Προς το περιεχόμενο

Παραβιασμενο κουτι της ΔΕΗ απο κινεζο

nhn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όποιος ξέρει ας με βοηθήσει παρακαλώ γιατί έχω φρικάρει .

είχα νοικιάσει το μαγαζί μου σε κινέζο για 2,5 χρόνια και πριν ένα μήνα έφυγε μόνος του και θέλησα να το ανοίξω εγώ.

φώναξα ηλεκτρολόγο για τσεκ και πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου και βρήκε το κουτί της δεης παραβιασμένο και ψυλλιάζομαι ότι ο κινέζος δεν πήγε ποτέ στην ΔΕΗ να δώσει εγγύηση και ο μετρητής έγραφε για 2,5 χρονια!

ο κινέζος μάλλον ούτε το τεβε πλήρωνε γιατί βρήκα κλειστό φάκελο του τεβε με το όνομα του.

ποιον θα κυνηγήσει η ΔΕΗ τον ιδιοκτήτη η τον νοικάρη?

Όποιος ξέρει ας με βοηθήσει παρακαλώ γιατί έχω φρικάρει .

είχα νοικιάσει το μαγαζί μου σε κινέζο για 2,5 χρόνια και πριν ένα μήνα έφυγε μόνος του και θέλησα να το ανοίξω εγώ.

φώναξα ηλεκτρολόγο για τσεκ και πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου και βρήκε το κουτί της δεης παραβιασμένο και ψυλλιάζομαι ότι ο κινέζος δεν πήγε ποτέ στην ΔΕΗ να δώσει εγγύηση και ο μετρητής έγραφε για 2,5 χρονια!ο κινέζος μάλλον ούτε το τεβε πλήρωνε γιατί βρήκα κλειστό φάκελο του τεβε με το όνομα του.

ποιον θα κυνηγήσει η ΔΕΗ τον ιδιοκτήτη η τον νοικάρη?

Έχει συμβεί το ίδιο σε κάποιον από εσάς?

Ευχαριστώ για την βοήθεια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

H δεη δεν θα κοιταξει κινεζους/ελληνες κτλ...

Ο λογαριασμός σε πιανού το όνομα εβγαινε??? ε αυτον θα ψαξουνε να βρουνε να τον σκισουν !!

εαν δεν ήταν καταχωρημένος πουθενά (δεν υπήρχε "νομιμη" παροχή σε καταναλωτή τότε μαλλον δεν μπορουν να κανουν κατι)

:fear:

δεν κατάλαβα τι ακριβώς υποψιαζόμαστε ότι έκανε ο κινέζος. Να μην πλήρωνε δεη για 2,5 χρόνια μάλλον χλωμό, γιατί θα το κόβανε. Παραβίασε τον μετρητή για να μην γράφει;

Δεν νομιζω πως εχει σχεση σε πιανου το ονομα ηταν τοσα χρονια οσο το ποιος ειναι ο ιδιοκτητης της οικιας. Παραδειγμα και εγω εχω στο ονομα μου την ΔΕΗ στο προηγουμενο σπιτι που νοικιαζα αλλα δεν μπορουν να μου κανουν τιποτα γιατι δεν μου ανηκει το σπιτι, θα πιασουν τον ιδιοκτητη μιας και εγω μενω αλλου αυτα τα χρονια. Εχω παει στη ΔΕΗ για να καταργησω το ονομα μου απο το σπιτι εκεινο αλλα μου ειπαν οτι χρειαζεται να εμφανιστει και ο ιδιοκτητης του σπιτιου για επιβεβαιωση αλλα δεν εχω ιδεα που βρισκεται ο ιδιος ουτε και εχω επαφες μαζι του πλεον. Απο οτι μου ειπαν ομως οτι και να γινει δεν θα δωσω εγω αναφορα για τιποτα για εκεινο το σπιτι ουτε και θα πληρωσω κατι αν γινει καμια "πουστια" μιας και δεν ειναι δικο μου.

Δεν νομιζω πως εχει σχεση σε πιανου το ονομα ηταν τοσα χρονια οσο το ποιος ειναι ο ιδιοκτητης της οικιας. Παραδειγμα και εγω εχω στο ονομα μου την ΔΕΗ στο προηγουμενο σπιτι που νοικιαζα αλλα δεν μπορουν να μου κανουν τιποτα γιατι δεν μου ανηκει το σπιτι, θα πιασουν τον ιδιοκτητη μιας και εγω μενω αλλου αυτα τα χρονια. Εχω παει στη ΔΕΗ για να καταργησω το ονομα μου απο το σπιτι εκεινο αλλα μου ειπαν οτι χρειαζεται να εμφανιστει και ο ιδιοκτητης του σπιτιου για επιβεβαιωση αλλα δεν εχω ιδεα που βρισκεται ο ιδιος ουτε και εχω επαφες μαζι του πλεον. Απο οτι μου ειπαν ομως οτι και να γινει δεν θα δωσω εγω αναφορα για τιποτα για εκεινο το σπιτι ουτε και θα πληρωσω κατι αν γινει καμια "πουστια" μιας και δεν ειναι δικο μου.

