Προς το περιεχόμενο

i5 2500 και μητρική

Angelsnow

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας αγόρασα πριν λίγες μέρες έναν ι5 2500 (όχι k) και είμαι στο ψάξιμο για μητρική. Θέλω να μάθω αν ο i5 ο απλός π έχω έχει περιθώρια για overclocking οπότε να προβώ σε αγορά ενός p67 ή θα είναι πεταμένα λεφτά γιατι δεν γίνετε oc και να αγοράσω ένα φθηνότερο mobo με chip h67?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παρε H67

θεωρητικα overclocking γινεται και παλι εφοσον παρεις μητρικη με P67, αλλα στην περιπτωση αυτη θα πρεπει να αυξησεις τη συχνοτητα του bus (αφου o πολλαπλασιαστης του επεξεργαστη ειναι κλειδωμενος), που βεβαια σημαινει οτι πρεπει να αλλαξεις τους πολλαπλασιαστες για τις μνημες, pci-e, pci, etc. (στην πραξη ομως δεν ξερω τι γινεται)

Γειά σας αγόρασα πριν λίγες μέρες έναν ι5 2500 (όχι k) και είμαι στο ψάξιμο για μητρική. Θέλω να μάθω αν ο i5 ο απλός π έχω έχει περιθώρια για overclocking οπότε να προβώ σε αγορά ενός p67 ή θα είναι πεταμένα λεφτά γιατι δεν γίνετε oc και να αγοράσω ένα φθηνότερο mobo με chip h67?

P67 πάρε.

Κλοκάρει και ο απλός i5 2500 (και όλοι οι intel που εχουν turbo) μέσω multi αλλά εχει πολύ μικρότερο μέγιστο multi απο τους k.

Νομίζω ότι στο review που υπάρχει στο site λέει πόσο ανεβαίνει το multi. (38x με τέσσερις πυρήνες ενεργοποιημένους) Απο ότι βλέπω.

Για το bus μην ελπίζεις και πολλά τουλάχιστον προς το παρόν 5-7% και με ρίσκο.

Αν φτάσεις στα 4-4.1 θα σαι στο όριο με 38χ107.

Προσωπικά με απλό i5 θα πήγαινα για τα 3900 με 38χ103 και λογικά σε αυτές τις ταχύτητες δεν χρειάζεσαι ούτε ρεύματα ούτε aftermaket ψύκτρα.

Αυτοί που δεν κλοκάρουν καθόλου μέσω multi είναι οι new i3 απο ότι ξέρω.

Αυτά προς το παρόν.

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Και εγώ σε p67 τείνω και μάλλον θα πάρω την MSI P67A-GD55 B3. Aekara21 νομίζω υπάρχουν και κάποια προγράμματα για oc κάνε search overclocking software.

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Και εγώ σε p67 τείνω και μάλλον θα πάρω την MSI P67A-GD55 B3. Aekara21 νομίζω υπάρχουν και κάποια προγράμματα για oc κάνε search overclocking software.

Αν δεν σε ενδιαφέρει το Crossfire δεν χρειάζεται να προβείς στην αγορά της Msi P67A-GD55.

Πάρε καλύτερα την Msi P67A-C43 B3 για να γλυτώσεις τα επιπλέον χρήματα. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...