namat Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει τι γίνετε στην περίπτωση που γνωρίζω οτι κάποιος συγγενής μου έχει κάνει διαθήκη που αφήνει στο όνομα μου ακίνητη περιουσία αλλά δεν μπορώ να τη βρώ. Ξέρει κανείς που ακριβώς μπορώ να απευθυνθώ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arxaggelos Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Στον συμβολαιογράφο του εκλιπόντος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
namat Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Αν όμως τα πράγματα είναι λίγο πιο πολύπλοκα. Δηλαδή παράδειγμα αν ο εκλιπόν είναι ο παππούς μου ο οποίος λίγους μήνες πριν πεθάνει μου είπε οτι έχει συντάξει διαθήκη στην οποία είμαι και εγώ μέσα αλλά λόγω του ότι εγώ το διάστημα που απεβίωσε έλειπα στο εξωτερικό και δεν γνωρίζω ποιος είναι ο συμβολαιογράφος και όταν επέστρεψα η μητέρα μου μου είπε οτι δεν υπήρχε διαθήκη και η ακίνητη περιουσία περνάει απευθείας σε εκείνη από τη στιγμή που είναι κόρη του και δεν υπάρχουν άλλοι συγγενείς. Σε αυτή τη περίπτωση πως μπορώ να το ψάξω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Super Moderators Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Ο νόμος αναγνωρίζει τριών ειδών διαθήκης: τη δημόσια, τη μυστική και την ιδιόγραφη. Η δημόσια διαθήκη συντάσσεται ενώπιον συμβολαιογράφου και δύο μαρτύρων. Η μυστική παραδίδεται σε φάκελο από τον διαθέτη σε συμβολαιογράφο. Η χειρόγραφη μπορεί να φυλάσσεται από τον ίδιο τον διαθέτη στο σπίτι του. Αν μεν κάποιος έχει συντάξει είτε δημόσια είτε μυστική διαθήκη, ο συμβολαιογράφος είναι υποχρεωμένος, μόλις πληροφορηθεί το θάνατο του διαθέτη, να καταθέσει αντίγραφο της διαθήκης ή (στη μυστική) την ίδια τη διαθήκη στον Γραμματέα του Πρωτοδικείου του τόπου όπου έμενε ο θανών. Για να μάθουμε λοιπόν αν έγινε κάτι τέτοιο, απευθυνόμαστε σε δικηγόρο. Αν έχει συνταχθεί ιδιόγραφη διαθήκη, αυτή μπορεί να "μην βρεθεί", οπότε ο θανών κληρονομείται κατά τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα. Στην περίπτωσή σου, από την κόρη του (μητέρα σου). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
digimyth Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Θες να τα φας από τη μάνα σου?? Α ρε απληστία... :P paredwse δικηγόρος είσαι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arxaggelos Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Θες να τα φας από τη μάνα σου?? Α ρε απληστία... :P paredwse δικηγόρος είσαι; Λαμβάνω το θάρρος να απαντήσω ότι η απάντηση καί στα δύο είναι ναι :-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Θα έλεγα ότι μάλλον η μάνα θέλει να τα φάει. Αφού ο παππούς του είπε ότι υπάρχει διαθήκη που περιλαμβάνει και αυτόν και η μάνα λέει ότι δεν... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
namat Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δηλαδή μπορώ να απευθυνθώ σε οποιονδήποτε δικηγόρο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dagobert Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Όπως στα λέει ο paredwse είναι. Αν είχες στα χέρια σου την ιδιόγραφη διαθήκη, τότε μπορούσες να την εμφανίσεις στο Πρωτοδικείο, να ζητήσεις τη δημοσίευση της και την κήρυξη της ως κύριας. Τώρα θα ακολουθηθεί η εξ αδιαθέτου κληρονομική διαδοχή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
namat Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Γνωρίζει μήπως κάποιος σε πιο τμημα του πρωτοδικίου μπορώ να απευθυνθώ; Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 χμ ολη αυτη η ιστορια μου θυμιζει ενα επεισοδιο απο μεν και δεν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Super Moderators Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Γνωρίζει μήπως κάποιος σε πιο τμημα του πρωτοδικίου μπορώ να απευθυνθώ; Ευχαριστώ. Αν μιλάμε για το Πρωτοδικείο Αθηνών, στο Τμήμα Διαθηκών του Πρωτοδικείου. Είναι πίσω από το Εφετείο Αθηνών, είσοδος από την οδό Κυρίλου Λουκάρεως, 4ο υπόγειο. Ρώτα κάποιον από τους υπαλλήλους που θα βρεις εκεί, γενικά είναι εξυπηρετικοί άνθρωποι σε ευγενικές ερωτήσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.