antonl Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Μετά από μια (ακόμα) αρνητική εμπειρία που είχα σε εγχώριο μεγάλο κατάστημα, αποφάσισα να στραφώ προς το εξωτερικό, τουλάχιστον για κάποιες απ τις μελλοντικές αγορές. Αυτό που με κρατάει είναι πως δεν είμαι βέβαιος τι γίνεται με την εγγύηση σε περίπτωση προβλήματος. Φαντάζομαι πως αυτό όμως δεν είναι standard και πιθανότατα εξαρτάται απ το ίδιο το κατάστημα ή/και την κατασκευάστρια εταιρία του συγκεκριμένου προϊόντος. Έχει κανείς αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα κι αν ναι τι έγινε στην περίπτωσή του; Γενικά οποιαδήποτε εμπειρία και προτάσεις θα με βοηθούσαν. Επίσης προτιμώ να πληρώσω 5% παραπάνω στην αγορά και να ξέρω ότι αν κάτσει στραβή θα μαι καλυμμένος παρά να πάρω κάτι φθηνότερα και να μην ξέρω αν θα βγάλω άκρη σε περίπτωση βλάβης. Για την ώρα ψάχνω λίγο να δω τι γίνεται με amazon.co.uk & overclockers.co.uk. Πιθανόν κάπου να υπάρχει παρόμοιο θέμα αλλά μ ένα πρόχειρο search δε βρήκα κάτι...
SPANK Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Έχω αγοράσει αρκετά πράγματα απο το εξωτερικό αν και δεν χρειάστηκε ποτε να χρησιμοποιήσω την εγγύηση. Αυτο που νομίζω οτι ισχίει ειναι οτι εφόσον υπάρχει αντιπρωσωπεία αντίστοιχη στην ελλάδα για το προιόν που θα αγοράσεις ισχίει κανονικά η εγγύηση για προιόντα της ευρωπαικής ένωσης.
phanispal Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Ανοίγεις μεγάλο θέμα τώρα, φαντάζομαι όλοι θα θέλαμε να το ρωτήσουμε κάποια στιγμή ώστε να πάρουμε «σίγουρες» και σαφείς απαντήσεις.
antonl Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Το ανοίγω γιατί πλέον έχω φτάσει (κοντά) στο αμήν. Ούτε καλά καλά για το θέμα με τις αντιπροσωπείες δεν είμαι βέβαιος, πχ η Logitech έχει (ή είχε) κάποιον επίσημο αντιπρόσωπο Ελλάδα αλλά παρ όλα αυτά, όταν χρειάστηκα κάτι, μίλησα κατευθείαν με εξωτερικό όπου κι έστειλα το προϊόν. Μάλιστα η συγκεκριμένη αγορά είχε γίνει από Ελλάδα.
Tony_Montana Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 τι θες να παρεις απ'εξω? υπαρχουν οντως καποιες προσφορες απ εξω κατα καιρους πολυ καλές. τα δυο μαγαζια που λες ειναι πολυ καλα δεν νομιζω να εχεις προβλημα. μερικες εταιριες εχουν πανευρωπαικο service dell ,ocz σιγουρα. στειλε η δες στο site τους αν εχεις αμφιβολιες. παντως πραγματα που χαλαν ευκολα δεν θα τα επερνα απεξω. στη χειροτερη τα στελνεις ταχυδρομικα πισω στο μαγαζι. παντως δεν ειναι τα παντα πιο φθηνα εξω. ψαχτο γενικως και ελλαδα υπαρχουν καλα μαγαζια απλα οι περισσοτεροι ειμαστε κολημενοι στους κοτσοβολους των κομπιουτερ, (πλαισιο & eshop)
antonl Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Δε θέλω ν αγοράσω άμεσα κάτι συγκεκριμένο. Απλά σκέφτομαι να καθιερώσω τις αγορές hardware από εξωτερικό, τουλάχιστον όταν δεν υπάρχουν υπερβολικά μεταφορικά. Και ο μόνος λόγος είναι το καλύτερο after-sales που ελπίζω να υπάρχει, να ναι χειρότερο δύσκολα, το πολύ να ναι μια απ τα ίδια. Έχεις δίκιο ότι ίσως η κατάσταση στα μικρότερα μαγαζιά του εσωτερικού να ναι καλύτερη αλλά δεν ξέρω αν έχω την όρεξη να το διαπιστώσω ο ίδιος. Συν ότι με τη γενικότερη οικονομική κρίση, φοβάμαι πως είναι πιθανό να γίνονται πιο «σφιχτοί» όσοι επαγγελματίες έχουν απομείνει.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 ψάξε πάντως και για άλλα αγγλικά ή γερμανικά καταστήματα, το overclockers.co.uk είναι από τα ακριβά αγγλικά...
antonl Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Ναι απλά δεν έχω ιδέα με τι κριτήρια να το κάνω
thegame77 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 απο οπου και να παρεις απο γερμανια το χειροτερο θα ειναι σιγουρα καλυτερο απο εδω το after sales
probe Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 απο οπου και να παρεις απο γερμανια το χειροτερο θα ειναι σιγουρα καλυτερο απο εδω το after sales Αυτό είναι όμως γενικολογία. Φαντάζομαι ο antonl και ο καθένας που προβληματίζεται περιμένει να ακούσει συγκεκριμένα περιστατικά με after sales. Το έστειλα εκεί, μου κόστισε τόσο η μεταφορά, παρέλαβα την αντικατάσταση σε τάδε μέρες, μου βγάλαν ή δεν μου βγάλαν τον αδόξαστο κλπ. Δεν έχω βρει κάτι σχετικό στο forum, μπορεί να μην έψαξα καλά βέβαια. Γενικά διαφωνώ με το να στέλνουμε χρήματα έξω, δεν είναι όμως αυτό το θέμα εν προκειμένω.
antonl Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 [...] Γενικά διαφωνώ με το να στέλνουμε χρήματα έξω, δεν είναι όμως αυτό το θέμα εν προκειμένω. Και εγώ διαφωνούσα με το συγκεκριμένο θέμα. Για «συναισθηματικούς» ας πούμε λόγους, προτιμούσα να δώσω 2 φράγκα παραπάνω και ν αγοράσω από δω. Την ανικανότητα κάποιων εγχώριων καταστημάτων να παράσχουν ικανοποιητικό after sales support μπορούσα να την παραβλέψω κάπως. Αλλά η κοροϊδία στα μούτρα του πελάτη και η υπεροψία μερικών μ έκανε να ψάχνω πλέον έξω. Τέλος πάντων, δεν άνοιξα το thread για να γκρινιάξω για τους εδώ αλλά για να δω τι μπορώ να κάνω στο εξής
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.