο καθενας εκανε τις δικες του θυσιες μαζι με την οικογενεια του, για να φτασει 25+ χρονων μαντραχαλος να παρακαλαει να τον προσλαβουν ως αμισθο δουλο.

• Like 1
Δημοσ.

Eιτε τα πληρωσαν οι γονεις τα φοιτητικα σου χρονια ειτε εσυ το νοημα της παραγραφου παραμενει ακριβως το ιδιο, απλως αλλαζει το προσωπο που εκανε παραπανω θυσιες.

Το ιδιο και με τα ιδιαιτερα. Δεν εκανες ιδιαιτερα, εκανες φροντιστηρια. Δεν εκανες φροντιστηρια, σκιστηκες στο διαβασμα. -->Το point ειναι οτι με τον ενα η τον αλλο τροπο ο καθενας εκανε τις δικες του θυσιες μαζι με την οικογενεια του, για να φτασει 25+ χρονων μαντραχαλος να παρακαλαει να τον προσλαβουν ως αμισθο δουλο.

Φροντιστήρια κάνανε και όσοι δε σπουδάσανε τελικά ( με εξαιρέσεις πάντα ) τουλάχιστον όσοι πηγαίνανε σε κάτι τραγικά σχολεία όπως αυτά στην περιοχή μου . Επίσης σε φροντιστήρια για ξένες γλώσσες πήγανε οι περισσότεροι ακόμα και αυτοί που δε σπουδάσανε . Το θέμα μας δεν είναι το πόσο διάβασε ο καθένας και το πόσα λεφτά ξόδεψε για σπουδές και οι βαθμοί και δεν ξέρω εγώ τι άλλο , αυτά μπορεί να μη μας χρειαστούν και ποτέ . Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογούμε για τα αυτονόητα , ο,τιδήποτε δουλειά και να κάνεις , σε όποια ηλικία και να είσαι πρέπει να πληρώνεσαι . Να τις ... μη πω τι τις καριέρες και τα βιογραφικά και το " πρεστίζ ".

Να τονίσω για άλλη μια φορά προς αποφυγήν παρεξηγήσεως ότι μιλάμε για το τι πρέπει να περιέχει ένα βιογραφικό και κακά τα ψέμματα αυτή η διάθεση για δουλεία αρέσει και προτιμάται , δεν την επικροτώ.

Δημοσ.

Οταν η δουλεία που θές να κάνεις είναι γραφείου και απαιτεί κάποια τυπικά προσόντα (πτυχίο, προϋπηρεσία κτλ)είναι αντιεπαγγελματικό κατά την γνώμη μου να γράφεις μέσα για δουλειές σε bar pizzaρίες κτλ. Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή φυσικά απλά κάνει πού κακή εντύπωση. Προσωπικά τα cv που παίρνω που για θέσεις όπως προγραμματιστής η business analyst κτλ που γράφουνε μέσα 6 μήνες δούλεψα Μύκονο στο super paradise τρώνε αυτόματα άκυρο γιατί μου δίνουν την εντύπωση ότι ο υποψήφιος δεν ξέρει να γράφει ενα CV.

Αν η δουλειά που θες να πάς είναι σχετική (ξενοδοχείο υπεύθυνος καταστήματος κτλ) ευνοείται θα γράψεις τα πάντα καφετέριες , βενζινάδικα , μπάρ κτλ.

Αυτή φυσικά είναι η άποψή μου δεν σημαίνει ότι απαραίτητα είμαι σωστός. :P

Μαύρες εργασίες και πτυχιακές / πρακτικές τις βάζεις. Τα ψέμματα καλύτερα να τα αποφεύγεις εκτός αν το νιώθεις το θέμα. Ας πούμε οτι υπάρχει το ρίσκο αν γράψεις κάτι στο cv σου και στο interview δείξεις ότι δεν το γνωρίζεις δηλαδή απλά το εγραψες είναι συνήθως αυτόματο άκυρο.

Δημοσ.

