Προς το περιεχόμενο

Κάποιος φιλολογος-Δικηγόρος να μου πεί τι καταλαβαίνει.!

valantis315

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Aρθρο 16 Ν. 1069/80 : Τέλος χρήσεως υπονόμου και τέλος υδρεύσεως

1. Οι ιδιοκτήται των ακινήτων των συνδεομένων μετά των δικτύων

υποχρεούνται εις την καταβολήν του τέλους χρήσεως υπονόμου και τέλους

υδρεύσεως, εισπραττομένου δια των λογαριασμών καταναλώσεως ύδατος

κατά τα εν άρθρ. 25 και 26 του παρόντος οριζόμενα. Δια τους ήδη

συνδεδεμένους μετά των δικτύων το τέλος χρήσεως οφείλεται από της

συστάσεως της επιχειρήσεως. Συνοφειλέται εις ολόκληρον του τέλους

χρήσεως μετά των ιδιοκτητών τυγχάνουν και οι οπωσδήποτε ποιούμενοι

χρήσιν του ακινήτου.

Θέλω να μου πεί όποιος γνωρίζει τι εννοεί ο νομοθέτης όταν λέει: Συνοφειλέται εις ολόκληρον του τέλους χρήσεως μετά των ιδιοκτητών τυγχάνουν και οι οπωσδήποτε ποιούμενοι χρήσιν του ακινήτου.

Η έστω και αν δεν είναι σιγουρος για την ακριβή ένοια, πως το αντιλαμβάνεστε.!

Αυτό που θέλω να μάθω είναι εαν με αυτο τον νόμο το τελος χρήσης υδρευσης-αποχεύτεσης μεταβιβάζεται στους ενοικιαστές και όχι στον ιδιοκτήτη. Δηλαδή εκεί που λέει: "οπωσδήποτε ποιούμενοι χρήσιν του ακινήτου." αναφέρετε στους ενικοιαστές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderators

Λογικα αυτο ειναι. Γιατι, οταν ενα ακινητο ενοικιαζεται, ο ιδιοκτητης πληρωνει το λογαριασμο του νερου; Ο ενοικιαστης δεν τον πληρωνει; Εκει μεσα γινεται η χρεωση αυτου του τελους για το οποιο μιλαμε και ειναι κατι που ουτως η αλλως το πληρωνει ο ενοικιαστης απο οσο γνωριζω. Αυτος παραγει τα "νερα"/ λυματα που καταληγουν στην αποχετευση αλλωστε.

ΥΓ... smilie.png

Δεν ειμαι ουτε δικηγορος, ουτε φιλολογος, ουτε ιδιοκτητης... cool.gif

Εγώ πιστεύω, και ας με διορθώσει ο παρεδώσε ή η φαηερφλαηζ, πως αυτό που ρωτάει ο νηματοθέτης, δεν ισχύει. Ο "συνοφειλέτης" δεν προκύπτει πως επωμίζεται την εξόφληση όλου του τέλους εκτός αν παίζει κάνα συμβόλαιο/συμφωνητικό όπως τα μίσθωσης. Σε περίπτωση που παίξει θέμα, η ΕΥΔΑΠ θα γράψει στα παπάρια της τα συμφωνητικά όμως και θα τρέξει όποιον απ τους 2 προλάβει και μετά ας βρει το δίκιο του σε 2ο χρόνο. Φαντάζομαι πως αυτό είναι προς αποφυγήν σκηνικών "μη τα ζητάς από εμένα, απ' τον ιδιοκτήτη ζήτα τα" "τι παναπει είναι δικό μου, αφού το νοίκιαζα, τον νοικάρη ψάξε".

Παράλογο και όμως Ελληνικό! Και όμως ο δήμος μου ζητάει να πληρώσω εγω σαν ιδιοκτήτης τα νερά για έναν ενοικιαστή που του νοίκιαζα ένα σπίτι. Και το ποσό; 700 ευρώ! Εντομεταξύ ο λογαριασμός ήταν στο όνομα του. Δεν είχε πληρώσει ποτέ λογαριασμό για 5 χρόνια και ούτε κάν μπήκαν στον κόπο να του σφαγήσουν το ρολόι και τώρα μου λένε θα τα πληρώσω εγω! ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ το μεγαλείο σου! Φυσικά κάτι που δεν θα κάνω! Απλά επιδή μου το παίζουν νομότυποι θέλω να τους τρύψω την Δημοτική αποφαση του 1985 που είναι σε ισχύ μαζι με όποιο άλλο στοιχειο στην μούρη και να το βουλώσουν!

• Super Moderators

Aρθρο 16 Ν. 1069/80 : Τέλος χρήσεως υπονόμου και τέλος υδρεύσεως

1. Οι ιδιοκτήται των ακινήτων των συνδεομένων μετά των δικτύων

υποχρεούνται εις την καταβολήν του τέλους χρήσεως υπονόμου και τέλους

υδρεύσεως, εισπραττομένου δια των λογαριασμών καταναλώσεως ύδατος

κατά τα εν άρθρ. 25 και 26 του παρόντος οριζόμενα. Δια τους ήδη

συνδεδεμένους μετά των δικτύων το τέλος χρήσεως οφείλεται από της

συστάσεως της επιχειρήσεως. Συνοφειλέται εις ολόκληρον του τέλους

χρήσεως μετά των ιδιοκτητών τυγχάνουν και οι οπωσδήποτε ποιούμενοι

χρήσιν του ακινήτου.

Θέλω να μου πεί όποιος γνωρίζει τι εννοεί ο νομοθέτης όταν λέει: Συνοφειλέται εις ολόκληρον του τέλους χρήσεως μετά των ιδιοκτητών τυγχάνουν και οι οπωσδήποτε ποιούμενοι χρήσιν του ακινήτου.

Η έστω και αν δεν είναι σιγουρος για την ακριβή ένοια, πως το αντιλαμβάνεστε.!

Αυτό που θέλω να μάθω είναι εαν με αυτο τον νόμο το τελος χρήσης υδρευσης-αποχεύτεσης μεταβιβάζεται στους ενοικιαστές και όχι στον ιδιοκτήτη. Δηλαδή εκεί που λέει: "οπωσδήποτε ποιούμενοι χρήσιν του ακινήτου." αναφέρετε στους ενικοιαστές.

Η έννοια της διάταξης είναι ότι το τέλος χρήσης του υπονόμου οφείλεται και από αυτούς που κάνουν χρήση του ακινήτου στο οποίο υπάρχει ο υπόνομος. Άρα και στους μισθωτές.

Τώρα, από νομικής άποψης, η έννοια της οφειλής εις ολόκληρον (συνοφειλέται εις ολόκληρον...) είναι ότι το τέλος αναζητείται τόσο από τους ιδιοκτήτες όσο και από τους μισθωτές. Που σημαίνει ότι η εταιρεία αποχέτευσης (στην Αθήνα η ΕΥΔΑΠ) δικαιούται να το ζητήσει είτε από τον ιδιοκτήτη είτε από αυτόν που κάνει χρήση του ακινήτου. Αν το ζητήσει από τον ιδιοκτήτη, αυτός με τη σειρά του μπορεί να το ζητήσει από τον ενοικιαστή. Αλλά η εταιρεία διαχείρισης του αποχετευτικού δικτύου δικαιούται να το ζητήσει από τον ιδιοκτήτη. Η ευθύνη του ιδιοκτήτη δηλαδή παραμένει ακέραιη ακόμη κι αν έχει μισθώσει το ακίνητο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...