bludiemerry Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Γεια σας. Θέλω να συνδέσω την κεραία της nova σε δυόροφη μονοκατοικία με προεγκατεστημένα καλώδια κεραίας για τα επίγεια κανάλια ως εξής: στο ισόγειο (σαλόνι) να μπει ο αποκωδικοποιητής, ενώ οι άλλες τηλεοράσεις να πιάνουν τα επίγεια (δεν με πολυαπασχολεί να πιάνουν nova). Επειδή δεν θέλω να "κατεβάσω" εξωτερικό καλώδιο που να διασχίζει όλο το σπίτι και να το συνδέσω στον αποκωδικοποιητή, υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική; Μπορώ να συνδέσω (με κάποιο τρόπο; ίσως) την κεραία της nova και την κεραία για τα επίγεια που βρίσκεται στην ταράτσα επίσης, ώστε να περνούν μαζί μέσα από την προεγκατάσταση του σπιτιού και να φτάνει το σήμα της nova (ή και των δύο) στο σαλόνι του ισογείου; Εάν ναι, θα υπάρχει κάποια απώλεια στην ποιότητα και το σήμα λήψης; Ευχαριστώ και συγγνώμη αν σας κούρασα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Μπορείς και το μόνο που χρειάζεται είναι δύο τέτοια το πρόβλημα που έχεις εσύ είναι η υπόλοιπες τηλεοράσεις και το πως είναι συνδεδεμένες όλες μεταξύ τους,όπου δημιουργούνται διάφορα προβλήματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bludiemerry Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 1. Γιατί χρειάζομαι 2; Το ένα για την ταράτσα και το άλλο...πού; 2. Το πρόβλημα που θα έχω εννοείς είναι ότι θα δείχνει στις άλλες τηλεοράσεις ό,τι και σ'αυτήν του σαλονιού ή κάτι άλλο; Μπορώ να κάνω κάτι και γι'αυτό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 1. Γιατί χρειάζομαι 2; Το ένα για την ταράτσα και το άλλο...πού; 2. Το πρόβλημα που θα έχω εννοείς είναι ότι θα δείχνει στις άλλες τηλεοράσεις ό,τι και σ'αυτήν του σαλονιού ή κάτι άλλο; Μπορώ να κάνω κάτι και γι'αυτό; 1. Ειναι ευνοητο. Κατω στην τηλεοραση θα θες 2 καλωδια, με 2 διαφορετικα σηματα (δορυφορικο+επιγειο). Tο ενα στην ταρατσα διπλεκει τα 2 σηματα σε ενα καλωδιο (δορυφορικο+επιγειο) Το αλλο στην τηλεοραση ξεχωριζει τα 2 σηματα του ενος καλωδιου σε 2 καλωδια. Το ενα θα το βαλεις στην τηλεοραση, το αλλο στον αποκωδικοποιητη. 2. Το βασικο προβλημα ειναι οτι δεν γινεται να βαλεις τιποτα αλλο στα καλωδια σου. Πχ ενισχυτη για να δυναμωσεις το σημα. Αυτο σημαινει οτι αν εχεις ηδη ενισχυτη, ξεχνας αυτην την μεθοδο, γιατι δεν γινεται να λειτουργησει ΚΑΙ ενισχυτης ΚΑΙ διπλεκτης στο ιδιο καλωδιο. (εκτος αν μιλαμε για line amplifier που πιθανως να γινεται). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bludiemerry Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 1. Ειναι ευνοητο. Κατω στην τηλεοραση θα θες 2 καλωδια, με 2 διαφορετικα σηματα (δορυφορικο+επιγειο). Tο ενα στην ταρατσα διπλεκει τα 2 σηματα σε ενα καλωδιο (δορυφορικο+επιγειο) Το αλλο στην τηλεοραση ξεχωριζει τα 2 σηματα του ενος καλωδιου σε 2 καλωδια. Το ενα θα το βαλεις στην τηλεοραση, το αλλο στον αποκωδικοποιητη. 