Προς το περιεχόμενο

2600k απορια

injen

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδες λιγο τη βοηθεια σας παρακαλω,

Μολις σημερα πηρα εναν 2600Κ και το asus sabertooth p67,η απορια μου ειναι η εξης: πως θα κανω τον επεξεργαστη να μην πηγαινει στα 1,6ghz και μετα στα 4ghz οταν πιθανων μπαινει το turbocore?

Θελω να ειναι σταθερα στα 3,4 και να πηγαινει 4 οταν μπαινει το turbocore.

Δοκιμασα τα παντα αλλα ματαια :-(

Sent from my iPhone 4 using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχως δεν ξερω τι παιζεται με τους intel επεξεργαστες, αλλα φανταζομαι οτι στο BIOS θα υπαρχει επιλογη παρομοια με την EIST ή SpeedStep, που πρεπει να κανεις disabled.

Δυστυχως δεν ξερω τι παιζεται με τους intel επεξεργαστες, αλλα φανταζομαι οτι στο BIOS θα υπαρχει επιλογη παρομοια με την EIST ή SpeedStep, που πρεπει να κανεις disabled.

Το εχω κανει και αυτο!

Μου μυριζει σαν την λειτουργια της ιντελ που ριχνει την συχνοτητα οταν δεν χρειαζετε για να μην καιει ρευμα.δεν θυμαμαι το ονομα τωρα.Κατι σαν το coolnquiet της AMD.

Γιατι να το κανεις αυτο?αφου λειτουργει μια χαρα,θελεις να ειναι μονιμα σε μεγαλυτερη συχνοτητα οταν δεν χρειαζεται?

Παιδες λιγο τη βοηθεια σας παρακαλω,

Μολις σημερα πηρα εναν 2600Κ και το asus sabertooth p67,η απορια μου ειναι η εξης: πως θα κανω τον επεξεργαστη να μην πηγαινει στα 1,6ghz και μετα στα 4ghz οταν πιθανων μπαινει το turbocore?

Θελω να ειναι σταθερα στα 3,4 και να πηγαινει 4 οταν μπαινει το turbocore.

Δοκιμασα τα παντα αλλα ματαια :-(

Συγγνώμη μπορεί η ερώτησή μου να είναι περιττή, αλλά γιατί θέλεις να το κάνεις αυτό;

Συγγνώμη μπορεί η ερώτησή μου να είναι περιττή, αλλά γιατί θέλεις να το κάνεις αυτό;

Ετσι το ειχα στον 1090Τ και το θελω και σ αυτο αλλα δεν μου βγαινει με τπτ

Disable asus power4gear (αν το εχεις εσυ) και βαλε το power setting (στο power options --> control panel) στo home/office desktop.

Οχι δεν το εχει καπου αυτο,στο power options το εχω maximum performance

Ασε εχουν σπασει τα νευρα μου

ειδες διαφορα σε σχεση με τον amd?

Σε παιχνιδια ναι,θα ελεγα μεγαλη.

Παρ'ολα αυτα σε benchmarks unigine-3D Mark 11 ειναι πιο πανω αλλα οχι τρελη διαφορα απ οτι θυμαμαι,γιατι με το format ξεχασα να κρατησω τα αποτελεσματα,cinebench δεν ειχα κρατησει score και δεν μπορω να πω,αν εχει καποιος ας ποσταρει αποτελεσμα να συγκρινουμε και τελος σε o/c ειναι απιστευτα πιο κρυος και ευκολος,δουλευω 4,342ghz με prime στους 52c full load.

στο bios βγάζεις τα power saving settings

C1E disable

EIST disable

C3, C6 States disable

disableturbo.jpg

Το εκανα αλλα αν τα βγαλεις αυτα καρφωνει στα 4,3ghz εκει που το εχω βαλει να πηγαινει

Νομίζω πως στο s775 τουλάχιστον, επηρρεαζόταν το overclockability ενεργοποιώντας C1E/EIST κ.λπ..

Δεν ξέρω τι ισχύει με τους Sandy.

Εξάλλου όποιος κλοκάρει τέτοιους επεξεργαστές, προφανώς δεν το κάνει επειδή χρειάζεται την extra απόδοση, οπότε ένα μεγάλο ποσοστό δε νοιάζεται ιδιαίτερα για κατανάλωση και τα συναφή.

Δηλαδή θα είχε περισσότερο νόημα να πεις: «Ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί κλοκάρετε τόσο δυνατούς επεξεργαστές».

Άσε που οι διαφορές είναι πραγματικά αμελητέες καθώς νομίζω πως παίζει ρόλο και το load του επεξεργαστή στην κατανάλωση, όχι μόνο αν είναι καρφωμένος στα 5GHz.

Νομίζω πως στο s775 τουλάχιστον, επηρρεαζόταν το overclockability ενεργοποιώντας C1E/EIST κ.λπ..

Δεν ξέρω τι ισχύει με τους Sandy.

Εξάλλου όποιος κλοκάρει τέτοιους επεξεργαστές, προφανώς δεν το κάνει επειδή χρειάζεται την extra απόδοση, οπότε ένα μεγάλο ποσοστό δε νοιάζεται ιδιαίτερα για κατανάλωση και τα συναφή.

Δηλαδή θα είχε περισσότερο νόημα να πεις: «Ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί κλοκάρετε τόσο δυνατούς επεξεργαστές».

Άσε που οι διαφορές είναι πραγματικά αμελητέες καθώς νομίζω πως παίζει ρόλο και το load του επεξεργαστή στην κατανάλωση, όχι μόνο αν είναι καρφωμένος στα 5GHz.

Δεν εχεις και αδικο....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...