bobnos Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Καλησπέρα! Σκέφτομαι σοβαρά να πάω σε ένα ιδιωτικό κολλέγιο την ερχόμενη χρονιά. Έχω κάνει μια σχετική έρευνα για διάφορα ιδιωτικά κολλέγια. Το θέμα μου δεν είναι να μαζέψω γνώμες διότι έχω διαβάσει ήδη αρκετές σε διάφορα φόρουμς και μπλογκς. Αυτό που θα με ενδιέφερε σημαντικά στην παρούσα φάση είναι να μάθω πόσο κοστίζουν αυτά τα ιδιωτικά κολλέγια μιας και σπάνια αναφέρουν τιμές στα site και σε τυχόν επικοινωνία αποφεύγουν να σου απαντήσουν. Για να ακριβολογώ θα με ενδιέφεραν τα IST, Deree, New York College. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 (επεξεργασμένο) μεχρι τωρα ειναι 6χιλ εκτος απο to deree που ναι ~10αρη τον χρονο... αλλα απο το 2012 θα μπορουν στην αγγλια να σηκωσουν τα διδακτρα εως 10χιλ λιρες.οποτε χλωμο να μεινουν στα ιδια ποσα και στην ελλαδα. την καλυτερη συνεργασια στην ελλαδα την εχει το city θεσ/κης Επεξ/σία 11 Απριλίου 2011 από kage Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZAKKWYLDE Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 μεχρι τωρα ειναι 6χιλ εκτος απο to deree που ναι ~10αρη... Τόσα είναι τον χρόνο...όχι συνολικά αλλα απο το 2012 θα μπορουν στην αγγλια να σηκωσουν τα διδακτρα εως 10χιλ λιρες.οποτε χλωμο να μεινουν στα ιδια ποσα και στην ελλαδα. Το deree που έχει και συνεργασία με το Open University θα δώσει ένα 20% πάνω στάνταρ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 (επεξεργασμένο) εκανε συνεργασια το deree με το αγγλικο Open university?!σε ολες τις ειδικοτητες? αν ναι μειωση επρεπε γιατι δεν υπαρχει καν λογος να πας μεσω deree.ποσο μαλλον αν ολοκληροπτυχιο κοστιζει μολις 5χιλ λιρες!. μεχρι τωρα ηξερα οτι δεν εχει καμμια συνεργασια και απλα δεινει διπλωμα με την επωνυμια deree american college παρολα αυτα συνεχιζεται να λεγεται και αυτο(μαζι με το ny college) αμερικανικο? Επεξ/σία 12 Απριλίου 2011 από kage Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leukonas Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Γνώμη μου είναι να πάς σε όλα τα κολέγια να μιλήσεις και να πάρεις προσφορές.Νομίζω πάντως πως τα δίδακτρα έχουν ανέβει και είναι περί τα 8.000.Γενικά γνώμη μου είναι να πας έξω η να την παλέψεις να μπεις στο ανοιχτό πανεπιστήμιο της Ελλάδας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chill Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Στο deree η 4ετία βγαίνει κοντά στα 35k (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο η ειδικότητα). Τιμές περασμένης εβδομάδας που πήγαμε να ρωτήσουμε για την μικρή........Αν είσαι καλός παίζουν και υποτροφίες (μ.ο. πάνω από 3-3,5 με άριστα το 4) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 ( Στο deree πληρώνεις και τα extra μαθήματα στα semesters και από πάνω εξέταστρα αν δεν περνάς και... και... beware - αλλά το "κρατάει ψηλά" ακόμα... ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bobnos Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Η αλήθεια είναι ότι με καίει πιο πολύ το IST μιας και είναι το πιθανότερο σενάριο, παρά τα άλλα δύο (ύστερα από λίγο περισσότερο ψάξιμο τις τελευταίες μέρες). Οπότε, με ενδιαφέρουν οι τιμές του IST περισσότερο.. Αλλά απ' ότι βλέπω, δεν πήγαινα μία στο Deree, άμα θέλω και 35χιλιάρικα, δεν πάω δέκα Άμα έχει κανείς κάτι πιο συγκεκριμένο, καλοδεχούμενο! Φιλικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZAKKWYLDE Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Με δεδομένο ότι η επιλογή που θα κάνεις θα επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό τo μέλλον σου, αλλά και το γεγονός ότι θα βρίσκεσαι σχεδόν καθημερινά στον ίδιο χώρο, θα έλεγα να πας μια βόλτα απο τις 3-4 σχολές που σε ενδιαφέρουν και να μιλήσεις και να μάθεις ακριβώς αυτά που θες. Βέβαια το κακό είναι ότι θα προσπαθήσουν να σε "ψήσουν"...