error77 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Γειά σας! Πρίν λίγες μέρες έκανα raid τρεις δίσκους που αναφέρω στον τίτλο... Έχω την μητρική gigabyte ep45 extreme.... Όταν έκανα τεστάκια με το hd tach και το hd tune μου έβγαλε μέγιστη ταχύτητα 250mb/s και ελάχιστη 120mb/s περίπου....Μέσο όρο μου έβγαζε διακόσια περίπου και το burst speed μου το έβγαζε 165mb/s...μέσο όρο αναζήτησης δεδομένων 13ms..... Μου φαίνονται άσχημα τα αποτελέσματα..... Μήπως χρειάζεται να πάρω raid controller???? θα έχει διαφορά???? ή τι άλλο να κάνω??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 δεν νομιζω οτι ειναι λιγα τα 250.και μην περιμενεις οτι θα πετυχεις το τριπλασιο αποτελεσμα ουτε τα τριπλασια φορτωματα.οι καλοι raid controller πχ Promise οι τιμες του ειναι 200 +.αλλα και παλι σε raid 0 δεν θα δεις καμια τρελη διαφορα.επειδη ειχα raid 0 με 4 χ wd 500 raid edition παλι μην νομιζεις τιποτα τρομαχτηκα αποτελεσματα.με ενας ssd καλυτερα θα ημουν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
error77 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 το stipe size πόσο πρέπει να έιναι.?το έχω στο default (128k)..... μήπως πρέπει να είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 αστο στο default.το καθενα εχει το συν και το πλην αναλογως αν δουλευεις μεγαλα αρχεια η οχι.καποιες φορες το ειχα αλλαξει και δεν μπορουσε καν να περασει windows. απλα οτι ειναι μικροτερο απο 128κ θα γραφτει σε εναν δισκο οχι σε 2 η 3 στην περιπτωση σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos21aek Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Χαχ, έλα ρε, όσο να 'ναι οι συστοιχίες RAID διακατέχονται από μια cultιά :Ρ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 στην διαφημιση αυτη ναι μεν θα συμφωνησω αλλα για μενα mechanical hdd make ssd to be stupid (money/size) ωραιο το raid 0 με ssd αλλα οσο ξερω δεν παιζει σε trim.β.να χαλασω 500 ευρω για δισκους δεν παιζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Μα το ανάποδο (αντίστροφο) λέει, αν κατάλαβα τι εννοείς.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 η διαφημιση λεει οτι oi ssd κανουν γελιους και ανοητους τους δισκους τους κανονικους που κανουν raid 0.εγω λεω το αναποδο.οι κανονικοι κανουν γελειους τους ssd.ελεος για 60 giga να δινω 300 ευρω. και σε raid 0 τουλαχιστον μεχρι πριν λιγο καιρο στους ssd δεν επαιζε trim. για εμενα πολυ ακριβοι οι ssd ακομα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Ποια 300€, εγώ τον πήρα 118€. Άμα θες την απολύτως φρέσκια τεχνολογία φυσικά και θα τα σκάσεις. Και δε θεωρώ ότι είναι ακριβοί. Είναι εκεί που πρέπει να είναι, αναλογικά με την αύξηση στην αποκρισιμότητα που δίνουν στο σύστημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 οι καλοι δεν κανουν 118.αναλογια giga/τιμη ειναι πολυ ακριβο.θα μου πεις θες μονο εναν για το λειτουργικο.οκ το δεχομαι.απο την αλλη ακομα χωρις τους μηχανικους δεν γινεται.εχουμε μερικα χρονακια μεχρι να πουμε οτι οι μηχανικοι game over. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos21aek Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Ο πουλίνος Φάνη περιμένει τους SLC να πέσουν στα 50€ τα 200gb εδώ και 3 χρόνια.Μην τον παρεξηγείς.Θα περιμένει άλλα 5 χρόνια. (πλακίτσα) Στα σοβαρά τώρα 180€ τα 120gb έχουν πάει.ΟΙ ΚΑΛΟΙ.Αρκετός χώρος για λειτουργικό και παιχνίδια και τα πάντα.Και αν σε καλύπτουν και λιγότερα gb(εμένα ας πούμε με καλύπτουν και 80-90gb άνετα) πας και σε πιο φθηνά.Με ταχύτητες 250mb/sec read και write και access time 0.1ms.Οποιαδήποτε συστοιχία μηχανικών δίσκων raid0 που κοστίζει τα ίδια ή περίπου τα ίδια λεφτά είναι τελείως ανούσια.(Και πάλι ακριβότερος θα βγεί o ssd γιατί θα πρέπει να αγοράσεις και μηχανικό για storage αλλά αυτοί δεν είναι και τόσο ακριβοί οι green-μικρή η διαφορά) Τώρα αν θέλεις να πάρεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ φρέσκο και έχεις και hardware να τον δουλέψεις.Εκεί πάει στο 250€ τα 120gb και στο 300€ τα 160gb!Για τον πολύ κόσμο που δεν έχει περάσει ακόμη στο sata III όμως στο hardware του οι τιμές είναι αυτές που λέει ο Φάνης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
probe Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Ο πουλίνος Φάνη περιμένει τους SLC να πέσουν στα 50€ τα 200gb εδώ και 3 χρόνια.Μην τον παρεξηγείς.Θα περιμένει άλλα 5 χρόνια. (πλακίτσα) Στα σοβαρά τώρα 180€ τα 120gb έχουν πάει.ΟΙ ΚΑΛΟΙ.Αρκετός χώρος για λειτουργικό και παιχνίδια και τα πάντα.Και αν σε καλύπτουν και λιγότερα gb(εμένα ας πούμε με καλύπτουν και 80-90gb άνετα) πας και σε πιο φθηνά.Με ταχύτητες 250mb/sec read και write και access time 0.1ms.Οποιαδήποτε συστοιχία μηχανικών δίσκων raid0 που κοστίζει τα ίδια ή περίπου τα ίδια λεφτά είναι τελείως ανούσια.(Και πάλι ακριβότερος θα βγεί o ssd γιατί θα πρέπει να αγοράσεις και μηχανικό για storage αλλά αυτοί δεν είναι και τόσο ακριβοί οι green-μικρή η διαφορά) Τώρα αν θέλεις να πάρεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ φρέσκο και έχεις και hardware να τον δουλέψεις.Εκεί πάει στο 250€ τα 120gb και στο 300€ τα 160gb!Για τον πολύ κόσμο που δεν έχει περάσει ακόμη στο sata III όμως στο hardware του οι τιμές είναι αυτές που λέει ο Φάνης. Κι εγώ το ίδιο θα περιμένω. Οι ανάγκες μου είναι πολύ μεγάλες σε gb και θεωρώ καλύτερη αξιοποίηση των χρημάτων μου τους μηχανικούς προς το παρόν. Είναι θέμα προτεραιοτήτων,αναγκών και τσέπης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 δηλαδή το access time που μας δίνει το raid και το οτι δεν υπάρχουν πλέον κολλήματα ποτέ είναι λίγο ...?? εγώ με 2 απλούς seagate (30 ευρώ τον καθένα) είμαι εδώ και πάρα πολύ καιρό ευχαριστημένος και ούτε καν σκέφτομαι για SSD... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Είναι αρκετά πιο λίγο πάντως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.