2. Το βασικο προβλημα ειναι οτι δεν γινεται να βαλεις τιποτα αλλο στα καλωδια σου. Πχ ενισχυτη για να δυναμωσεις το σημα. Αυτο σημαινει οτι αν εχεις ηδη ενισχυτη, ξεχνας αυτην την μεθοδο, γιατι δεν γινεται να λειτουργησει ΚΑΙ ενισχυτης ΚΑΙ διπλεκτης στο ιδιο καλωδιο. (εκτος αν μιλαμε για line amplifier που πιθανως να γινεται). Δεν χρειάζομαι τίποτα άλλο στα καλώδιά μου. Ενισχυτής δεν χρειάζεται, γιατί έχω ήδη πολύ δυνατό σήμα και την επίγεια την χρειάζομαι βασικά για τα τοπικά κανάλια. Με τις άλλες τηλεοράσεις όμως τι πρόβλημα θα έχω; Μήπως χρειάζονται κι αυτές διακλαδωτή για να λαμβάνω μόνο το επίγειο σήμα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Δεν χρειάζομαι τίποτα άλλο στα καλώδιά μου. Ενισχυτής δεν χρειάζεται, γιατί έχω ήδη πολύ δυνατό σήμα και την επίγεια την χρειάζομαι βασικά για τα τοπικά κανάλια. Με τις άλλες τηλεοράσεις όμως τι πρόβλημα θα έχω; Μήπως χρειάζονται κι αυτές διακλαδωτή για να λαμβάνω μόνο το επίγειο σήμα; Το θέμα είναι τι έχεις ήδη,αφού έχεις πάνω από μια TV ενδέχεται να παίρνουν σήμα από ενισχυτή ή διακλαδωτή ή να παίρνει σήμα η μία από την άλλη,εμείς δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε πρέπει να το δεις εσύ αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bludiemerry Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Το θέμα είναι τι έχεις ήδη,αφού έχεις πάνω από μια TV ενδέχεται να παίρνουν σήμα από ενισχυτή ή διακλαδωτή ή να παίρνει σήμα η μία από την άλλη,εμείς δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε πρέπει να το δεις εσύ αυτό. Τώρα οι άλλες τηλεοράσεις παίρνουν σήμα από την κεντρική κεραία (μέσω προεγκατεστημένου συστήματος). Εάν βάλω τους διακλαδωτές στην τηλεόραση του σαλονιού, όπως μου είπες παραπάνω, τι πρέπει να κάνω με τις άλλες τηλεοράσεις για να πιάνω τα επίγεια; Χρειάζονται και αυτές κάποιο διαχωριστή; Συγγνώμη και πάλι που σε τρέλανα με τις ερωτήσεις μου, αλλά πρωτάρης γαρ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Αν δεν ξέρουμε τι είναι αυτό το προ-εγκατεστημένο σύστημα δεν μπορούμε να σου πούμε με σιγουριά. ΑΝ φεύγει μια γραμμή για την TV στο σαλόνι,ή απ'ευθείας ή μέσα από ενισχυτή τότε μπορείς, μετά από των ενισχυτή αν υπάρχει,να βάλεις ένα splitter και ένα στο σαλόνι και θα παίζουν όλες οι TV σωστά χωρίς τίποτα άλλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bludiemerry Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Αν δεν ξέρουμε τι είναι αυτό το προ-εγκατεστημένο σύστημα δεν μπορούμε να σου πούμε με σιγουριά. ΑΝ φεύγει μια γραμμή για την TV στο σαλόνι,ή απ'ευθείας ή μέσα από ενισχυτή τότε μπορείς, μετά από των ενισχυτή αν υπάρχει,να βάλεις ένα splitter και ένα στο σαλόνι και θα παίζουν όλες οι TV σωστά χωρίς τίποτα άλλο. Αυτό το προεγκατεστημένο σύστημα είναι η κλασσική κεραία της ταράτσας για την επίγεια λήψη, που έχει εξόδους σε όλα τα δωμάτια, χωρίς να παρεμβάλεται ενισχυτής ή ο,τιδήποτε άλλο. Αν κατάλαβα καλά, δηλαδή, και συνοψίζοντας: βάζουμε έναν διακλαδωτή στην ταράτσα και ακόμα έναν σε κάθε δωμάτιο που υπάρχει τηλεόραση για να διαχωρίζει το σήμα και να βλέπουμε ό,τι θέλουμε. Στα υπόλοιπα δωμάτια θα βλέπουμε ανεμπόδιστα μέσω της επίγειας κεραίας, ενώ ο έλεγχος της nova θα γίνεται μόνο από το σαλόνι, όπου θα βρίσκεται ο αποκωδικοποιητής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Αυτό το προεγκατεστημένο σύστημα είναι η κλασσική κεραία της ταράτσας για την επίγεια λήψη, που έχει εξόδους σε όλα τα δωμάτια, χωρίς να παρεμβάλεται ενισχυτής ή ο,τιδήποτε άλλο. Αν κατάλαβα καλά, δηλαδή, και συνοψίζοντας: βάζουμε έναν διακλαδωτή στην ταράτσα και ακόμα έναν σε κάθε δωμάτιο που υπάρχει τηλεόραση για να διαχωρίζει το σήμα και να βλέπουμε ό,τι θέλουμε. Στα υπόλοιπα δωμάτια θα βλέπουμε ανεμπόδιστα μέσω της επίγειας