πελάτες θέλουν άλλωστε. Αλλά αν δεν το δεις απο κοντά. Το deree όντως βγαίνει γύρω στα 35κ (5 πάνω 5 κάτω δεν χάθηκε ο κόσμος ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrLo Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Παρότι δεν είμαι υπέρμαχος ούτε της ιδιωτικής παιδείας (με τη μορφή που την αντιλαμβανόμαστε εδώ) ούτε του deree συγκρίνεις δύο πολύ ανόμοια πράγματα. Καλώς ή κακώς το Deree έχει μια αναγνώριση και αν μπορώ να κρίνω από ανθρώπους που ξέρω από Deree που δουλεύουν σε καλές θέσεις, με μεταπτυχιακά σε καλά πανεπιστήμια εξώ μπορώ να υποθέσω ότι δε διαφέρει και πάρα πολύ από ένα πτυχίο ΑΕΙ. Μπορείς να πεις το ίδιο για το IST? Αν θέλεις πχ να σπουδάσεις οικονομικά μπορείς να μου δείξεις ένα link στο linkedin κάποιου που δουλεύει σε θέση ευθύνης σε μια τράπεζα και είναι από το IST? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 σιγουρα το μελλον σου δεν θα καθοριστει απο την ποιοτητα του uni που πηγες αλλα αν υπαρχει ηδη προκαθορισμενο μελλον(π.χ. οικογενειακη επιχειρηση ,γνωριμιες κτλ). Τελος,για πολλους λογους που πολλοι(κυριως αυτοι που ειναι σε μικρη ηλικια) δεν θα καταλαβουν οτι επιβαλεται να πας και σε ακριβο ιδιωτικο σχολειο αλλα και στο πιο ακριβο uni,εφοσον εχεις μεγαλη επιχειρηση απο πισω σου. Βεβαια αν και μπηκα στο site του deree δεν βρισκω χρησιμες πληροφοριες για την συνεργασια ποτε εγινε κτλ.αλλα και ποια courses ανηκουν στο deree και ποια στο city...(λιγο που κοιταξα ακομη τα μαθηματα εχουν αμερικανικο στυλ.δηλ. υποχρεωτικα , επιλογης και γενικης παιδειας π.χ. ιστορια) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leukonas Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Παρότι δεν είμαι υπέρμαχος ούτε της ιδιωτικής παιδείας (με τη μορφή που την αντιλαμβανόμαστε εδώ) ούτε του deree συγκρίνεις δύο πολύ ανόμοια πράγματα. Καλώς ή κακώς το Deree έχει μια αναγνώριση και αν μπορώ να κρίνω από ανθρώπους που ξέρω από Deree που δουλεύουν σε καλές θέσεις, με μεταπτυχιακά σε καλά πανεπιστήμια εξώ μπορώ να υποθέσω ότι δε διαφέρει και πάρα πολύ από ένα πτυχίο ΑΕΙ. Μπορείς να πεις το ίδιο για το IST? Αν θέλεις πχ να σπουδάσεις οικονομικά μπορείς να μου δείξεις ένα link στο linkedin κάποιου που δουλεύει σε θέση ευθύνης σε μια τράπεζα και είναι από το IST? Το παραπάνω φυσικά δεν το θεωρώ ως "σοβαρό" επιχείρημα μιας και δεν έχουν όλοι LinkedIn και προσωπικά θεωρώ πως η εκπαίδευση στα ιδιωτικά αυτά κολέγια - πανεπιστήμια είναι απλά να σου μάθουν τα βασικά για να μπορείς να μπεις στην αγορά εργασίας άμεσα και επίσης έχουν τα κονέ να σε σπρώξουν.Γενικότερα όλη η εκπαίδευση στην Ελλάδα σάπια είναι οπότε τι ψάχνεις να βρεις. Όλα θέμα κονέ είναι δυστυχώς.Για μένα το καλύτερο θα ήταν σπουδές στο εξωτερικό.Διαφορετικά όλα τα κολέγια το ίδιο είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bobnos Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Εννοείται ότι θα περάσω να μιλήσω με τους υπεύθυνους σε όλες τις πιθανές μου επιλογές.. Σιγά μην πάω στα τυφλά.. Και όσο αναφορά το "ψήσιμο", μπααα μη μασάς Τους δίνεις την διπλωματική απάντηση "Τα λέμε..We'll be in touch" Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leukonas Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Πάντως στη θέση σου θα πήγαινα να σπουδάσω στο εξωτερικό σε χώρες που προσφέρουν δωρεάν εκπαίδευση γιατί με τα 25.000 που θα βγεί το IST (υποθετικό το ποσό) νομίζω πως μπορείς να σπουδάσεις σε κάποια χώρα που παρέχει δωρεάν εκπαίδευση και να έχεις και αναγνωρισμένο πτυχίο μετά.Ότι και αν αποφασίσεις καλή συνέχεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tasos00 Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 κατα την γνωμη μου δεν αξιζει πλεον να πας στο deree φιλε μου..το χαλασανε εντελως τωρα που αναγνωριστηκε απο το ανοιχτο πανεπιστημιο της αγγλιας.εχει γινει ενα μπαχαλο με την αλλαγη του συστηματος.επισης δεν ειναι 30.000 ακριβως...σιγουρα θα σου "φανε" περισσοτερα..ειμαι απο το 2004 στο deree. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα