Προς το περιεχόμενο

Αγορές Hardware από εξωτερικό (Ε.Ε)


antonl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από μια (ακόμα) αρνητική εμπειρία που είχα σε εγχώριο μεγάλο κατάστημα, αποφάσισα να στραφώ προς το εξωτερικό, τουλάχιστον για κάποιες απ τις μελλοντικές αγορές.

 

Αυτό που με κρατάει είναι πως δεν είμαι βέβαιος τι γίνεται με την εγγύηση σε περίπτωση προβλήματος. Φαντάζομαι πως αυτό όμως δεν είναι standard και πιθανότατα εξαρτάται απ το ίδιο το κατάστημα ή/και την κατασκευάστρια εταιρία του συγκεκριμένου προϊόντος.

 

Έχει κανείς αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα κι αν ναι τι έγινε στην περίπτωσή του; Γενικά οποιαδήποτε εμπειρία και προτάσεις θα με βοηθούσαν. Επίσης προτιμώ να πληρώσω 5% παραπάνω στην αγορά και να ξέρω ότι αν κάτσει στραβή θα μαι καλυμμένος παρά να πάρω κάτι φθηνότερα και να μην ξέρω αν θα βγάλω άκρη σε περίπτωση βλάβης.

 

Για την ώρα ψάχνω λίγο να δω τι γίνεται με amazon.co.uk & overclockers.co.uk.

 

 

Πιθανόν κάπου να υπάρχει παρόμοιο θέμα αλλά μ ένα πρόχειρο search δε βρήκα κάτι...

Δημοσ.

Έχω αγοράσει αρκετά πράγματα απο το εξωτερικό αν και δεν χρειάστηκε ποτε να χρησιμοποιήσω την εγγύηση. Αυτο που νομίζω οτι ισχίει ειναι οτι εφόσον υπάρχει αντιπρωσωπεία αντίστοιχη στην ελλάδα για το προιόν που θα αγοράσεις ισχίει κανονικά η εγγύηση για προιόντα της ευρωπαικής ένωσης.

Δημοσ.

Ανοίγεις μεγάλο θέμα τώρα, φαντάζομαι όλοι θα θέλαμε να το ρωτήσουμε κάποια στιγμή ώστε να πάρουμε «σίγουρες» και σαφείς απαντήσεις.

Δημοσ.

Το ανοίγω γιατί πλέον έχω φτάσει (κοντά) στο αμήν.

 

Ούτε καλά καλά για το θέμα με τις αντιπροσωπείες δεν είμαι βέβαιος, πχ η Logitech έχει (ή είχε) κάποιον επίσημο αντιπρόσωπο Ελλάδα αλλά παρ όλα αυτά, όταν χρειάστηκα κάτι, μίλησα κατευθείαν με εξωτερικό όπου κι έστειλα το προϊόν. Μάλιστα η συγκεκριμένη αγορά είχε γίνει από Ελλάδα.

Δημοσ.

τι θες να παρεις απ'εξω?

υπαρχουν οντως καποιες προσφορες απ εξω κατα καιρους πολυ καλές.

τα δυο μαγαζια που λες ειναι πολυ καλα δεν νομιζω να εχεις προβλημα.

μερικες εταιριες εχουν πανευρωπαικο service

dell ,ocz σιγουρα.

στειλε η δες στο site τους αν εχεις αμφιβολιες.

παντως πραγματα που χαλαν ευκολα δεν θα τα επερνα απεξω.

στη χειροτερη τα στελνεις ταχυδρομικα πισω στο μαγαζι.

παντως δεν ειναι τα παντα πιο φθηνα εξω.

ψαχτο γενικως και ελλαδα υπαρχουν καλα μαγαζια απλα οι περισσοτεροι ειμαστε

κολημενοι στους κοτσοβολους των κομπιουτερ, (πλαισιο & eshop)

Δημοσ.

Δε θέλω ν αγοράσω άμεσα κάτι συγκεκριμένο. Απλά σκέφτομαι να καθιερώσω τις αγορές hardware από εξωτερικό, τουλάχιστον όταν δεν υπάρχουν υπερβολικά μεταφορικά. Και ο μόνος λόγος είναι το καλύτερο after-sales που ελπίζω να υπάρχει, να ναι χειρότερο δύσκολα, το πολύ να ναι μια απ τα ίδια.

 

Έχεις δίκιο ότι ίσως η κατάσταση στα μικρότερα μαγαζιά του εσωτερικού να ναι καλύτερη αλλά δεν ξέρω αν έχω την όρεξη να το διαπιστώσω ο ίδιος. Συν ότι με τη γενικότερη οικονομική κρίση, φοβάμαι πως είναι πιθανό να γίνονται πιο «σφιχτοί» όσοι επαγγελματίες έχουν απομείνει.

  • Super Moderators
Δημοσ.

ψάξε πάντως και για άλλα αγγλικά ή γερμανικά καταστήματα, το overclockers.co.uk είναι από τα ακριβά αγγλικά...

Δημοσ.

απο οπου και να παρεις απο γερμανια το χειροτερο θα ειναι σιγουρα καλυτερο απο εδω το after sales

 

Αυτό είναι όμως γενικολογία. Φαντάζομαι ο antonl και ο καθένας που προβληματίζεται περιμένει να ακούσει συγκεκριμένα περιστατικά

με after sales. Το έστειλα εκεί, μου κόστισε τόσο η μεταφορά, παρέλαβα την αντικατάσταση σε τάδε μέρες, μου βγάλαν ή δεν μου βγάλαν τον αδόξαστο κλπ.

Δεν έχω βρει κάτι σχετικό στο forum, μπορεί να μην έψαξα καλά βέβαια. Γενικά διαφωνώ με το να στέλνουμε χρήματα έξω, δεν είναι

όμως αυτό το θέμα εν προκειμένω.

Δημοσ.

[...] Γενικά διαφωνώ με το να στέλνουμε χρήματα έξω, δεν είναι

όμως αυτό το θέμα εν προκειμένω.

Και εγώ διαφωνούσα με το συγκεκριμένο θέμα. Για «συναισθηματικούς» ας πούμε λόγους, προτιμούσα να δώσω 2 φράγκα παραπάνω και ν αγοράσω από δω. Την ανικανότητα κάποιων εγχώριων καταστημάτων να παράσχουν ικανοποιητικό after sales support μπορούσα να την παραβλέψω κάπως. Αλλά η κοροϊδία στα μούτρα του πελάτη και η υπεροψία μερικών μ έκανε να ψάχνω πλέον έξω.

 

Τέλος πάντων, δεν άνοιξα το thread για να γκρινιάξω για τους εδώ αλλά για να δω τι μπορώ να κάνω στο εξής :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...