κεραίας, ενώ ο έλεγχος της nova θα γίνεται μόνο από το σαλόνι, όπου θα βρίσκεται ο αποκωδικοποιητής. Αυτό το προεγκατεστημένο σύστημα είναι η κλασσική κεραία της ταράτσας για την επίγεια λήψη, που έχει εξόδους σε όλα τα δωμάτια, χωρίς να παρεμβάλεται ενισχυτής ή ο,τιδήποτε άλλο Κλασσικό σε αυτά δεν υπάρχει,στο κάθε σπίτι μπαίνει αυτό που χρειάζεται,αν έχεις λίγες TV και είσαι μόνο με τον ενισχυτή ιστού μπορείς άνετα να βάλεις το splitter στην γραμμή που πάει στο σαλόνι,μετά των ενισχυτή όμως. Βάζουμε έναν διακλαδωτή στην ταράτσα και ακόμα έναν στο σαλόνι,αυτά, στης άλλες τηλεοράσεις δεν βάζεις τίποτα και δεν πειράζεις τίποτα και να βάλεις δεν θα δουλέψει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bludiemerry Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Οκ. Ευχαριστώ πολύ. Θα δοκιμάσω τα παραπάνω αύριο-μεθαύριο και θα σου πω εντυπώσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Eαν καταλαβα καλα οσα γραφετε, δεν ειναι διακλαδωτης αυτο που πρεπει να βαλεις. Διπλεκτης ειναι και το ζητας σαν "RF-IF diplexer" ή "RF-IF combiner". Σμιγει 2 διαφορετικα σηματα στο ιδιο καλωδιο (επιγειο+δορυφορικο). Και ο αποπολυπλεκτης στην αλλη ακρη του καλωδιου τα ξεχωριζει σε 2 διαφορετικα καλωδια, οπως ηταν πριν τα σμιξεις δηλαδη. Και το ζητας σαν "RF-IF divider". (Οπως προαναφερθηκε ομως υπαρχουν περιορισμοι σε αυτην την διαταξη, πχ δε μπορεις να βαλεις ενισχυτη). Ο διακλαδωτης κανει αλλη δουλεια: Μοιραζει ΕΝΑ επιγειο σημα σε 2 η περισσοτερα καλωδια (και κατ'επεκταση τηλεορασεις). Και δεν εχει περιορισμους. Kαι κατι ακομα. Δεν υπαρχει IF διακλαδωτης (για δορυφορικο σημα δηλαδη). Εαν στο σπιτι εχεις πανω του ενος δορυφορικου αποκωδικοποιητη και θες να μοιρασεις το δορυφορικο σημα σε πανω απο 1 σημεια, τοτε χρειαζεσαι twin/quad LNB αντι για single. Αν ζητησεις διακλαδωτη/splitter, τοτε το πιθανοτερο ειναι να σου δωσουν κανενα Τ για την επιγεια αντενα σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Eαν καταλαβα καλα οσα γραφετε, δεν ειναι διακλαδωτης αυτο που πρεπει να βαλεις. Διπλεκτης ειναι και το ζητας σαν "RF-IF diplexer" ή "RF-IF combiner". Σμιγει 2 διαφορετικα σηματα στο ιδιο καλωδιο (επιγειο+δορυφορικο). Και ο αποπολυπλεκτης στην αλλη ακρη του καλωδιου τα ξεχωριζει σε 2 διαφορετικα καλωδια, οπως ηταν πριν τα σμιξεις δηλαδη. Και το ζητας σαν "RF-IF divider". (Οπως προαναφερθηκε ομως υπαρχουν περιορισμοι σε αυτην την διαταξη, πχ δε μπορεις να βαλεις ενισχυτη). Αν δεις από το λινκ που έδωσα splitter τα λένε, τώρα σωστά λάθος δεν ξέρω, αλλά όλοι έτσι τα λένε,έχει τα splitter που από ένα δορυφορικό κάνουν δύο δορυφορικά,αλλά έχει και splitter που ξεχωρίζουν/ενώνουν UHF(U/V ANT) και SAT σήματα,όπως το παρακάτω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bludiemerry Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Εγώ πάντως τα ζήτησα από εξειδικευμένο κατάστημα εξηγώντας τι θέλω να κάνω με τα συγκεκριμένα εξαρτήματα και απέφυγα να τα κατονομάσω, γλυτώνοντας έτσι τυχόν παρερμηνείες (πχ. ο πατέρας μου που του εξήγησα τα ήξερε ως "μείκτες"). Αυ΄ριο θα τα δοκιμάσω και στην πράξη και θα σας πω εντυπώσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triantis7 Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 φιλε το δοκιμασες? Καταφερες κατι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.