Προς το περιεχόμενο

Asus 5970 + Asus 5870 V2 *Trifire* - Πρόβλημα με Catalyst...Δέν λειτουργεί σωστά...

Bimmermeister

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά,έχω μια Asus 5970 και έπεσε στα χέρια μου και μια Asus 5870 V2 πριν 2 μέρες και είπα να κάνω Trifire.Έβαλα την κάρτα κανονικά πάνω...την γεφύρωσα με την 5970 και μπήκα στα Windows 7(64bit).Αμέσως μου βγήκε παραθυράκι από το Catalyst για CrossFire-X αφού εντόπισε τις κάρτες και μπήκα μέσα και ενεργοποίησα το Crossfire.Η απόδοση στα παιχνίδια έπεσε σε σχέση με πριν που είχα μόνο την 5970 και είπα να κάνω ένα restart.Κάνω restart,πάω στο Catalyst Control Panel και ξαφνικά βλέπω οτι η επιλογή για Crossfire "εξαφανίστηκε".

Έσβησα τον υπολογιστή,τον ξανασύνδεσα και μου ξαναέβγαλε το παραθυράκι για το Crossfire.Πάτησα ξανά την επιλογη ενεργοποίησης του Crossfire και ξανά τα ίδια με τις επιδόσεις...με την διαφορά οτι αυτή τη φορά δεν μου δείχνει την θερμοκρασία της 5870,ούτε το activity της...σάν να μην υπάρχει δλδ...έβαλα και το καλώδιο της οθόνης στην 5870 και δεν έδειχνε τπτ.

Επίσης στο Catalyst,έβαλα τα ρολόγια της 5970 να είναι ίδια με της 5870,δηλαδή 850 πυρήνας και 1200 μνήμη,απο 725 και 1000 που ήταν πριν...(μανίσια)

Γενικά με λίγα λόγια δεν λειτουργεί σωστά το Crossfire,και μόνο που έβαλα πάνω την 5870,τα ρολόγια της θα έπρεπε να γινόντουσαν ίδια με τις 5970,γιατί η 5970 έχει χαμηλότερα.Και εκτός απο αυτό θα έπρεπε να υπήρχε βελτίωση στα παιχνίδια...και η 5870 θα έπρεπε όταν σύνδεα το καλώδιο της οθόνης να έβγαζε και αυτή οθόνη.Επίσης στο Identify GPU που έχει το Crossfire,αναγνωρίζει μόνο την 5970.Μου εμφανίζει μόνο έναν άσσο στην οθόνη,δηλαδή οτι υπάρχει μόνο μια κάρτα γραφικών η οποία είναι και η 5970.

Το πρόβλημα είναι οτι δεν μπορώ να κάνω φορμάτ το pc και να ξαναεγκαταστήσω τους Drivers απο την αρχή,γιατί το pc είναι φούλ απο αρχεία και ο εξωτερικός είναι μικρός για να τα σώσω εκεί...

Δέν ξέρω αν βγάλει κανείς σας άκρη....γενικά τί θα κάνατε εσείς???Μήν μου πείτε να βγάλω τους Drivers με το Driver Sweeper σε Safe Mode κλπ και να τους ξαναεγκαταστήσω,γιατί το έχω δοκιμάσει και δέν λειτουργεί....

God....give me some help on this!!! :blink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 5 μήνες μετά...

ΒΑΣΙΚΑ

κατα την δικη μου αποψη θα εκανα τα εξης

θα δοκιμαζα την 5870 πρωτη... και την 5970 2η.....

θα εβλεπα πως θα πηγαινε εκει.....

θα δοκιμαζα να βαλω τα clocks απο την 5970 στην 5870 ετσι απο περιεργεια....

και αν ουτε και αυτο δεν επιανε...... θα εμπαινα εδω....

θα εκανα ενα clean uninstall τους drivers....

και μετα παλι setup τους τελευταιους και οχι <<Μήν μου πείτε να βγάλω τους Drivers με το Driver Sweeper σε Safe Mode κλπ και να τους ξαναεγκαταστήσω,γιατί το έχω δοκιμάσει και δέν λειτουργεί....>> τι εννοεις δεν λειτουργει??

αν και αυτο δεν δουλευει....

θα κοιταζα αν η μητρικη σου υποστιρηζει 16χ και στην δευτερη slot ..... αλλιως τσαμπα γραφω τοση ωρα..... hehe :)

Δεν είμαι σίγουρος για αυτό. αλλά νομίζω σε τέτοιες περιπτώσεις θέλεις διπλό Bridge, λόγω ότι η μία (5970) δουλεύει ήδη σε CF, και θα πρέπει να επικοινωνήσει η κάθε μία με την τρίτη (5870). Επαναλαμβάνω, δεν είμαι σίγουρος για αυτό.

Εννοείται πως θα δοκίμαζα και όλα τα παραπάνω που είπε ο Liakos

παιζει να εχεις δικιο σε αυτο που λες αλλα ποτε δεν το εχω καταλαβει φαντασου οτι εγω που εχω xfire 2χ 5870 εχω βαλει διπλό Bridge ενω σε πολλα site λενε ενα και σε αλλα 2 .......

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...