Προς το περιεχόμενο

Μαύρη οθόνη στα παιχνίδια

korakizx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας καταρχάς το σύστημα μου έχει τα εξής:

1)Intel Core 2 Quad CPU Q6600 2,40Ghz 2.39Ghz

2)Ram 4,00 GB DDR2 KINGSTON(συχνότητα δεν θυμάμαι.Νομiζω 733 MHz.

3)Κάρτα γραφικών: XFX RADEON HD 5670

4)Motherboard: Asus P5E

5)Τροφοδοτικό: Etasis 750 Watt

6)OS:Windows 7 32 bit

Το πρόβλημα παρουσιάζεται στα παιχνίδια.Ενώ παίζω κανονικά μετά απο κάποια στιγμή μαυρίζει(το πολύ μετά από 10-15 λεπτά παιχνιδιού χώρις να είναι τα γραφικά στο μέγιστο,εχώ βάλει και τα minimum) η οθόνη και μετά από 10-20 δευτερόλεπτα επανέρχεται πάλι η εικόνα άλλες φορές χωρίς πρόβλημα και άλλες φορές με κάτι γκρι κινούμενα pixels(Αυτο γίνεται συνέχεια και όχι μία φορα,μπορεί και 7-9 φορες σε μια ώρα).Εχω δοκιμάσει και άλλες κάρτες γραφικών από φιλους και ολες παρουσιάζουν το ίδιο προβλημα.Μήπως ξέρει κανείς τι προκαλεί αυτο το πρόβλημα;

(Αν εχω ξεχασει να σας δώσω καποια πληροφορία για το pc μου πειτε μου και θα σας την πω)

Ευχαριστώ για οποιαδήποτε απάντηση σας.

Δημοσ.

Για ελεγξε λιγο το καλωδιο της οθονης απο πισω μηπως δεν παταει καλα.αλλα λογικα θα το εχεις κανει αυτο οταν δοκιμαζες τις καρτες των φιλων σου.οποτε για παρε μια την οθονη παραμασχαλα και πηγαινε λιγο απο το σπιτι του ενος απο τους φιλους σου να την δοκιμασεις εκει.

Δημοσ.

Δεν φταίει η οθόνη γιατί είχα το ίδιο πρόβλημα και με την παλια(και έχω παει και το pc σε εναν φιλο και στην δικια του οθονη εκανε το ιδιο προβλημα.(Στα windows xp που είχα πριν πολυ καιρό το pc μερικές φορές εκανε και restart).

Δημοσ.

Απεγκατάσταση οδηγών και επανεγκατάσταση των τελευταίων, αν δεν το έχεις ήδη κάνει.

Όπως λες έχεις δοκιμάσει κι άλλες κάρτες γραφικών, οπότε ίσως να μιλάμε για κάποιο conflict ή κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Το έχω δοκιμάσει ήδη.Εχω κανει και clean με το driver cleaner αλλα το πρόβλημα παραμένει.Επίσης έχω κανει και format και πάλι τα ίδια.Υπάρχει περίπτωση να φταίει το τροφοδοτικό;

Δημοσ.

Πολυ κουλο το ολο σκηνικο....

Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι να εχεις την οθονη και γενικοτερα το ολο συστημα πανω σε κανενα πολυμπριζο (στο ιδιο δηλαδη και την παλια οθονη και την καινουργια) και να φταιει αυτο.

Edit:ακυρο το επανω γιατι μετα ξαναδιαβασα οτι πηγες ολο το Pc σου στον φιλο σου.

Το τροφοδοτικο σου ειναι πολυ καλο αλλα και τα καλα χαλανε.οι μνημες δεν ξερω σε περιπτωση που ειναι χαλασμενες εαν μπορουν να επηρεασουν ετσι το συστημα.

Ισως η μητρικη σου????να τα εχει παιξει η θυρα Pciexpress?ξερω εγω....τι θερμοκρασιες εχει ο επεξεργαστης και γενικοτερα οι καρτα που εχεις τωρα επανω?

Α και που'σαι,οι μνημες σου μαλλον 533 ειναι εκτος και εαν εχεις κανει κανενα overclock....

Δημοσ.

Πολυ κουλο το ολο σκηνικο....

Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι να εχεις την οθονη και γενικοτερα το ολο συστημα πανω σε κανενα πολυμπριζο (στο ιδιο δηλαδη και την παλια οθονη και την καινουργια) και να φταιει αυτο.

Edit:ακυρο το επανω γιατι μετα ξαναδιαβασα οτι πηγες ολο το Pc σου στον φιλο σου.

Το τροφοδοτικο σου ειναι πολυ καλο αλλα και τα καλα χαλανε.οι μνημες δεν ξερω σε περιπτωση που ειναι χαλασμενες εαν μπορουν να επηρεασουν ετσι το συστημα.

Ισως η μητρικη σου????να τα εχει παιξει η θυρα Pciexpress?ξερω εγω....τι θερμοκρασιες εχει ο επεξεργαστης και γενικοτερα οι καρτα που εχεις τωρα επανω?

Α και που'σαι,οι μνημες σου μαλλον 533 ειναι εκτος και εαν εχεις κανει κανενα overclock....

Ναι όντως σε πολύμπριζο τα έχω και οχι μονο ενα,το ενα συνδεμενο με το αλλο:P

Με το Speedfan βλέπω οτι ολες οι θεμοκρασίες στο pc ειναι πράσινες, 45 C πανω κάτω.

Για τις μνήμες δεν γνωρίζω ,αλλα τις δοκιμασα σε εναν φιλο δουλευουν μια χαρα.

Πως μπορώ να δω αν εχει προβλημα η θύρα Pci express;

(Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια)

Παιζει ρολο που εχω και 3 εξωτερικους σκληρους δισκους(Μπορει να προκαλουν τιποτα με το τροφοδοτικο);

Δημοσ.

Δεν ξερω πως θα μπορεσεις να δεις εαν φταιει η θυρα και οχι η καρτα.το πιο πιθανο ειναι να φταιει η καρτα.αλλα ειπες οτι το δοκιμασες και με αλλες.τι να πω....

Κανε μια προσπαθεια να δανειστεις απο τον φιλο σου κανενα αλλο τροφοδοτικο και βγαλε το δικο σου,βαλε εκεινο πανω και δες τι θα γινει ετσι.δεν χρειαζεται να ειναι τοσο δυνατο σαν το δικο σου,στην αναγκη ας ειναι και ενα deer των 500watt.απλα να δεις εαν θα δουλεψει με εκεινο.

Δημοσ.

Δεν ξερω πως θα μπορεσεις να δεις εαν φταιει η θυρα και οχι η καρτα.το πιο πιθανο ειναι να φταιει η καρτα.αλλα ειπες οτι το δοκιμασες και με αλλες.τι να πω....

Κανε μια προσπαθεια να δανειστεις απο τον φιλο σου κανενα αλλο τροφοδοτικο και βγαλε το δικο σου,βαλε εκεινο πανω και δες τι θα γινει ετσι.δεν χρειαζεται να ειναι τοσο δυνατο σαν το δικο σου,στην αναγκη ας ειναι και ενα deer των 500watt.απλα να δεις εαν θα δουλεψει με εκεινο.

Το χειροτερο ολων ειναι το τροφοδοτικο...και η αλλαγη του.Γιατι εχω ενα κουτι της Thermaltake αυτο με τα 7 ανεμιστηράκια full tower και στο καταστημα απο το οποιο ειχα αγορασει το pc εχουν κανει κατι κολπα με τα καλώδια λες και ειναι σε fashion show και αντε να το βγαλω...

Να εισαι καλα ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σου :)

Δημοσ.

Μην το βγάλεις, απλά αποσύνδεσε τα καλώδια από τα parts και σύνδεσε το άλλο. Πάλι θα παλέψεις λίγο, αλλά δε θα βγάλεις το Etasis.

Δημοσ.

Το χειροτερο ολων ειναι το τροφοδοτικο...και η αλλαγη του.Γιατι εχω ενα κουτι της Thermaltake αυτο με τα 7 ανεμιστηράκια full tower και στο καταστημα απο το οποιο ειχα αγορασει το pc εχουν κανει κατι κολπα με τα καλώδια λες και ειναι σε fashion show και αντε να το βγαλω...

Να εισαι καλα ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σου :)

Κανε αυτο που λεει ο Phanispal απο πανω(ευχαριστησε και λιγο αυτον,οχι μονο εμενα :P :P ).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...