Δε μπορώ να σας περιγράψω πόσο σημασία μας δώσανε εδώ στο ΜΒΑ και πόσα workshops ξανά-και μανά μας κάνανε για το πως πρέπει να είναι ένα ποιοτικό βιογραφικό. Χωρίς να λέω ότι υπάρχει η υπέρτατη αλήθεια ένα από τα βασικά πράγματα που θέλω να τονίσω εκτός από το περιεχόμενο είναι η εμφάνιση του βιογραφικού. Στα όσα χρόνια εργάζομαι και έβλεπα βιογραφικά έχω δει απίστευτα πράγματα που θα συνεπάγονταν αυτόματο άκυρο που λέει και ο φίλος από πάνω:

- βιογραφικά 7 σελίδες

- βιογραφικά που το κείμενο καλύπτει το 15% μιας σελίδας για να τραβηχτεί σε αριθμό σελίδών

- Βιογραφικά με background wallpaper

- βιογραφικά με απίστευτα tables στα οποία χρειάζεσαι manual να διαβάσεις

- βιογραφικά που ξεκινάνε με σπουδές (προπτυχιακές), μετά ενδιαφέροντα, μετά απίστευτα περίπλοκη εμφάνιση εργασιακής εμπειρίας και 3-4 σελίδες μετα "Μεταπτυχιακές σπουδές"

- Βιογραφικά που πάνω πάνω γράφουν με Gothic γραμματοσειρά "ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ" (το καταλαβαίνω δεν είμαι ηλίθιος)

- Βιογραφικά με 7 διαφορετικές γραμματοσειρές και 6 διαφορετικά font sizes

- Βιογραφικό μηχανικού με 2 σελίδες στο τέλος με φωτογραφίες από έργα που δούλεψε !!!

και ότι απίστευτο μπορείτε να φανταστείτε.

εμενα μου ζητανε βιογραφικο για την αιτηση στο erasmus...τι να γραψω ρε παιδια εκει? :confused:

Εφόσον είσαι φοιτητής χωρίς προϋπηρεσία μια σελιδούλα με τα τυπικά

- Στοιχεία

- Σπουδές με έφαση σε πιθανά ακαδημαϊκά επιτευγματα (πχ καμιά υποτροφία, αν μπήκες στους πρώτους τόσους στη σχολή σου

- Βαθμολογία σου μέχρι τώρα

- ΓΛΩΣΣΕΣ

- Σεμινάρια

- Χόμπι

- χώσε κάπου αν έχεις ζήσει/σπουδάσει στο εξωτερικό πριν

κλπ

για Erasmus εγω θα κοίταγα

- να έχεις σχετικά καλή βαθμολογία και δεν είσαι όπου νάναι και όποτε τύχει διαβάζω

- αν μπορεί συνυπάρξει με άλλους ανθρώπους από άλλα κράτη (χρόνο στο εξωτερικό, γλώσσες)

- Κανα ενδιαφέρον χόμπι που θα μπορούσε να προσθέσει στη φοιτητική εμπειρία

- Πιθανή εθελοντική εργασία σε κανα ΜΚΟ

Δημοσ.

Και εγώ έχω παρακολουθήσει 7000 workshops και άλλα τόσα resources για το πως πρέπει να είναι το σωστό βιογραφικό. Το συμπέρασμα που έβγαλα τελικά είναι ότι ναι μεν πρέπει να πληρεί ορισμένα ποιοτικά standards...αλλά απο εκεί και πέρα παίζουν άλλα ρόλο. Για παράδειγμα κάποιος που έχει 2 μεταπτυχιακά...και αναφέρει μέσα ότι δούλεψε σε πιτσαρία, εκ των πραγμάτων θα φάει τον άλλον που δεν έχει κανένα και ας έχει το super προσεγμένο βιογραφικό. Οπότε μην τρελάινεστε και πάρα πολύ...

Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους σας για τις πολύτιμες συμβουλές σας .

Aυτη ακριβως ηταν η σταγονα που ξεχειλισε το ποτηρι για εμενα και σηκωθηκα και εφυγα απτην Ελλαδα.

Ειχα ενα χρονο ανεργος, με πτυχιο ΤΕΙ, 2 ξενες γλωσσες, 1 ετος προυπηρεσια στο αντικειμνο μου, φανταρικο τελειωμενο κλπ και με συμβουλευαν γονεις, συγγενεις και φιλοι να παω να ζηταω να δουλεψω δωρεαν (εαν χρειαστει να πληρωνω και το ΙΚΑ μου) με σκοπο να αποκτησω πρακτικη εμπειρια. Και τα διαβαζω τωρα στο φορουμ, απο νεους ανθρωπους διαπιστωνοντας οτι οντως επικρατει μια τετοια αντιληψη και παλι νευριαζω .

Κρατηστε εστω την αξιοπρεπεια σας. Σπουδασατε, οι γονεις σας ξοδεψαν λεφτα και παντα ηλπιζαν σε σας, χασατε ελευθερο παιδικο χρονο σε φροντιστηρια, ιδιαιτερα και διαβασμα κι ολα αυτα για να υποδουλωθειτε με τη θεληση σας σε καποιο αφεντικο που δε θα σας δινει ουτε 1 ευρω το μηνα, για 8ωρα καθημερινης εργασιας? wtf, ειναι απλα παραλογο, αλλα δυστυχως ειναι πραγματικοτητα που δειχνει που εχει φτασει η αγορα εργασιας.

Και περιπτοντως μην ειστε τοσο αφελεις. Ακομα και 2 χρονια να δουλεψετε τσαμπα για καποιο αφεντικο με την ελπιδα οτι καποιος θα εκτιμησει την εμπειρια σας αργοτερα για να σας προσλαβει με τον τρομακτικο μισθο των 700 ευρω, ποιος σας εγγυαται οτι θα προσλαβει εσας οταν για καθε θεση λαμβανει περιπου 200 βιογραφικα και τα περισσοτερα τρωνε delete χωρις να διαβαστουν?

Παλι το τζοκερ θα κυνηγατε, παλι θα εχετε τον ιδιο η και σκληροτερο ανταγωνισμο, παλι θα υπαρχει κατι αρκετο για να μην "κανετε" στον εργοδοτη.

Εχετε πτυχιο? Υπαρχει αλλος με πτυχιο και εμπειρια.

Εχετε πτυχιο και εμπειρια? Υπαρχει αλλος με μεταπτυχιακο και εμπειρια.

Εχετε μεταπτυχιακο και πλουσια εμπειρια? Υπαρχει το βυσμα που ισως σας φαει τη θεση. Γιατι πολυ απλα αυτη ειναι η αγορα εργασιας αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα. Για 1 θεση συναγωνιζεται 1 μικρο χωριο. Τα 2 χρονια δωρεαν εργασιας απλα δεν σας εξασφαλιζουν τιποτα αναλογικα με τις θυσιες που θα εχετε κανει αυτα τα 2 χρονια.

Φίλε μου MiDi_MiLiZ αν δεν είναι κόπος μπορείς να μου πεις δυο λόγια για το πως είναι τα πράγματα στο εξωτερικό συγκριτικά με την Ελλάδα ?

Δημοσ.

Να ρωτήσω, ο τελευταίος εργοδότης μου έδωσε συστατική επιστολή. Που την αναφέρω στο βιογραφικό? Σε όσα δείγματα έχω δει βάζουν μια παράγραφο "Διατίθενται συστατικές επιστολές εφόσον ζητηθούν", όμως εγώ έχω μόνο μία!

Δημοσ.

Μπορεις να το γραψεις οπως εχει στον πληθυντικο, για να ειναι πιο γκραντε. Και απλα αν σου ζητηθει να δωσεις αυτη που εχεις χωρις πολλα λογια.

Η να το βαλεις στον ενικο κατω ακριβως απο την περιγραφη θεσης της προυπηρεσιας σου, που ειναι και το πιο σωστο.

Λαβε υποψιν και σε ποιον το στελνεις το βιογραφικο.

Προσωπικα, ελεγχω σε ποιον θα τα φουσκωσω και σε ποιον θα τα πω οπως ειναι.

Δημοσ.

Εγω το εχω στην αρχη του βιογραφικου που δινω τα στοιχεια μου δηλ.

Ονοματεπωνυμο: Ταδε

Διευθυνση: Ταδε

Εμαιλ: Ταδε

....

...

Στρατιωτικες Υποχρεωσεις: Εκπληρωμενες απο τοτε μεχρι τοτε

Συστατικες Επιστολες: Διαθεσιμες εφοσον ζητηθουν

παντως κανεις δεν εδωσε σημασια σε αυτο σε οσες συνεντευξεις πηγα. Και ουτε μου το ζητησε καποιος. Απλα επαιρνα μαζι μου τις συστατικες στον ιδιο φακελο με πτυχια απολυτηρια στρατου και οποιος τα ξεφυλιζε εβλεπε και τις συστατικες επιστολες.

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους σας για τις πολύτιμες συμβουλές σας .

Φίλε μου MiDi_MiLiZ αν δεν είναι κόπος μπορείς να μου πεις δυο λόγια για το πως είναι τα πράγματα στο εξωτερικό συγκριτικά με την Ελλάδα ?

Σε καθε χωρα επικρατουν διαφορετικες συνθηκες. Καλα ειναι να σκεφτεις πρωτα σε ποιες χωρες θα μπορουσες να πας για δουλεια και μετα να αναζητουσες πληροφοριες για τις συγκεκριμενες χωρες.

Δημοσ.

Εγω το εχω στην αρχη του βιογραφικου που δινω τα στοιχεια μου δηλ.

Ονοματεπωνυμο: Ταδε

Διευθυνση: Ταδε

Εμαιλ: Ταδε

....

