nikoskon Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι πως ενοχλει ο ανεμηστηρας του τροφοδοτικου και δεν ενοχλει του επεξεργαστη που στο κατω κατω κανεις ενα Underclock και του βαζεις ψυκτρα χωρις ανεμηστηρα [offtopic]Για να το καταλάβεις θα πρέπει να το ακούσεις και να δεις πως είναι στημένο το pc.[/off topic] Αυτο εδω λες? http://www.digital-m...e0-3b1132ab8036 Γιατι δεν κανει? μια χαρα το βρισκω. Το συστηματακι σου παντως χαλαει πολυ λιγο To Forton δεν έχει 8πινη παροχή για την μητρική(CPU) άρα δεν μας κάνει.
grigoriou Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Λεει: Βύσμα ATX 20+4 περόνες Βύσμα 12v 4+4 περόνες Συνεπως σου κανει, ετσι ειναι και το δικο μου
nikoskon Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Λεει: Βύσμα ATX 20+4 περόνες Βύσμα 12v 4+4 περόνες Συνεπως σου κανει, ετσι ειναι και το δικο μου Σε διάφορα review, φαίνεται να μην έχει την 8pin(έστω και 4+4). Ευχαριστώ για την πληροφορία. edit: grigoriou το Fortron Zen 400 σε τί σύστημα το έχεις;
phanispal Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Το SeaSonic που πρότεινε ο caution υπερακαλύπτει τις ανάγκες σου.
nikoskon Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Για το Seasonic λογικά θα πάω. Σε κάτι wattage calculator που το κοιτάζω, τα προτεινόμενα wattages είναι <400W.
phanispal Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Τα sites υπολογισμού κατανάλωσης είναι ψιλοάκυρα βασικά. Το σύστημά σου δύσκολα θα καταναλώσει πάνω από 150W, μη σου πω και πολλά λέω.
grigoriou Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 edit: grigoriou το Fortron Zen 400 σε τί σύστημα το έχεις; Οταν λεω οτι ετσι ειναι και το δικο μου, δεν εννοω οτι εχω το fortron, εννοω οτι και τo δικο μου εχει "Βύσμα ATX 20+4 περόνες Βύσμα 12v 4+4 περόνες" Τωρα λοιπον που καταλαβες οτι σου κανει, γιατι δεν το παιρνεις?
nikoskon Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Gregoriou δε σε καταλαβαίνω. Ποιό "δικό σου"; phanispal όσον αφορά το wattage, υπολόγισε 5-6 usb συσκευές(hdds,optical drives,mobile devices,keyboard/mouse etc.)
phanispal Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Ένας δίσκος καταναλώνει ~10W το πολύ. Τα ίδια περίπου και οι οπτικοί οδηγοί. Πληκτρολόγιο και ποντίκι δεν ξεπερνούν τα 10W και τα δύο, και πολύ λέω.
FaRMaKhs Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Ποση ειναι η αποσταση ηχογραφησης απο το PC? καιποιο πυκνωτηκο χρησημοποιεις? Τα fanless που εχω κοιταξει δεν ειναι αξιοπιστα αν και δεν νομιζω να χρειαζεσαι κατι ιδιαιτερο για το συστημα σου. Παντως αν δεν βρεις καποιο που να σου κανει μπορεις ανετα να παρεις μια ας πουμε μουφιτσα και να κοτσαρεις μια αντιστασουλα οποτε να ειναι τελειος αθορυβο
nikoskon Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Το PC θα είναι και για mixing/mastering επομένως η ησυχία δεν χρειάζεται μόνο κατά το recording. Θα παραγγείλω αύριο το Seasonic και βλέπουμε, Ελπίζω να μην ακούω πυκνωτάκια να τσιρίζουν....
nem52 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Σορρυ για το οφ τοπικ παλι.. διαβασα ολο το thread για να καταλαβω για την ηχογραφηση και ακομη τιποτα.. με τι θα ηχογραφεις και θα σε πειραζει το buzz των πυκνωτων???
nikoskon Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Το παρήγγειλα χθες βράδυ τελικά. Παιδιά ο θόρυβος σε ένα studio pc δεν έχει να κάνει μόνο με το στάδιο της ηχογράφησης αλλά και τα επόμενα.
grigoriou Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Gregoriou δε σε καταλαβαίνω. Ποιό "δικό σου"; phanispal όσον αφορά το wattage, υπολόγισε 5-6 usb συσκευές(hdds,optical drives,mobile devices,keyboard/mouse etc.) To δικο μου τροφοδοτικο βεβαια, τι αλλο? Οι usb συσκευες και ο ssd δεν καταναλωνουν σχεδον τιποτα. Οπως ειπε και ο phanispal, ουτε τα 150W δεν πιανεις.
PCharon Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2011 Και τα δύο τροφοδοτικά που πρότεινες θα σου κάνουν, δε καταναλώνει πολύ ένα τέτοιο σύστημα και δε θα ζοριστούν. Το Silverstone φαίνεται να βασίζεται στη μετατροπή του case του τροφοδοτικού σε σύστημα παθητικής ψύξης, ενώ το Seasonic μάλλον είναι σχεδιασμένο έτσι ηλεκτρονικα ώστε να μην έχει ανάγκη από σοβαρή ψύξη ή εναλλακτικά μπορεί να είναι τροφοδοτικό πολύ μεγαλύτερων δυνατοτήτων από 450W που το βάζουν να δουλεύει χαμηλότερα με συνέπεια να μην έχει ανάγκη από ψύξη. Οπότε κι εγώ θα προτιμούσα το Seasonic. Πάντως το ότι είναι τα τροφοδοτικά fanless δε σημαίνει πως είναι φτιαγμένα για πλήρως fanless σύστημα, δηλαδή ενδέχεται να πρέπει να υπάρχει καλός αερισμός εκεί που βρίσκονται και όχι να κλειστούν πουθενά ή να υπόκεινται και τη θερμότητα από το υπόλοιπο σύστημα. Ο ανεμιστήρας ενεργοποιείται από μια ορισμένη θερμοκρασία και πάνω (νομίζω 65°C). Κάτω από αυτή παραμένει κλειστός προσφέροντάς σου τα 0dB που θέλεις. Το εφαρμόζω εδώ και χρόνια στα PC μου που έχουν περάσει. Ουσιαστικά προσθέτεις ένα θερμοστάτη, με λίγα ηλεκτρονικά και κόστος 1~2€ ως mod. Πολύ καλή λύση για ήσυχα PCs χωρίς φόβο όταν αποφασίσεις να τα ζορίσεις. Εν τω μεταξύ το χειμώνα που η θερμοκρασία δωματίου (μου) πέφτει περίπου 8οC, σε idle σπάνια ανοίγουν οι ανεμιστήρες. Μόνο το σκληρό ακούω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.