Λυπαμαι που θα σε απογοητευσω, αλλα η δεη θα κυνηγησει αυτον στον οποιο ειναι γραμμενο το ρολοι. Ουτε ξερει ποιανου ειναι το σπιτι ουτε τη νοιαζει. Για αυτο και δε ζητανε καν συμβολαια αγορας η ενοικιου, ουτε που ενδιαφερονται αν το σπιτι σου ανηκει, το νοικιασες κλπ, ξερουν οτι για αυτο το σπιτι αντιστοιχει μια παροχη, για την παροχη ενδιαφερονται.

Τωρα ξερεις. Καρατζαφερης.

Περα απο τη πλακα αν ο λογαριασμος ερχονταν στο ονομα σου εσυ θα εχεις το προβλημα.Αν ηταν στο ονομα του κινεζου πες τους να πανε στη Κινα να τον βρουν.

δέν εχεις πρόβλημα εσύ απλά πήγαινε στη δεη για ξεκαθάρισμα.εμένα να δεις κάτι απλήρωτους που αφήνουν και μετά σιγά μην τους βρεί η δεη.πάνε στη χώρα τους και γυρίζουν με αλλα ονόματα

Μιας και ειναι το αντικειμενο μου (ειμαι στη ΔΕΗ)η ΔΕΗ θα ζητησει τα λεφτα απο αυτον που ειναι το ρολοι στο ονομα του.

Αν δεν πληρωνε ολα αυτα τα χρονια και δεν το εκοβαν μπορεις να ζητησεις εξηγησεις αν τελικα ειναι δικο σου το ρολοι.

Με ενα παλιο λογαριασμο που γραφει αριθμο παροχης αν ειναι στο ονομα σου πηγαινε σε οποιοδηποτε πρακτορειο να κοιταξουν την καταναλωση.

Εφοσον το διαμερισμα ενοικιαζοταν, θεωρω οτι μπορεις να παραχωρησεις στη ΔΕΗ συμβολαιο ενοικιασης και αποδειξεις ενοικιασης που θα αποδεικνυουν οτι δεν χρησιμοποιουσες εσυ το διαμερισμα.

Το τι θα γινει απο κει και περα dunno.

Αν παλι το ενοικιαζες χωρις αποδειξη....

Εφοσον το διαμερισμα ενοικιαζοταν, θεωρω οτι μπορεις να παραχωρησεις στη ΔΕΗ συμβολαιο ενοικιασης και αποδειξεις ενοικιασης που θα αποδεικνυουν οτι δεν χρησιμοποιουσες εσυ το διαμερισμα.

Αν δεν υπαρχει μισθωτηριο και μαλιστα θεωρημενο απο εφορια πολυ δυσκολα τα πραγματα.

Αν δεν υπαρχει μισθωτηριο και μαλιστα θεωρημενο απο εφορια πολυ δυσκολα τα πραγματα.

Παντως, ακομα κι ετσι, ο Κινεζος μπορει να υποστηριξει οτι δεν εχει ιδεα και οτι προφανως ετσι το νοικιασε. Οποτε η ευθυνη παραμενει στον ιδιοκτητη λογικα. Δυσκολα τα πραγματα για τον φιλο μας θαρρω.

Και το ρολοι παρεμεινε στο ονομα του ιδιοκτητη εννοεις προφανως...

Χωρίς να είμαι ειδικός στο θέμα διακρίνω δύο διαφορετικά ζητήματα :

1.

Πιθανούς απλήρωτους λογαριασμούς

--------------------------------

Ο Γιάννης Platano μπορεί να διευκρινήσει αλλά νομίζω ότι αν ο λογαριασμός είναι στο όνομά του τότε μάλλον δεν έχεις πρόβλημα.

2.

Το ζήτημα παραβίσης του ρολογίού

--------------------------------

Θα έψαχνα τι ισχύει για την ευθύνη παραβίασης του ρολογιού. Όταν νοικιάζεις ένα διαμέρισμα μεταβιζάζεται και η ευθύνη ή όχι. Υποθέτω πως όχι. Ας πούμε ότι απλά σταματάς την παροχή σου το ρολόι όμως παραμένει στη θέση του. Δεν παραμένεις υπευθυνος σε περίπτωση που πάρεις παράνομα ρεύμα από αυτό? Η ΔΕΗ δεν μπορεί να σε κυνηγήσει παρότι δεν έχεις λογαριασμό αφού εσύ θα είχες το κίνητρο να παραβιάσεις το ρολόι? Έτσι και στη δική σου περίπτωση αν δεν μπορεί να πιάσει τον κινέζο φαντάζομαι θα κυνηγήσει εσένα καθώς και εσύ θα μπορούσες να οφεληθείς από αυτό ακόμα και αν ο κινέζος δε το γνώριζε.

Δε ξέρω τι ισχύει, αυτό που θα έκανα εγώ θα ήταν να φτιάξω το ρολόι στη κανονική του κατάσταση (εάν είναι δυνατό χωρίς να είναι δυνατή η διαπίστωση της παραβίασης στο μέλλον) και θα έκανα ... τον κινέζο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...