...

Στρατιωτικες Υποχρεωσεις: Εκπληρωμενες απο τοτε μεχρι τοτε

Συστατικες Επιστολες: Διαθεσιμες εφοσον ζητηθουν

παντως κανεις δεν εδωσε σημασια σε αυτο σε οσες συνεντευξεις πηγα. Και ουτε μου το ζητησε καποιος. Απλα επαιρνα μαζι μου τις συστατικες στον ιδιο φακελο με πτυχια απολυτηρια στρατου και οποιος τα ξεφυλιζε εβλεπε και τις συστατικες επιστολες.

Σε καθε χωρα επικρατουν διαφορετικες συνθηκες. Καλα ειναι να σκεφτεις πρωτα σε ποιες χωρες θα μπορουσες να πας για δουλεια και μετα να αναζητουσες πληροφοριες για τις συγκεκριμενες χωρες.

Όχι , Όχι εγώ δεν σκοπεύω να φύγω στο εξωτερικό απλώς από περιέργεια ρώτησα .......

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Θα ανοιγα τοπικ αλλα βρηκα το συγκεκριμενο, 2 χρονια μετα..

Τελικα τι κανουμε? Βαζουμε ασχετη δουλεια στο βιογραφικο για να μην φαινεται οτι καθομαστε?

¨Η αντι τελικα να οφελει, ειναι κακο για εμας?

Πχ για δουλεια μηχανολογου μηχανικου βαζω οτι δουλευα τους προηγουμενους 6 μηνες σερβιτορος ή το αφηνω κενο και σε ερωτηση στην συνεντευξη λεω οτι εψαχνα για δουλεια και παραλληλα δουλευα για να συντηρουμαι?

Δημοσ.

Δε θα έλεγα ότι υπάρχουν και πολλές θέσεις με σαφές job description για αποφοίτους ΑΕΙ / ΤΕΙ / ΙΕΚ αλλά πιο πολλές θέσεις για παιδί για όλες τις δουλειές που εκεί μετράνε τα πάντα πόσο καλό καφέ φτιάχνεις , εάν έχεις δουλέψει ποτέ και σε πωλήσεις ( και ας ζητάνε γραμματέα ) και διάφορα άλλα . Σε αυτές τις θέσεις βάζεις όλες τις δουλειές που έχεις κάνει , σε δουλειές σχετικές με το αντικείμενο των σπουδών σου τις άσχετες δουλειές τις αναφέρεις πιο περιληπτικά για να δείχνεις ότι δε τεμπέλιαζες αλλά να μην κουράζεις και αυτόν που διαβάζει το βιογραφικό σου . Μην κάνετε ανάλυση όλου του προγράμματος σπουδών της σχολής σας επειδή δεν έχετε τι να γράψετε πόσο μάλλον όταν η δουλειά είναι άσχετη με τις σπουδές σας.

Εάν είσαι νέα γυναίκα και ψάχνεις να βρεις δουλειά στην Ελλάδα ( τα ποσοστά ανεργίας είναι πιο μεγάλα σε νέους και σε γυναίκες , μην πεταχτείτε να πείτε κανα επιχείρημα ότι βρίσκουν εύκολα οι γυναίκες δουλειά ) στη συνέντευξη θα ερωτηθείς και για διάφορα άλλα εάν θα παντρευτείς σύντομα , εάν έχεις άλλες υποχρεώσεις μετά τη δουλειά και θα κάνουν θέμα ακόμα και για το ντύσιμο σου που μπορεί να είναι επαγγελματικό αλλά να μη φοράς μίνι ας πούμε . Επίσης μεγάλο συν είναι να προσφέρεσαι να δουλέψεις αμισθί προς απόκτηση εμπειρίας , αυτό κάνουν πολλοί συμφοιτητές μου...

Συμφωνώ απόλυτα! Επίσης καλό είναι να ψάχνουμε και λίγο την επιχείρηση στην οποία πάμε να δώσουμε συνέντευξη! Θέλει μεγάλη προσοχή ειδικά για τις γυναίκες!!! Πολλές εταιρείες είναι μούφα και βάζουν αγγελείες για "νέες και εμφανήσιμες κοπέλες" για τη θέση της γραμματέως και τελικά θέλουν "συνοδό πολυτελείας"! Πολύ μεγάλη προσοχή!!! Ερωτήσεις που μπορεί να γίνουν και είναι κάπως πιο προσωπικές (π.χ αν έχεις σχέση, πόσο καιρό, αν μένεις με το αγόρι σου ή με τους δικούς σου) μπορεί να μην είναι για να "σπάσει" ο πάγος!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...